之前去過幾次覺得食品尚可接受, 但價錢都還可以!!九月一日晚和朋友經過, 見佢唔使排隊就食個飯咁啦食品與過往一樣沒有進步, 魚生不新鮮, 菜類同樣, 難以形容, 若不相可親自試下.服務態度比前幾次更差, 差到難以相信, 受氣.結帳時兩位共312.4元我看錯了, 只給了302元我將錢放下收錢個皮甲內, 個男侍應拿走了發覺不夠錢, 當然要問我拎番, 但佢一拎返埋黎, 一句聲都都無出, 個樣好好不滿咁, 然後就張開佢一對手 , 示意, "喂, "相點呀"..................................我比錯錢係唔啱, 唔使咁串囉.我後尾比足312.4佢,. 好唔好食其次, 最基本態度都無, 不知所謂不會再幫襯!!無下次!!
之前去過幾次覺得食品尚可接受, 但價錢都還可以!!
九月一日晚和朋友經過, 見佢唔使排隊就食個飯咁啦

服務態度比前幾次更差, 差到難以相信, 受氣.

結帳時兩位共312.4元
我看錯了, 只給了302元

我後尾比足312.4佢,.
好唔好食其次, 最基本態度都無, 不知所謂
不會再幫襯!!無下次!!
差. 唔新鮮. 求其
差, 汁太多, , 菜不新鮮.!!敷衍之作!!
2010-09-01
2010-09-01 5 浏览
裝修係模仿日本既築地魚市場, 好有特式。叫左海膽吞拿魚蓉丼, 有海膽吞拿魚蓉飯、日式蒸蛋、醃菜。海膽份量都算唔錯, 味道可以。吞拿魚蓉冇腥味。蒸蛋幾滑, 不過較淡味。一試無妨
裝修係模仿日本既築地魚市場, 好有特式。

2010-05-23
2010-08-30 62 浏览
在 iSquare 找吃, 下面幾層有興趣吃的地方雖未吃遍, 然而是日只想吃點清淡的, 左揀右揀下找到上來。裝修說是模仿日本築地魚市場的 (失禮, 我其實未去過的, 所以有幾似就真的不知道), 來的時候已過了午飯時間, 所以只有一兩個客人, 大把位揀。門框上貼著不准拍照的告示, 但非常之細小, 所以我還是照常偷偷的照影可也。(又, 那樣才發現這是鴻星集團旗下的店。)店名裡的「鮪」字就是吞拿魚, 吃了玉子黑鮪魚丼 (折後的價錢是 $78), 說是有什麼 8 折優惠云云, 我選擇時只看實際的價錢。吞拿魚蓉飯 70 多元不算很貴, 一般香港的日本料理店都要過百元的了。我當然不會期望吞拿魚蓉是手攪, 這個就弄得頗為幼滑但又未至於沒有質感, OK 的。最妙是上面那隻半生熟的蛋, 圖中所見是我小心刮去部分蛋白後露出蛋黃, 刺穿後濃滑蛋汁混和魚肉碎, 滑上加滑, 魚香 (雖然我不覺很有魚味) 加上蛋香, 配合軟糯珍珠米飯, 頗大碗, 夠飽肚, 都算不俗的。我想最大功勞歸於那隻蛋。跟餐的麵豉湯和蒸蛋, 嗯, 實在沒什麼好寫了。快點吃完閃, 費事阻人收工。

跟餐的麵豉湯和蒸蛋, 嗯, 實在沒什麼好寫了。

快點吃完閃, 費事阻人收工。
仿築地魚市場
店內一景
玉子黑鮪魚丼
玉子
仿築地魚市場
店內一景
玉子
2010-08-28 3 浏览
一直都想試下比較正常的吞拿魚(在香港)。眾所周知,市面較大眾化的日本食肆大多以甘美肥美的三文魚為主,而忽略了魚味濃郁的吞拿魚(正常的)。終於心血來潮,便舉家一行三人去到錦丼鮪試試。室內的佈置令人有一種身處漁市場的感覺,當然沒有充斥那陣魚腥味,環境乾淨整洁。本人叫了三個set。特別介紹 "人氣丼"和"燒鮪丼"。(本來想試大拖羅,但在黑門市場食只不消HKD100,所以留待去日本再食)蒸蛋口感軟滑,入口即溶。不過,入面就冇咩料,有銀杏和小小的雞肉,有少許失望。他們用料的確講究,海膽鮮甜而不腥,特別是吞拿魚,絕對不是市面常見的普通貨色。這裡的吞拿魚沒有那種"千年雪"的感覺,保持著吞拿魚本身的味道,表現出現其鮮味! 確實為喜愛吞拿魚的朋友帶來新鐵竇。Waiter 非常勤力,不時加茶。而價錢方面亦非常合理,位於尖沙咀黃金地段,而用料更非普通質素。

Logo
兩位師傅....非常年青
2010-08-26
兩位師傅....非常年青
  • 吞拿魚丼
2010-07-13 38 浏览
香港其實冇乜人鍾意食吞拿魚 (我講緊魚生)原因不下"肉質太鞋","魚冇魚味"咁咁咁....因為通常(99%)的吞拿魚都唔係新鮮入貨,仲要加埋加工,包括染到佢火紅咁既色如果大家留心咁望下壽司吧放刺身果格,吞拿魚刺身永遠都係長條形個shape整整齊齊的所以我今次食完呢一間錦丼鮪專門店之後,印象真係好深刻,好似食番0係東京築地市場入面的吞拿魚咁,雖然我唔可以將佢界定為新鮮,但係至少唔係出面日本料理的"加工"吞拿魚,其實吞拿魚理應係好好食,呢度都係,吞拿魚薄切入口即溶,完全冇鞋口的感覺,好滑溜架!侍應生教我地,原來個"鮪"字讀"有", sorry中文差一般的壽司都有得order,大約係$5至$20到一件,算係好抵食,唔係搵笨size先,好似三文魚咁,$5一件,咁大舊(如圖),真係會狂order最衰呢度壽司的款式唔算多熱食方面試左親子丼,不過呢度的親子丼同出面的係用唔同的做法,似係先用醬汁炒左啲雞柳,再放隻半熟蛋0係面,呢一隻整法幾特別,醬汁香味濃,唔錯好開心終於可以0係香港以較廉宜的價錢食番啲似樣的吞拿魚, 值得返轉頭的小店
香港其實冇乜人鍾意食吞拿魚 (我講緊魚生)
原因不下"肉質太鞋","魚冇魚味"咁咁咁....
因為通常(99%)的吞拿魚都唔係新鮮入貨,
仲要加埋加工,包括染到佢火紅咁既色
如果大家留心咁望下壽司吧放刺身果格,
吞拿魚刺身永遠都係長條形個shape整整齊齊的

所以我今次食完呢一間錦丼鮪專門店之後,印象真係好深刻,
好似食番0係東京築地市場入面的吞拿魚咁,
其實吞拿魚理應係好好食,呢度都係,吞拿魚薄切入口即溶,
完全冇鞋口的感覺,好滑溜架!

侍應生教我地,原來個"鮪"字讀"有", sorry中文差

一般的壽司都有得order,
大約係$5至$20到一件,算係好抵食,唔係搵笨size先,
好似三文魚咁,$5一件,咁大舊(如圖),真係會狂order
最衰呢度壽司的款式唔算多

熱食方面試左親子丼,
不過呢度的親子丼同出面的係用唔同的做法,
似係先用醬汁炒左啲雞柳,再放隻半熟蛋0係面,
呢一隻整法幾特別,醬汁香味濃,唔錯

第一次來: 門庭若市
第二次來: 靜....
第一次: $5一件,無懈可擊
似是新鮮山葵磨的
與別不同的親子丼
  • 黑鮪薄切
2010-06-23 8 浏览
不下三數次到尖咀商場新貴iSquare找東西吃,大部份時候都是失望而回的。比較像樣的是主打意菜的"卡柏斯奧",其餘的皆令人吃至搖頭嘆息,其中當然包括這裡....裝修很有日本漁市場風味,好像很不錯,可惜食物卻是....說得出是吃"don"的專門店,點吃的當然是日式的大碗飯了。海八丼看上去賣相絕對亂七八糟的,用料毫不新鮮,大部份魚生在燈光底下看來色澤甚啞暗,吞拿甚多筋,最可笑的是那兩片甜蛋件,味假得尤如在吃塑膠製品,毫無蛋香;最對路的是那切成絲的魷魚,入口軟糯,但僅此優點,絕不足以力挽狂攔....飯粒甚濕,不夠香糯。缺少了黏性強的日本米,是關鍵....另一份的北海道名物丼賣相同樣甩甩漏漏的。魚子頗大粒,但鹹鮮度卻與正統的日本料理店差得遠;海膽不算creamy也沒有海水味,甜度也不足....作為小吃的炸廣島蠔弄得甚油膩,外層的炸粉也甚厚,蠔的多汁程度,跟tonkichi沒得比....看到這兒有那樣多喊臉,也不嘗沒有道理的....

裝修很有日本漁市場風味,好像很不錯,可惜食物卻是....

飯粒甚濕,不夠香糯。缺少了黏性強的日本米,是關鍵....

;海膽不算creamy也沒有海水味,甜度也不足....

看到這兒有那樣多喊臉,也不嘗沒有道理的....
2010-06-04 14 浏览
記得當iSquare開業的時候行經此店已被其充滿築地風的裝潢留下深刻的印象,可惜當日已吃過飯又見人龍不斷,決定下次有時間經過要一試。到訪之前當然去openrice做點資料搜集,估唔到評語竟然咁差,自己未親身試過暫不下定論,早排食過之後決定給它來過小平反。星期六中午來到,熱潮明顯已經冷卻因為人龍不再,我們被安排坐在中央大檯,哈哈,四周無食客,坐得舒服之餘還可以抬頭欣賞店內的裝飾。我明白餐廳的主要賣點當然是食物的質素,不過我不得不佩服此店店主的心思及願意投資在裝潢的決定。菜色選擇方面我見大部分人也點魚生類的飯餐,我卻選了天婦羅試試看。可惜等了又等,莫非真的made to order!?!大若10至12分鐘左右,兩個定食終於到喇。定食與一般無異跟一個茶碗蒸蛋、麵豉湯、小前菜及主食一個。我的天婦羅飯有兩隻蝦、蕃薯、茄子及冬茹等,材料新鮮,炸漿沒有好像其他港式劣質天婦羅般來個「金蟬脫殼」,只略嫌蘸食的醬汁太少不夠伴白飯吃。男友的玉子吞拿魚飯亦不錯,飯吃得出應該用日本米(據小妹的飲食資歷),有米香且質地軟糯。不過可能我之前吃過自己的天婦羅再吃吞拿魚不太吃得出魚味,究竟是魚油不足還是自己選錯魚身位置

男友的玉子吞拿魚飯亦不錯,飯吃得出應該用日本米(據小妹的飲食資歷),有米香且質地軟糯。不過可能我之前吃過自己的天婦羅再吃吞拿魚不太吃得出魚味,究竟是魚油不足還是自己選錯魚身位置就不得而知了。

茶碗蒸蛋及麵豉湯的質素就非常一般,吃不出蛋味而且連茶碗蒸的魚湯豉油醬汁也嘗不出來,下場當然變成廚餘。

總抱來說我的舌頭之旅還算愉快,真的想不通何解openrice上有如此多的劣評,是否應該為香港人的飲食要求提高而高興還是所要求的太……..?!?

不過不得不承認此店的服務質素有待改善,帶位的經理好似酒樓常見的伯伯(莫非同鴻星真有關係?) 侍應們就好似想見你唔到,聽你唔到,我想埋單都埋唔到呀 (差d),哈哈。

結它多一次機會啦!
裝修有特色
無料蒸蛋
裝修有特色
2010-05-31 10 浏览
是晚雞仔陪我剪頭髮,剪完頭髮已經八點幾,肚餓非常,我們倆當然立即又係附近搵食。由於我繼續唔舒服緊,雞仔就提議食日本野,其實我都係今晚先知原來佢比較喜歡日本菜同中菜。最近比較腦閉塞,經常性唔係好諗到食咩好,係附近諗到日本菜又唔太貴既就只係諗起呢度,所以就提議過黎食啦。星期日晚八點幾,黎到竟然只係大概半滿,睇黎呢度都真係唔係好受歡迎喎。入到去即刻有位,姐姐安排左張二人檯俾我地,不過坐得唔係咁舒服,又唔夠位擺野,另一邊既梳化位好似坐得開心D。Menu選擇其實唔係幾多,大部分都係魚生飯既類別,有D壽司刺身咁,另外仲有D前菜沙律炸物,不過呢D都唔係咁啱心水,最後我地兩個人叫左一個魚生飯,一個清酒煮花甲同埋幾件壽司SHARE食。我地叫左個築地魚生飯,係圖片好似幾吸引,而家做緊特價比平日平dd。黎到既時候份量都ok,有好多款魚生例如玉子,三文魚,甜蝦,海膽,三文魚子,吞拿魚等等,其實我覺得d魚生都ok,當然佢唔係勁靚既刺身,但起碼食落都算新鮮,解凍夠,無咩怪味,個人覺得可以接受。不過佢跟餐個個茶碗蒸就真係有少少問題,我除左食左一隻蝦就咩材料都見唔到,食落算滑,但無咩蛋味,而且感覺有點稀... 所以麻

我地叫左個築地魚生飯,係圖片好似幾吸引,而家做緊特價比平日平dd。黎到既時候份量都ok,有好多款魚生例如玉子,三文魚,甜蝦,海膽,三文魚子,吞拿魚等等,其實我覺得d魚生都ok,當然佢唔係勁靚既刺身,但起碼食落都算新鮮,解凍夠,無咩怪味,個人覺得可以接受。不過佢跟餐個個茶碗蒸就真係有少少問題,我除左食左一隻蝦就咩材料都見唔到,食落算滑,但無咩蛋味,而且感覺有點稀... 所以麻麻地。

清酒煮花甲份量一般,唔係好大,黎到聞到幾香清酒味。食落幾清甜,都食到清酒味,不過D花甲幾細隻,唔係好夠新鮮,有一隻食落覺得有D腥。壽司我地叫左帆立貝同埋油甘魚,帆立貝唔算好大隻,但食落幾甜喎, 有少少鮮味。油甘魚就無咩特別,唔算肥美味道亦不見特別出色。

食完唔係特別飽,但又無咩想再食,所以都無再叫野食。其實呢度d野食唔難食唔好食,唔係真係咁差,如果唔想食得太貴又想食日本野呢度都ok呀。Anyway,多謝雞仔陪我剪頭髮。=)
築地魚生飯
唔掂~~
清酒花甲..ok啦
都係ok
2010-05-23 30 浏览
原本想去「浪漫」,因為它在iSquare首位食評。但去到門口,姊說之前光顧過,食過吉列什麼,etc,唔好食。立刻轉另一處。商場水牌中,揀了「錦丼」。「先見門面,後敬食物」門面望去,幾日本市場feel,而且門前菜牌,有兩樣野已吸引著。玉子黑鮪魚丼$78。可能是魚生關係,飯中加有醋來配合。玉子加生鮪魚茸,其實唔係咁夾。鮪魚茸亦沒有驚喜。溫泉蛋鰻魚丼$90。兩豌飯既蛋,都唔夠生,唔juicy。鰻魚燒得幾香,尤其皮部份,黏軟不韌。可惜米飯,似隔夜冷飯,一舊舊咁。珍珠米,唔係黏得黎,粒粒分明既咩?燉蛋,好滑好滑,蛋中有上湯味!吉列廣島蠔$48,炸層厚,好似食芋角咁。隻蠔已經細小,厚炸漿機乎把它掩蓋了。做得丼專門店,連飯都做唔好,how come!?找「錦丼」食評,原來6笑vs12喊。No lar.....,而家係vs13~

玉子黑鮪魚丼$78。可能是魚生關係,飯中加有醋來配合。玉子鮪魚茸,其實唔係咁夾。鮪魚茸亦沒有驚喜。
溫泉蛋鰻魚丼$90。兩豌飯既,都唔夠生,唔juicy
。珍珠米,唔係黏得黎,粒粒分明既咩?
燉蛋,好滑好滑,蛋中有上湯味!
吉列廣島蠔$48,炸層,好似食芋角咁。隻蠔已經細小,炸漿機乎把它掩蓋了。
做得丼專門店,連飯都做唔好,how come!?
~
玉子黑鮪魚丼
睇清楚隻「熟」蛋
吉列廣島蠔
溫泉蛋鰻魚丼
2010-05-22
2010-05-16 22 浏览
Saturday night dinner. With no bookings accepted (didn't help with the fact that it was told to us rather abruptly by the one who picked up the phone) we took a ticket and waited for a good half hour before we got a seat. Food - average. The don was huge, but only because of the amount of rice there was. Girls might benefit from a "little rice" request because the majority of Hong Kong girls will struggle with such a huge portion of rice. I ordered a salmon roe and sea urchin don. Pretty average
Saturday night dinner.

I ordered a salmon roe and sea urchin don. Pretty average. I think I could conjure up something like this at home if I had the material.

The other half ordered the 海八丼 which was on discount. This one took aaaaaaages to get to us. Read the 'Service' section below.

We ordered a green salad, which had raw fish bits in it. I'm not quite used to having that combination, so it was a fresh taste.

Service - prompt but things never happen. We made an order for two don, only for it to be heard and never put down on our bill. 15 minutes later, we chased once and the waiter said we should order again. We made the order again, and one of the don came 5 minutes later.

10 minutes later, the second don still hadn't arrived, yet the ones who came to the restaurant after us were already leaving, so we chased up for the second time. We made quite a firm question about our missing don, only for it to be dished out to us one minute later.

Come on folks, do you know what you are doing? I suspect not.

In general, fresh raw fish, lots of rice, service was appalling. Does it justify the wait? Not really. I've had better don and much better service than this.
2010-04-28 8 浏览
2人行叫左兩個promotion餐:玉子黑鮪魚丼,料都算多,不過略嫌多筋,原本想叫拖羅丼,不過諗諗下驚自己食晒d拖羅送唔到飯...海八丼,有3文魚,拖羅,油甘,海膽,蝦,3文魚子,蟹柳,玉子,個人認為刺身可以厚番少少,不過咁o既價錢都oko既...但係唔係好outstanding吉列豚肉,千其唔好試,又散又乾爭爭鰻魚sushi,友人至愛,好味唔係叫左好多野,不過好飽,食唔落其他刺身lu...埋單3百幾蚊,趕睇戲又唔知食咩快餐,呢個都係一個選擇
2人行叫左兩個promotion餐:
吉列豚肉,千其唔好試,又散又乾爭爭
鰻魚sushi,友人至愛,好味
唔係叫左好多野,不過好飽,食唔落其他刺身lu...
埋單3百幾蚊,趕睇戲又唔知食咩快餐,呢個都係一個選擇
2010-04-26 10 浏览
同老婆一向都鍾意食魚生壽司, 因為睇6:30pm戲所以特登6點未到就訪呢間所謂鮪專門店, 同戲院同一層, good!叫咗2個特價後$138未加一的"海八井", 等咗12分鐘左右, 裡面只有另一位C9(進食中), 太耐了! 賣相"好似"好吸引, 有三文魚、吞拿魚、立魚、甜蝦、熟蝦、蟹條、八爪魚、北寄貝、魷魚、三文魚子、玉子及海膽! 除左無蛋味的玉子同人造蟹柳"特多"外, 全部每一樣都係得丁屎咁多, 又薄又細片, 唔怪得果兩位師父要花咁多時間去鋪滿整個飯面!!! 全部魚生無特別, 係最普通類別, 海膽明顯是cheap野, 仲用埋D普通wasabi......!! 多得果塊紫蘇葉令我醒一醒, 爬多兩下飯, 大佬, 真係唔夠魚生送飯! 總結, 將惠康百佳貨色既普通魚生(蛋最似)重新鋪過落D飯上面! 鮮魚直送, 唔好玩啦! 仲有, 個蒸蛋直頭係散蛋....... :-(不過間野好似較主打黑鰭吞拿, 各友好想博博可一試 :-)之後星期六朝早開電視, 做緊"非常好睇"既<至叻小人類>, 居然剛巧介紹呢錦丼!! 個主持都有叫我叫呢款"海八井", 嘩! 佢果碗D份量多過我起碼3倍!! 魚

不過間野好似較主打黑鰭吞拿, 各友好想博博可一試 :-)

之後星期六朝早開電視, 做緊"非常好睇"既<至叻小人類>, 居然剛巧介紹呢錦丼!! 個主持都有叫我叫呢款"海八井", 嘩! 佢果碗D份量多過我起碼3倍!! 魚生大塊同真真正正鋪滿整個飯面!!! 個主持仲話: "同menu張相一樣"........死未!?
Front
Really from Japan??
2010-04-22
Front
Really from Japan??
2010-04-21 10 浏览
贈予八字 : 好睇唔好食兼夾貴 !!!海八丼 : wa 雜錦剌身大堆頭 wor (有相為証我冇昆你) : 四大塊冇乜蛋味的玉子、兩大條人造蟹柳,夠未 ? 還有薄切切的魚生們 ( 已經切得夠薄,還不怎樣特別新鮮,能吃出甚麼味道來? ) 、一小撮魚子和差不多快溶掉的海膽同埋唔食得既裝飾葉仔,that's it,飯也好不到那裡 .... 問題係,我俾咁多錢你竟然交咁既貨 ?海膽三文魚子丼 : 海膽不須吃,看顏色吧,不是金黃,是淡黃,築地 ??? 三文魚子明顯不是最新鮮的,有點淋,兄長說,在日本俾同樣價錢可以有一碗鋪滿鮮紅魚子痴滿碗邊不見底的三文魚子飯,還要新鮮脆卜卜,這裏的飯很多,配料少,我吃光碗上的海膽和魚子後,很悲慘地,竟然要落七味粉加豉油送埋最後幾啖飯 orz環境更不能容忍半點,木椅又硬,又冇椅背挨住,最嚴重係膊頭貼膊頭食飯。我知道香港鋪租貴,但這裏的人均消費約 $150-200 走高檔自稱築地直送,就算幾唔好食顧客還排住隊等食飯還未夠你交租 ? 這裏我吃了一次已覺後悔,很後悔做了其中一位顧客。你可曾見過同業定食 Doraya 有這麼逼狹呢,最多也是兩張飯桌痴得埋 d 都無話會膊貼膊食
贈予八字 : 好睇唔好食兼夾貴 !!!

海八丼 :

海膽三文魚子丼 :
海膽不須吃,看顏色吧,不是金黃,是淡黃,築地 ???

我知道香港鋪租貴,但這裏的人均消費約 $150-200 走高檔自稱築地直送,就算幾唔好食顧客還排住隊等食飯還未夠你交租 ? 這裏我吃了一次已覺後悔,很後悔做了其中一位顧客。你可曾見過同業定食 Doraya 有這麼逼狹呢,最多也是兩張飯桌痴得埋 d 都無話會膊貼膊食飯食得咁辛苦

還有服務,簡直是貼錢買難受,因為待應們不懂笑為何物,不會幫你加勁淡既茶,也很難看見你揮手落 order,點解 ? 可能因為店鋪太小人客太多之故吧。公道自在人心,飲食雜誌經常推介也沒有用,廣告花錢就是了。六人付了一千大鈔吃這些,豈有此理,豈有些你 !
海八丼 ~ $150 (八折後)
海膽三文魚子丼 ~ $150 (八折後)
1. 黑鮪中拖羅壽司$48/件 ~ 很肥美,入口後魚油滑如凝脂2. 黑鮪壽司$15/件 ~ 普通野,顏色似吞拿魚3. 吉列廣島蠔$48 ~ Size OK,但無乜蠔味,而醬汁一款是酸醋,另一款是A1汁4. 萵麥麵$20 ~ 湯底清淡,麵條一般5. 海八井$134(8折後) ~ 刺身有蝦,三文魚,吞拿魚,帶子,魷魚等各一塊,另有熟蝦,玉子蛋及蟹柳.飯則是本地貨
2. 黑鮪壽司$15/件 ~ 普通野,顏色似吞拿魚
4. 萵麥麵$20 ~ 湯底清淡,麵條一般
海八井
2010-03-30
2010-04-11 9 浏览
見到仲有折,又有我鍾意既海膽三文魚子飯,雖然食評一般,但都去試下啦友人揀左冇特價既魚生飯,佢既評價覺得唔錯我既飯….睇顏色都知麻麻地新鮮海膽唔得,唔好講鮮甜,水平以下…唔合格三文魚子好d,都ok蒸蛋…好水….水多但蛋唔夠俾得百幾蚊,雖然唔係好多(魚生飯而言),但都唔係咁既素質掛唔會再去既店….但友人覺得佢個三文魚蟹腳飯唔錯,就俾個ok啦

友人揀左冇特價既魚生飯,佢既評價覺得唔錯
我既飯….睇顏色都知麻麻地新鮮
海膽唔得,唔好講鮮甜,水平以下…唔合格
三文魚子好d,都ok
蒸蛋…好水….水多但蛋唔夠
俾得百幾蚊,雖然唔係好多(魚生飯而言),但都唔係咁既素質掛