2021-07-25
星期六6點左右同幾個朋友行完行搵食,周圍店舖都排長龍係呢間唔洗,抱住試伏心態填肚。入到去心感不妙,因為環境潮濕,檯面同餐具都黐立立,不過就餓死,照食。餐廳外貌好茶記,Menu一D都唔茶記,有燉湯、喇沙、泡飯、酸菜系列、鰻魚同多款小食。同行幾人叫左原條鰻魚雞扒飯,我就叫左喇沙海鮮肥牛湯麵。食物一黎到即刻唔明點解間鋪咁空。原條鰻魚雞扒飯鰻魚大條,雞扒香滑,飯粒粒分明,汁又夠,以茶記黎講完全係超水準。喇沙海鮮肥牛湯麵牛係少d又唔夠肥,但係海鮮好足,好多細細魷魚同細帶子,油麵都幾好口感,唯獨個湯雖然叫喇沙又個面一片紅色但係一D都唔辣有少許失望。另外有叫左份蝦多士小食,都炸得幾脆口。小缺點就係杯涷飲冇飲管,檸茶冇匙羹當支持環保啦。整體黎講衛生係差少少,但食物水平遠超同價水準,值得一試。服務方面呢,上菜之前同行朋友擺到一枱行街嘅戰利品,侍應哥仔都有客氣提醒我地收好先驚整污糟我地D野,拎住野食等我地執好野先擺好,算Nice啦。