2021-08-13
點樣食推介✨⭐️平民美食⭐️⭐️深水埗冰室⭐️雪山冰廳 地址:深水埗青山道62D號地舖🍖蜜汁野菌薯仔牛仔骨煲 $88 (7.8/10)依個煲有齊曬我鍾意食嘅野,仲要係鹹甜combo!!成個煲幾乎係我一個人食曬(男朋友對我嘅愛就係讓我鍾意食嘅野俾我🤣🤣🤣)本身d菇啊薯仔啊牛仔骨啊都係炸過嘅,所以食落口會好香,再加埋蜜汁甜甜鹹鹹真係好惹味,份量都其實夠曬兩個人食👍🏻👍🏻,係附近住可以試下外賣返屋企加餸🙆🏻♀️🍖是日老火湯 跟餐加 $15 (8/10)個套餐仲會包埋一碗白飯,依個真係抵加錢嗌!我當晚係螺頭排骨牛大力湯,見到螺頭真係忍唔住嗌,我本身超鍾意螺頭煲湯,味道會特別鮮🤤,店家好足料有成4舊仔螺頭,幾舊排骨,飲得出冇落味精,完全就係個d材料嘅原味道👍🏻👍🏻好抵嗌🍖避風塘生炸脾 $30 (7.5/10)男朋友鍾意食,話夠曬香同辣😂,我就覺得有d乾,但真心好大隻同埋幾特別🤣🤣都可以一試🍖椒鹽鮮魷配金磚豆腐 $88 (7.3/10)依碟野一次滿足你兩個願望lol,有齊曬兩樣人氣小菜,椒鹽鮮魷新鮮炸起,勁脆勁爽口👍🏻,豆腐方面就冇特別,如果炸耐d個外皮口感會好好多🍖茶走紅豆冰 跟餐加 $9 (7.8/1
點樣食推介✨
⭐️平民美食⭐️
⭐️深水埗冰室⭐️
雪山冰廳
地址:深水埗青山道62D號地舖
🍖蜜汁野菌薯仔牛仔骨煲 $88 (7.8/10)
🍖是日老火湯 跟餐加 $15 (8/10)
🍖避風塘生炸脾 $30 (7.5/10)
🍖椒鹽鮮魷配金磚豆腐 $88 (7.3/10)
🍖茶走紅豆冰 跟餐加 $9 (7.8/10)
紅豆冰夠曬足料,奶茶都幾濃郁,仲有好香嘅煉奶味,幾正
回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
好坐指數: 🧎🏻♀🧎🏻♀️️🧎🏻♀️🧎🏻♀️(滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
依間茶餐廳夠曬平同抵食,同埋晚市通常都有位坐同唔會趕人走,係附近經過可以一試👍🏻