2021-03-13
行開旺角通菜街兩邊真係好多餐廳,見到尼間好靚甘就入去試下啦🌟☟非專業最真實食評☟(以下食評純粹個人意見)𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 招牌温泉蛋鮮茄牛肉湯通粉($56)通粉好大碗🤣湯底係好濃嘅蕃茄湯,不過就無一件件蕃茄🤣通粉係扭扭粉尼(我就好鐘意喇🤤),會比一般c字通粉更索汁,啖啖通粉都係濃濃蕃茄湯❣️温泉蛋幾出色,熟度岩岩好,拮入去即刻流心❣️牛肉片份量正常啦,但片片都幾大片同夠彈牙❣️整體尼講算唔錯👀𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽:原條鰻魚牛肉飯 ($78)鰻魚係薄身饅魚尼,而牛肉係洋蔥炒肥牛片👀個人好鐘意佢個牛肉,肥位真係唔算多,炒出尼仲好香❣️飯入面嘅鰻魚汁亦唔會太咸。成個飯感覺正常啦,無咩驚喜👀𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 解毒胎菊花蜂蜜+明目圓肉杞子蜜($20/跟餐$10)菊花蜜飲落似盒裝菊花茶,我就覺得偏甜左少少👀好在佢菊花用茶包包起左,飲到最後都唔會成口都係菊花😂圓肉杞子蜜就有驚喜❣️甜度岩岩好💕仲可以食埋啲杞子同圓肉呀❣️個人感覺似係桃膠糖水嘅無桃膠少甜版本🤣另一驚喜位係野飲用可重用靚靚樽成枝裝比你架,份量多之餘飲唔晒仲可以攞走飲❣️而且仲有靚靚樽用🤣💕~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~❀總評❀ 𝙤𝙫𝙚𝙧
☟非專業最真實食評☟
(以下食評純粹個人意見)
𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽+: 招牌温泉蛋鮮茄牛肉湯通粉($56)
𝙂𝙧𝙖𝙙𝙚 𝘽:原條鰻魚牛肉飯 ($78)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
❀總評❀ 𝙤𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 𝙜𝙧𝙖𝙙𝙞𝙣𝙜: 𝘽
野飲有驚喜❣️跟餐野飲送水樽真係好有心❣️個樽仲要幾正架🤣食物方面就正常發揮啦,通粉湯底夠濃唔錯但饅魚飯就一般啦👀 性價比尼講就一般啦🌟餐廳比我感覺好有心思❤️大家支持下啦❣️