2020-05-11 28 浏览
有時想食車仔麵,但係坐得唔舒服,天氣好熱,就唔想食。但係旺角呢間車仔麵,環境夠闊落,而且坐得舒適。呢度嘅車仔麵$38已經有三個餸,非常抵食。旺區來講真係好抵。我就比較貪心啲,所以叫咗四個餸。揀咗辣魚蛋、豬紅、魚皮餃及炸墨魚卷。湯底揀咗咖喱汁,麵類我揀咗米線。車仔麵質素唔錯,最鍾意個湯底咖喱汁夠香濃,而且米線煮得剛剛好。豬紅份量都幾多,辣魚蛋夠入味,係較大粒魚蛋。魚皮餃都幾好食。最鍾意食炸墨魚卷,夠彈牙,仲有墨魚粒。另外叫咗小食,係瑞士雞翼。夠入味,我覺得瑞士汁較為甜。飲品叫咗樽仔奶茶,奶茶係港式奶茶。好好飲,茶味濃。

揀咗辣魚蛋、豬紅、魚皮餃及炸墨魚卷。

另外叫咗小食,係瑞士雞翼。夠入味,我覺得瑞士汁較為甜。

飲品叫咗樽仔奶茶,奶茶係港式奶茶。好好飲,茶味濃。
2020-05-10 52 浏览
好耐無食過車仔麵,今日係旺角揀左依間車仔麵,鋪面乾淨清新,坐位寛闊,唔洗坐到好逼。因為大家都肚餓既關係,我地嗌左好多野食😋😋🤣四餸米線餸:雞翼,雞腎,牛腩,滷水蛋瑞士雞翼有兩隻,食落好入味,雞腎煮得比較淋身,牛腩炆得岩岩好,滷水蛋入味得黎唔會硬身。碗麵份量岩岩好,食完又唔會口渴👍🏻👍🏻秘製香辣魷魚:魷魚爽口,但味道方面比較淡花膠碗仔素翅:酸酸地,大大份,材料多,餐前開胃小食🤣腐乳油菜:腐乳味夠濃,但腐乳份量可以再多啲😋😋日式吉列蠔:外脆內軟,金黃酥脆

因為大家都肚餓既關係,我地嗌左好多野食😋😋🤣
四餸米線
餸:雞翼,雞腎,牛腩,滷水蛋

秘製香辣魷魚:
魷魚爽口,但味道方面比較淡

花膠碗仔素翅:
酸酸地,大大份,材料多,餐前開胃小食🤣

腐乳油菜:
腐乳味夠濃,但腐乳份量可以再多啲😋😋

日式吉列蠔:
外脆內軟,金黃酥脆
阿華田
阿華田
2020-05-10 31 浏览
今次因為太肚餓,所以叫左好多野食😝三餸車仔麵 $38餸:滷水蛋,冬菇,蘿白麵底:讚峻烏冬 +$3滷水蛋,冬菇都滷落好入味,冬菇口感偏紮實同幾滑!蘿白好甜多汁又無渣😋麵既份量岩岩好。佢地辣椒油唔算辣 但佢地既麻辣酒反而好辣🤣樽仔奶茶 +$16好飲的奶茶 茶底夠濃 唔會比奶味搶左!亦都好滑🥰👍🏻我地仲叫左幾款小食,秘製香辣魷魚,花膠碗仔素翅,腐乳油菜,日式吉列蠔。秘製香辣魷魚 $20沙嗲汁味道較淡,魷魚口感好爽口。如果沙嗲汁重口味應該幾正!花膠碗仔素翅 $20食材都幾多☺️ 唔會有太杰👍🏻 冬菇好滑腐乳油菜 $20食完車仔麵, 食個油菜解解膩🙈日式吉列蠔 $20口感非常脆口
今次因為太肚餓,所以叫左好多野食😝
三餸車仔麵
三餸車仔麵 $38
餸:滷水蛋,冬菇,蘿白
麵底:讚峻烏冬 +$3

樽仔奶茶 +$16
好飲的奶茶 茶底夠濃 唔會比奶味搶左!亦都好滑🥰👍🏻

秘製香辣魷魚 $20
沙嗲汁味道較淡,魷魚口感好爽口。如果沙嗲汁重口味應該幾正!

花膠碗仔素翅 $20
食材都幾多☺️ 唔會有太杰👍🏻 冬菇好滑

腐乳油菜 $20
食完車仔麵, 食個油菜解解膩🙈

日式吉列蠔 $20
口感非常脆口

三餸車仔麵
2020-05-09 34 浏览
今日出旺角做完嘢就約咗個朋友出嚟食飯吹水 行到過去豉油街嗰邊見到有間好光猛嘅車仔麵就行咗入去試啦 以前畀我食車仔麵嘅感覺係又逼又窄又熱 呢間阿四車仔麵絕對係新式裝修光猛闊落冷氣夠38蚊3餸一麵 唔夠喉就再每款送九蚊 三十多款選擇 我就點咗魚皮餃 牛筋丸 冬菇 瑞士雞翼 當中個雞翼做得非常出色 夠哂入味 好後悔點解小食冇再叫雞翼 得兩隻真係唔夠喉 一問之下原來 部分菜式係用低溫慢煮雞翼係其中一款 另外豬大腸蘿蔔都係 以慢煮方式烹調 唔怪之得口感咁好 又唔會破壞食物肉質小食全部$20份 咖哩魷魚魷魚彈牙有口感 咖哩微辣 仲食得出魷魚嘅鮮味鹵水豬大腸車仔麵 最經常有嘅食材 除咗係魚蛋蘿蔔之外 唔少得嘅就係內臟 豬紅雞腎豬大腸等等 真係非常熱門 今次豬大腸處理得乾淨 無異味 口感夠煙韌 鹵水汁甜甜地 食得好爽皮甜酸齋煙煙靭靭 酸甜度適中非常開胃炸唐揚雞塊想食啲香口嘢就叫咗唐揚雞塊 配埋泰式雞醬哩食 見到枱上嘅調味有咁多選擇 其中仲有菜脯當然唔會放過啦 伴埋粗麵嚟食一流 如果菜脯再辣啲就好喇 麻辣油夠麻微香 湯底帶甜 份量足夠 辣汁惹味 街坊價錢 食物質素都好好 重點係衛生環境一流 適合我比較

小食全部$20份

咖哩魷魚
魷魚彈牙有口感 咖哩微辣 仲食得出魷魚嘅鮮味

煙煙靭靭 酸甜度適中非常開胃

想食啲香口嘢就叫咗唐揚雞塊 配埋泰式雞醬哩食

見到枱上嘅調味有咁多選擇 其中仲有菜脯當然唔會放過啦 伴埋粗麵嚟食一流 如果菜脯再辣啲就好喇 麻辣油夠麻微香 湯底帶甜 份量足夠 辣汁惹味 街坊價錢 食物質素都好好 重點係衛生環境一流 適合我比較注重乾淨嘅人

2020-05-09 398 浏览
阿四車仔麵旺角豉油街108號地下自己本身由細到大都好鐘意食車仔麵,因為一碗麵已經可以點唔同既食材,而且唔使點等好快就有得食,記得以前返學成日lunch都係同同學食車仔麵,覺得車仔麵呢樣嘢好地道,好代表到香港餐廳位置好方便,係正旺角豉油街,岩晒同d朋友行完街累累地過黎開餐,離遠已經望到大大塊落地玻璃好開揚,最鐘意就係佢用左屋邨家家戶戶都有既鐵閘做裝飾,好有香港味道餐廳入面好光猛感覺好舒服,唔似一般傳統既車仔麵檔好迫夾無冷氣要坐摺櫈,哈哈^^坐低左就緊係第一時間叫嘢食啦,$38蚊可以揀3個餸,價錢都幾合理,如果唔想食麵,呢到都有幾款大碗飯可以揀,而且仲有成10款招牌小食,緊有一款岩你胃口魚皮餃,鹵水腩肉,瑞士雞翼牛腩,炸魚皮幼麵+咖哩汁最鐘意係鹵水腩肉同瑞士雞翼,真係整得好入味,食得出係心機之作,另外極力推薦要加沙嗲汁,感覺令到成碗麵昇華左瑞士雞翼,貢丸,魚皮餃,冬菇油麵+ 辣醬呢碗係朋友食既,佢話個冬菇都整得好好味,而且食得出個辣醬係自家制,都吸引呢到另一個吸引之處就係,除左車仔麵之外仲有成10款招牌小食,因為好多時男仕淨係食碗麵未必夠飽,如果加多份小食就fit晒啦飲品方面,如果大家有叫
阿四車仔麵
旺角豉油街108號地下

魚皮餃,鹵水腩肉,瑞士雞翼
牛腩,炸魚皮幼麵+咖哩汁

瑞士雞翼,貢丸,魚皮餃,冬菇油麵+ 辣醬

秘製香辣魷魚

飲品方面,如果大家有叫到麵或者飯,所有飲品價錢會照價減$8蚊架

2020-05-08 10 浏览
一走進依間車仔麵,已經比我一種好舒服嘅感覺,地方寬敞,裝修簡約,有自然光射入黎,好乾淨,抵讚!👍食物方面,主打三餸車仔麵或四款淨餸($38),款式選擇多,最後我揀左辣魷魚,瑞士雞翼,炸墨魚卷讚歧烏冬(+$3), 醬料係腩汁。烏冬好滑,加$3, 抵! 腩汁佢用匙羹另上,咁樣就可以自己調較味道,好細心。魷魚唔會太辣,最貼心就係剪好左一件件,容易食。😘墨魚卷放左落湯,但食落都仲係脆嘅!我仲加左$16飲樽仔奶茶,奶味剛剛好,甜度適中。👍整體來說,賣相同味道都唔錯,大大碗,又抵食,一定要黎試呀!除左車仔麵,仲有大碗飯,都係$38咋, 去邊度揾呀?
我仲加左$16飲樽仔奶茶,奶味剛剛好,甜度適中。👍
整體來說,賣相同味道都唔錯,大大碗,又抵食,一定要黎試呀!
除左車仔麵,仲有大碗飯,都係$38咋, 去邊度揾呀?
2020-05-05 15 浏览
港式車仔麵,就是貪其選擇較多,又可以自由配搭,而且快捷速食。除了車仔麵,還有三款飯類供選擇。我較想吃車仔麵的餸,所以點了四款淨餸,另外還點了一客淨油菜及甜酸齋。每款份量比想像中多。辣魚蛋、墨魚丸、魚腐均有三、四粒,滷水蛋大大顆,棕色顏色勻稱,蛋白表面光滑,滷得入味。甜酸齋調味平均,炸麵根口感煙靭,不油膩,酸酸甜甜很醒胃。店裡放了些奶茶飲品樽,挺特別,那就點了這支樽仔奶茶。餐廳自家出品的冰凍港式奶茶,奶味濃郁,入口幼滑,不過個人較喜歡茶味重的奶茶。
除了車仔麵,還有三款飯類供選擇。
每款份量比想像中多。
甜酸齋調味平均,炸麵根口感煙靭,不油膩,酸酸甜甜很醒胃。
店裡放了些奶茶飲品樽,挺特別,那就點了這支樽仔奶茶。
2020-05-04 244 浏览
香港情懷 需要出街食飯 有風險 不過有啲味道真係要出街先食得到隨著年紀開始漸大 又會懷念那些年的味道車仔麵由細食到大 平貴自行決定 到今時今日 車仔麵已經演變成一種文化一種年代的証明 走到今天 包裝上又確實進步了不少舊時候既街邊拿渣麵 慢慢成為摩登又有港式風格的地舖車仔麵回顧以往食過既車仔麵 傳統舊式店舖以至新穎前衛都試過而阿四既係站在中間位置 傳統的食材 配以新時代既簡約和諧裝修環境清潔又乾淨 沒有多餘的物件 很利落點菜紙簡單易明 無論係上年紀的還是青年一代的都可以很準確地揀選自己的食物 (這是我填表的經驗 有很多真的不知要怎樣填入)很明確 又很搶眼的圖案環境 闊落 簡潔明亮今次我揀左幾三餸麵 白蘿蔔 魚腐 以及瑞士雞翼 配上巑岐烏冬加上一支港式奶茶 點完已經好滿足份量不少 白蘿蔔可能係我食過最大份既一間 而且都好鮮甜 魚腐好脹 好有咬口 而瑞士雞翼都好入味 肉質都好滑同林身 比足料 絕無冷場 眼見同場食客係老少參半 巿場對呢一個裝修配車仔麵都好有信心巑岐烏冬都好彈牙又滑身 而且食落更健康 因為我一直食車仔麵都會以油麵做底今次見阿四有巑岐烏冬揀 實在係好好既選擇樽仔奶茶 安全得黎又可
香港情懷

比足料 絕無冷場
眼見同場食客係老少參半 巿場對呢一個裝修配車仔麵都好有信心
今次見阿四有巑岐烏冬揀 實在係好好既選擇

安全得黎又可以走冰 又夠凍 天氣熱熱 真係幾岩飲
而且係自己出品 看得到的用心 加分!!
2020-04-30
午餐
2020-05-02 18 浏览
在旺角買東西後, 和朋友來吃個晚餐, 經過發現原本在這的一間泰船河店, 悄悄換上了車仔麵, 見到不少人光顧, 看一看價錢也抵吃, 便決定選它了。花膠碗仔素翅$20不太看得到花膠, 而且花膠本身沒什麼味, 吃這碗仔素翅是品嚐那街頭風味, 在店舖內舒舒服服的吃, 各種材料做成有層次的口感, 加了醋味道更提升。招牌車仔麵$58心多多的朋友, 最適合吃大雜燴, 這配搭都幾大眾化, 人人喜愛, 它有辣魚蛋、辣魷魚、豬皮、豬大腸、雞翼尖、蘿蔔、滷水蛋、瑞士雞翼、豬紅, 比較讓我留意到是豬腸很完整很厚, 所以口感比較好, 又洗得乾淨, 而蘿蔔亦是必吃, 很清甜嫩, 豬皮我喜歡它煮得夠軟腍, 瑞士雞翼亦入味, 辣魚蛋大大粒很爽彈, 看得出每樣都是用心之作。而腩汁的湯底, 清香怡人, 令我一口口的喝下去。跟餐選飲熱好立克, 糖另上, 未加糖本身已很濃郁,  一點也不省, 我覺得已有甜味, 所以可以不加糖。

花膠碗仔素翅$20

招牌車仔麵$58

• 蘿蔔
  • 豬大腸
  • 瑞士雞翼
  • 辣魚蛋
2020-04-30 16 浏览
潮流興慢煮...估唔到呢間車仔麵店都會將慢煮融入當中喔!檯上調味盤整齊乾淨,有麻辣油、辣油、美極心等等...車仔麵配料超過三十款,部份配料如:牛腩、瑞士雞翼、豬大腸、蘿蔔都係以用低溫慢煮製作呢😍🍜三餸一麵($38)揀咗辣魚蛋+ 瑞士雞翼+魚皮餃配粗麵辣魚蛋以自家製咖喱汁煮成,微辣而富咖喱香,非常惹味!瑞士雞翼以慢煮方式製作,肉質軟腍,入味多汁!魚皮餃唔會太厚皮,咬落啖啖肉且口感爽彈,好味呀!加上麻辣油更加惹味呢!🍚慢煮豉油雞髀飯配肉燥($38)雞髀用上十幾個鐘頭嘅慢煮方式製成,香甜入味!骨肉輕鬆分離,但又唔會鬆散而且雞髀超大隻,啖啖肉,CP值超高呢!肉燥份量充足,唔會好肥膩,用嚟撈飯一流呀!跟餐加$8就可以配熱飲,而樽裝汽水就加$9,價錢理!

潮流興慢煮...
估唔到呢間車仔麵店都會將慢煮融入當中喔!

檯上調味盤整齊乾淨,有麻辣油、辣油、美極心等等...

🍜三餸一麵($38)
揀咗辣魚蛋+ 瑞士雞翼+魚皮餃配粗麵
辣魚蛋以自家製咖喱汁煮成,微辣而富咖喱香,非常惹味!
瑞士雞翼以慢煮方式製作,肉質軟腍,入味多汁!
魚皮餃唔會太厚皮,咬落啖啖肉且口感爽彈,好味呀!
加上麻辣油更加惹味呢!

🍚慢煮豉油雞髀飯配肉燥($38)
雞髀用上十幾個鐘頭嘅慢煮方式製成,香甜入味!
骨肉輕鬆分離,但又唔會鬆散
而且雞髀超大隻,啖啖肉,CP值超高呢!
肉燥份量充足,唔會好肥膩,用嚟撈飯一流呀!

跟餐加$8就可以配熱飲,而樽裝汽水就加$9,價錢理!
2020-04-29 247 浏览
通常食車仔面都係一D比較傳統的鋪頭,呢間車仔面就比較西式化,望落似西餐廳,吧之類,但原來係食車仔面,一向都鍾意食車仔面的我,見到呢度環境唔錯,地方大又乾淨衛生,又豈能放過!!😹😹一向有選擇困難的我,望望餐牌,乜都唔使諗,就食呢個乜嘢餸都有D既招牌面。九款餸(長長久久)➕粗麵=十全十美再叫埋招牌咖喱魷魚🦑⋯⋯十一種食物代表十一支玫瑰🌹=「阿四」🌹「阿四」🌹「阿四」我愛你(無厘頭嘅我,鐘意得閒搞下笑,做人就會開心D)講完爛gap再講反碗麵😹😹1-豬大腸—-愛吃豬大腸人士必吃。厚厚的豬大腸,如果要做到好食又不會過腍,又不會唔夠腍又會太靭咬唔到,又怕去唔到D🐷臭味,呢間阿四車仔麵個師傅全部做到,軟靭度適中,有咬口之餘又不會靭,完全無🐷豬臭味,而且味道相當不錯2-白蘿白—-又夠甜又諗😋3-鹵水蛋—-蛋不會過老,但鹵水味又夠味😋4-瑞士🐔雞翼—-瑞士雞翼入哂味,食落就係好滋味⋯⋯yummy yummy5-豬🐷皮——咖喱豬皮唔使問,咖喱味香又夠腍⋯⋯6-咖喱🍛🐟魚蛋——同埋豬皮一齊炆,咖喱皌道一定得👏👏👏👏👏7-🐷豬红——爽口好味8-鱿魚——-話咗係招牌,一定好食唔會踩的而且確咖喱🍛味道做得好好,而

九款餸(長長久久)➕粗麵=十全十美
再叫埋招牌咖喱魷魚🦑⋯⋯
十一種食物代表十一支玫瑰🌹=「阿四」
🌹「阿四」🌹「阿四」我愛你

2-白蘿白—-又夠甜又諗😋
3-鹵水蛋—-蛋不會過老,但鹵水味又夠味😋

5-豬🐷皮——咖喱豬皮唔使問,咖喱味香又夠腍⋯⋯
7-🐷豬红——爽口好味

8-鱿魚——-話咗係招牌,一定好食唔會踩

的而且確咖喱🍛味道做得好好,而且D魷魚🦑唔會有涀水味。(有好多其他地方食過用涀水嗱到發晒漲,成浸涀水味道,但呢到就無呢個情況,而且仲整得好好食😋⋯⋯

9-雞🐔翼尖——同瑞士雞翼一樣咁好食😋
10係粗麵🤣⋯⋯麵質爽滑➕D辣菜鋪上面食更加👌食.........食到飽飽😊😊😊😊😊

11係招牌咖喱🍛魷魚🦑⋯⋯食完咖喱🍛魷魚🦑唔使比人炒魷魚🦑⋯⋯🤣🤣🤣🤣🤣
12-凍🍋檸檬茶—-12➕12做人就係咁easy
👻👻👻👻👻👻👻👻👻

🍋茶好濃郁茶味,啱曬我口味😋😋😋
呢度既車仔面,食完又唔會口喝,唔覺有味精,幾好,我好怕好多味精既食物,適量可以,但有D鋪頭落味精好似落雨咁😂😂😂😂😂😂😂😂😂
總括來講,呢間車仔面好掂
😋
2020-04-28 31 浏览
今日食下午茶(其實係第一餐🤣)黎到旺角食車仔麵,原來豉油街呢到有間咁闊落又企理既懷舊車仔麵,重點係價錢合理,份量足,下午茶仲送飲品,可以話係小數有人情味既港式小店。-1⃣ 招牌麵 💰58(👅: 7.8/10)招牌麵有哂阿四既招牌配料,分別有:辣魷魚、 辣魚蛋、豬紅 、豬皮、豬大腸、雞翼尖、蘿蔔、滷水雞翼同滷水蛋,最後再揀左油麵麵底。呢款招牌麵可以話係滿足貪心人士咩都想食既心態😂,望落真係好豐富。而我最中意食既係辣魷魚同辣魚蛋,香辣咖哩汁好惹味;另外豬大腸都好肥美,滷得幾入味。-2⃣ 車仔麵 💰38+加餸💰9(👅: 7.9/10)揀左溏心蛋、魚皮餃、大紅腸、炸墨魚卷同牛腩。粗麵麵式幾有麵香,同湯底幾夾。溏心蛋流心,入口即溶;紅腸香脆份量足;最欣賞既係牛腩😍,煮得軟淋牛香,可惜份量偏少🥺。-3⃣ 慢煮瑞士雞翼 💰20(👅: 7.5/10)20蚊有5隻雞翼其實真係好抵😍,雞翼滷得幾入味,甜甜地,肉質香嫩。-4⃣ 秘製香辣魷魚 💰20(👅: 7.7/10)魷魚咖喱香好惹味,爽脆彈牙😊。-5⃣ 花膠碗仔翅素翅 💰20(👅: 7/10)有花膠、冬菇、雲耳及素翅。味道清淡,但幾養生,材料充足。-6⃣ 樽仔奶茶
1⃣ 招牌麵 💰58(👅: 7.8/10)

2⃣ 車仔麵 💰38+加餸💰9(👅: 7.9/10)

3⃣ 慢煮瑞士雞翼 💰20(👅: 7.5/10)

4⃣ 秘製香辣魷魚 💰20(👅: 7.7/10)
魷魚咖喱香好惹味,爽脆彈牙😊。

5⃣ 花膠碗仔翅素翅 💰20(👅: 7/10)
有花膠、冬菇、雲耳及素翅。味道清淡,但幾養生,材料充足。

6⃣ 樽仔奶茶 💰16(👅: 7/10)
幾有特色既樽仔,奶茶味正常,幾香滑。
7️⃣ 鴛鴦 (👅: 8/10)
好香濃醇厚,咖啡味偏重,唔錯!

🌟整體來說,每款配料都係中等至中上水準,味道方面走健康帶點惹味既路線,係一間唔錯既車仔麵。
2020-04-27 23 浏览
話說武漢肺炎爆發左之後,少咗好多出街食,真係好想食車仔麵,但係通常食車仔麵嘅舖頭都細細間,要同人搭台今日好難得去到旺角嘅阿四車仔麵鋪面超級大,仲好過光猛添枱同枱之間嘅距離絕對係超過1.5米,唔需要擔心距離太近,絕對可以放心咁樣食車仔麵<四餸車仔麵$47>三餸車仔麵三十八蚊,大食妹好肚餓所以叫多咗一個餸,都系四十七蚊咋最推介豬大腸,又淋又入味,大大粒好咬口糖心蛋都好正,一咬開隻蛋甜甜嘅蛋汁甜甜即刻流入口,無得頂<滷水雞翼$20>滷水雞翼都好掂$20有成五隻,雞肉極鮮嫩,唔單止外面睇落去係啡色,裏面啲肉都係啡色咖,所以真係勁入味

今日好難得去到旺角嘅阿四車仔麵鋪面超級大,仲好過光猛添

<四餸車仔麵$47>
最推介豬大腸,又淋又入味,大大粒好咬口

糖心蛋都好正,一咬開隻蛋甜甜嘅蛋汁甜甜即刻流入口,無得頂

<滷水雞翼$20>

2020-04-27 15 浏览
車仔麵以前叫嗱喳麵,因為以前係改裝的木頭車流動經營,環境一般。到而家車仔麵已經成為香港特色美食,而且食車仔既環境好左好多旺角開左間新既車仔麵,朋友介紹抵食又大碗。我叫左招牌麵,一次過有齊九個餸:辣魚蛋、辣魷魚、蘿蔔、豬皮、豬紅、瑞士雞翼、滷水蛋、雞翼尖、豬大腸,如果麵質爽口會更好👍🏻。再點左小食,我好鍾意食炸蠔, 炸得乾身又脆,墨魚卷都非常好味 ,仲有啲墨魚粒喺裏面, 豬大腸好夠諗 ,仲好乾淨 ,冇肥油, 鹵水蛋好夠味, 仲有啲小辣菜脯, 好爽脆, 有支裝汽水,平時我對奶茶都冇乜興趣 ,佢既支裝奶茶, 好香滑,值得試下

旺角開左間新既車仔麵,朋友介紹抵食又大碗。

2020-04-26 11 浏览
叫了一碗車仔麵,有大大的白羅白,沒有渣,清甜,吃得出是好羅白。冬姑很軟身,飽滿的汁令冬姑很有層次感。3粒墨魚丸真的有墨魚粒,而且很彈牙。雞翼很美味。讚歧烏冬很好吃,不是一般的平價烏冬呀!加了汁,另上,很細心。生菜可選跟腐乳還是蠔油,這次選了腐乳,還不錯!花膠碗仔翅大大碗,要趁熱吃,有很多素材,還有花膠,好奢華呢!叫了杯檸檬茶,很多檸檬,而且很大杯。這裡的味道很不錯,吃著吃著,就吃了很多東西啦!很邪惡啊!