2021-06-10 12 浏览
我哋嗌咗重慶雞煲(半隻)(依家做緊優惠:$74)、牛氣沖天(優惠價:$58)、特級雪花牛肉粒(半份$68)、爽口豬頸肉(半份$32)、西班牙黑毛豬片(半份$68)、紐西蘭羊肉片(半份$58)、手打四寶丸(半份$48)同埋鬼馬墨魚脆($58)「呢度醬料茶芥就$12@1」首先講咗嗰個雞煲先啦(因為我同朋友都唔係好食得辣所以今次嗌唔辣)所以食落去所有雞肉食落去都勁濃郁😘😘完全唔使點醬汁而且啲雞肉食落去嘅肉質都好嫩不過我自己就覺得唯一美中不足嘅係我覺得比較多骨😲😲牛氣沖天其實就包括左牛筋、牛腩、牛舌同埋金錢肚‼️‼️(有嗌呢個嘅話就會落埋侍應就會係上雞煲嗰時落埋)我自己比較少食嘅係牛筋😅😅但係食落去煙煙韌韌嗰種口感都OK嘅不過最鍾意當然係牛舌啦之後就逐樣講吓牛豬羊啦雪花牛肉粒就比我想像中煙韌,食落去都算幾重口味🌟🌟豬頸肉食落去幾有口感,同埋都算幾大塊羊肉片食落去唔會太羶🥰🥰跟住就講吓嗰個鬼馬墨魚脆🦑🦑第一個值得讚嘅地方係佢真係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥所以食落去真係超脆口而且真係會有crack crack聲嗰種🤣🤣第二就係配埋嗰個醬汁好夾因為嗰個醬汁食落去係甜甜酸酸咁嘅味襯呢個炸墨魚脆咁樣嘅口感好正最後
「呢度醬料茶芥就$12@1」

首先講咗嗰個雞煲先啦
(因為我同朋友都唔係好食得辣所以今次嗌唔辣)
所以食落去所有雞肉食落去都勁濃郁😘😘
完全唔使點醬汁
而且啲雞肉食落去嘅肉質都好嫩
不過我自己就覺得唯一美中不足嘅係我覺得比較多骨😲😲
牛氣沖天其實就包括左牛筋、牛腩、牛舌同埋金錢肚‼️‼️
(有嗌呢個嘅話就會落埋侍應就會係上雞煲嗰時落埋)
我自己比較少食嘅係牛筋😅😅
但係食落去煙煙韌韌嗰種口感都OK嘅
不過最鍾意當然係牛舌啦

之後就逐樣講吓牛豬羊啦
雪花牛肉粒就比我想像中煙韌,食落去都算幾重口味🌟🌟
豬頸肉食落去幾有口感,同埋都算幾大塊
羊肉片食落去唔會太羶🥰🥰

第二就係配埋嗰個醬汁好夾
因為嗰個醬汁食落去係甜甜酸酸咁嘅味
襯呢個炸墨魚脆咁樣嘅口感好正

最後就講埋兩杯嘢飲啦
我就嗌咗白桃梳打($20)
飲落去有少少桃味,唔會太甜🍑
我朋友就揀咗要泰式青檸梳打($20)
而且食完之後都會送甜品
我哋呢日食嘅甜品就係龜苓膏