2018-07-26
唔想成日食連鎖米線,就會黎荃灣;荃灣出名多米線店,朋友介紹食依間都係雲南米線,開頭以為有咩咁特別,點知未食完一碗,已經即刻加底!!湯底有4款簡:豬骨湯、蕃茄湯、酸辣、麻辣湯,我地叫左個酸辣套餐2份食,套餐有14款配料:牛肉、雞柳、火腿、豬潤、炸醬、木耳絲、生菜、粟米粒、腐皮、豆卜、花生、牛丸、魚蛋、滷蛋淨係食餸都飽啦,做咩又加底呢?!因為依到既米線用 瓦窩上,上台既時候依然係超滾,食到加多個米線落下個湯仲係熱既!!個米線爽口又滑,OMG真係何止加底,即刻問老細有冇得外賣自己番去都煮到黎食啦,但朋友提醒我,我都無佢個湯底點煮都唔及堂食好味再同老闆傾計,原本依到既米線係有自家工廠,自己整lol,超有誠意花雕鷄中翼$20雞皮好爽,連雞肉裡面都滿滿酒香川辣口水雞$36 辣得好過癮,雞好滑。 大多口水雞做既辣都缺乏麻 既部分。 而呢到又麻又辣, 好正宗!青檸梳打$16.0 青檸酸得黎有陣清香,梳打夠凍又夠汽鮮椰汁(支) $14.0椰香重, 仲好大支, 十分解辣
花雕鷄中翼$20
雞皮好爽,連雞肉裡面都滿滿酒香
川辣口水雞$36
青檸梳打$16.0
青檸酸得黎有陣清香,梳打夠凍又夠汽
鮮椰汁(支) $14.0
椰香重, 仲好大支, 十分解辣