2023-07-05
🎎尼間餐廳朋友之前帶過我黎食lunch,覺得環境同食物都唔錯,就決定約埋一齊再黎食晚餐🥰🔸生蠔 🦪見到有個生蠔set幾抵就試下,當日既生蠔有2款,分別係🇯🇵日本既日の雪花同🇫🇷法國既St. Martin🔹日の雪花 : 蠔身飽滿,味道清淡,口感清爽🔹法國既St. Martin :層次豐富,🌊獨有海水鮮味,餘韻帶有甜味🔸自家浸梅酒 生蠔set酒精飲品可以加錢轉,梅酒浸左2年,味道有驚喜😍梅味香濃而且唔會好甜,值得一試🔸松葉蟹膏多士朋友私心推介❤️蟹蓋上面裝滿蟹膏,🦀蟹膏味好濃,配埋多士一齊食,真係好邪惡🔸鵝肝大啡菇大啡菇一咬爆汁💦鵝肝好厚身,油脂香濃,大啡菇索哂鵝肝既油香,好正🤤🔸松葉野蟹天婦羅天婦羅唔會好厚粉,啖啖肉,食到少少蟹本身既甜味😋🔸燒豆腐豆腐燒到好乾身,外層好脆,咬開裏面好軟,面頭加左甜麵醬,口感有少少似臭豆腐😆🔸燒翠肉瓜翠肉瓜爽脆,面頭有七味粉,🌶️少少辣
🔸生蠔 🦪
🔹日の雪花 : 蠔身飽滿,味道清淡,口感清爽
🔸自家浸梅酒
🔸松葉蟹膏多士
🔸鵝肝大啡菇
🔸松葉野蟹天婦羅
天婦羅唔會好厚粉,啖啖肉,食到少少蟹本身既甜味😋
🔸燒豆腐
🔸燒翠肉瓜
翠肉瓜爽脆,面頭有七味粉,🌶️少少辣