2020-02-26 30 浏览
今天和朋友來到尖沙咀k11,到這間fusion的泰菜食晚飯。在門口就已經看到餐廳已經放了消毒搓手液,讓客人可以進餐廳前消毒雙手,食得安全又放心。我們叫了四樣菜色和一個飲品。分別有酥炸軟殼蟹鹹蛋黃金手拉薄餅,泰式海蝦卜卜蜆炒金邊粉,泰式鹹蛋黃金單骨雞翼和香辣通菜。飲品方面是泰式奶茶配自家製奶茶啫喱及奶茶雪條。首先飲品方面,餐廳會將奶茶和奶分開,讓客人可以自己調配,而奶茶的甜度就是由雪糕和啫喱混合而成,奶茶很滑,而且也不會十分甜,與港式奶茶的味道有少許不一樣。手拉薄餅因為是即叫即整的,而店員很貼心提醒我們要盡快食先,因為涼咗薄餅會變得較硬,芝士是拉絲芝士,鹹蛋軟殼蟹炸得很脆,和芝士一起吃,十分香口。加上青檸汁,可以讓薄餅變得沒有很腻。香辣通菜炒得很有火候,辣度十足,十分惹味。雞翼十分特別,鹹蛋黃魚雞翼這個配搭十分新鮮,調味適中,不會過鹹,而且配上自家泰式醬汁,味道一流。金邊粉炒得十分正宗,配上大蝦和卜卜蜆, 再加上有花生碎和辣椒碎,十分好味。

香辣通菜炒得很有火候,辣度十足,十分惹味。

2020-02-25 34 浏览
收工約了朋友👫在尖沙咀見面,順便在附近食野,見到 K11 商場有間(阿閒泰)泰國菜環境不錯,就坐底試吓,可以慢慢食慢慢傾 😃!裹面d 裝修亦都好濶落,有卡位和吧枱選擇,加上衛生都做得不錯,進店前亦有提供消毒水供客人使用👍🏻👍🏻!蒜蓉炒椰菜仔$78爽脆帶點香口,加上蒜片就更加惹味,一啖一粒,進食亦好方便,好少地方可以食到呢種菜😋😋!幸運七色拼盤$178剛剛(三式串燒)售罄,所以店員換上豬頸肉代替,再配搭(泰式單骨雞翼),(泰式香煎肉餅),酸酸甜甜清新口感的(芒果牛油果海蝦米紙卷)和(脆炸薯條)沾上芥末醬,食唔停口😋😋!阿閒泰虎蝦卜卜蜆冬蔭功濃湯飯$158大大隻虎蝦🦐,爽脆入味,每啖飯都沾上濃湯,酸酸地帶點辣,十分醒胃!叫埋個椰青沙冰,每人都係2佰幾蚊😊!

蒜蓉炒椰菜仔$78

幸運七色拼盤$178

阿閒泰虎蝦卜卜蜆冬蔭功濃湯飯$158

叫埋個椰青沙冰,每人都係2佰幾蚊😊!
2020-02-25 38 浏览
原想在尖沙咀打算找cafe作為晚餐地點,但已經關門。走到K11, 便隨意找餐廳用膳。這間餐廳以fushion泰國菜為賣點,用泰式風味烹調西餐。我們點了南瓜闊意粉、泰式肉餅、野菌意大利飯和兩杯餐飲。南瓜闊意粉最特別和美味,其他都不過不失。可能是因為餐廳在K11, 價錢稍貴, 但勝在少人, 可以與朋友聊天很久, 侍應生亦沒有趕客。

2020-02-20 314 浏览
阿閒泰主打泰西Fusion菜,裝修以白色為主色,襯以木色及綠色植物,時尚又令人看得舒服。餐廳入口放有消毒水,又有職員為顧客量度體溫,餐廳看來很注重衛生,令人食得放心。蒜蓉炒椰菜仔西式煮椰菜仔一般都會帶有苦味,但此椰菜仔切半後炒得熟透,不但沒有苦味,更有炒大椰菜般的清甜味,一口一顆,是不能錯過的Superfood。阿閒泰虎蝦卜卜蜆冬蔭公湯新鮮手造金邊粉冬蔭公湯酸辣味道突出,可自行加入青檸及椰漿,海鮮配料虎蝦及卜卜蜆非常新鮮鮮甜,秀珍菇及草菇爽脆可口,泰式香料如南薑、香茅及檸檬葉材料新鮮,味道很出,增添冬蔭公的香氣。手造金邊粉比一般的軟滑彈牙,米味清香。阿閒泰慢煮牛面頰船粉此船粉湯底用上二十多種泰國直送材料加上豬骨及鴨血熬製而成,湯底顏色很深,味道非常濃郁。手造卷粉厚薄不一,真正手造而非機切。卷粉入口煙韌彈牙,份量不少。慢煮牛面頰軟硬適中,厚切入口有質感,牛味非常香濃。炸豬皮及魚蛋很有泰式風味,豐富了船河的食味。冧酒提子青檸配芝士餅芝士餅質感很像紐約芝士餅,芝士味濃郁,入口細緻滑溜,帶有冧酒味,灑上燒青檸汁,味道酸酸的中和芝士餅的厚重感。芝士餅上面放在花瓣造型很美。泰式奶茶配自家製奶茶啫喱

蒜蓉炒椰菜仔

阿閒泰慢煮牛面頰船粉

冧酒提子青檸配芝士餅

泰式奶茶配自家製奶茶啫喱及奶茶雪條
奶茶甜味沿自雪條,先將溫奶倒入雪條後再倒進純茶,三者合一後,奶茶甜味奶味茶味都剛好,可以自己DIY滿足感大增。
2020-02-18
2020-02-20 40 浏览
今天來到尖沙咀K11訂生日蛋糕 順便就在這裡晚餐 八點幾的時間很多店舖都已經落閘 居住在香港多年都很少會見到如此景象 經過幾間餐廳 唯獨AHAN THAI入座率八成以上 非常有保證👍🏻餐廳裝潢新派 像西式餐館很modern 但吊櫃中又放滿椰汁,泰式辣醬和魚露 很有趣的配合 這創意亦充分反映在menu上 很多fusion菜式 例如泰式risotto pizza或意粉椰香卜卜蜆湯$98是二人份量 非常充足 湯頭香氣迫人 椰奶味道特出 帶少少香茅 隨後有海鮮的咸味 口感豐富 而且蜆的數量都不少 粒粒新鮮飽滿 單骨雞翼炸到金黃色 灑上青檸汁 酸酸甜甜很好吃 啖啖肉所以非常受我們歡迎不用15分鐘已經把整碟消滅😂秘製豬手撈新鮮蛋麵 豬手Q彈 皮爽肉腍秘製汁甜甜的又不覺膩 蛋麵麵色金黃 冇梘水味 還非常爽口 超級好味道😋泰式香葉肉碎飯是我心中地道的泰菜地道的泰菜豆角 金不換 香葉 樣樣齊 加一隻煎蛋 又開胃又好食 超簡單又好下飯 獲氣十足好滋味 份量超充足 女孩子大概足夠3人分享 不得不提餐廳設有窩心安排 所有入座客人都要量體溫和消毒雙手 大家都食得安心!

2020-02-19 30 浏览
尋日尖沙咀收工約咗朋友食飯,肺炎關係都唔敢去一啲人太多嘅地方,決定咗黎呢間係K11位置寬躺嘅餐廳,其實之前已經食過,佢哋嘅食物質素同埋環境的確唔錯,值得打一篇食評支持下阿閒泰經典卡邦拿煙燻豚肉意粉 $128 - 睇相都見到佢哋嘅醬料濃郁,而且芝士同蘑菇份量極多,令到每一口都充滿着carbonara應該有嘅奶油香同煙肉香泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 $88 非常驚喜!首先講佢哋雞翼份量唔少,而且每一隻雞翼都的確沾滿晒鹹蛋黃醬,另外配上佢哋特製嘅泰式醬汁估唔到會咁夾,因為酸酸甜甜嘅泰式醬汁能夠解去鹹蛋黃嘅油膩,多左一份清新自家製泰式手打蝦脆漢堡 $138 朋友叫咗呢個,偷食咗一啖,佢哋嘅蝦餅非常厚身,而且蝦肉粒粒分明,蝦肉配上羽衣甘藍都多咗一份清新嘅感覺椰香斑蘭鮮奶 $42 椰青$58 晚餐過後同朋友一人叫咗一杯嘢飲當甜品,椰青非常清甜,係屬於高質素嘅椰青,另外朋友都表示佢嘅鮮奶充滿斑蘭香味,值得推薦

2020-02-17 188 浏览
今日到K11逛街,巧遇這間"阿閒泰",被半開放的園林裝潢的門面所吸引,一於試試,入內卡位十分寬闊,坐得十分舒適。看看餐牌,有Pizza、飯、手造意粉、船粉等等,選擇甚多。泰式生蝦刺身 $98店員提示,可按自己接受的辣度,更可整杯醬汁一同食用。生蝦鮮嫩彈牙,泰式醬汁十分惹味,辣度十足,十分過癮。泰式燒烤醬焗粟米 $68店員提示,可蘸上鮮青檸汁,粟米上的醬汁伴勻整條粟米更美味,還有滿滿的芝士碎,粟米爽甜,配上泰式燒烤醬,很特別。阿閒泰慢煮牛肉頰船粉 $108餐牌上介紹這裡的私房船麵,最講究湯底及著重麵質,餐廳有秘製配方,用上20多種泰國直送的材料加入大量新鮮豬骨鴨血每天慢火牛煮八小時而成,湯頭鮮甜濃而不膩,搭配每天新鮮從泰國直送的手做粿條, 能保持麵質的煙韌質感,將正宗船面的精髓帶嚟香港。湯底色澤深,味道香濃,賣相和味道都十分地道。泰式椰香南瓜忌廉汁野菌雜菜新鮮手做闊條麵 $128另外點了招牌的手做闊條麵,十分掛汁,配上泰式椰香南瓜忌廉汁,香濃而不膩,配有多種野菌雜菜。椰青 $58

看看餐牌,有Pizza、飯、手造意粉、船粉等等,選擇甚多。

椰青 $58

2020-02-13
2020-02-08 310 浏览
在這個瘟疫蔓延時,和朋友們食飯當然得格外留神,選了在6:30吃晚飯,避開人流。這個開放式的餐廳設計開揚,正中心是水bar枱。【幸運七式拼盤】可惜今日沒有串燒只有豬頸肉代替,所以是五式拼盤。泰式香煎肉餅味道都幾濃郁,沒有肉酥味;脆炸薯條配蜜糖芥末醬很香口;泰式單骨雞翼味道比較奇怪;芒果牛油果海蝦米紙卷有層奶滑厚口感,配海蝦好夾;豬頸肉微辣,沒有傳統炭燒味道不過調味不錯。【泰式醉貓炒扁意大利麵】香辣肉碎配上九層塔加一些泰式香料,除了傳統的炒金邊粉,這個用了扁意粉,都不錯扁意粉更有口感。【椰香奶凍配荔枝雪芭】和圖片有些不相符,原來荔枝雪芭只是刨些少鋪面,不過荔枝味都幾香,而椰香奶凍就一百分超重椰汁味,可以含在嘴裏慢慢溶化。【楊枝甘露莎莎配自家製芒果雪條】楊枝甘露的味道不會太甜,但是很多芒果和西柚味,較坊間很多傳統的糖水舖更好吃,必食之選! 【洛神花玫瑰茶】味道不夠有點淡。

幸運七式拼盤

泰式醉貓炒扁意大利麵

椰香奶凍配荔枝雪芭

楊枝甘露莎莎配自家製芒果雪條

【洛神花玫瑰茶】味道不夠有點淡。
洛神花玫瑰茶
2020-02-05
幸運七式拼盤
泰式醉貓炒扁意大利麵
椰香奶凍配荔枝雪芭
楊枝甘露莎莎配自家製芒果雪條
2020-02-04 87 浏览
呢間餐廳嘅裝修係我鍾意嘅類型餐廳入面仲有好多綠色植物做裝飾再睇下個Menu都好多選擇所以就決定試吓😆..幸運七式拼盤($178)呢度嘢食份量比我想像中大份入面有泰式豬頸肉 香煎肉餅 單骨雞翼 芒果牛油果海蝦米紙卷 脆炸薯條..安格斯一口牛黑松露雜菌忌廉飯($158)我覺得呢個菜式完全冇泰菜嘅元素不過比好多西餐廳嘅意大利粉做得更加好食佢入面落咗好多芝士 但食落去唔會太膩而且飯入面有好多不同嘅雜菌 口感好豐富 安格斯一口牛都唔錯 煮得剛剛好👍🏻..泰式香葉肉碎习羽衣甘藍羅馬生菜包($98)呢個生菜包加入左羽衣甘藍令到成個菜式更加清新另外佢仲加咗好多香葉同豆角去炒個豬肉食落去多咗層次 如果可以多幾塊生菜就更加好啦😙..泰式鹹蛋黃金單骨雞翼($88)望上去賣相已經好吸引仲要鋪滿鹹蛋黃漿 由於係即點即炸 所以好香脆..阿閒泰虎蝦トト現冬蔭功意大利粉($148)除咗有虎蝦之外入面仲有蜆同雜菇 再配上車厘茄依家先知道原來冬陰功同意粉都幾夾不過比我想像之中辣唔食得辣嘅人可以點其他..佢呢度嘅飲品Menu都幾多啲飲品全部望上去都幾靚下次黎可以試吓佢啲嘢飲😙😙😙😙
呢間餐廳嘅裝修係我鍾意嘅類型
餐廳入面仲有好多綠色植物做裝飾

再睇下個Menu都好多選擇
所以就決定試吓😆

幸運七式拼盤($178)

呢度嘢食份量比我想像中大份
入面有泰式豬頸肉 香煎肉餅 單骨雞翼
芒果牛油果海蝦米紙卷 脆炸薯條
安格斯一口牛黑松露雜菌忌廉飯($158)

我覺得呢個菜式完全冇泰菜嘅元素
不過比好多西餐廳嘅意大利粉做得更加好食
佢入面落咗好多芝士 但食落去唔會太膩
而且飯入面有好多不同嘅雜菌
口感好豐富
安格斯一口牛都唔錯 煮得剛剛好👍🏻
泰式香葉肉碎习羽衣甘藍羅馬生菜包($98)

呢個生菜包加入左羽衣甘藍
令到成個菜式更加清新
另外佢仲加咗好多香葉同豆角去炒個豬肉
食落去多咗層次
如果可以多幾塊生菜就更加好啦😙
泰式鹹蛋黃金單骨雞翼($88)

望上去賣相已經好吸引
仲要鋪滿鹹蛋黃漿
由於係即點即炸 所以好香脆
阿閒泰虎蝦トト現冬蔭功意大利粉($148)

除咗有虎蝦之外
佢呢度嘅飲品Menu都幾多

啲飲品全部望上去都幾靚
下次黎可以試吓佢啲嘢飲😙😙😙😙
2020-02-03 53 浏览
春節假期後,第一天上班,帶同事去食晚餐。餐廳位於尖沙咀站附近,交通方便,餐廳環境優美,空間寬闊,空氣流通,座位舒適。蒜蓉炒椰菜仔78元,椰菜仔鮮甜,帶有淡淡的蒜蓉味,味道很夾。幸運七色拼盤178元,豬頸肉有少少辣味,炸薯條熱辣辣外脆內軟有鹽味,炸雞翼肉質嫩滑多汁。阿閒泰虎蝦卜卜蜆冬陰功湯新鮮手造金邊粉128 元,虎蝦肉質彈牙,蜆肉鮮甜,金邊粉滑,湯底又辣又惹味,越食越滋味。冧酒提子青檸配芝士餅68元,份量大,密度高,十分飽肚。總結:環境優美,食物美味,價錢合理。
春節假期後,第一天上班,帶同事去食晚餐。

冧酒提子青檸配芝士餅68元,份量大,密度高,十分飽肚。

總結:環境優美,食物美味,價錢合理。
2020-02-03
2020-02-01 65 浏览
下午茶 $78 + 10%1) 泰式椰香紅咖喱雞撈新鮮手造蛋麵2) 手搖紅茶配檸檬茶雪條 (讚好 FB 免費升級)喜歡餐廳的桌椅和中間的酒吧設計, 時尚之餘又有少許古典味道。 因為對咖喱情有獨鍾, 點了泰式椰香紅咖喱雞撈新鮮手造蛋麵。紅咖喱堅香辣, 每條麵條均沾上醬汁, 味道均勻, 辣感充滿口腔。當中有秋葵和車厘茄, 既爽口又juicy。蛋麵煙韌, 唯麵餅痴纏, 夾起時要小心彈汁。雞件麻雀般大, 肉質嫩滑。作為下午茶來說, 份量頗大, 當午餐或晚餐吃, 性價比頗高。讚好 FB 免費升級飲品至手搖紅茶配檸檬茶雪條, 檸檬味雪條內含薄荷, 雪條很快融化, 打咭要快, 拌勻味道酸味味如酸梅湯, 有助解辣。

下午茶 $78 + 10%
1) 泰式椰香紅咖喱雞撈新鮮手造蛋麵
2) 手搖紅茶配檸檬茶雪條 (讚好 FB 免費升級)

2020-01-16
  • 手搖紅茶配檸檬茶雪條
1K
2020-01-30 112 浏览
最鐘意食泰菜,知道k11開了一間新新地嘅泰菜,就一於去試下。今日去到,幾乎滿座,可能因為星期日較多人。餐廳環境開揚,座位闊落舒適,我們被安排坐於一角,可以靜靜地傾下計。首先,我們點了一個湯,滿滿椰香味呢,加了青檸汁,味道會再清新一點。有卜卜蜆同秀珍菇,不過卜卜蜆分量比我想像中少了點。到船粉喇,我就最喜歡個湯底,鮮甜濃郁,餐牌話用豬骨和鴨血熬煮八小時而成,麵質類似金邊粉,帶點煙韌,吸收了湯汁,正!冇曬蝴蝶腩,用腩肉代替,肉質都冇嚡口嘅。帶子厚身大大粒,底面煎至金黃,肉質軟腍。藍青口冇貨,轉了卜卜蜆。闊條麵彈牙,醬汁creamy,整體都不錯。食泰菜又點少得了炒pad Thai,比起岀面炒得較濕,大大碟,酸酸辣辣好醒胃,蝦肉彈牙,如果怕辣記得唔好撈匀啲辣粉呀
最鐘意食泰菜,
知道k11開了一間新新地嘅泰菜,
就一於去試下。

今日去到,幾乎滿座,
可能因為星期日較多人。
餐廳環境開揚,座位闊落舒適,
我們被安排坐於一角,可以靜靜地傾下計。

首先,我們點了一個湯,
滿滿椰香味呢,加了青檸汁,
味道會再清新一點。有卜卜蜆同秀珍菇,
不過卜卜蜆分量比我想像中少了點。
泰式椰香卜卜蜆湯

到船粉喇,我就最喜歡個湯底,鮮甜濃郁,
餐牌話用豬骨和鴨血熬煮八小時而成,

麵質類似金邊粉,帶點煙韌,
吸收了湯汁,正!
冇曬蝴蝶腩,用腩肉代替,肉質都冇嚡口嘅。
手切蝴蝶腩豬肉丸船粉

帶子厚身大大粒,底面煎至金黃,肉質軟腍。
藍青口冇貨,轉了卜卜蜆。
闊條麵彈牙,醬汁creamy,整體都不錯。
香煎刺身級帶子卜卜蜆新鮮手造墨魚汁闊條麵

食泰菜又點少得了炒pad Thai,
比起岀面炒得較濕,
大大碟,酸酸辣辣好醒胃,蝦肉彈牙,

如果怕辣記得唔好撈匀啲辣粉呀

海蝦卜卜蜆炒金邊粉
  • 香煎刺身級帶子卜卜蜆新鮮闊條麵
  • 香煎刺身級帶子花甲
2020-01-28 48 浏览
早兩個星期同姐姐去咗K11行街之後嚟咗呢度食飯呢度環境都幾靚㗎食物方面選擇都幾多係泰式+西式感覺比較新派蝦多士多士熱辣辣脆卜卜非常香口,蝦膠亦都好彈牙好食炸軟殼蟹鹹蛋pizzad鹹蛋黃碎配炸軟殼好match上面仲鋪滿左芝士,夠晒香口個餅底厚薄適中,味道唔錯金邊粉好多海鮮,色香味俱全泰式奶茶呢個好得意有條奶茶雪糕下面仲有啲奶茶啫喱,d啫喱唔太甜但都幾重茶香飲法係將d熱鮮奶加咗落條雪糕度先,之後再加入紅茶奶茶味道香濃又夠香滑好好飲!
早兩個星期同姐姐去咗K11行街

之後嚟咗呢度食飯

呢度環境都幾靚㗎

食物方面選擇都幾多
係泰式+西式

感覺比較新派

蝦多士
多士熱辣辣脆卜卜非常香口,蝦膠亦都好彈牙
好食

炸軟殼蟹鹹蛋pizza
d鹹蛋黃碎配炸軟殼好match

上面仲鋪滿左芝士,夠晒香口

個餅底厚薄適中,味道唔錯

金邊粉
好多海鮮,色香味俱全

泰式奶茶
呢個好得意
有條奶茶雪糕
下面仲有啲奶茶啫喱,d啫喱唔太甜但都幾重茶香

飲法係將d熱鮮奶加咗落條雪糕度先,之後再加入紅茶

奶茶味道香濃又夠香滑
好好飲!
同小妹係尖沙咀睇戲,小妹話想食🇹🇭泰國菜,所以就去左openrice搵,見到K11嘅「阿閒泰」感覺幾好,價錢都算合理,所以就試下啦!😏「阿閒泰」係泰西fusion菜,所以裝潢都比較摩登,以雲石為主調,再加入籐織嘅吊燈,摩登中帶幾分亞洲風情。餐牌上全部都係混合左西方元素嘅泰國菜,例如泰式風味嘅手製意粉、漢堡、Pizza等。牛油果控一定唔可以錯過嘅🌟推薦❗️酥炸軟殼蟹牛油果他他($128)滿滿嘅牛油果醬加入芒果,上面再舖上一層蟹肉,啖啖肉,好滋味,味道好refreshing,軟殼蟹炸得酥脆,旁邊仲有藜麥同羽衣甘藍🥬作沙律,好健康!幸運七色拼盤($168)一次過滿足晒所有願望嘅小食拼盤,有齊阿閒泰秘製三式串燒、泰式單骨雞翼、泰式香煎肉餅、芒果牛油果海蝦米紙卷和脆炸薯條,小編最欣賞泰式香煎肉餅,雖然其貌不揚,但勝在肉汁飽滿,泰式單骨雞翼充滿着香茅香,而且單骨食得好方便呢!👍🏻三式串燒有冬陰豬肉串、孜然雞肉串和燒豬頸肉,每一串都有獨特嘅味道,比平時在坊間食嘅串燒更特別呢!芒果牛油果海蝦米紙卷米紙包住原隻海蝦、軟滑牛油果和香甜芒果肉,加上羽衣甘藍、生菜等,蘸上酸辣串燒汁一齊食,健康又美味
同小妹係尖沙咀睇戲,
小妹話想食🇹🇭泰國菜,
所以就去左openrice搵,
見到K11嘅「阿閒泰」感覺幾好,
價錢都算合理,
所以就試下啦!😏

「阿閒泰」係泰西fusion菜,
所以裝潢都比較摩登,
以雲石為主調,
再加入籐織嘅吊燈,
摩登中帶幾分亞洲風情。

餐牌上全部都係混合左西方元素嘅泰國菜,
例如泰式風味嘅手製意粉、漢堡、Pizza等。

滿滿嘅牛油果醬加入芒果,
上面再舖上一層蟹肉,
啖啖肉,好滋味,味道好refreshing,
軟殼蟹炸得酥脆,
旁邊仲有藜麥同羽衣甘藍🥬作沙律,好健康!

酥炸軟殼蟹牛油果他他

幸運七色拼盤($168)
一次過滿足晒所有願望嘅小食拼盤,
小編最欣賞泰式香煎肉餅,
雖然其貌不揚,但勝在肉汁飽滿,
泰式單骨雞翼充滿着香茅香,
而且單骨食得好方便呢!👍🏻
三式串燒有冬陰豬肉串、孜然雞肉串和燒豬頸肉,
每一串都有獨特嘅味道,
比平時在坊間食嘅串燒更特別呢!
芒果牛油果海蝦米紙卷
米紙包住原隻海蝦、軟滑牛油果和香甜芒果肉,
加上羽衣甘藍、生菜等,
蘸上酸辣串燒汁一齊食,健康又美味。
脆炸薯條🍟,配上芥末蜜糖,perfect match!😋

($128)
上枱嘅時候,店員叫我地先試一下湯頭,
如果覺得味道太強烈,可加椰漿和青檸去中和一下。😏
冬蔭公湯嘅味道好特別,比平時坊間嘅更濃郁更酸辣!
泰國🇹🇭空運直送嘅新鮮手造金邊粉,
好香滑,又吸湯,
海蝦好大隻,爽彈入味。
阿閒泰虎蝦卜卜蜆冬蔭公湯新鮮手造金邊粉

見呢到嘅cocktail好特別,
全部都係自家recipe,
嗜酒嘅小編梗係唔可以錯過啦!😜
Dita Fever with Lychee Popsicle($78)
以Vodka做基底,
加上少許紅酒調色,和lychee liqueur調味,
配上自家製荔枝味嘅冰棒,香甜清新~

2020-01-22 293 浏览
上次同老婆經過K11藝術館行街嘅時候!見到一間好有型格嘅😬泰國餐廳🍴!就比佢吸引到所以今次特登相約朋友😬我🤓老婆一齊到餐廳用膳!🍴🍴阿閒泰🍴🍴餐廳裝修時尚!走型格路線⋯⋯泰式丶西式丶甜品🤓屬新派嘅餐廳!脆香蝦多士店員介紹這款菜式有少少改動!係每日用新鮮嘅蝦膠打成⋯⋯這個菜式有點像中式⋯⋯非常香脆!車打芝士流心蛋和牛漢堡🍔🍟這個菜式以為去咗西式餐廳!非常型格!份量超大⋯⋯麵包🥯鬆軟!和牛肉質鮮嫩多汁!配以大量鬆脆薯條🍟⋯⋯薯條炸得非常出色⋯⋯燒美國黑啤豬鞍架配炸薯條🍟這個美國🇺🇸豬鞍肉汁豐富!鮮嫩無比!好少食到豬扒係會咁豐富嘅肉汁!這個真係非常出色!而且豬扒厚切份量很大⋯⋯配以羽衣甘藍🥬👍👍😋😋楊枝甘露莎莎配芒果🥭雪條呢個都非常有型喎!甜度適中!充滿芒果嘅香氣!好香!配以香濃芒果雪條!yummy😋

🍴🍴阿閒泰🍴🍴

餐廳裝修時尚!走型格路線⋯⋯
泰式丶西式丶甜品🤓屬新派嘅餐廳!

脆香蝦多士

車打芝士流心蛋和牛漢堡🍔🍟