2019-09-02
這間拉麵店位於土瓜灣在舊式住宅附近,泊車都好方便☺️店面已經好日本風,用和式嘅自動躺門。全店裝修以黑木色為主調,店內有上下2層。店員安排我地坐係地下果層。打開餐牌都算多拉麵款式可以揀有辛味,鹽味,黑醬油,醬油等等,當然仲有最出名嘅極濃白雞🐔湯拉麵喇😋今次仲有期間限定嘅北海道極濃蝦湯拉麵🦐🦐除左拉麵之外,這店還有活燒嘅鰻魚飯都好出名。我同朋友點了2款拉麵,一款係極濃白雞湯拉麵,另一款係北海道極濃蝦湯拉麵☺️白雞湯拉麵嘅湯底真係超濃郁,湯底可以飲到雞嘅鮮味,仲加埋炸左嘅牛蒡係配菜,食落脆脆嘅😌有2塊叉燒同2塊雞肉,叉燒好似烤過嘅火腿😋雞肉係嫩嫩嘅白雞肉,配上粗嘅拉麵,味道好夾😌海鮮控真係要點e 個北海道濃蝦湯拉麵🦐🦐因爲個湯底真係啖啖都有鮮蝦味,佢仲落左櫻花蝦做配料,更加野味,另外配左2塊叉燒,同一隻大蝦,大蝦係煎香左再開邊,賣相好靚,食落仲啖啖肉😋2碗拉麵都有流心蛋😍
除左拉麵之外,這店還有活燒嘅鰻魚飯都好出名。