2021-09-11 28 浏览
好友話想食拉麵,餐廳在每張枱放有消毒啫喱、各款調味料、水杯、水壺,紙巾,夠細心值得一讚。我們點左慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵 $138,用石鍋裝住龍蝦湯,仲滾住起泡,牛小排肥瘦均勻、色澤明亮,肉質嫩滑又香濃,粗身沾麵索左濃湯汁真有掛麵的口感,湯底有少許櫻花蝦,味道香濃。👍👍👍燒牛肩胛肉拉麵配雞白湯$98,雞湯味香濃,牛肉腍滑,溏心蛋味香。鹿兒島流心芝士薯餅$28,薯仔和芝士好夾又creamy,外脆內軟滑可口。唐揚雞件 $38,雞肉嫩滑,脆漿很脆口,味道不錯。 旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖
好友話想食拉麵,餐廳在每張枱
我們點左
慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵 $138,
唐揚雞件 $38,雞肉嫩滑,脆漿很脆口,味道不錯。
旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖
  • 燒牛肩胛拉麵
  • 慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
  • 鹿兒島流心芝士薯餅
2021-09-09 21 浏览
拉麵食得多,但主打食牛既又真係未試過。 估唔到呢間小店拉麵選擇都幾多,最吸引一定係A4慢煮和牛同牛肩胛,仲有佢個蝦湯底,一入黎就聞到好香。✨沖繩苦瓜餃子:個餃子皮薄熱辣辣,咬開仲勁多汁。苦瓜味唔會太苦,呢個配搭都係第一次食,都幾特別。✨燒牛肩胛拉麵:先試個蝦湯底,真係勁濃蝦味同埋好鮮甜,拉麵夠彈牙同埋好掛湯,淨係個湯底都已經加分。牛肩胛軟腍牛味濃,仲有啲黑椒增加香味。鍾意佢個麵京蔥夠多夠晒香,糖心蛋又係勁滑溜。✨招牌三色拉麵:一碗有齊豬牛雞,貪心d 試晒幾款口味。個慢煮雞都幾好食夠晒腍滑,不過最吸引嘅當然係A4和牛,見到佢個油花已經好吸引,食落去真係入口即溶,不過兩個人share得半塊真係好唔夠喉,下次一定要獨食一個和牛拉麵!

2021-09-09 1339 浏览
上次同夏總踢完早波(其實叫黃昏波),因為講咗返屋企食,未有一齊食晚飯,講話下次先再出約。趁住佢無奈地放大假,約出嚟食餐晚飯。疫情前,佢每年都會去一次日本,年幾無出門,所以,就揀咗食拉麵。地點,都喺油尖旺方便大家啦,最後選上「阿久根」,因為湯底唔喺得個豬骨湯,有其他特色湯底。 門面唔喺好大,細細間咁,有啲隱世拉麵小店咁款,而未入去,先吸引到眼球喺鋪門旁嘅後巷閘門,因為掛滿晌日本啲神社一定見到嘅許願牌,頗有「地道」風情。老友講笑咁講,尋回少少旅日回憶。當踏入餐廳,都如預期般小店環境,地方細細,雖然如此,但就好自然有一種「拉麵」鋪嘅格局,大抵因為有好多單向嘅面壁位,而牆上又貼上唔少跟日本相關嘅懷舊海報或布幡。全場都喺高腳枱櫈,枱下有啲掛勾勾吓袋,我哋仲坐晌對住廚房位,可以睇到師傅整麵。 枱上放有水杯、筷子、紙巾、各種調味料、消毒啫喱,自由取用,俗啲講就喺自己顧自己,其實咁仲好。 講到拉麵,一般日式拉麵店都做得好專,選擇唔會太多,不過,「阿久根」就有少少唔同,湯底都有幾款:濃蝦湯(唔喺龍蝦湯)、雞白湯、香蔥醬油湯,而主食材可揀招牌嘅A4和牛,仲有牛肩胛、安格斯牛小排、香煎虎蝦、炙燒豚肉、宮崎煙
。
講到拉麵,一般日式拉麵店都做得好專,選擇唔會太多,不過,「阿久根」就有少少唔同,湯底都有幾款:濃蝦湯(唔喺龍蝦湯)、雞白湯、香蔥醬油湯,而主食材可揀招牌嘅A4和牛,仲有牛肩胛、安格斯牛小排、香煎虎蝦、炙燒豚肉、宮崎煙肉、薩摩雞……等等,都幾有亮點
。除湯麵,亦提供沾麵,當然,唔少得好幾款日式小食,有啲仲幾有賣點添,整體定價亦跟大部份拉麵店差唔多!
可樂、忌廉 @$15
真喺潛規則,食拉麵配汽水,好似特別有感,就好似炸髀配豆冰,不期然走埋一齊。晌度飲罐汽水喺唔抵架喇,但食住熱辣辣嘅麵條,再飲啖冰凍嘅汽水,再「碳」一口氣,嗰種就喺感覺,特別爽。
可樂、忌廉
沖繩苦瓜餃子 $48

普遍嘅人都唔多鍾意食苦瓜,但老友算喺少數嘅例外,所以,見有款咁特別嘅苦瓜餃子,真喺無理由唔錯試。餃子煎得好香,脆底,咬落去皮薄有肉汁,啲豬肉搓得夠鬆化,慢慢滲出甘苦味。
牛肩胛肉香蔥醬油湯拉麵 $98

賣相真喺幾靚仔,牛肩胛肉一片片扇形咁排好,而且,都有幾多塊,仲伴埋溏心蛋、紫菜、蔥花、木耳,老友唔食筍,話毒喎,所以走筍乾。望上去大大碗,底下嘅麵條確喺幾多。講番啲牛肩胛肉,唔算話超嫩滑嗰種,但好軟腍,而且,極具肉香,香蔥醬油湯亦都好香,濃而不濁,配拉麵好好食。
牛肩胛肉香蔥醬油湯拉麵
香煎虎蝦濃蝦湯拉麵 $98

食日式拉麵,印象中,小弟好似未試過配海鮮,仲要喺虎蝦,當然好有興趣試呢個啦,配上蝦湯,未食都覺得喺完美組合。雖然得一隻虎蝦,但件頭非常大,令到整體都好有睇頭,加上伴有溏心蛋、紫菜、蔥花、木耳、筍乾,其實非常豐富。
香煎虎蝦濃蝦湯拉麵
先呷口湯,果然堅濃郁,好有蝦鮮味,仲灑下大量櫻花蝦添,故此,點可以唔「飲勝」吖;
香煎虎蝦濃蝦湯拉麵
而虎蝦鎅晒花,煎得香口,雖未至於超彈牙,但都好食,而溏心蛋睇都睇得出做得有水準,蛋黃綿香。
香煎虎蝦濃蝦湯拉麵
麵條就彈牙而帶點韌性,且幾耐浸,食到尾都口感一致,唔會腍晒,絕對喺水準之作。
香煎虎蝦濃蝦湯拉麵
雖然,鋪仔細細,但食得出用心製作,我哋所試嘅兩款湯底,都用料十足無欺場,連餸連麵,整碗拉麵夠晒斤兩,值得推介
牛肩胛肉香蔥醬油湯拉麵
2021-09-02 46 浏览
今日去開旺角行街😎,見openrice都好多人推薦呢間拉麵店就即刻去試下啦🥳.叉燒、雞肉、豚肉(三色)龍蝦湯(拉麵) $128我都係第一次試龍蝦湯嘅拉麵😗,湯底超級濃郁,就咁飲都好正😝。而且呢度嘅肉仲係用左慢煮嘅方式😚,口感同味道都更佳🔥。我自己特別鍾意片A4和牛,牛味特別香濃,而且口感一d都唔會覺得韌❤️.阿波美雞皮餃子 $48作為呢度嘅特色小食之一🤩,雞皮餃子聽落都覺得非常邪惡😈,之前從來都未試過,落去雞皮嘅油香真係超級正😋.唐揚雞件 $38日式嘅唐揚炸雞我一直都好鍾意🔥,而且炸的夠曬香脆,再配上日式嘅蛋黃醬就完美🤤
叉燒、雞肉、豚肉(三色)龍蝦湯(拉麵) $128
阿波美雞皮餃子 $48
唐揚雞件 $38
午餐
2021-08-29 30 浏览
拉麵食得多,但通常都係配叉燒,呢間係配牛,確實少見!等左十分鐘先有位,店內只有十零個位,都幾好生意。慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵湯底灑左d櫻花蝦,味道濃郁!沾麵既麵條比較粗,彈牙有嚼勁!望落雖然好似好raw咁,其實擺入湯底淥兩淥就勁快食得。燒牛肩胛拉麵配雞白湯牛肉味濃,雞香湯湯底淡左少少鹿兒島流心芝士薯餅炸到D芝士溶溶地,流哂出黎,每人半份則則好,唔太「漏」唐揚雞件望住佢即炸上枱,有5件,好飽,如果配塊檸檬中和下油膩感會更好!飽到上心口!

慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
湯底灑左d櫻花蝦,味道濃郁!沾麵既麵條比較粗,彈牙有嚼勁!

望落雖然好似好raw咁,其實擺入湯底淥兩淥就勁快食得。

燒牛肩胛拉麵配雞白湯

牛肉味濃,雞香湯湯底淡左少少

鹿兒島流心芝士薯餅
炸到D芝士溶溶地,流哂出黎,每人半份則則好,唔太「漏」
唐揚雞件

飽到上心口!
2021-08-27 98 浏览
呢間餐廳由鼎爺細仔李泳豪主理,親自到日本考察拉麵製法👨🏻‍🍳提供九洲風味嘅濃湯拉麵同沾麵🇯🇵💗招牌三色拉麵($128)濃蝦湯以自家製蝦油同2款新鮮蝦熬足6小時,味道甘甜鹹鮮,蝦味特別濃郁🦐;配合直身拉麵掛湯力更強🍜;慢煮A4和牛嚴選鹿兒島阿久根西冷,慢煮後用日式汁浸一日,最後以火槍輕炙,肉質粉嫩油潤,牛脂香十足🐃;慢煮薩摩雞胸肉質嫩滑鬆軟🐓;炙燒豚肉肥瘦相間,肉質軟腍鬆化🐖;配料包括糖心蛋、竹荀、黑木耳絲、蔥花同紫菜💗北海道流心芝士薯餅 ($28)薯餅炸至金黃香脆,內裡薯蓉綿密🥔芝士流心拉絲,鹹香惹味🧀💗霜燒美國安格斯牛小排魚介湯沾麵 ($138)魚介湯用上魚類同貝類,再結合豬骨、雞骨等熬成,既有鮮甜魚味,同時帶有濃厚肉香🐟;配合粗身沾麵,口感煙韌彈牙🍜;霜降安格斯牛小排慢煮後燒製,脂肪分布平均,肉質軟嫩有嚼勁,牛味香濃🥩;配料包括糖心蛋、竹荀、黑木耳絲、蔥花同紫菜
💗招牌三色拉麵($128)
💗北海道流心芝士薯餅 ($28)
薯餅炸至金黃香脆,內裡薯蓉綿密🥔芝士流心拉絲,鹹香惹味🧀
招牌三色拉麵

💗霜燒美國安格斯牛小排魚介湯沾麵 ($138)
霜燒美國安格斯牛小排魚介湯沾麵
2021-08-26
招牌三色拉麵
霜燒美國安格斯牛小排魚介湯沾麵
2021-08-26 34 浏览
旺角❣️拉麵夜想試牛牛搵麵好耐,今次見放工後要去開旺角就一於去試下🥳🔸慢煮A4和牛叉燒•濃蝦湯沾麵一黎就試左個湯底先🤤好濃好濃既蝦湯,仲要有啲櫻花蝦係入面!沾麵係用上粗麵,可能係會想掛湯啲👍🏻A4和牛肉質好淋同有濃濃既牛肉味!岩哂牛魔王去試下😎🔸慢煮薩摩雞•濃厚雞白湯拉麵個雞白湯係….超級….濃😱我諗師傅係用左好多好多雞同時間去準備!薩摩雞肉好滑,岩哂啲健身人士既雞胸肉!麵底係用上幼身既拉麵,一路食一路有shu shu聲,咁先代表尊重個師傅😋🔸阿波美雞皮餃子好少地方有得食😱雖然好邪惡但好好好味!脆脆既雞皮黎包餃子,外脆內軟👍🏻👍🏻👍🏻🔸章魚小丸子好耐無食過喇🤤食落口唔會太粉,正常發揮!好食指數:8.5/10阿久根和牛拉麵屋旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖———————#旺角美食 #拉麵 #和牛 #雞白湯 #ramen
旺角❣️拉麵夜

想試牛牛搵麵好耐,今次見放工後要去開旺角就一於去試下🥳

🔸慢煮A4和牛叉燒•濃蝦湯沾麵

🔸慢煮薩摩雞•濃厚雞白湯拉麵

🔸阿波美雞皮餃子

🔸章魚小丸子
好耐無食過喇🤤食落口唔會太粉,正常發揮!

好食指數:8.5/10

阿久根和牛拉麵屋
旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號舖

———————
#旺角美食 #拉麵 #和牛 #雞白湯 #ramen
2021-08-26 22 浏览
你知道嗎?旺角有家不錯的日式面館喲!好想吃日本料理哦!!非要去日本 ?疫情一波未平一波又起~少年盼開關愁滿面。想去吃日本料理的小夥伴們有口福啦!!位於旺角廣華街13號廣輝大廈地下1號有一家不錯的日式料理~阿久根和牛拉面屋~小店雖小五臟俱全~店里全部都是高台單邊組座位~裝修極具日本特色~調味器具擺放整齊~有三種不同口味的辣椒粉夠你選擇~各種面食搭配各式小吃~多種搭配~自由掌控~主打推薦:慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾面~鮮嫩小排嫩滑多汁~濃蝦湯好好味!!或者:燒牛肩胛拉面~拉面Q彈有勁,牛肉香氣撲鼻~再配上可口章魚小丸子~~沖繩苦瓜餃子~真的口感棒!量多!物有所值!真的可以來嘗試一下~
你知道嗎?旺角有家不錯的日式面館喲!
1K
2021-08-25 18 浏览
近排係廣華街發現左間好好食既拉麵, 個人覺得真係有係日本食既水準❤環境就同日本拉麵小店不相伯仲, 麻雀雖少, 五臟俱全, 乾淨企理。鹿兒島流心芝士薯餅即叫即炸, 外皮炸得薄又酥脆, 入面係滿滿既半溶cheese, 好邪惡😈三色濃蝦湯拉麵黎到即飲啖湯試下先! 湯底帶濃郁蝦鮮味, 餸方面樣樣都想食最好就嗌三色, 一碗有齊Chasiu, 雞肉同埋豚肉, 重點係三款肉都處理得好好, Chasiu同雞肉都好嫩, 豚肉炙燒過非常香口入味, 加埋隻溏心蛋, 整體除左好食之外, 份量亦好足!香煎虎蝦濃蝦湯沾麵雖然同樣揀左蝦湯, 但沾麵汁比拉麵湯底更加濃稠, 以石鍋上枱時仲係滾到起泡, 個人覺得味道更香更有蝦既咸鮮味, 做到濃而不咸, 而且每啖拉麵都掛滿沾麵汁, 真係好好味, 同日本既沾麵有得揮! 虎蝦亦真材實料, 大隻厚肉而且新鮮彈牙, 燒得岩岩好, 夠香又唔會over乾, 用心之作

鹿兒島流心芝士薯餅

三色濃蝦湯拉麵

香煎虎蝦濃蝦湯沾麵

2021-08-23 41 浏览
今日嚟到旺角一間拉麵店食晏。座位唔多,好彩我早咗步嚟,因為星期六嘅下午都幾好生意。一睇佢哋個店名都知餐廳主打和牛拉麵,不過唔食牛肉嘅都仲有其他選擇。食得辣嘅可以試下落啲辣味粉,我落咗啲蒜香辣味粉,成個湯惹味咗勁多。招牌三式拉麵($128)- 真係好豐富嘅拉麵,有晒慢煮a4和牛、雞肉、燒豚肉。A4和牛好牛脂味濃郁,另外個燒豚肉都好腍而入口。個溏心蛋都無失準。燒牛肩胛拉麵($98)- 龍蝦湯底真係一流,忍唔住飲咗大半。而個麵條都好彈牙煙韌,除了有兩件牛肩胛太韌外,其他也很滿意。鹿兒島流心芝士薯餅($28)- 勁多熱辣辣嘅芝士咇晒岀嚟,大滿足。沖繩苦瓜餃子($48)- 見佢咁特別,我仲滿心期待試下,可惜食唔岀苦瓜味,同普通餃子無異,不過味道唔錯,皮都幾脆口。

2021-08-22 32 浏览
炙燒豚肉拉麵因為唔食海鮮,我今次叫咗雞湯,一上檯就已經忍唔住飲咗啖湯,個湯好濃雞味,唔會係味精味。我見到佢有3款辣椒粉,又貪新鮮加咗個洋蔥辣粉落去,令可以一個麵,兩種享受。另外,個麵本身麵好爽口,有口感,個豚肉炙燒完都好淋,入口即化。慢煮蕯摩雞沾麵同行朋友就叫咗沾麵,個湯相對再濃郁啲,沾麵硬度岩岩好,亦掛湯。慢煮雞有驚喜,雞胸位都唔會嚡口。沖繩青芥末餃子未食已經聞到好香嘅芥末味,一咬落去就好似食緊成個wasabis,但又唔會係好刺激鼻個種,啱晒我呢啲芥末愛好者,同埋佢個外層都炸得好香脆。章魚小丸子呢個小丸子有一大舊嘅章魚,皮薄亦都夠脆。呢度好似有自己釀製嘅梅酒,不過今日揸咗車唔方便飲酒,就下次再試!

炙燒豚肉拉麵

慢煮蕯摩雞沾麵

沖繩青芥末餃子

章魚小丸子
呢個小丸子有一大舊嘅章魚,皮薄亦都夠脆。

之前食沾麵都會諗起三田製麵所🍜聽講一生懸面啲湯底又太鹹,今次同豆腐弟經過油麻地發現有間餐牌幾吸引同一般拉麵店有少少唔同既🍜拉麵店💖裝飾日本地道有風味,主要有慢煮和牛、薩摩雞同炙燒豚肉,連湯底都有濃蝦湯,雞白湯同魚介湯揀‼️結論係💥可以Encore💥拉麵沾麵多一個選擇💡❐ 霜燒美國安格斯牛小排濃蝦湯沾麵🍲🦐$138評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ 💁🏻‍♀️推介❗⟰主要係見到張圖好吸引所以叫黎試下,一黎到好驚喜🌟因為石鍋沾麵湯仲係滾緊🔥🔥🔥⟰ 牛小排份量極夠仲係厚薄剛好,浸落去熱到滾既濃湯再食,一入口係濃郁蝦湯🦐一咬嫩滑之餘少少彈牙,油脂再慢慢在口中分解✨⟰沾麵湯底比一般拉麵湯底大概濃郁兩倍,湯底鮮味又充滿櫻花蝦香🦐食完不口渴💦真材實料,啖啖精華⭐️⟰小妹更鐘意粗麵因為更彈牙而且掛湯力更強💦加上配以沾麵湯底,濃郁度提升🙆🏻‍♀️❐ 濃蝦湯招牌三色拉麵🍜 $128可以一次過試晒⭐️慢煮A4和牛⭐️薩摩雞同⭐️燒豚肉‼️3款配料都超出色⭐️⭐️⭐️評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯ ⟰濃蝦湯超濃郁重蝦味但吾會太感,用大量蝦殼熬製而成🦐🦐🦐鹹香惹味,麵底屬幼身煙靭掛湯力正常,份量超多🍜⟰ A

❐ 霜燒美國安格斯牛小排濃蝦湯沾麵🍲🦐

❐ 濃蝦湯招牌三色拉麵🍜 $128
可以一次過試晒⭐️慢煮A4和牛⭐️薩摩雞同⭐️燒豚肉
‼️3款配料都超出色⭐️⭐️⭐️
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰ A4和牛超讚‼️真係嫩滑到入口即融既感覺💥和牛味齒頰留香💥
⟰ 薩摩雞超嫩滑✨充滿雞肉鮮味再帶少少黑椒調味🌶一個字❗️鮮‼️好耐未食過咁正既雞肉 💯
⟰炙燒豚肉超驚喜💥肥瘦想隔均勻,油脂味濃炙燒味香♨️油脂在口中慢慢融化,吾會油膩到濟‼️

❐ 鹿兒島流心芝士薯餅 $28
⟰新鮮炸起🔥外皮酥脆💥炸粉完全唔厚
⟰咬落首先外層有薯仔🥔入面係熱辣辣嘅流心拉絲芝士🧀啖啖芝士香係口中滲出來🌊

❐ 沖繩苦瓜餃子🥟 $48
評分 ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▮ ▯ ▯ ▯
⟰呢個係豆腐弟好想試既一個小食🌝餃子偏青色應該係加咗苦瓜汁
⟰餃子🥟皮薄內涵多汁肉嫩💧苦瓜味咬落先慢慢滲出來,所以怕苦嘅朋友都可以挑戰,味道新奇🌟

• 霜燒美國安格斯牛小排濃蝦湯沾麵
2021-08-18 55 浏览
香港人除咗鍾意食海鮮,相信牛魔王都唔少,呢間舖就主打和牛拉麵。餐牌雖然只分拉麵、沾麵、小食,但每樣選擇都唔少,一場來到就試下佢啲牛。平日夜晚都算多人,要預留少少時間排隊。慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵 $138湯底一上就已經聞到香濃蝦湯味,拉麵沾一沾好掛湯,仲keep到彈牙口感。安格斯牛小排食落都好滑,可以按自己喜好而放落湯底令佢熟少少,流心蛋都有蛋香。燒牛肩胛拉麵 $98醬油湯底,入口又唔會好油膩,牛肩胛肉比起牛小排肉味重啲,而且厚身少少,加埋木耳、大蔥、筍,整體豐富。阿波美雞皮餃子 $48以雞皮代替餃子皮,夠哂邪惡,外脆內嫩。

平日夜晚都算多人,要預留少少時間排隊。

慢煮安格斯牛小排濃蝦湯沾麵 $138

燒牛肩胛拉麵 $98

阿波美雞皮餃子 $48
以雞皮代替餃子皮,夠哂邪惡,外脆內嫩。
放工到旺角行街, 泊車後見到阿久根和牛拉麵屋, 門面的日式裝修風格很吸引🎎🎏, 店內裝潢著日本居酒屋設計⛩️, 一瞬間彷如置身日本一樣。 店內提供小食、拉麵和沾麵, 湯底有雞白湯、濃蝦湯和豚骨湯, 今次我點慢煮A4和牛叉燒拉麵$148、炙燒豚肉沾麵$104、 沖繩苦瓜餃子$48。 🔸慢煮A4和牛叉燒拉麵(濃蝦湯)🍜 ~ 先飲一啖濃蝦湯🦐,鮮甜美味,非常濃郁,A4和牛口感軟滑🤤,入口即溶,拉麵的質感軟硬適中, 好美味。🔸炙燒豚肉沾麵(濃蝦湯)🍜 ~鮮味澎湃的湯底,配上掛湯又有咬口的沾麵,加上入口油脂甘香厚切的豚肉😍, 喜歡吃沾麵一定要試下。🔸沖繩苦瓜餃子🥟~ 淡淡甘香的苦瓜味, 餃子煎得好香,有肉汁。細細間的小店, 食物質素很好😋, 湯底用心烹調🤤, 值得推介👍🏻。

2021-08-17
沖繩苦瓜餃子
  • 慢煮A4和牛叉燒拉麵$148、炙燒豚肉沾麵$104、沖繩苦瓜餃子$48
2021-08-13 73 浏览
今晚,我哋去咗食拉麵。估唔到平日晚市時間都幾多人,我哋都等咗一陣間。間鋪唔係好大,而裝修係日式拉麵店風格,全部都係高枱單邊座位。慢煮安格斯牛小排龍蝦湯沾麵($138): 有半隻糖心蛋、木耳、蔥、筍&紫菜。拉麵粗幼適中,口感夠彈牙,掛湯能力超強。😚 龍蝦湯底完全冇令我失望 ,喺非常濃郁蝦香,亦都唔會太鹹,湯入面仲有櫻花蝦。😍 慢煮安格斯小排 肉色鮮嫩 👍食到最尾 記住叫店員加清湯,咁就可以飲埋果龍蝦湯 正喎,大滿足🤤慢煮薩摩雞拉麵 香蔥醬油湯 旺角店限定($89):同樣都有半隻糖心蛋、木耳、蔥、筍&紫菜。拉麵麵質跟沾麵相同。香蒜醬油湯底有濃濃嘅醬油味 好濃厚。😎慢煮薩摩雞係非常柔嫩,一啲都唔嚡口,好味😋沖繩苦瓜餃子($48):餃子餡料喺豬肉&苦瓜,第一啖食落就食唔出有苦瓜嘅苦味,但係咀嚼多幾啖就食到有苦瓜嘅回甘味☺️ 苦瓜味唔會好勁,唔鍾意食都可以試吓 推😄 ;鍾意食苦瓜 必推🥰可樂($15): 做嘢咁辛苦係要叫返罐可樂黎順一順條氣😲飲曬食飽之後,就會見到拉麵碗底既秘密 「一麵入魂」。同埋記得要攞返木板去Cashier俾錢。😜
今晚,我哋去咗食拉麵。

慢煮薩摩雞係非常柔嫩,一啲都唔嚡口,好味😋

可樂($15): 做嘢咁辛苦係要叫返罐可樂黎順一順條氣😲

2021-08-12