最近發現銅鑼灣開了一家新的火鍋店,雞煲半價,貪吃的我當然要去品嚐一下啦!😋去到渣甸中心廿五樓,見到小店的格局都很骨子,很欣賞它的捲廉,分隔着食客,很有空間感。接着我們就點了以下菜式😉:🐓金湯花膠瑤柱雞半隻 $84叫金湯花膠瑤柱雞半隻,湯底超濃郁,吸盡了精華,雞很入味軟腍,而它具有杞子、瑤柱、花膠,相當進補。🐷西班牙黑毛豬片(小) $68薄切的黑毛豬片,半肥瘦,每件肉都很大塊,甚具豬味。🐟手打鯪魚丸半份 $38鯪魚丸很彈牙,魚肉味很重,相當新鮮。🦑鮮墨魚滑(半份) $48墨魚滑上有蟹籽,墨魚滑很有口感,相當彈牙。感。🥢即炸響鈴 (半份) $58響鈴一浸雞湯,吸盡湯內精華,再配上秘製醬汁,酸酸的很開胃。🥢脆皮芝士腸(半份)$20芝士腸超脆,爆的芝士份量亦很多,相當有驚喜。🥢稻庭烏冬(一份) $36烏冬很彈,吸盡了雞湯的精華,相當入味,吃完大滿足!最後,還有綠豆沙贈送!整體來說,這家新店坐得相當舒服,而且還播放着最hit的台灣歌、廣東歌,在這裡跟好朋友閑聊吹水,確是很不錯的好地方。😌

接着我們就點了以下菜式😉:

🐓金湯花膠瑤柱雞半隻 $84

🐷西班牙黑毛豬片(小) $68
薄切的黑毛豬片,半肥瘦,每件肉都很大塊,甚具豬味。

🐟手打鯪魚丸半份 $38
鯪魚丸很彈牙,魚肉味很重,相當新鮮。

🦑鮮墨魚滑(半份) $48
墨魚滑上有蟹籽,墨魚滑很有口感,相當彈牙。
感。

🥢即炸響鈴 (半份) $58
響鈴一浸雞湯,吸盡湯內精華,再配上秘製醬汁,酸酸的很開胃。

🥢脆皮芝士腸(半份)$20
芝士腸超脆,爆的芝士份量亦很多,相當有驚喜。

🥢稻庭烏冬(一份) $36
烏冬很彈,吸盡了雞湯的精華,相當入味,吃完大滿足!

最後,還有綠豆沙贈送!

• 金湯花膠瑤柱雞
2021-06-23 11 浏览
抵抵抵食又好食嘅雞煲經過肺炎之後,發覺好多餐廳都無做今晚突然心血來潮食雞煲比我搵到依間新開嘅阿來客棧就一於試試佢😏😏😏湯底揀左花膠雞湯🤩襯未落其他野,即刻試試個湯。好好飲呀,好香濃。😋😋😋🐓 有半隻好足料無呃秤,然後雞件味道唔差👍d 肉算滑,雞味未算十分濃應該係因為所有精華溶晒係湯有幾片花膠亦食到幾粒瑤柱 湯底非常滿意👏🏻👏🏻👏🏻海鮮方面叫左鮮蝦 🦐 -隻隻都大大隻同新鮮,一d 都唔霉😙😙白鱔 🐟 -起晒骨,魚味,無腥味😋生蠔 🦪 隻隻都好肥美,淥完縮左水都仲好大隻😊😊午餐肉煎過嘅就咁食 定 淥下先食 都一樣好香口😙😙雪花牛肉粒油脂分佈平均食落幾軟油香 牛味 都正常🙂四寶丸粒粒都係新鮮手打好彈牙,好高質🥰🥰新開張優惠雞煲做緊半價我地叫個個花膠雞煲(半隻)先$84好抵呀😚😚😚仲有送糖水~食完 連甜品都唔洗叫😌😌
抵抵抵食又好食嘅雞煲

經過肺炎之後,發覺好多餐廳都無做
今晚突然心血來潮食雞煲
比我搵到依間新開嘅阿來客棧
就一於試試佢😏😏😏

湯底揀左花膠雞湯🤩
襯未落其他野,即刻試試個湯。
好好飲呀,好香濃。😋😋😋

🐓 有半隻
好足料無呃秤,然後雞件味道唔差👍
d 肉算滑,雞味未算十分濃
應該係因為所有精華溶晒係湯
有幾片花膠
亦食到幾粒瑤柱
湯底非常滿意👏🏻👏🏻👏🏻

海鮮方面叫左

鮮蝦 🦐 -隻隻都大大隻同新鮮,一d 都唔霉😙😙
白鱔 🐟 -起晒骨,魚味,無腥味😋
生蠔 🦪 隻隻都好肥美,淥完縮左水都仲好大隻😊😊

午餐肉

好抵呀😚😚😚
仲有送糖水
食完 連甜品都唔洗叫😌😌
2021-06-23 8 浏览
收工來銅鑼灣行街順便食嘢,路過見到雞煲半價大大個招牌,全隻雞煲都係$119起,仲可以以優惠價加配肥腸、廣島蠔、牛雜花膠等火鍋配料。 實在太吸引,一定要試下!重慶辣雞煲(中辣、全隻)$119中辣既雞煲啱啱好,唔會辣得好辛苦,又唔會覺得唔過癮。不過本身個雞煲已經好好味,配料豐富,我第一轉嗌左以下食品,師傅非常有心思咁幫我將呢啲菜式全部擺落雞煲到煲,所以非常入味,變咗成個雞煲都好豐富。優惠價配左:重慶肥腸$42 廣島蠔六隻$58牛氣沖天(牛雜)$58養顏花膠$58雞煲食到差唔多嘅時候可以加水打邊爐,配菜我哋嗌左鴨血$35日本瀨戶內蠔$45鮮鵝腸$45不得不說佢啲生蠔超級大隻,差唔多同我隻手一樣長,無異味,食得好滿足。🥰最後仲要奉送是日糖水一份,今日嘅糖水係紅豆沙,夠晒滋潤,又唔會太甜,後邊仲食到有陳皮,有媽媽的味道,好正!阿來客棧 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓

重慶辣雞煲(中辣、全隻)$119
優惠價配左:
重慶肥腸$42
廣島蠔六隻$58
牛氣沖天(牛雜)$58
養顏花膠$58

雞煲食到差唔多嘅時候可以加水打邊爐,配菜我哋嗌左
鴨血$35
日本瀨戶內蠔$45
鮮鵝腸$45

阿來客棧 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓
2021-06-22
來來雞煲之前已經聽過佢個名,依家喺銅鑼灣以阿來客棧呢個名重新出發!環境以木系為主,坐位都幾闊落,的確幾似一間客棧。依家雞煲做緊半價𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧❤️‍🔥,半隻$𝟕𝟒,一隻都係$𝟏𝟏𝟗,好抵食!٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)٩———————————————————重慶辣雞煲 $𝟕𝟒小辣已經好濃好惹味,洋蔥炒得好甜🧅,雞件唔會全部都係骨•̀.̫•́✧,雞肉嫩滑入味,花椒味濃。不過小辣辣度都幾勁🥵,怕辣既記得𝐫𝐞𝐪𝐮𝐞𝐬𝐭微辣🤣。-手切肥牛 $𝟐𝟏𝟖入口軟腍🥰,油脂平均唔會太肥,不過牛肉味好重🐮,推薦( ˘ ³˘)✨-脆肉鯇 $𝟒𝟓半份份量都幾多,有成六、七舊,腩位爽脆啖啖肉🐟,好抵食-黑松露墨魚滑 $𝟒𝟖手打鮮蝦丸 $𝟑𝟖兩者質感都差不多,都係咁彈牙,蝦肉同墨魚粒份量足料🦑,如果黑松露味道再突出啲會更好ʕ•̀ω•́ʔ✧-即炸響鈴 $𝟓𝟖入口酥脆,唔會成口油溢味,索汁得黎又可以做小食🤤。
來來雞煲之前已經聽過佢個名,
依家喺銅鑼灣以阿來客棧呢個名重新出發!
環境以木系為主,坐位都幾闊落,
的確幾似一間客棧。

依家雞煲做緊半價𝐩𝐫𝐨𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧❤️‍🔥,半隻$𝟕𝟒,
一隻都係$𝟏𝟏𝟗,好抵食!٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)٩

———————————————————
重慶辣雞煲 $𝟕𝟒
小辣已經好濃好惹味,洋蔥炒得好甜🧅,
雞件唔會全部都係骨•̀.̫•́✧,雞肉嫩滑入味,
花椒味濃。不過小辣辣度都幾勁🥵,
怕辣既記得𝐫𝐞𝐪𝐮𝐞𝐬𝐭微辣🤣。

手切肥牛 $𝟐𝟏𝟖
入口軟腍🥰,油脂平均唔會太肥,
不過牛肉味好重🐮,推薦( ˘ ³˘)✨

脆肉鯇 $𝟒𝟓
半份份量都幾多,有成六、七舊,
腩位爽脆啖啖肉🐟,好抵食

黑松露墨魚滑 $𝟒𝟖
手打鮮蝦丸 $𝟑𝟖
兩者質感都差不多,都係咁彈牙,
蝦肉同墨魚粒份量足料🦑,
如果黑松露味道再突出啲會更好ʕ•̀ω•́ʔ✧

即炸響鈴 $𝟓𝟖
入口酥脆,唔會成口油溢味,
索汁得黎又可以做小食🤤。
2021-06-21 596 浏览
之前已經黎過阿來客棧,戈陣仲系新開冇耐,而且系正銅鑼灣,都吸引咗啲人去。之前黎戈陣仲系新開冇耐,有雞煲款式有做半價,勁抵,抵得黎仲要好味😋環境仲要好寬敞,吸引到我再去幫襯啦。餐廳都開咗一段時間,原本以為已經會冇咗啲優惠,點知呢家不論一隻定半隻都仲做緊優惠😍仲keep住可以以優惠價選擇各款海鮮同埋肉類。上次叫咗個小辣嘅重慶雞煲,有得揀大、中、小辣或者吾辣,今次就揀咗吾辣。吾辣同樣有吾辣嘅滋味,今次啲汁都系好惹味😋雞肉嘅份量都好多㗎,新鮮熱辣辣得黎又嫩滑。🖤 鮮松露墨魚滑 $48🦐 手打鮮蝦丸 $48💛 鮮腐竹 $20幾乎次次食雞煲/打邊爐都會食黑松露墨魚滑🤓超中意食黑松露🖤墨魚滑都好爽口彈牙。蝦丸賣相好精熒通透,裡面嘅蝦肉都好新鮮,幾高質。好耐冇試過打邊爐叫腐竹食,本身食腐竹都已經會有好重嘅豆味,沾埋雞煲嘅醬汁黎食勁入味😁講起打邊爐耐冇食豬頸肉,其實更耐冇食嘅系豬頸肉,顏色都幾粉嫩💖一望都知好食,有時食豬頸肉又驚會感覺好肥膩,結果都吾會呀,爽口有嚼勁。上次幫襯都有食鬼馬墨魚脆,覺得好正,所以今次又再食😆今次食就冇咁脆了🥲不過啲墨魚都好味。比上次遜色嘅系上次感覺上會脆啲,今次可能本身都擺耐

重慶辣雞煲

🖤 鮮松露墨魚滑 $48
🦐 手打鮮蝦丸 $48
💛 鮮腐竹 $20

爽口豬頸肉

上次幫襯都有食鬼馬墨魚脆,覺得好正,所以今次又再食😆今次食就冇咁脆了🥲不過啲墨魚都好味。比上次遜色嘅系上次感覺上會脆啲,今次可能本身都擺耐咗就冇咁脆🙉anyway墨魚同埋油炸鬼始終呢個都系一個好正嘅組合黎嘅。
鬼馬墨魚脆

脆炸午餐肉都幾正咁,喺其他火鍋店都食過同樣嘅菜式,呢度嘅都有少少脆,當下小食送吓口都吾錯。
脆炸午餐肉
2021-06-14
重慶辣雞煲
爽口豬頸肉
2021-06-21 11 浏览
接完女朋友放工,突然想食雞煲,開一開openrice見到有間新開冇耐嘅雞煲叫阿來客棧係公司附近,就決定試試佢。餐廳係渣甸中心嘅25樓,由於未到晚市時間就上到去,唔洗等就入得座。餐廳裝修幾有特色,座位都幾寬敞~而且啲餐具好靚,係傳統嘅雞公碗碟~仲有加分位係每枱都會有布簾隔住,除左私隱度大升,仲感覺衛生啲~~今次同女朋友仔試左餐廳嘅養眼椰子雞湯再另外加幾樣餸~🔻養眼椰子雞湯(全隻)味道:8/10價錢:$119好入椰子味嘅一個湯底,未上枱已經聞到椰子嘅香味。湯入面都幾足料,除左有椰子片,仲有粟米等,成個湯都好香,忍唔住飲左一兩碗湯🙈 雞嘅肉都嫩滑,份量全隻好足,夠曬兩個人食~🔻西班牙黑毛豬片(大)味道:8/10價錢:$118 冇諗過豬肉片可以咁出色,肥瘦平均,食落口好有肉味又香,點少少豉油已經好夠味~🔻紅燒鮑魚 2隻味道:8/10價錢:$68本身上碟個時已經熟左,落湯一兩分鐘就食得~口感彈牙,幾好食🔻手打豬肉丸味道:7/10價錢:$46一碟好彈牙嘅豬肉丸~🔻桂花蚌味道:7.5/10價錢:$68平時火鍋店要食桂花蚌都好貴下,估唔到呢到68蚊就有一碟🙈 呢到啲蚌肉質好爽口,勁好食

今次同女朋友仔試左餐廳嘅養眼椰子雞湯再另外加幾樣餸~

🔻養眼椰子雞湯(全隻)

價錢:$119

🔻西班牙黑毛豬片(大)

價錢:$118

🔻紅燒鮑魚 2隻

價錢:$68
本身上碟個時已經熟左,落湯一兩分鐘就食得~口感彈牙,幾好食

🔻手打豬肉丸

味道:7/10
價錢:$46
一碟好彈牙嘅豬肉丸~

🔻桂花蚌

味道:7.5/10
價錢:$68

2021-06-15 12 浏览
阿來客棧一家人想食雞煲,今次去銅鑼灣試下,之前都聽過來來雞煲,阿來客棧係來來雞煲原班人馬主理,餐廳環境舒服,裝修以木色為主,日系feel。推出⭐️優惠三重奏⭐️優惠一:重慶辣雞煲半隻$74揀了小辣,醬汁好嘢味,裡面有小辣椒、蒜香片、洋蔥、芫荽,雞件嫩滑新鮮,切件大小適中,而且雞煲本身已經煮熟,即刻食都可以,另外選好配料已經放埋喺雞煲入邊,好豐富。優惠二:雞煲配料🔸重慶肥腸一份$42處理得很乾淨,而且肥厚,入口鬆軟。🔸廣島蠔六隻$58肥美新鮮,以呢個價錢來講仲有六隻,抵食。🔸牛氣沖天一份(牛腩、牛筋、牛舌、金錢肚)$58牛腩脂肪分布均勻,唔會太厚,容易入口。牛筋彈牙爽口,而且仲好入味。牛舌厚切,好淋好入味。金錢肚好大塊而且厚身,完全吸收到雞煲嘅醬汁未,入口超正。🔸紅燒鮑魚兩隻$68大大隻,煮到好淋好入味,正!🔸養顏花膠四件$58花膠煙韌,加埋醬汁微辣,好有咬勁。🔸10吋大虎蝦兩隻$88超大隻而且新鮮,肉質彈牙爽口,蝦頭有膏㗎,鮮甜。另外家人想試埋火鍋,所以叫多咗一份火鍋,一樣享有半價優惠。養顏海底椰子雞半隻$74湯底好濃郁,裏面有切片海底椰,粟米,同伴隻雞。特級手切肥牛(小)$218薄片特級
阿來客棧

推出⭐️優惠三重奏⭐️

優惠一:重慶辣雞煲半隻$74

優惠二:雞煲配料
🔸重慶肥腸一份$42
處理得很乾淨,而且肥厚,入口鬆軟。
🔸廣島蠔六隻$58
肥美新鮮,以呢個價錢來講仲有六隻,抵食。
🔸牛氣沖天一份(牛腩、牛筋、牛舌、金錢肚)$58
牛腩脂肪分布均勻,唔會太厚,容易入口。
牛筋彈牙爽口,而且仲好入味。
牛舌厚切,好淋好入味。
金錢肚好大塊而且厚身,完全吸收到雞煲嘅醬汁未,入口超正。
🔸紅燒鮑魚兩隻$68
大大隻,煮到好淋好入味,正!
🔸養顏花膠四件$58
花膠煙韌,加埋醬汁微辣,好有咬勁。
🔸10吋大虎蝦兩隻$88
超大隻而且新鮮,肉質彈牙爽口,蝦頭有膏㗎,鮮甜。

另外家人想試埋火鍋,所以叫多咗一份火鍋,一樣享有半價優惠。

養顏海底椰子雞半隻$74
湯底好濃郁,裏面有切片海底椰,粟米,同伴隻雞。
特級手切肥牛(小)$218
薄片特級肥牛,脂肪分布好平均。
鬼馬墨魚脆$58
油炸鬼脆卜卜,墨魚好爽口,推介好食。

食完仲附送糖水,今日嘅糖水係腐竹薏米糖水

整體而言食物款式好多,有雞煲又有打邊爐,可以一次過滿足兩個願望,食材新鮮,服務員超Nice,好有禮貌,招呼周到。
2021-06-15 9 浏览
經過銅鑼灣見有人派緊宣傳單張,叫雞煲只係要一百多,唔係唔試下掛😆——————🐽 重慶辣雞煲 $119上枱見到上面鋪滿芫荽,中意食既一定開心死,雞煲上枱後煮左一段時間先入味,雞件都算嫩滑,一隻雞份量亦都算多🐽 西班牙黑毛豬片 小 $68 黑毛豬切得比較厚,幾有咬口,豬味唔錯,亦唔會好多肥膏,食多都唔會膩🐽 日本瀨戶內蠔 半份 $45日本蠔好食就眾所週知,黎到既都唔差,蠔味十分重,亦好新鮮,唔會有好大陣腥味🐽 蜂巢豆腐、粟米、娃娃菜、脆炸午餐肉蔬菜方便表現正常,份量亦夠多,脆炸午餐肉打邊爐就必叫!炸得好脆好爽,就甘食都無問題🤣

——————

🐽 重慶辣雞煲 $119

🐽 西班牙黑毛豬片 小 $68

🐽 日本瀨戶內蠔 半份 $45

🐽 蜂巢豆腐、粟米、娃娃菜、脆炸午餐肉
天氣一涼又好想打邊爐🙈今次轉個形式先 - 食雞煲上網搵到間做緊優惠嘅雞煲店—————————————————————由於依家餐廳做緊半價雞煲優惠去到發現幾近爆場 好彩預早book左位雞煲有4款選擇 1款乾鍋 3款湯鍋最後中島揀左花膠瑤柱雞鍋因為今晚想飲啖滋補靚湯😋超濃郁嘅花膠雞湯 飲完一碗接一碗有一刻懷疑個湯底其實係飲曬而唔係蒸發左🤣呢個雞煲有度好就係野食可以叫半份唔洗驚食唔曬會浪費所以好放心咁叫到成檯都係😂滑牛切得厚薄適中 但大塊食落冇乜筋 咬起黎唔會痴牙牛味濃郁煲完啲湯都有啲牛肉味半份瀨戶內蠔 有三大隻唔小心滾左五分鐘左右都冇縮到仲好有鮮味!🤤個心唔係實的的架~好滿足❤️蜂巢豆腐平時真係好少會叫但因為呢個湯底太正要叫舊豆腐吸湯黑毛豬同雲吞真心推介 薄切得黎油脂平均比起出面日式連鎖火鍋店嘅豬靚好多雲吞餡料好爽口就算烚耐左都無散開𥚃面一大隻彈牙鮮蝦🥰第一次食咁新鮮嘅鵝腸食落仲有陣油香為左醫肚餓先叫左個鬼馬墨魚脆油炸鬼舖上墨魚膠再炸 鮮脆彈記得記得記得打2577 7880訂位先呀因為地方唔大 但坐得舒服嘅😊依家仲送糖水添 堅抵呀—————————————————————⟠ 滋補花膠瑤柱雞
天氣一涼又好想打邊爐🙈

⟠ 鮮滑牛 $42
鮮滑牛
2021-06-11
2021-06-10 11 浏览
朋友係雞煲愛好者,佢發現咗銅鑼灣最近新開左一間樓上鋪,做緊優惠,於是我哋今日就泥試下。餐廳面積雖然唔算好大,裝修簡約,俾人一種好舒適嘅感覺。 佢枱與枱之間仲會有隔簾,可以當隔板之餘又唔會影響外觀,好出色嘅設計!雞煲做緊半價,我哋選擇左小辣,上枱嘅時候聞到勁香,有好多芫荽,由於係小辣嘅關係,我覺得調味剛剛好,唔會過鹹,而且好麻好香。隻雞唔算肥,而且雞肉嫩滑,算係我近期食過最好食嘅雞煲!呢度嘅火鍋配料可以選擇一份或者半份,即是我哋兩個人嚟都可以點好多款不同嘅配料。響鈴係即點即炸,好新鮮好脆,就咁食已經好好味!鵝腸都好爽口,牛肉粒肉味濃郁,油脂均勻,食落去嘅口感都好好!一路打邊爐一路飲青檸梳打,又消滯又解辣,完美嘅配搭!整體而言,而家做緊優惠性價比超高,估唔到呢間餐廳咁好食,真係有驚喜!

雞煲做緊半價,

隻雞唔算肥,而且雞肉嫩滑,算係我近期食過最好食嘅雞煲

響鈴係即點即炸,好新鮮好脆,就咁食已經好好味!

一路打邊爐一路飲青檸梳打,又消滯又解辣,完美嘅配搭!

2021-06-10 12 浏览
我哋嗌咗重慶雞煲(半隻)(依家做緊優惠:$74)、牛氣沖天(優惠價:$58)、特級雪花牛肉粒(半份$68)、爽口豬頸肉(半份$32)、西班牙黑毛豬片(半份$68)、紐西蘭羊肉片(半份$58)、手打四寶丸(半份$48)同埋鬼馬墨魚脆($58)「呢度醬料茶芥就$12@1」首先講咗嗰個雞煲先啦(因為我同朋友都唔係好食得辣所以今次嗌唔辣)所以食落去所有雞肉食落去都勁濃郁😘😘完全唔使點醬汁而且啲雞肉食落去嘅肉質都好嫩不過我自己就覺得唯一美中不足嘅係我覺得比較多骨😲😲牛氣沖天其實就包括左牛筋、牛腩、牛舌同埋金錢肚‼️‼️(有嗌呢個嘅話就會落埋侍應就會係上雞煲嗰時落埋)我自己比較少食嘅係牛筋😅😅但係食落去煙煙韌韌嗰種口感都OK嘅不過最鍾意當然係牛舌啦之後就逐樣講吓牛豬羊啦雪花牛肉粒就比我想像中煙韌,食落去都算幾重口味🌟🌟豬頸肉食落去幾有口感,同埋都算幾大塊羊肉片食落去唔會太羶🥰🥰跟住就講吓嗰個鬼馬墨魚脆🦑🦑第一個值得讚嘅地方係佢真係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥所以食落去真係超脆口而且真係會有crack crack聲嗰種🤣🤣第二就係配埋嗰個醬汁好夾因為嗰個醬汁食落去係甜甜酸酸咁嘅味襯呢個炸墨魚脆咁樣嘅口感好正最後
「呢度醬料茶芥就$12@1」

首先講咗嗰個雞煲先啦
(因為我同朋友都唔係好食得辣所以今次嗌唔辣)
所以食落去所有雞肉食落去都勁濃郁😘😘
完全唔使點醬汁
而且啲雞肉食落去嘅肉質都好嫩
不過我自己就覺得唯一美中不足嘅係我覺得比較多骨😲😲
牛氣沖天其實就包括左牛筋、牛腩、牛舌同埋金錢肚‼️‼️
(有嗌呢個嘅話就會落埋侍應就會係上雞煲嗰時落埋)
我自己比較少食嘅係牛筋😅😅
但係食落去煙煙韌韌嗰種口感都OK嘅
不過最鍾意當然係牛舌啦

之後就逐樣講吓牛豬羊啦
雪花牛肉粒就比我想像中煙韌,食落去都算幾重口味🌟🌟
豬頸肉食落去幾有口感,同埋都算幾大塊
羊肉片食落去唔會太羶🥰🥰

第二就係配埋嗰個醬汁好夾
因為嗰個醬汁食落去係甜甜酸酸咁嘅味
襯呢個炸墨魚脆咁樣嘅口感好正

最後就講埋兩杯嘢飲啦
我就嗌咗白桃梳打($20)
飲落去有少少桃味,唔會太甜🍑
我朋友就揀咗要泰式青檸梳打($20)
而且食完之後都會送甜品
我哋呢日食嘅甜品就係龜苓膏
  • 鬼馬墨魚脆
2021-06-09 29 浏览
亞來客棧雞煲+火煱二吃位置銅鑼灣渣甸中心25/F現在食店做堂食推廣還有四款可選擇(半隻或壹隻)1) 重慶雞煲2) 花膠雞煲3) 胡椒雞煲4) 棷子雞煲還有半價優惠(店家沒有將貨就價)店舖簡潔,坐位舒適坐下來我們点了小辣一隻、雞煲D雞好好味:還可以用優惠價加配食材我們加配了廣島蠔花膠肥腸:吃完雞煲,還可加入高湯打邊爐。這店很貼心可以點半份或一份因應個人喜愛來點脆骨腩鴨血蘿蔔皇帝菜飲品 雖然 選擇多但我覺得他們的青檸梳打都好好飲2個人吃得很滿足
亞來客棧
雞煲+火煱二吃
位置銅鑼灣渣甸中心25/F
現在食店做堂食推廣
還有四款可選擇(半隻或壹隻)
1) 重慶雞煲
2) 花膠雞煲
3) 胡椒雞煲
4) 棷子雞煲
還有半價優惠

(店家沒有將貨就價)
店舖簡潔,坐位舒適

坐下來我們点了小辣一隻、雞煲

D雞好好味

還可以用優惠價加配食材
我們加配了
廣島蠔
花膠
肥腸:

吃完雞煲,還可加入高湯打邊爐。
這店很貼心可以點半份或一份
但我覺得他們的青檸梳打都好好飲
2個人吃得很滿足

2021-06-08
雞煲
一向都好中意食辣野,特別係酸辣/雞煲....朋友黎接我收工,講起雞煲就好想食🤩所以即係係公司附近搵下邊度有得食,見到哩個新開,又有半價優惠勁抵,就決定2個女仔去試下啦!食物方面:⚪️重慶辣雞煲(一隻雞)半價 $119加 $58 要多個牛氣沖天(牛腩,牛筋,牛舌,金錢肚)店員推介如果食雞煲可以加配料就會多一個食法🍴可以食埋香鍋咁,所以加左份全牛既配料,份量真係好多,食左雞先,之後再食牛舌,金錢肚勁入味又大件🙈好滿足,雞件好滑味道岩岩好,愈食愈辣,但好惹味好正!食完雞就加湯打邊爐!!⚪️西班牙黑毛豬片 (小)份量都唔少,有6片,半肥瘦唔錯!⚪️手打鮮蝦丸.芝士丸(半份)💕蝦丸超彈牙.芝士丸有流心芝士,必食!⚪️花雕雞子 (半份)朋友中意食,好重酒味!⚪️蜂豆腐.金菇 (半份)💕豆腐浸哂D湯底好正!都係打邊爐必點!⚪️豆苗 (半份)正正常常,打邊爐唔錯!⚪️鬼馬墨魚脆💕上枱就可以即刻食,係脆脆上面加左墨魚滑,就咁食又得,放落去個爐煮一陣都得,唔錯!整體方面:餐廳裝修得好令,好乾淨,店員都好主動介紹食品,食材味道都好好😚而且好新鮮,而且個鍋仲有半價超抵,下次一定要試下個花膠雞湯飲完再打邊爐,滋補又養顏,正!
一向都好中意食辣野,特別係酸辣/雞煲....
朋友黎接我收工,講起雞煲就好想食🤩
所以即係係公司附近搵下邊度有得食,
見到哩個新開,又有半價優惠勁抵,
就決定2個女仔去試下啦!

食物方面:

⚪️重慶辣雞煲(一隻雞)半價 $119
加 $58 要多個牛氣沖天(牛腩,牛筋,牛舌,金錢肚)
店員推介如果食雞煲可以加配料就會多一個食法🍴
可以食埋香鍋咁,所以加左份全牛既配料,

份量真係好多,食左雞先,
之後再食牛舌,金錢肚勁入味又大件🙈
好滿足,雞件好滑味道岩岩好,愈食愈辣,但好惹味好正!
食完雞就加湯打邊爐!!

⚪️西班牙黑毛豬片 (小)
份量都唔少,有6片,半肥瘦唔錯!
⚪️手打鮮蝦丸.芝士丸(半份)💕
蝦丸超彈牙.芝士丸有流心芝士,必食!
⚪️花雕雞子 (半份)
朋友中意食,好重酒味!

⚪️蜂豆腐.金菇 (半份)💕
豆腐浸哂D湯底好正!都係打邊爐必點!
⚪️豆苗 (半份)
正正常常,打邊爐唔錯!
⚪️鬼馬墨魚脆💕
上枱就可以即刻食,係脆脆上面加左墨魚滑,
就咁食又得,放落去個爐煮一陣都得,唔錯!
整體方面:
餐廳裝修得好令,好乾淨,
店員都好主動介紹食品,食材味道都好好😚
而且好新鮮,而且個鍋仲有半價超抵,
下次一定要試下個花膠雞湯飲完再打邊爐,
滋補又養顏,正!!一定大細都岩食!!👍🏻
  • 鬼馬墨魚脆
  • 重慶雞煲
  • 手打蝦丸
今晚朋友失戀❤️帶佢黎放肆下🤣咁啱見到而間新開張半價咁抵嗌左重慶辣雞煲🌶️🌶️一隻雞都係$119炸!!!!仲可以加配料一齊炒!我地加左花膠! 好美顏好滋潤啊🤤🤤🤤🤤而雞煲充分吸收左醬汁 真係惹味十足!! 而且雞件大大件😋😋 十分足料💓💓⭐西班牙黑毛豬片🐷大大塊🤩🤩厚切得黎又唔韌~而黑毛豬的脂肪分佈如大理石紋~肉嫩多汁👅👅入口好濃郁!!⭐老油條真係炸到好香口啊✅✅就咁食得架~放落湯吸哂d汁食都得!!一碟有兩種風味!!⭐鬼馬墨魚脆墨魚半煎炸有墨魚粒之餘,個底仲有油炸鬼墊底點埋個酸酸甜甜既醬汁🤩🤩好好味啊🤤🤤推薦👍🏻👍🏻👍🏻⭐即炸魚皮真心脆卜卜,同街邊炸魚皮真係冇得比~新鮮自家製就真係唔同d架~ 而且仲要鬆脆而且厚薄適中!!帶脆又不太乾身~⭐青檸梳打可以叫佢冇糖!!啱哂唔like飲甜野既我🧃🧃⭐最後糖水都唔太甜食完熱氣野食返涼粉就中和返!仲有爆漿珠珠係桃味架~加分加分💓💓環境都好舒服✅✅D木凳夠大夠濶!!可以擺埋袋都唔會覺得迫👍🏻👍🏻員工態度有善 加茶又加得頻密!!雖然好鍾意食某d野但嗌一份對2個人黎講真係有d多下次再黎可以試每樣半份半份先😋
今晚朋友失戀❤️帶佢黎放肆下🤣

仲可以加配料一齊炒!我地加左花膠! 好美顏好滋潤啊🤤🤤🤤🤤
雞煲充分吸收左醬汁 真係惹味十足!!
而且雞件大大件😋😋 十分足料💓💓

⭐西班牙黑毛豬片🐷
大大塊🤩🤩厚切得黎又唔韌~
而黑毛豬的脂肪分佈如大理石紋~
肉嫩多汁👅👅入口好濃郁!!

⭐老油條
真係炸到好香口啊✅✅就咁食得架~
放落湯吸哂d汁食都得!!一碟有兩種風味!!

⭐鬼馬墨魚脆
墨魚半煎炸有墨魚粒之餘,個底仲有油炸鬼墊底
點埋個酸酸甜甜既醬汁🤩🤩
好好味啊🤤🤤推薦👍🏻👍🏻👍🏻

⭐即炸魚皮
真心脆卜卜,同街邊炸魚皮真係冇得比~
新鮮自家製就真係唔同d架~
而且仲要鬆脆而且厚薄適中!!帶脆又不太乾身~

⭐青檸梳打
可以叫佢冇糖!!啱哂唔like飲甜野既我🧃🧃

⭐最後糖水都唔太甜
食完熱氣野食返涼粉就中和返!
仲有爆漿珠珠係桃味架~加分加分💓💓

環境都好舒服✅✅D木凳夠大夠濶!!
可以擺埋袋都唔會覺得迫👍🏻👍🏻

員工態度有善 加茶又加得頻密!!

雖然好鍾意食某d野
但嗌一份對2個人黎講真係有d多
下次再黎可以試每樣半份半份先😋
2021-06-07 7 浏览
💰人均$250在銅鑼灣吃雞煲+火鍋飽到不行~~性價比很高阿來客棧開業不久,裝修走懷舊風格,餐廳裡播放的歌曲是四大天王黎明的歌,餐具也用上兒時看過的公雞碗,有一番風味呢現在新店雞煲半價優惠,一隻雞雞煲才$119太便宜啦,而且雞件入味足料食唔停,單食雞煲我同老公已經飽左一半😋 雞煲可選無辣/小/中/大辣,點了小辣我覺得不辣老公卻要汽水解辣😆吃完雞煲後是火鍋時間,點了西班牙黑毛豬肉片,半份$68也是份量十足,還有即包鮮蝦雲吞及韭菜餃也好吃~以優惠價$58追加了廣島蠔、最後還送涼粉糖水❤️太超值!📍阿來客棧 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓
💰人均$250在銅鑼灣吃雞煲+火鍋飽到不行~~性價比很高

以優惠價$58追加了廣島蠔、最後還送涼粉糖水❤️太超值!

📍阿來客棧 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心25樓