之前返工經過見到尖沙咀開咗間新餐廳,感覺好有特色,朝早會有點心,夜晚就主要食小菜,因為疫情好耐都冇去酒樓飲茶,突然好掛住點心嘅味道,於是趁放假就去咗食個豐富嘅早餐🤤🤤-白金流沙包 (兩件) 雖然出面好多地方都有得食,但係真係做到爆漿流沙效果嘅餐廳,真係第一次見,一咬落去,熱辣辣嘅鹹蛋黃流沙餡湧曬出黎😍😍-生菜牛肉腸🥬 牛肉好嫩滑,而且腸粉入面餡料十足,真係每一啖都食到牛肉🥰-有雞先定有蛋先 🐔🥚 一睇Menu,就比呢個名吸引咗,好好奇究竟呢碟菜係咩嚟,原來係鹹水角加薑汁蒸蛋,佢哋將鹹水角整到雞仔嘅樣,好cute好得意,而且佢哋嘅薑汁蒸蛋都唔會太重薑汁味,只係輕輕淡出薑味,小朋友都會啱食👍🏻👍🏻👍🏻-紅燒BB鴿 (一隻) BB鴿一上菜已經聞到好香,外皮好脆,咬落都好多汁😋-砂鍋溫泉蛋牛肉飯 牛肉蒸得岩岩好,好滑身,配埋溫泉蛋蛋汁撈飯,超正☺️☺️☺️佢哋嘅砂鍋飯都係即叫即整,所以時間會等耐少少,不過都好值得~佢哋早餐時段仲會有特價優惠嘅組合, $45任選兩款,真係超抵食😙

-白金流沙包 (兩件)

-生菜牛肉腸🥬
牛肉好嫩滑,而且腸粉入面餡料十足,真係每一啖都食到牛肉🥰

-有雞先定有蛋先 🐔🥚

-紅燒BB鴿 (一隻)
BB鴿一上菜已經聞到好香,外皮好脆,咬落都好多汁😋

-砂鍋溫泉蛋牛肉飯