2018-10-01
佐敦一角落裏開左一間隱世拉麵店,若非朋友報料,未必會識嚟。九月份做會員,麵食做緊買一送一,實在太抵食,所以趁假期嚟一探究竟。假期瞓到自然醒,爽,嚟到都已經係2:15PM,原來此店係2:30PM last order,好彩早少少嚟到。3PM落場後要等6PM先再營業架。雞白湯‧沾麵$138麵條係比較粗身,而且用冰水過冷河,入口係好爽口彈牙,做得出色。雞白湯汁濃郁,用小火爐KEEP住溫度,中途店員仲幫我地加熱左個湯,好細心。不過因為係湯汁關係,做得有點兒太咸。黑豚‧雞白湯拉麵$98(免費)我自己鍾意呢個拉麵多啲,因為我鍾意食熱辣辣嘅拉麵。加左啲牛蒡絲,既養生又靚。豚肉經過火炙,多一份香味。湯底同麵都做得好出色,而且有優惠,所以免費,真係冇得彈。元祖‧煎餃子$33一碟四隻,皮做得好薄,都唔錯。最後埋單都唔駛二百蚊,真係好抵食。我哋係最遲食完,但店員都冇催過我哋,服務態度極佳。呢個時候可以影下個環境,雖然舖位細細,但裝修都好顯心思,好高大上。 最搶眼就係金箔畫,金碧輝煌。不得不提係佢個女厠,首先要經過一條小小石春路,好特別。入到去,除左好乾淨,竟然有香薰、M巾、棉花棒、牙膏牙刷、漱口杯。獨立冷氣
雞白湯‧沾麵$138
黑豚‧雞白湯拉麵$98(免費)
元祖‧煎餃子$33
一碟四隻,皮做得好薄,都唔錯。
最後埋單都唔駛二百蚊,真係好抵食。
獨立冷氣、電視(播緊MV)、自動感應梘液機、自動感應垃圾桶、電動智能厠板,想點先? 我唔願出嚟點算!!