2010-02-23
今日同女友出咗灣仔,3點幾先食野,去咗金鳳食,當係下午茶...我地叫咗一個午餐{肉丁米,炒蛋,熱奶茶,菠蘿油(本來只係菠蘿包,加$2變菠蘿油)},另外再叫咗一個蛋撻&兩個雞批....菠蘿油皮脆包軟又夠熱,好好食(女友話係食過最好食嘅菠蘿油)肉丁米,我覺得幾好食(幾多肉丁,仲唔係用勁多肥膏嘅平貨),女友直情覺得好好食,佢話比起其他茶餐廳嘅好食炒蛋就ok啦,無話有咩特別,不過炒得唔老,幾好食熱奶茶,夠茶味但唔澀,我本身飲奶茶咖啡都唔落糖,今次連我女友飲咗一啖都話唔駛落糖都得....因為太好味,我竟然飲咗大半杯,差d唔記得留返d俾佢!!!!!蛋撻,因為咁啱我地入去嘅時候出爐,真係好熱,蛋好香滑,酥皮鬆化雞批,又係啱啱出爐,好香,熱辣辣,好食過批&撻,女友又講咗句(係食過最好食嘅雞批)食咗一個餐,一個蛋撻&兩個雞批都係$48,抵!!P.S.我地食完仲外買咗半打雞批,我呀媽今日當早餐食,就算唔係新鮮出爐,佢都話好食:
菠蘿油皮脆包軟又夠熱,好好食(女友話係食過最好食嘅菠蘿油)
炒蛋就ok啦,無話有咩特別,不過炒得唔老,幾好食
食咗一個餐,一個蛋撻&兩個雞批都係$48,抵!!