2004-03-19 43 浏览
Awful Sticky Bamboo Rice Soso NoodlesCheapy vegetable but high priceSoso dumplingEvery dish we ordered were no good, really bad luck!
Awful Sticky Bamboo Rice
Soso Noodles
Soso dumpling
2004-01-04 20 浏览
媽咪,哥哥都有o黎捧場, 見佢o地咁俾面, 所以同佢o地去完食野先, 夜晚再去慶祝.人人都企晒o係門口, 都唔知大家做乜, 唔理三七二十一入去先. 一睇餐牌就知咩事, 原來等緊tea time. 咁又真係抵好多o既!有2/4/6人lunch set揀, 叫o左o個set冇記錯有氣鍋雞, 回窩肉, 雞柳豬扒米線, 4粒小籠包, 同甜品玫瑰甚麼湯圓. $1xx 算多野食啦.個雞湯好入味, 落料足, 係油多o左o的; 唔似有味精, 不過我唔太sure. 豬扒質感好特別, 我未試過咁淋但又唔霉o既, 所以初頭食時我都唔知佢係乜.小籠包幾多肉; 回窩肉雖然油但滋味, 我食到停唔到口; 湯圓第一啖好正, 個皮煙韌, 不過食多幾啖覺得太甜啦.食物整體上ok, o岩胃口, 但服務態度唔掂, 個做到部長級o既男人反而黑口黑面, 咪唔俾tips囉!! 結果連多謝都冇聲!!!
2003-12-28 6 浏览
氣鍋雞同雲南過橋米線就覺得唔抵食又唔係特別好味﹐主要係湯底淡。香醬白肉味道ok﹐用個sauce點D 粉皮食都唔錯。個蔥油大餅有幾次都整得好正﹐面有D 脆﹐入面又香軟夠熱﹐不過好大份﹐有四個人食比較好。仲有餃子都抵食。<br />試過一個雜菌鍋﹐$98左右﹐同個納西脆皮豆腐都係細份唔抵食。個糖醋里脊就即係好似咕嚕肉﹐但佢地係一塊塊唔係一舊舊﹐味道一般﹐不過細路仔會鍾意食。<br />炒米線夠鑊氣﹐雲南炒飯同埋昆明湯飯都係自己成日點既﹐鍾意佢落左D 酸菜﹐幾開胃。個湯飯有少少辣﹐有花生﹐想食D 濕口野既時候最岩。甜品試過食湯丸﹐一般啦﹐個皮唔夠薄﹐不過糖水係玫瑰花蜜味道﹐清甜。有個四喜糯米餅就幾甜幾煙韌﹐個餡都唔差﹐鍾意食甜野既話就合味道啦~<br /><br />呢度成日午飯晚飯時段都要等位﹐幾旺。下午茶set 都唔算貴﹐二十幾到三十蚊左右包飲品。服務一般﹐檯與檯之間空位唔大﹐唔夠舒服。
<br />
2003-06-28 11 浏览
今日去到呢間鋪頭食tea,個好似主任咁款既waiter真係激到我慶,我都唔知佢點做帶位既!首先,我一入去就問佢仲有無tea,佢話俾做埋我呢個tea order,然後呢??間鋪個陣根本一個客都無,佢就係都唔俾卡位我坐,係都要塞我坐係路中心,仲要係o係張6人檯分左張單人檯俾我坐!!!!!!最慶既就係跟住又有個人係一個人黎既,但係個waiter居然一俾俾左個卡位?!!有冇搞錯呀!!我著得雖然casual d,雖則o個個人唔係食tea叫小菜姐(我去個陣5-6點到,岩岩轉dinner),都唔駛咁呀!!!最離譜既就係,我臨食完既時候,個死人waiter居然帶左3個人坐係我隔離分出黎既4人檯,大佬咁同搭檯有乜分別呀!!我望勻成間餐廳,根本得一兩檯客,d卡位檯仲要有成5-6張,點解係都要我地搭檯呢!!?!?!?!?!?最衰我岩岩食完咁滯又無理由要換檯,我都唔知點鬧佢好!!佢咁樣算咩意思先,話就話得我一個食tea姐,都唔駛白鴿眼到咁要我坐得咁唔舒服呀!!!你咁樣就一早同我講無得叫tea咪算lor!!咁整人地以後都唔黎啦,今時今日咁既服務態度點得ga!!我以後都唔會再去!係都去times square個間
我以後都唔會再去!係都去times square個間再試過算數!
2003-06-13 15 浏览
兩個人去食lunch,叫o左:1. 香醬白肉,$42:其實冇乜白肉,因為底下鋪o左好多米線。白肉味道算okay啦,不過乾身o左D。隻醬有D似麻醬,用o黎點白肉怪o左少少;不過用o黎撈米線就幾好味,好似食緊涼麵咁,幾得意。2. 麗江燴雜菌,$68:價錢好似貴一D,不過呢D雲南菇茵唔係好多地方有得食,都值得試下o既。不過小妹喜歡大理家常茵多D,材料一樣,但味道帶辣,食落香口好多。3. 阿詩瑪排骨米線,$28:之前食過呢度o既過橋米線,覺得麻麻地,又貴;依家只叫其他米線。D排骨都唔差,夠熱又幾鬆o丫!4. 兩食蒸餃小籠包,$20:即係兩隻蒸餃加兩隻小籠包;小籠包厚皮o左D,不過都算好味。服務方面,今次座o左入去最裏面o既檯,好似冇乜人理咁;座出面o既話D service會好好多~~~
兩個人去食lunch,叫o左: