2018-11-27
難得同老公過個左土瓜灣,之後要去旺角轉車返屋企,就搵吓附近有咩好食啦,你有得放大假去旅行,就食下外國菜只下癮先,行咗去靜少少嘅廣華街,見到有泰國菜喎就試吓啦,平時大家諗起食泰國菜都係會諗起九龍城,但係我覺得特登要過到去嗰度食飯又真係好麻煩,就一於睇下呢間好唔好食啦老公二話不說就話不如要個冬陰公湯啦,難得佢咁快下到決定我就梗係支持啦。個湯酸酸辣辣,好有椰汁味,好開胃,仲有三隻蝦,再加好多好好味嘅菇之後佢仲話嗌個炒飯啦,咁就叫咗個芒果蟹肉炒飯。芒果鮮甜,都有好多蟹肉,啖啖飯都可以食到蟹肉。老公臨行去廁所前見我太花多眼亂就話不如要個蝦餅囉。蟹餅好脆口啖啖肉,晤點將醬都好食,我就用佢黎送咗碗油飯,直頭可以唔使食其他餸都得啊。另外仲叫咗杯三色冰好友椰汁味碟碟份量都唔細食咗大半到就已經好飽但係唔想晒野係食咋慢慢食埋佢平時可能閑閑哋食餐飯一個人都要$200位啦依家$250有找兩個都食飽,都扺架待應好好呀,一開頭得圓枱,但未落單,卡位有位就比我地調左過去,可以坐得舒服d今日我哋都算早去七點半就去到食到八點鬆啲就開始好多人如果可以早啲去食就可以唔使排隊都幾好
之後佢仲話嗌個炒飯啦,咁就叫咗個芒果蟹肉炒飯。
芒果鮮甜,都有好多蟹肉,啖啖飯都可以食到蟹肉。
老公臨行去廁所前見我太花多眼亂就話不如要個蝦餅囉。