2021-09-29
陳小館 (尖沙咀).新開係尖沙咀,環境企理舒適,懷舊香港嘅感覺,而且嘢食又夠大份.▪️椒鹽魷魚鬚▪️.椒鹽魷魚鬚夠晒酥脆,外皮炸粉完全唔會過厚,魷魚煙韌!.▪️金磚豆腐▪️.呢個又係我好喜歡的小食,軟綿綿嘅豆腐再加上𦭑薄嘅炸粉外皮,淋上七味粉,好香口! .▪️啫啫雞煲加砵仔白飯▪.啫啫雞煲上枱熱辣辣,竟然配料有豬膶,雞件夠惹味又餸飯,特別一讚係佢呢到嘅白飯係砵仔白飯。飯粒乾身,軟硬適中,砵仔焗嘅飯係特別有飯香,推薦大家必纥.▪️蒜香一字骨▪.呢到嘅炸物係真係幾出色,蒜香味濃,咬落鬆化,肉汁流出,一字骨肉夠曬腍身.▪️啫啫芥蘭煲▪.芥蘭係我男朋友喜歡食嘅菜之一,菜莖好腍而且好甜,啫啫芥蘭又夠入味,總之呢度小菜就係相當出色.▪️原盅花旗參燉雞湯▪️.一小盅原盅雞湯,淡淡花旗參香,內有雞肉燉到好碎,證明將材料嘅燉到入個湯.📌 陳小館 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道14號加連威大廈地舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️椒鹽魷魚鬚▪️
椒鹽魷魚鬚夠晒酥脆,外皮炸粉完全唔會過厚,魷魚煙韌!
▪️金磚豆腐▪️
▪️啫啫雞煲加砵仔白飯▪
▪️蒜香一字骨▪
▪️啫啫芥蘭煲▪
▪️原盅花旗參燉雞湯▪️
📌 陳小館 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道14號加連威大廈地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️