2018-11-16 1390 浏览
呢个舖位转手后变成食泰/星马菜,唔细心留意行过会以为系一间茶餐厅装修格局亦系茶餐厅风格,墙身贴上菜式相片,应该系食食物,唔系食装修有散叫有套餐,价钱相当亲民价系三款套餐中,被呢个二人餐(A) $228 所吸引住,皆因味味都岩食泰式海南鸡 (例牌)  份量比我认知嘅"例牌"为多鸡皮软滑,唔想食咁多皮都可轻易"皮肉"分离; 肉就更加滑,已起骨,点酱后一啖放入口够滋味选配白饭及油饭,好大碗呀!星马蛋黄鸡翼就咁睇牌面,未食已经想像到系咩味道!  单骨鸡翼炸完再加多个流沙蛋黄"献",蛋黄味几出!皮硬内软,单骨又容易食成碟飞天通菜,份量够3人食,绝对唔系夹两"住"就食晒!  辣度都几辣,如果唔食得辣,可转炒马拉盏!  通菜入口无渣,咁嘅炒法当然无得输!饮品选择除左大路柠茶咖啡外,仲有泰式咖啡/青柠/荔枝/热情果梳打/珍多冰,叫番杯咸柠七黎润下喉,成罐七喜比你,够豪气!见到隔离枱有人叫左呢个咖喱软壳蟹火山包 ($138),卖相吸引,忍唔住自己都加一个单成个面包掏空,"注"入香浓惹味咖喱,辣到比起飞天通菜只系小儿科,加入蛋一齐煮,香滑无比,仲有加埋青椒洋葱,增加甜味!软壳蟹入口超热辣,应该系即叫即炸,

有散叫有套餐,价钱相当亲民价

泰式海南鸡 (例牌)
泰式海南鸡

份量比我认知嘅"例牌"为多

选配白饭及油饭,好大碗呀!

星马蛋黄鸡翼

皮硬内软,单骨又容易食

飞天通菜

咖喱软壳蟹火山包

软壳蟹入口超热辣,应该系即叫即炸,配埋个咖喱汁食,唔讲得笑㖞,好好味呀!

仲有个面饱,点汁食咪浪费

捞饭亦得..............得左!!

呢到有我至爱芒果糯米饭食,但实在太饱啦,唯有留待下次!  埋单无加一,食物正,份量又大,性价比相当高!
用餐时段
飞天通菜