2018-08-04 75 浏览
而家米線舖開到成行成市 想搵間正宗啲嘅都好難而今次就嚟到荃灣嘅金香緣 食正宗嘅雲南米線我揀咗酸辣小窩米線 ($27) 🐷仔same with me我個碗配料揀咗鮮牛肉豚肉同墨魚丸牛肉好鮮味 豚肉索晒酸辣湯底嘅酸味辣味而🐷仔個碗就要左牛丸牛腩炸醬佢嘅牛腩好冧身好入味另外仲叫左個炸香菇燒 ($25)將貢丸炸到脆卜卜 外脆內軟 好味道👍🏻________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
而家米線舖開到成行成市 想搵間正宗啲嘅都好難
而今次就嚟到荃灣嘅金香緣 食正宗嘅雲南米線
我個碗配料揀咗鮮牛肉豚肉同墨魚丸
牛肉好鮮味 豚肉索晒酸辣湯底嘅酸味辣味
酸辣雲南米線

而🐷仔個碗就要左牛丸牛腩炸醬
佢嘅牛腩好冧身好入味

另外仲叫左個炸香菇燒 ($25)
將貢丸炸到脆卜卜 外脆內軟 好味道👍🏻
炸香菇燒

________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
酸辣雲南米線
炸香菇燒
2018-08-03 954 浏览
今日約咗朋友行荃灣千色店,有一段時間無行呢區,都有好大轉變,開咗好多新的食店。因為朋友係米線控,所以上OpenRice 睇吓荃灣區有什麼新米線餐廳,因為朋友食連鎖米線店已食到麻木了。就在沙咀道有一間開業不足一年的米線店,「金香緣雲南過橋米線」就選呢間一試。一入舖頭裝修得好有特色,乾淨俐落,天花有唔同顏色的油紙傘,加上特別設計的燈飾,令人感覺舒服。而米線都有不少選擇,有過橋米線,和番茄湯、豬骨湯、酸辣、麻辣味湯底可供選擇,而配料都有很多選擇,連黑毛豬豚肉都有。我選了蕃茄湯底配響鈴、豆卜、滷水蛋,先講米線,口感好彈牙滑滑的,唔會太淋,每條米線都好似滑入咀裏,響鈴有豆味,豆卜也吸曬茄汁湯的味道,而滷水蛋有很香的花椒八角的滷水味,做得不錯。而米線控朋友選了麻辣湯底配黑毛豬豚肉、炸醬、豬大腸,朋友的食後感是,黑毛豬豚肉好好吃,必食推介,而豬大腸用滷水煮得好淋,好入味,而炸醬好細心,因為會用個小碗另上,整個米線都好味道。我哋另叫了兩款小食,川辣口水雞、章魚燒,先講川辣口水雞,辣味香濃,而雞肉滑溜。而章魚燒每粒大小適中,咬開熱騰騰的章魚燒,內裏滿佈很多章魚粒,而面層脆香,加上了味椒鹽份外嘢味。飲品方

飲品方面,有氣水、檸檬茶飲品,而豆漿值得推介,因為係香港製造正遠荳品出產的。

總括而言,這裏是一間性價比高的米線店,米線的質感做得很滑溜,而小食也特別出色。

2018-08-02
2018-08-03 59 浏览
同同事做完野一齊食晏,近近地就選擇呢就間舖米線舖食晏豆漿口感好滑,豆香濃郁,帶有少少甜味,雪到凍一凍,夏天飲解喝一流麻辣湯底味道濃郁,個份量好多。麻辣好香,米線唔會太硬或者煮到太林,岩岩好牛筋炆到好淋好入味,牛腩食落唔鞋口,好香肉味,切到大小適中酸辣米線,湯底帶有少少酸好開胃 配上竹笙吸左湯既精華,另外,龍崗雞雞肉嫩滑再加上炸醬,份量都好多醉雞翼,酒味重,味道香濃,雪到凍一凍,夏天必食隻隻雞翼都好大隻口水雞: 又麻又辣,面頭好多蒜蓉,雞好入味都係雞脾肉多,好抵食
同同事做完野一齊食晏,近近地就選擇呢就間舖米線舖食晏

牛筋炆到好淋好入味,牛腩食落唔鞋口,好香肉味,切到大小適中

酸辣米線,湯底帶有少少酸好開胃
配上竹笙吸左湯既精華,另外,龍崗雞雞肉嫩滑

再加上炸醬,份量都好多

醉雞翼,酒味重,味道香濃,雪到凍一凍,夏天必食

隻隻雞翼都好大隻

口水雞: 又麻又辣,面頭好多蒜蓉,雞好入味

都係雞脾肉多,好抵食

• 醉雞翼
  • 口水雞
2018-07-30 68 浏览
朋友鍾意食米線,今日去開荃灣行街,就去咗金香緣食米線。米線有分豬骨湯、蕃茄湯、酸辣湯同麻辣湯底,按自己喜好揀配料,最平33蚊有找,價錢都算親民,亦有貴d同特別d嘅餸好似黑毛豬豚肉、香茅豬扒揀。朋友叫嘅豬骨湯底米線+炸醬,燜冬菇,肥牛以為炸醬係會有d汁,依間嘅炸醬係較乾身自己叫咗酸辣湯底(小辣)+腐皮,竹笙,黑毛豬豚肉。湯底唔會太酸唔會太辣,調味啱啱好。成鍋米線好大鍋,無論係米線定係配料嘅份量都好多,自己一個根本食唔晒。我自己份黑毛豬豚肉同朋友嘅肥牛都唔錯,唔會太多脂肪。小食方面,我地點咗川味口水雞同手拍黃瓜。兩碟嘅麻辣都好夠,雞肉都算實肉唔會好腍,黃瓜就好爽脆。加$6有枝豆漿

朋友鍾意食米線,今日去開荃灣行街,就去咗金香緣食米線。

朋友叫嘅豬骨湯底米線+炸醬,燜冬菇,肥牛

以為炸醬係會有d汁,依間嘅炸醬係較乾身

加$6有枝豆漿
2018-07-29 53 浏览
今日去荃灣買化妝品,竟然轉角發現有間過橋米線,我媽媽最愛,好彩今日遇到環境好靚,好古典,進入古鄉式好大碗啊大過我块臉,我選左一個豬骨湯小鍋米線,再加三個餸:豬頸肉,墨丸,切雞豬骨味濃郁,豬頸肉厚身彈牙,墨丸大粒爽口,切雞滑香蕃茄湯小鍋紅薯粉,配三款餸:豚肉,魚旦和章魚燒蕃茄香味帶起食慾,豚肉大大块,新鮮滋味;魚旦好似欖形,爽甜帶魚味;章魚丸令我想起章魚燒,好香八爪魚粒味道,好食遠處已聞到花鵰酒味,雞翼好香好爽青瓜爽脆,微辣,好食到停唔到這個椰汁令人好意外,好飲到啦,又有椰肉食,唔知超市有冇得賣啦可樂系夏日最佳飲品還有好多款湯底,下次再來食

店鋪
環境1
環境2
環境好靚,好古典,進入古鄉式

小鍋米線
好大碗啊
豬骨味濃郁,豬頸肉厚身彈牙,墨丸大粒爽口,切雞滑香

小鍋紅薯粉
蕃茄湯小鍋紅薯粉,配三款餸:豚肉,魚旦和章魚燒
花鵰雞中翼

遠處已聞到花鵰酒味,雞翼好香好爽
手拍青瓜

青瓜爽脆,微辣,好食到停唔到
鮮椰汁($14)可樂($3)

可樂系夏日最佳飲品
餐牌

還有好多款湯底,下次再來食

2018-07-29
小鍋米線
小鍋紅薯粉
花鵰雞中翼
手拍青瓜
鮮椰汁($14)可樂($3)
餐牌
2018-07-29 639 浏览
就黎去旅行,去荃灣睇下有冇靚靚喼可以買去旅行用,甘岩見到馬路邊有間米線,真開既???門外見到食物選擇都幾多,可以一試!晏就2點,人唔算話好多舖內環境舒適,座位之間都好闊落!見到牆上壁畫特別覺得肚仔餓!睇完! 叫得!酸辣米線配牛筋、生菜、竹笙,中辣 HKD49湯麵送到上面前,一望!即刻眼凸咗!好大碗啊! 出名大食既我,自問未必食得哂🙈🙈🙈湯底味道清香,唔會好咸,雖然簡左酸辣中辣,但飲落唔會重口味,有家的感覺!而米線份量同餸一樣巨大份量!足料到爆牛筋嘅份量好多,有三、四條!味道好柱候味,食落去口感煙韌,豐有彈性,唔會燜得太林!川辣口水雞 HKD36係雞脾肉同雞翼,HKD36 份量算係多,幾抵食😯👍🏻雞肉嫩滑,麻辣夠香,食多2塊都唔會口渴!(怕怕味精多多🙈) 👍🏻👍🏻👍🏻整體來講,荃灣出名多野食,米線舖多到成行成市,但整得好食又健康既,真係唔多!真材實料,米線份量巨多,建議2人一碗麵,再加2-3份小食!就已經好飽飽,好滿足啦!👍🏻👍🏻👍🏻
門外見到食物選擇都幾多,可以一試!
晏就2點,人唔算話好多
睇完! 叫得!
酸辣米線配牛筋、生菜、竹笙,中辣 HKD49

川辣口水雞 HKD36

• 川味口水雞
2018-07-29 43 浏览
經過荃灣又到LUNCH時間就入去呢間過橋米線~~呢度湯底有四款口味, 豬骨湯, 蕃茄湯, 麻辣湯, 酸辣湯 (內有芽菜, 木耳,蔥) 每款都係$27, 加送的話每個$7-$9不等酸辣米線中辣+章魚燒+黑毛豬豚肉+魚腐 湯底都幾酸,辣度我認為岩岩好米線份量好足料, 米線夠粗身又滑又爽口章魚燒咬開見到一粒粒章魚份入面, 真材實料!!!黑毛豬豚肉, 一D都唔馬虎, 有數片以上肉質好嫩又好腍, 魚腐又有咬感蕃茄湯底酸辣粉+香酥豬扒+牛筋+竹笙蕃茄湯底好香濃, 酸辣粉好QQ 香酥豬扒熱辣辣, 件件都好厚身牛筋帶點微辣又有豊富骨膠原麻辣雞翼呢個相當有驚喜係炸過的, 同坊間的好唔同而且炸過入面的肉質好嫩滑又相當JUICE!!!帶點麻辣味, 好好味涼拌貓耳愈食愈辣, 辣得好過引貓耳夠爽口又好入味海南鮮椰汁唔會太甜又有果粒,椰香帶滑
經過荃灣又到LUNCH時間
就入去呢間過橋米線~~
呢度湯底有四款口味,
每款都係$27, 加送的話每個$7-$9不等

酸辣米線中辣+章魚燒+黑毛豬豚肉+魚腐

湯底都幾酸,辣度我認為岩岩好
米線份量好足料, 米線夠粗身又滑又爽口

章魚燒咬開見到一粒粒章魚份入面, 真材實料!!!
黑毛豬豚肉, 一D都唔馬虎, 有數片以上
肉質好嫩又好腍, 魚腐又有咬感

蕃茄湯底酸辣粉+香酥豬扒+牛筋+竹笙
蕃茄湯底好香濃, 酸辣粉好QQ
香酥豬扒熱辣辣, 件件都好厚身
牛筋帶點微辣又有豊富骨膠原
麻辣雞翼

呢個相當有驚喜
係炸過的, 同坊間的好唔同
而且炸過入面的肉質好嫩滑又相當JUICE!!!
帶點麻辣味, 好好味
涼拌貓耳

愈食愈辣, 辣得好過引
貓耳夠爽口又好入味
海南鮮椰汁
唔會太甜又有果粒,椰香帶滑

2018-07-29 40 浏览
酸辣,麻辣野我好鐘意食架,尤其係米線行行下荃灣就行到寶石大廈既金香緣米線🍜一人叫左一碗熱騰騰的米線我叫左酸辣湯底,朋友叫左豬骨小鍋米線我揀左呢度推介既章魚燒, 牛腩同腩肉朋友就揀左章魚燒,香茅豬扒同黑豚肉上菜時好大碗同十分足料既米線!!!酸辣味夠香濃,酸同辣勁十足米線爽滑,章魚燒好好味,牛腩多同炆得好諗個腩汁夠惹味🤤🤤🤤我食左朋友既香茅豬扒,嘩,醃到好入味香茅味係好足,同埋應該即製好好味啊😍😍😍叫左兩款小食花鵰雞翼同香酥豬頸肉雞翼食得出用靚花鵰醃,好夠味,豬頸肉香而脆加埋樽椰汁水🥥真係大滿足啊~
酸辣,麻辣野我好鐘意食架,尤其係米線
行行下荃灣就行到寶石大廈既金香緣米線🍜

一人叫左一碗熱騰騰的米線
我叫左酸辣湯底,朋友叫左豬骨小鍋米線
我揀左呢度推介既章魚燒, 牛腩同腩肉
朋友就揀左章魚燒,香茅豬扒同黑豚肉

上菜時好大碗同十分足料既米線!!!
酸辣味夠香濃,酸同辣勁十足
米線爽滑,章魚燒好好味,牛腩多同炆得好諗個腩汁夠惹味🤤🤤🤤
我食左朋友既香茅豬扒,嘩,醃到好入味
香茅味係好足,同埋應該即製
好好味啊😍😍😍

叫左兩款小食花鵰雞翼同香酥豬頸肉
雞翼食得出用靚花鵰醃,好夠味,
豬頸肉香而脆
加埋樽椰汁水🥥
真係大滿足啊~
2018-07-14
2018-07-27 69 浏览
一個人晚餐~ 逢星期日晚要去荃灣西上堂,上堂前梗係要醫肚先~一嚟叫咗支豆漿解渴,寫住香港製造,飲落都幾新鮮喎。支裝方便趕上堂嘅我拎走飲。係我最愛皮蛋~一個人食份量有d多~但無計又想食~入口個下覺得無乜辣味,但後勁強,會辣返出嚟。麻香都重,頂到癮。叫咗生菜腐皮芫荽三個餸,上枱熱辣辣,爽。好足料,今次心諗死喇,點食😂😂😂。粉夠稔,想讚下d餸,全部好入味,唔係求其車仔麵咁。湯底唔算好濃,但幾香,味道ok。最後我竟然食得哂,飽到扣唔到褲頭鈕hahahaha。

叫咗生菜腐皮芫荽三個餸,上枱熱辣辣,爽。

最後我竟然食得哂,飽到扣唔到褲頭鈕hahahaha。
2018-07-15
2018-07-27 52 浏览
金香缘雲南過橋米線大窩口/荃灣地鐵站行過去大概十分鐘, 今日行開黎呢邊睇地板才發現呢間正野。六點零已經有數台客人......店鋪雖然細細地, 佢哋嘅裝飾及牆畫都幾別緻, so colorful, 幾特別同吸引我。價錢相當經濟實惠, 免加一, 唔加餸 $27 已經食飽你, 味道中上。海南生榨椰子汁 ($14)海南文昌直送, 椰汁有鮮椰子嘅香, 也有鮮椰子肉粒在内俾你咬, 呢枝嘢喺餐廳凍飲收$14, 抵飲過自己買!炸章魚燒 ($25)老闆推介, 話新產品, 包真材實料咁話, 梗試。果然真材實料, 咬開有很多粒粒章魚肉, 彈牙又juicy , 章魚丸咬落索索聲, 呢個小食我同朋友都覺得掂花雕雞中翼 ($20)這個小食是朋友的選擇, 雞翼以花雕浸泡而成, 帶微微的花雕酒香, 我就略嫌酒味不夠, 花雕雞翼我都係鍾意自己浸, 酒濃加話梅, YUMMY。酸辣小鍋配紅薯粉 ($51連三個餸)小鍋米粉全部附送芽菜/木耳絲/蔥花, 湯底有辣有唔辣, 分量非常之大, 酸辣湯底酸酸辣辣很惹味, 濃度適中, 最正係好味得黎返屋企唔洗灌水, 無乜落味精。* 四川牛孖筋 (+$9) 骨膠原豐富, 牛筋滷得入味, 又

六點零已經有數台客人......

海南生榨椰子汁 ($14)
海南生榨椰子汁 ($14)

炸章魚燒 ($25)
老闆推介, 話新產品, 包真材實料咁話, 梗試。
炸章魚燒 ($25)

花雕雞中翼 ($20)
花雕雞中翼 ($20)

酸辣小鍋配紅薯粉 ($51連三個餸)
酸辣小鍋配紅薯粉 ($51連三個餸)

* 四川牛孖筋 (+$9)
骨膠原豐富, 牛筋滷得入味, 又腍又滑溜。
* 柱侯牛腩(+$9)
牛腩瘦瘦地, 但唔鞋口, 炆得腍軟, 側邊带點肥肉, 甘香入味。
*鮮腐竹 (+$6)
擺明用嚟吸酸辣汁

紅薯粉煙煙韌韌

食左朋友一塊猪腩肉仲甘香入味, C9朋友串我唔識食, 佢話識食米線一定要試猪腩肉, 便知龍與鳳咁話 00"
唔想成日食連鎖米線,就會黎荃灣;荃灣出名多米線店,朋友介紹食依間都係雲南米線,開頭以為有咩咁特別,點知未食完一碗,已經即刻加底!!湯底有4款簡:豬骨湯、蕃茄湯、酸辣、麻辣湯,我地叫左個酸辣套餐2份食,套餐有14款配料:牛肉、雞柳、火腿、豬潤、炸醬、木耳絲、生菜、粟米粒、腐皮、豆卜、花生、牛丸、魚蛋、滷蛋淨係食餸都飽啦,做咩又加底呢?!因為依到既米線用 瓦窩上,上台既時候依然係超滾,食到加多個米線落下個湯仲係熱既!!個米線爽口又滑,OMG真係何止加底,即刻問老細有冇得外賣自己番去都煮到黎食啦,但朋友提醒我,我都無佢個湯底點煮都唔及堂食好味再同老闆傾計,原本依到既米線係有自家工廠,自己整lol,超有誠意花雕鷄中翼$20雞皮好爽,連雞肉裡面都滿滿酒香川辣口水雞$36 辣得好過癮,雞好滑。 大多口水雞做既辣都缺乏麻 既部分。 而呢到又麻又辣, 好正宗!青檸梳打$16.0 青檸酸得黎有陣清香,梳打夠凍又夠汽鮮椰汁(支) $14.0椰香重, 仲好大支, 十分解辣

花雕鷄中翼$20
雞皮好爽,連雞肉裡面都滿滿酒香

川辣口水雞$36

青檸梳打$16.0
青檸酸得黎有陣清香,梳打夠凍又夠汽
鮮椰汁(支) $14.0
椰香重, 仲好大支, 十分解辣
2018-07-26 35 浏览
今日下午同媽媽起荃灣食飯,佢話想食米線,起openrice搵到金香緣,之前都未食過就決定去試下店面雖小但裝修得幾整齊乾淨,睇燈罩同牆身都睇得出係有設計過我要左蕃茄湯底米線,配牛腩、竹笙同魚腐整個小鍋既份量不止睇落好大份,食落都好多蕃茄湯底香濃,食落每一條米線都掛湯牛腩稔身有牛味,魚腐香口媽媽要左豬骨湯底,配四川牛孖筋、竹笙同豬大腸佢話牛孖筋辣辣地,爽脆彈牙豬大腸都好正一人要左一份小食手拍青瓜同口水雞,兩款睇落雖然好多辣椒好紅,但食落又ok喎青瓜爽口口水雞幾入味,雞肉都夠嫩滑最後飲埋豆漿同海南鮮椰汁,食到好飽鮮椰汁幾特別,香濃,而且仲有椰子肉,大家可以黎試下!

店面雖小但裝修得幾整齊乾淨,睇燈罩同牆身都睇得出係有設計過

我要左蕃茄湯底米線,配牛腩、竹笙同魚腐
整個小鍋既份量不止睇落好大份,食落都好多
蕃茄湯底香濃,食落每一條米線都掛湯
牛腩稔身有牛味,魚腐香口

媽媽要左豬骨湯底,配四川牛孖筋、竹笙同豬大腸
佢話牛孖筋辣辣地,爽脆彈牙
豬大腸都好正

一人要左一份小食
手拍青瓜同口水雞,兩款睇落雖然好多辣椒好紅,但食落又ok喎
青瓜爽口

口水雞幾入味,雞肉都夠嫩滑

最後飲埋豆漿同海南鮮椰汁,食到好飽

鮮椰汁幾特別,香濃,而且仲有椰子肉,大家可以黎試下!
2018-07-24 554 浏览
今日同同事嚟到荃灣沙咀道見客, 又到食飯時間,但呢頭真係冇乜餐廳可選, 就在毫無頭緒之際, 眼前出現這間金香緣雲南過橋米線, 門面裝修又幾吸引,加上好耐冇食過米線,就決定食佢。這裏的小鍋米線有四款味道,分別是豬骨湯、蕃茄湯、麻辣和酸辣,配料有芽菜、木耳絲和蔥花 ,每鍋都是HK$27。 若加餸的話,每款由HK$6-9。炸醬、豬扒和切雞米線,HK$52。 炸醬是一小碗别上的, 食幾多就自己撈幾多落米線度,炸醬味道香濃,肉碎惹味;而豬扒好稔身,加上已切條上,不錯選擇;至於切雞是龍崗雞,肉質嫩滑,雞味濃,估唔到食米線都有原隻切雞食。魚腐、豆卜和豬頸肉米線,HK$46, 又係三餸。魚腐好滑身,口感軟稔;豆卜新鮮,吸哂米線湯汁,特別好食;豬頸肉彈牙香口,口感爽。花雕雞中翼5隻HK$30, 雞中翼含濃烈嘅花雕酒香味,凍凍地食特別滋味。涼拌皮蛋HK$18,水準之作,價錢又低。 勁香嘅麻辣醬,但又太辣,配上流心皮蛋,香味配上麻辣味,好好食。另加HK$3元有支樽裝豆漿,低飲。整體而言,這店的小鍋米線配料充足, 加上米線十分滑口,食落彈身不太稔,口感佳。最滿足是這店的米線一鍋有很多,不會食食吓不夠喉,正!

炸醬、豬扒和切雞米線

炸醬

魚腐、豆卜和豬頸肉米線

花雕雞中翼5隻

涼拌皮蛋

另加HK$3元有支樽裝豆漿,低飲。

2018-07-24
炸醬、豬扒和切雞米線
炸醬
魚腐、豆卜和豬頸肉米線
花雕雞中翼5隻
涼拌皮蛋
2018-07-23 39 浏览
講到荃灣食米線,嚟嚟去去都係某幾間雖然唔算近鬧市,但俾我無意中發現呢間米線!點幾2點lunch都唔算太滿坐 位子好闊落坐得都幾舒服😌老闆同員工個個都服務態度幾好!章魚燒係其中一個招牌餸, 食落好彈牙!幾足料,真係有章魚肉粒喺度👍🏻有少少食唔停口既感覺再叫左另一個招牌,就係雲南過橋米線,我諗呢個好適合有選擇困難症既人,因為佢有足足14款配料😂食到中段都有啲唔知食邊樣既感覺個酸辣湯底令我幾驚喜,一嚟到係好似火鍋咁滾住,酸辣度非常適中,而且米線軟硬度適中,感受到唔係hea住咁煮完全大幅度完勝x仔口水雞估唔到份量幾多,而且啲雞肉都幾嫩,不過麻辣味道可以再濃d呢個花雕雞翼我幾中意!天時咁熱食啲涼浸浸既野好有胃口,同埋啲酒香味入埋肉,唔係得表皮先有味,好好食呢間絕對需要encore!!
講到荃灣食米線,嚟嚟去去都係某幾間
雖然唔算近鬧市,但俾我無意中發現呢間米線!
點幾2點lunch都唔算太滿坐
位子好闊落坐得都幾舒服😌
老闆同員工個個都服務態度幾好!

章魚燒

完全大幅度完勝x仔
雲南過橋米線

口水雞

花雕雞翼

呢間絕對需要encore!!
2018-07-21
午餐
章魚燒
雲南過橋米線
口水雞
花雕雞翼
2018-07-23 42 浏览
今日喺荃灣行開間Nike outlet咁就去附近嘅米線店食吓野有香菇燒、章魚燒,不過今次因為唔係太肚餓所以冇order同平時嘅米線店都有差唔多嘅餸揀而湯底就有四款選擇除咗米線仲有飯涼拌小食都有好多款嗌咗白豆漿,甜度適中豬骨湯底 唔會有好假嘅味道,如果唔想食得太刺激,又冇乜興趣食蕃茄湯底,可以揀呢款紅薯粉Q彈配埋什菌、魚蛋兩個餸先係$44酸辣湯底,唔算好酸,亦可以揀辣度炸醬同平時食開嘅x仔味道有少少唔同所有米線都會配大量芽菜
今日喺荃灣行開間Nike outlet

咁就去附近嘅米線店食吓野

有香菇燒、章魚燒,不過今次因為唔係太肚餓所以冇order

同平時嘅米線店都有差唔多嘅餸揀
而湯底就有四款選擇

除咗米線仲有飯

涼拌小食都有好多款

嗌咗白豆漿,
甜度適中

豬骨湯底
唔會有好假嘅味道
,如果唔想食得太刺激,又冇乜興趣食蕃茄湯底,可以揀呢款
紅薯粉Q彈
配埋什菌、魚蛋兩個餸先係$44

酸辣湯底,唔算好酸,亦可以揀辣度
炸醬同平時食開嘅x仔味道有少少唔同

所有米線都會配大量芽菜