2020-04-29 247 浏览
通常食車仔面都係一D比較傳統的鋪頭,呢間車仔面就比較西式化,望落似西餐廳,吧之類,但原來係食車仔面,一向都鍾意食車仔面的我,見到呢度環境唔錯,地方大又乾淨衛生,又豈能放過!!😹😹一向有選擇困難的我,望望餐牌,乜都唔使諗,就食呢個乜嘢餸都有D既招牌面。九款餸(長長久久)➕粗麵=十全十美再叫埋招牌咖喱魷魚🦑⋯⋯十一種食物代表十一支玫瑰🌹=「阿四」🌹「阿四」🌹「阿四」我愛你(無厘頭嘅我,鐘意得閒搞下笑,做人就會開心D)講完爛gap再講反碗麵😹😹1-豬大腸—-愛吃豬大腸人士必吃。厚厚的豬大腸,如果要做到好食又不會過腍,又不會唔夠腍又會太靭咬唔到,又怕去唔到D🐷臭味,呢間阿四車仔麵個師傅全部做到,軟靭度適中,有咬口之餘又不會靭,完全無🐷豬臭味,而且味道相當不錯2-白蘿白—-又夠甜又諗😋3-鹵水蛋—-蛋不會過老,但鹵水味又夠味😋4-瑞士🐔雞翼—-瑞士雞翼入哂味,食落就係好滋味⋯⋯yummy yummy5-豬🐷皮——咖喱豬皮唔使問,咖喱味香又夠腍⋯⋯6-咖喱🍛🐟魚蛋——同埋豬皮一齊炆,咖喱皌道一定得👏👏👏👏👏7-🐷豬红——爽口好味8-鱿魚——-話咗係招牌,一定好食唔會踩的而且確咖喱🍛味道做得好好,而

九款餸(長長久久)➕粗麵=十全十美
再叫埋招牌咖喱魷魚🦑⋯⋯
十一種食物代表十一支玫瑰🌹=「阿四」
🌹「阿四」🌹「阿四」我愛你

2-白蘿白—-又夠甜又諗😋
3-鹵水蛋—-蛋不會過老,但鹵水味又夠味😋

5-豬🐷皮——咖喱豬皮唔使問,咖喱味香又夠腍⋯⋯
7-🐷豬红——爽口好味

8-鱿魚——-話咗係招牌,一定好食唔會踩

的而且確咖喱🍛味道做得好好,而且D魷魚🦑唔會有涀水味。(有好多其他地方食過用涀水嗱到發晒漲,成浸涀水味道,但呢到就無呢個情況,而且仲整得好好食😋⋯⋯

9-雞🐔翼尖——同瑞士雞翼一樣咁好食😋
10係粗麵🤣⋯⋯麵質爽滑➕D辣菜鋪上面食更加👌食.........食到飽飽😊😊😊😊😊

11係招牌咖喱🍛魷魚🦑⋯⋯食完咖喱🍛魷魚🦑唔使比人炒魷魚🦑⋯⋯🤣🤣🤣🤣🤣
12-凍🍋檸檬茶—-12➕12做人就係咁easy
👻👻👻👻👻👻👻👻👻

🍋茶好濃郁茶味,啱曬我口味😋😋😋
呢度既車仔面,食完又唔會口喝,唔覺有味精,幾好,我好怕好多味精既食物,適量可以,但有D鋪頭落味精好似落雨咁😂😂😂😂😂😂😂😂😂
總括來講,呢間車仔面好掂
😋