2023-12-17 94 浏览
📍位置:近銅鑼灣站 E 出口,往Fashion Walk方向走五分鐘。🏠環境:位於充滿閃閃燈飾的Fashion Walk,設有室外和室內用餐區,戶外氣氛較好,旁邊更有現場音樂表演,加上天氣涼爽,所以坐在室外好舒服!而室內座位闊落舒適,環境幽靜,裝潢時尚型格又有空間感,更有一個小包廂的室內榻榻米,燈光昏暗,氣氛愜意,是星期五放工後Happy hour首選。🤵🏻服務:人手下單,收取加一。🍽️晚市:沒套餐,主要提供韓式料理,偏向西式和日式混合。餐廳最近推出聖誕優惠,於12月17日前預訂12月22-26及31日的訂座,即可享用免費聖誕版甜品一客。🥢醃青瓜🥒 $55賣相跟平常的不一樣,🥒是原條無斷開卷成一圈圈,職員會用鉗和剪刀將🥒青瓜剪開一段段,口感爽脆,味道清新,帶點酸辣,十分開胃😆。🥢布拉塔 $145🧀布拉塔芝士切開花形舖面,底下有泡菜和碎肉,🧀芝士奶酪味濃✨,口感香滑軟綿😍,將柔軟細膩的芝士配上辛香泡的菜和五花肉,層次豐富,又不會過膩,大推👍🏻。🥢魚籽蛋卷🥚 $85份量十足的🐟魚籽滿滿倒在🍳蛋卷上,🥚蛋卷內層夾咗紫菜,味道鮮甜,如果🥚蛋卷份量可以多些就好。🥢烤1++韓🐮牛(Regular)$
🏠環境:位於充滿閃閃燈飾的Fashion Walk,
設有室外和室內用餐區,
戶外氣氛較好,旁邊更有現場音樂表演,加上天氣涼爽,
所以坐在室外好舒服!
而室內座位闊落舒適,環境幽靜,
🤵🏻服務:人手下單,收取加一。
🍽️晚市:
魚籽蛋卷
🥢魚籽蛋卷🥚 $85
🥢烤1++韓🐮牛(Regular)$456
烤1++韓🐮牛
餐廳選用🐮西冷部位,🥩粉色紋路看起來油脂分佈均勻,🙋🏻‍♂️職員會先將韓🥩牛卷以慢火烤熟,牛卷以圓形分佈煎香,可將油脂煎出到中間,😉牛肉就沒那麼肥膩,加上牛肉包着🥬韭菜、蔥和紫蘇葉,😋入口滿油脂香,牛味香濃,肉質鬆軟,點上麻油,提升層次🤤。
白切五花肉
🥢白切五花肉🐷 $288
🐷厚切的五花肉一片片地在火爐上蒸熱,
附送🥬生菜、紫蘇葉,韓式大醬和蝦米醬兩款醬汁。五花肉肥瘦各一半,肉質軟腍並有滷水醃製過,入口肉味香濃🤤,用生菜和大醬夾在一起吃,變得爽身不膩😋,而且飽肚。
🥢海膽紫菜包飯 $380
賣相精緻,每粒壽司飯一口大小,🤩由魚子醬、海膽、生牛肉他他、🥕甘筍、🥚蛋絲、醃🥕蘿蔔、🥒青瓜絲卷成,一口接一口吃😋,味道鮮香,味蕾上大滿足🥰!
柚子梳打
🍹柚子梳打 $48
用上鮮柚子肉和🍊橙肉裝飾,杯底有柚子蜜,喝前拌一拌,清新解膩☺️。
菠蘿梳打
🍍菠蘿梳打🍹 $48
用上菠蘿肉和糖漿調配而成,清甜解渴☺️。
聖誕甜品
🍰聖誕甜品
賣相可愛,由棉花糖、草莓🍓和提拉米蘇蛋糕組成雪人,伴碟有片片的香蕉🍌和士多啤梨🍓,😆很多水果而不膩,😚甜度剛好,完美一餐!
2023-12-15
柚子梳打
菠蘿梳打
聖誕甜品
2023-12-08 52 浏览
二訪的韓國餐廳🇰🇷 室內偏暗的燈光令整體氛圍酷酷的😎 餐廳室外也設有座位,現在微涼的天氣坐在室外也很舒適🍁 ▫️❥$𝟰𝟱𝟲 烤1++韓牛🥩◂ ◂ 1++為韓牛的最高等級,粉嫩的色澤油脂分佈清晰可見🫶🏻◂ ◂ 韓牛的肉質軟嫩細膩,煎的時候已聞到邪惡的油脂香🤤◂ ◂ 牛肉中間卷著韭菜,令其整體味道較為清新,減少油膩感🐽◂ ◂ 品嚐完韓牛後,店員會在食客面前炮製一份鐵板泡菜炒飯🍚 當天太飽的關係所以就忽略了此步驟▫️❥$𝟯𝟴𝟬 海膽紫菜包飯🍣◂ ◂ 在平凡的紫菜包飯上放了生牛肉、海膽及魚子,矜貴的食材賣相非常吸引人🫶🏻◂ ◂ 味道清新鮮甜,還滲透著一絲麻油香味,很不錯💖▫️❥$𝟭𝟴𝟴 煎餅拼盤🌮◂ ◂ 一半泡菜,一半海鮮🦐🐙◂ ◂ 個人較喜歡海鮮口味的,有大蔥、魷魚、蜆肉等,煎餅的周邊煎得微脆,口感豐富🫰🏻▫️❥$𝟰𝟱 炸青陽辣椒配自家大醬🌶️◂ ◂ 青綠色的青陽辣椒清脆爽口,還有著辣辣的口感💚◂ ◂ 沾上濃郁的大醬,確實很滋味▫️❥$𝟰𝟴 荔枝梳打🍹❥$𝟰𝟴 青檸梳打🍹◂ ◂ 凍冰冰相當清新▫️聖誕佳節前夕還贈送甜品一份,太可愛了😻
❥$𝟰𝟱𝟲 烤1++韓牛🥩
◂ ◂ 韓牛的肉質軟嫩細膩,煎的時候已聞到邪惡的油脂香🤤

❥$𝟯𝟴𝟬 海膽紫菜包飯🍣
◂ ◂ 味道清新鮮甜,還滲透著一絲麻油香味,很不錯💖

❥$𝟭𝟴𝟴 煎餅拼盤🌮
◂ ◂ 一半泡菜,一半海鮮🦐🐙

❥$𝟰𝟱 炸青陽辣椒配自家大醬🌶️
◂ ◂ 青綠色的青陽辣椒清脆爽口,還有著辣辣的口感💚
◂ ◂ 沾上濃郁的大醬,確實很滋味

❥$𝟰𝟴 荔枝梳打🍹
❥$𝟰𝟴 青檸梳打🍹
◂ ◂ 凍冰冰相當清新
▫️
聖誕佳節前夕還贈送甜品一份,太可愛了😻

2023-12-08 72 浏览
Sizzling up some festive joy at this Korean BBQ spot – a pre-Christmas feast to remember! 🔥🎄-Egg roll with cheese 芝士蛋卷 $145A flavourful egg roll with a cheesy twist, complemented by tomato sauce and salad dressing.有拉絲既效果,蛋香味濃,並帶芝士嘅香味。配上茄汁同沙律醬,非常惹味。-Gimbap with sea urchin 海膽紫菜包飯 $380A seaweed-wrapped rice roll filled with pickled radish, cucumber, topped with raw beef and fresh sea urchin.紫菜包飯裡面包住醃蘿蔔、青瓜等配料。上面放滿生牛肉同新鮮海膽。-Dry-aged grilled chicken wings 熟成烤雞翼 $88Crispy grilled chicken wings with ten

Crispy grilled chicken wings with tender meat, enhanced by the dry-aging process.烤過嘅雞皮香脆可口,雞肉肉質鮮嫩。

-Grilled 1++ Hanwoo 烤1++韓牛(Regular)$456
The server will assist in grilling the premium Hanwoo beef on the stove. The beef cooked with its rich fat, is accompanied by fresh chives, providing a robust and aromatic flavour without being overwhelming.服務員會幫手將特級韓牛火爐上燒。韓牛燒出嚟嘅油脂包着新鮮嘅韮菜,油脂香味重,但係唔膩。

-Cold pressed orange juice 冷壓橙汁 $68

Enjoy a complimentary Christmas-themed dessert when you reserve a table for 22-26 and 31 December before 17 December.於12月17日前預訂12月22-26及31日的訂座,即可享用免費聖誕版甜品一客

교자상 (銅鑼灣)
銅鑼灣加寧街1-3號Fashion Walk地下C號舖

#KBBQChristmas #bbq #christmas #fashionwalk #festiveseason #hkrestaurant #koreancuisine #causewaybay #銅鑼灣 #韓燒

2023-12-07 53 浏览
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯為咗響應夜繽紛,今次就到訪銅鑼灣嘅Fashion walk食返一餐好嘢。餐廳門口用咗白色石質嘅設計,而餐廳內部就相對用咗比較暖和嘅木質裝飾,俾人一種溫暖嘅感覺。海膽紫菜包飯 $380見到面頭滿滿嘅海膽已經好吸引啦,包飯入面仲有黑魚籽同埋生牛肉他他。一口一啖,滿滿嘅海膽同埋牛肉嘅甜味。布拉塔 $145濃厚嘅芝士味嘅布拉塔,配搭底層嘅泡菜同埋車厘茄,口感幼滑又開胃啊。烤1++韓牛 $456估唔到食韓牛都有專人幫我燒。一卷一卷嘅大理石狀油花嘅韓牛,啖啖都係油脂嘅香味。八爪魚牛肋骨 $245依個配搭都幾新穎,炆到入晒味嘅牛肋骨,肉質非常之軟腍。然後牛肉湯去煮嘅八爪魚特別爽口,層次非常豐富呀。牛骨清湯 $150用牛骨煮成嘅湯底非常之清澈,味道香濃又唔會有油膩嘅感覺。最後飲埋一杯pineapple soda同埋荔枝梳打,完美嘅一餐啊。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

海膽紫菜包飯 $380

布拉塔 $145

烤1++韓牛 $456

八爪魚牛肋骨 $245

牛骨清湯 $150
用牛骨煮成嘅湯底非常之清澈,味道香濃又唔會有油膩嘅感覺。

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
2023年就快完啦~為左好好犒賞自己, 吃一餐好是必須的!呢間교자상 GYOJASANG係我近期食過最好食既韓國餐廳!!GYOJASANG 是韓式居酒屋風格,最特別係佢有室內榻榻米與戶外用餐區,裝潢非常型格又有空間感!我地就選坐在室外位置, 而家天氣涼涼地真係好舒服!醬油蟹 $288醃製過的蟹充滿甜甜的醬油味,令味道更加鮮甜, 蟹膏仲好多添,伴著跟配的紫菜、紫米飯、蟹膏, 超級超級好食呀!!!海膽紫菜包飯 $380由上至下是魚子醬、海膽、生牛肉他他、甘筍青瓜卷又華麗又吸引眼球的美食!!一口接一口吃, 大滿足!烤1++韓牛 $456真係好耐無食過靚韓牛,呢間真心必點!油花好靚, 未食已經要流口水店員仲會幫手將韓牛卷以慢火烤熟牛味超香濃~~八爪魚牛肋骨 $245牛肋骨好腍好入味,仲配有一大條八爪魚、蘿蔔、冬菇、炸蓮藕炸雞 $158我地點左芝士口味,上菜仲好熱好脆,芝士咸香好惹味!柚子梳打 菠蘿梳打 $48 飲品都幾大杯最岩食完炸雞來一杯교자상 GYOJASANG在銅鑼灣Fashion Walk地下環境真係一流過時過節食好D 來呢間真係無揀錯!#交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓
2023年就快完啦~
為左好好犒賞自己, 吃一餐好是必須的!
呢間교자상 GYOJASANG
係我近期食過最好食既韓國餐廳!!

GYOJASANG 是韓式居酒屋風格,
最特別係佢有室內榻榻米與戶外用餐區,
裝潢非常型格又有空間感!
我地就選坐在室外位置,
而家天氣涼涼地真係好舒服!

醬油蟹 $288
醃製過的蟹充滿甜甜的醬油味,
令味道更加鮮甜, 蟹膏仲好多添,
伴著跟配的紫菜、紫米飯、蟹膏,
超級超級好食呀!!!

海膽紫菜包飯 $380
由上至下是魚子醬、海膽、生牛肉他他、甘筍青瓜卷
又華麗又吸引眼球的美食!!
一口接一口吃, 大滿足!
烤1++韓牛 $456
真係好耐無食過靚韓牛,
呢間真心必點!
油花好靚, 未食已經要流口水
店員仲會幫手將韓牛卷以慢火烤熟
牛味超香濃~~
八爪魚牛肋骨
八爪魚牛肋骨 $245
牛肋骨好腍好入味,
仲配有一大條八爪魚、蘿蔔、冬菇、炸蓮藕
炸雞
炸雞 $158
我地點左芝士口味,
上菜仲好熱好脆,
芝士咸香好惹味!
柚子梳打 菠蘿梳打
柚子梳打 菠蘿梳打 $48
飲品都幾大杯
最岩食完炸雞來一杯

環境真係一流
過時過節食好D 來呢間真係無揀錯!

#交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材 #elegant #highclass #gathering #銅鑼灣 #名店坊
2023-11-28
八爪魚牛肋骨
炸雞
柚子梳打 菠蘿梳打
🔸足料~有驚喜的海鮮煎餅!有蜆肉,魷魚同大量小魚乾😍🔸第一次叫布拉塔依個菜式,原來係類此水牛芝士嘅嘢,下面有些泡菜豬肉,食落係出奇得夾👍🔸1++韓牛包住蔥,牛肉Juice有肉味,而d牛油就入曬去食落好香口🔸整體係走新派韓國菜路線,菜式總會加些矜貴食材,例如魚子醬,海膽,高級牛肉等,所以價錢都算是中上🤭🔸用嚟慶祝特別日子,例如生日、紀念日就啱曬🔸重點,依家食評網訂位有折,折完計返價錢又ok🤭

🔸足料~有驚喜的海鮮煎餅!有蜆肉,魷魚同大量小魚乾😍
🔸用嚟慶祝特別日子,例如生日、紀念日就啱曬
🔸重點,依家食評網訂位有折,折完計返價錢又ok🤭
  • 韓式生牛肉
  • 熟成泡菜布拉塔
2023-12-04 28 浏览
Bellofood 於去年八月餐廳新開業時曾到訪,是次為一年後的revisit,感覺餐廳比初訪時更成熟、食物更引人入勝呢!.醃青瓜 $55.布拉塔 $145醃青瓜形狀有趣,帶聖誕氣氛🎄🤣 而布拉塔之前吃過超驚艷,所以今次一定要encore!將柔軟細膩的布拉塔芝士和下層的泡菜豬肉一起吃,口感好rich好好吃,同時又不會過膩✨ 大推👍🏻.海膽紫菜包飯 $380紫菜包飯共有四層,上層是鮮甜的海膽和魚子,海膽下有生牛肉和包着黃瓜的飯,看着已經覺得好治癒,吃起來咸鮮又開胃🍣.烤1++韓牛 $4561++是韓牛最高的級別,果真沒有令我失望!餐廳選用西冷部位,紋路極美,韓牛包着韭菜、蔥和紫蘇葉,一吃油香滿瀉🐮 然後員工會用烤牛的鍋製作泡菜炒飯,炒飯吸滿韓牛的油,實在是香到不行!🤤.八爪魚牛肋骨 $245湯底結合了八爪魚、牛肋骨、冬菇、蘿蔔和炸蓮藕,濃郁香甜到不行🤤 牛肋骨煮至非常入味,肉質軟腍而筋位帶微爽口,超好吃!.魚籽蛋卷 $85魚籽份量十足,整體非常咸鮮,如果蛋味可以更出會更好🍳

.醃青瓜 $55
.布拉塔 $145

.海膽紫菜包飯 $380

.烤1++韓牛 $456

.八爪魚牛肋骨 $245

.魚籽蛋卷 $85
魚籽份量十足,整體非常咸鮮,如果蛋味可以更出會更好🍳
🔅炸青陽辣椒配自家大醬 · $45辣到出汗既開胃菜🥵炸青陽辣椒外皮煎至微焦,點左自家大醬更有風味😉辣味係吞左落肚次後慢慢滲出黎🥵飲左好幾杯水都仲係好辣😂辣椒愛好者會好鍾意🤣🔅醃青瓜 🥒 · $55師父好刀功😳原條青瓜可以成條夾起🤓口感脆嫩,醃製得岩岩好,微酸微甜🤓,非常夠曬開胃。🔅韓式生牛肉 ·$215免治牛肉質地鮮嫩🤓撈埋生雞蛋黃、蔥、蒜粒等味道豐富又濃郁。配埋紫菜大婦羅一齊食,又幾夾wo!🔅海膽紫菜包飯 · $380絕對值得一試🤓紫菜包飯小卷上面內左生牛肉、新鮮海膽同魚子醬🤓精緻而獨特🤓🔅熟成烤雞翼 · $88烤雞翼外皮烤到好似紙咁薄,金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁。冇醬汁既情況下更可以食到原汁原味😊🔅烤1++韓牛 · $456韓牛雪花分明,包裹住韭菜條。店員即席係我地面前燒,睇住啲油脂係鐵板上邊遊走,口水流埋出嚟🤓口感嫩滑,輕易咬開,牛味同牛油係嘴入面爆發😆韭菜增加左一點點嗆辣嘅味道😝🔅柚子梳打 $48清新選擇😙柚子香氣,清爽宜人,解渴之選😙
🔅炸青陽辣椒配自家大醬 · $45

🔅醃青瓜 🥒 · $55
🔅韓式生牛肉 ·$215
🔅海膽紫菜包飯 · $380
🔅熟成烤雞翼 · $88
🔅烤1++韓牛 · $456
🔅柚子梳打 $48
清新選擇😙柚子香氣,清爽宜人,解渴之選😙
天氣開始轉涼,想食韓燒🔥餐廳有室內、室外座位,個vibe好chill,座位夠寬敞。<醃青瓜>一整條青瓜切成一片片,完全無斷開,打卡一流。青瓜入口好爽,味道酸酸辣辣好刺激,係好值得推介嘅前菜。<紫菜手抓飯>超多份量嘅魚子😳自己手握飯團仔係好治癒🤓<芝士雞蛋卷>醬汁毫不吝嗇!每一啖蛋卷都令我好滿足。<魚子蛋卷>魚子多到滿瀉,口味爽脆,食得出魚子係好新鮮。<熟成烤雞翼>雞翼fans表示滿足,外層脆卜卜,入口充滿雞油香味。<烤1++韓牛>重點來了!頂級韓牛,入口包滿葱,店員好用心咁用慢火煎,韓牛入口即溶,牛味非常濃郁!推介!<白切五花肉>餐廳好細心,將煮好嘅五花肉放喺爐keep住溫度,五花肉入口係啖啖collagen,包住生菜黎食,一啲都唔覺得油膩,推介!<柚子梳打><荔枝梳打>
天氣開始轉涼,想食韓燒🔥

餐廳有室內、室外座位,個vibe好chill,座位夠寬敞。

<醃青瓜>

<紫菜手抓飯>
超多份量嘅魚子😳自己手握飯團仔係好治癒🤓

<芝士雞蛋卷>
醬汁毫不吝嗇!每一啖蛋卷都令我好滿足。

<魚子蛋卷>
魚子多到滿瀉,口味爽脆,食得出魚子係好新鮮。

<熟成烤雞翼>
雞翼fans表示滿足,外層脆卜卜,入口充滿雞油香味。

<烤1++韓牛>

<白切五花肉>

<柚子梳打>
<荔枝梳打>

• 烤1++韓牛
  • 白切五花肉
2023-12-01 22 浏览
早幾日放咗工之後,同另一半去咗銅鑼灣一間嘅韓國餐廳食嘢,餐廳裝修好有空間感,而且仲係新式嘅韓國菜,今次我我哋就叫咗布拉塔泡菜芝士,海膽紫菜包飯,韓式烤韓牛,熟成烤雞翼,白切五花肉,最後仲要柚子梳同冷壓橙汁布拉塔泡菜:一個錢財有少少fusion,布拉塔芝士再配上泡菜,泡菜同芝士出奇地夾,亦都解咗油膩 海膽紫菜包飯:比起傳統嘅紫菜包飯,我更加喜歡呢款fusion嘅紫菜包飯,飯卷上面有生牛肉+海膽,份量都算多,好正!韓式烤韓牛:韓牛包住蔥花,職員會喺你面前燒,牛牛花紋好靚,油脂分布平均,而且口香香味熟成烤雞翼:用熟成方法去烤嘅雞翼,小邊都係第一次食,同平時烤雞翼果然真係有啲分別,啲肉更加滑白切五花肉;滷水五花腩片,再蒸熱佢,再夾上生菜+蒜頭+泡菜,好有傳統嘅風味

2023-11-29 40 浏览
𝓖𝔂𝓸𝓳𝓪𝓼𝓪𝓷𝓰這店位於一條我好鍾意既食街,夜晚著埋燈飾,靜中帶旺,而且有outdoor位,氣氛有點像歐洲的,今晚就同老公來慶祝紀念日。🔹海膽紫菜包飯差不多每台都會點的菜,佢面頭嘅海膽同埋魚子都唔吝嗇,中間夾住生牛肉,一啖放入口係配搭得非常和諧;我另外試咗分開一層層食更加試到材料嘅原鮮味。🔹烤1++韓牛連火爐上嘅特級韓牛,中間包住咗韭菜燒,服務員燒到大約五六成熟就食得,韓牛燒出嚟嘅油脂包着新鮮嘅韮菜,超滿足。之後店員會將用韓牛油嚟炒 泡菜炒飯食,其實當時我同老公已經好飽,但係估唔到酸甜甜嘅炒飯我哋係可以食晒全部。🔹八爪魚 牛肋骨牛肋骨固之然非常入味同好腍,調味係有輕微辣,但佢嘅配菜都非常吸引,除咗煙韌爽口嘅八爪魚之外,仲有炸咗嘅蓮藕好印象深刻。🔹醬油蝦老公特別喜歡醬油嘅食物,所以我哋揀咗呢個醬油蝦做前菜,非常之新鮮。🔹炸青楊辣椒配自家大醬另一個前菜揀咗呢個青陽辣椒,但係其實辣味好輕微,佢配咗一個韓式豆瓣醬同埋蛋黃醬點食。🔹Peach Black Tea & 荔枝梳打至於飲品就表現正常,夠冰凍都適合解渴。 #交子桌 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #韓國直送食材
𝓖𝔂𝓸𝓳𝓪𝓼𝓪𝓷𝓰

🔹海膽紫菜包飯
🔹烤1++韓牛

🔹八爪魚 牛肋骨

🔹醬油蝦

🔹炸青楊辣椒配自家大醬

🔹Peach Black Tea & 荔枝梳打
至於飲品就表現正常,夠冰凍都適合解渴。

• 海膽紫菜包飯
順利完咗第一次家長日~又終於完晒啲group project🎊梗係要獎勵吓自己食返啲好嘢❤️呢日就同💂🏻去咗銅鑼灣食韓國嘢☺️餐廳位於Fashion Walk嘅Food street入口位,未入餐廳已經被好香嘅燒韓牛味吸引住😍一坐低就即刻睇menu~.鍾意食肉🥩嘅我哋💂🏻👸🏻毫不猶豫揀咗幾款肉食菜式,一齊嚟睇吓我哋叫咗啲咩嘢食:1️⃣海膽紫菜包飯第一樣就迎來我哋都鍾意食嘅海膽紫菜包飯,原來除咗海膽仲有牛肉他他同埋黑魚籽醬,食落smooth得嚟又有魚籽嘅脆脆口感,好好味😋而且賣相好靚,影相📸一流.2️⃣炸青陽辣椒配自家大醬去咗籽嘅青陽辣椒唔辣,幾好食😋個大醬同啲辣椒幾夾,而個蛋黃醬帶有少少柚子味,我個人覺得好開胃.🎊3️⃣韓牛1+1泡菜炒飯🎊呢個係超級大推😍真係超好食!誠意之作👏🏻👏🏻👏🏻首先個韓牛卷係由店員幫我哋燒埋,全程冇落過油,靠韓牛本身嘅油脂煎香返韓牛卷本身,牛油香味好濃厚😋食唔停口呀!而點解話佢係誠意之作呢?就係因為啲韓牛煎完嘅油唔會浪費咗,係會用嚟炒泡菜飯畀我哋食㗎😍炒完嘅飯仲係粒粒分明,食落每啖都充滿牛油香,同微辣嘅泡菜好夾,不過份量有啲多,唔係好食得晒🙈我哋只好打包拎返屋企~.4️⃣白切五花
順利完咗第一次家長日~
又終於完晒啲group project🎊
梗係要獎勵吓自己食返啲好嘢❤️
呢日就同💂🏻去咗銅鑼灣食韓國嘢☺️

1️⃣海膽紫菜包飯

2️⃣炸青陽辣椒配自家大醬

🎊3️⃣韓牛1+1泡菜炒飯🎊

食唔停口呀!

4️⃣白切五花豬肉

呢個五花豬肉係用爐一直保持住佢嘅溫度,一路食都係keep住熱熱哋,配埋大醬同埋菜卷埋一齊食,好滿足❤️
5️⃣炸雞(芝士味)

炸雞味道不過不失,係用芝士味粉做調味的,啲雞都幾大嚿吓,外層炸得幾脆,不過份量太多,唔係好食得晒🙈
飲品方面,我哋叫咗橙汁同埋荔枝梳打,唔會太甜,食咗咁多肉,飲完冇咁滯👏🏻🙈

2023-11-27 42 浏览
位於銅鑼灣fashion walk 主打食新派既韓國菜🇰🇷🌟煎餅拼盤拼盤可以一次過試到兩款煎餅有海鮮煎餅同泡菜煎餅兩款煎得好香口 外脆內嫩海鮮煎餅鋪滿左魷魚,炸銀魚仔,蝦等而泡菜煎餅味道酸酸辣辣 惹味又開胃👍🏻🌟布拉塔奶味香濃兼軟滑既burrata搭配上泡菜豬肉同pesto 食落好夾又中和左個膩感!🌟海膽柴菜包飯鮮甜既海膽配上生牛肉再加入青瓜同蘿蔔絲等 口感層次好豐富 🌟芝士蛋卷一夾起就已經見到拉絲既效果🧀️蛋香味濃兼帶芝士香氣再加埋茄汁同沙律醬 呢個組合正🌟烤牛肉三合店員會先幫忙將牛胸腹煎香再可以夾住帶子刺身同冬菇一齊食呢種食法都幾特別
位於銅鑼灣fashion walk
主打食新派既韓國菜🇰🇷

🌟煎餅拼盤
拼盤可以一次過試到兩款煎餅
有海鮮煎餅同泡菜煎餅
兩款煎得好香口 外脆內嫩
海鮮煎餅鋪滿左魷魚,炸銀魚仔,蝦等
而泡菜煎餅味道酸酸辣辣 惹味又開胃👍🏻

🌟布拉塔
奶味香濃兼軟滑既burrata
搭配上泡菜豬肉同pesto
食落好夾又中和左個膩感!

🌟海膽柴菜包飯

店員會先幫忙將牛胸腹煎香
再可以夾住帶子刺身同冬菇一齊食
呢種食法都幾特別
2023-11-27 17 浏览
位於銅鑼灣名店坊既교자상GYOJASANG走高檔路線,黑調為主再將燈光調暗,營造浪漫又神秘既氣氛,朋友聚餐或約會都好適合!🇰🇷 餐牌上選擇繁多,根據不同菜式分類,亦有部分寫埋建議食用人數,咁就可以預到份量喇🙆🏻‍♀️🔸海膽紫菜包飯色彩繽紛精緻賣相,打卡必點😍紫菜包飯裡面包住醃蘿蔔、青瓜等配料,上面放滿生牛肉同新鮮海膽,不同食材味道同質感融合一齊,超級滿足!🔸烤1++韓牛比起紫菜包飯賣相雖然顯得低調,但絕對係最推薦既菜式🏅一片片韓牛油脂豐富,店員會係客人面前用熱鍋逐件烹調,香氣四溢。入口即溶既牛肉加上解膩青蔥調味剛剛好,油香濃郁,必試🤤🔸韓式生牛肉生牛肉重點在於牛肉質素,呢度既牛肉肉味濃郁而新鮮,可以隨喜好添加旁邊既酸瓜、洋蔥、松子等,放上紫菜薄脆上面食味道層次好豐富🔸醬油蟹蟹肉蟹膏鮮甜,醬油底調味適中唔會過鹹,更能提升鮮度。連同飯一齊放上紫菜上面食,鹹香味道食唔停口!🔸牛骨清湯清甜牛骨湯頭加上粉絲同蘿蔔,係好溫暖既一道菜,正好作大餐既結尾🥰

🔸海膽紫菜包飯

🔸烤1++韓牛

🔸韓式生牛肉

🔸醬油蟹

🔸牛骨清湯
2023-11-27 41 浏览
呢條係我最鐘意既食街之一,一講到話見到間淨係食牛肉食到老公飽飽唔炸形,老公即刻𦧲飯應- 所以就揀左呢間又易搵又浪漫去outdoor 既韓國菜 。邊個大名堂即刻滿足到老公?就係呢碟烤++韓牛, 本身店員攞到黎枱,未開始煮時已經覺得佢既外型好吸引,到睇住店員現場整熟件牛肉時就覺得呢個dish好放大到呢間食店既高質素service.不過講到大愛,我當晚既大愛就係:海膽紫菜飽飯😍😍 愛上既程度係:一見到隔離枱有兩母女坐低食乜時就忍不住向佢地推介,連老公都即刻俾埋相佢地睇!