2017-04-29
身為紫色控一入門口已經覺得好靚!全間餐廳都係粉紫x白色為主,浪漫優雅,唔講以為係西或cafe!點會諗到係一間素菜館!雖然到左tea time但因為太肚餓都係叫左lunch set(而家諗返覺得好蠢,明明下午茶平d)前菜:菠蘿哈蜜瓜藜麥沙律配香芒醬(前)及芝蔴牛蒡伴菠菜卷(後)沙律好fresh越食越開胃自己鍾意食芝蔴牛蒡伴菠菜卷多d,份量太少唔夠食呀哈哈湯品:蕃茄甘筍忌廉桃膠湯(前)開頭飲以為係南瓜湯,慢慢先飲到蕃茄同甘筍味,桃膠感覺似蒟蒻,煙韌有彈性天山雪蓮果雪耳甘筍(後)雪蓮果口感似水梨,成個湯都好甜好潤主食:青菜煨麵 配 香酥餛飩餛飩好脆,同青菜煨麵好夾點心拼盤配榨菜菇絲湯米本身應該有燒賣,素叉燒包,碧綠菠菜餃,松露蘑菇包4款,點知上菜時冇左菠菜餃同蘑菇包,變左兩粒燒賣同一隻紫金芋蓉包,雖然都幾好食,但我係因為想食松露蘑菇包先order,但店員冇同我講賣哂就轉左另一款,呢度扣左少少分加配飲品:藍碟花雪梨茶襯返紫色既環境,不過太甜,呃like就ok
全間餐廳都係粉紫x白色為主,
浪漫優雅,唔講以為係西或cafe!
點會諗到係一間素菜館!
菠蘿哈蜜瓜藜麥沙律配香芒醬(前)及芝蔴牛蒡伴菠菜卷(後)
沙律好fresh越食越開胃
自己鍾意食芝蔴牛蒡伴菠菜卷多d,份量太少唔夠食呀哈哈
湯品:
蕃茄甘筍忌廉桃膠湯(前)天山雪蓮果雪耳甘筍(後)
蕃茄甘筍忌廉桃膠湯(前)
天山雪蓮果雪耳甘筍(後)
雪蓮果口感似水梨,成個湯都好甜好潤
青菜煨麵 配 香酥餛飩
主食:青菜煨麵 配 香酥餛飩
餛飩好脆,同青菜煨麵好夾
點心拼盤配榨菜菇絲湯米
點心拼盤配榨菜菇絲湯米
加配飲品:
藍碟花雪梨茶
藍碟花雪梨茶
襯返紫色既環境,不過太甜,呃like就ok