2024-04-13 603 浏览
位於荔枝角既呢間裝修感覺奢華低調,還有套房,喜歡靜靜享受晚餐的話,可以有私人空間。今次嚟主打品嚐海膽菜式,自從之前食物中毒後,而家揀海鮮類必須要審慎,更加要揀乾淨衛生嘅地方先敢食。金井。 月見海膽海膽三文魚子拖羅蓉 $198賣相滿分,海膽和拖羅非常鮮味,加入日本蛋令口感更加綿密,三文魚子咬下佢一口爆汁,每一啖都非常滿足。金酒杯 $168和上面的金井有異曲同工之妙,但飯份量會減少,換上的是以紫菜包裹着來吃的食法,想淺嘗的話,呢款啱晒。粟米脆餅壽司 - 牛油果三文魚 $78脆卜卜的脆餅包着大大粒的三文魚粒,混入牛油果粒,再加特製醬汁,非常開胃。串燒 ($48-78)月見雞肉棒 - 撈入蛋汁一齊食,多汁濃郁。西班牙豬肋條 - 肥瘦適中,焦香不油膩。厚燒牛舌心 - 必點!口感彈牙,肉質鮮嫩,咸香美味😋厚燒鵝肝飯團飯團燒至有飯焦,外層脆卜卜,鵝肝入口即溶。金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 $158上桌時外表平平,但其實內有乾坤,海膽和吞拿魚蓉份量都好重手,再加上半熟糖心蛋黃,停唔到口!壽喜燒和牛鍋和牛油脂分布均勻,入口嫩滑,一不留神就被媽媽吃光光😭鍋內還有蔬菜、豆腐、香菇、和最重要的粉絲🤭吸魔裡的精華,就算

金井。 月見海膽海膽三文魚子拖羅蓉 $198

金酒杯 $168

粟米脆餅壽司 - 牛油果三文魚 $78

串燒 ($48-78)
月見雞肉棒 - 撈入蛋汁一齊食,多汁濃郁。
西班牙豬肋條 - 肥瘦適中,焦香不油膩。
厚燒牛舌心 - 必點!口感彈牙,肉質鮮嫩,咸香美味😋

厚燒鵝肝飯團
飯團燒至有飯焦,外層脆卜卜,鵝肝入口即溶。

金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 $158

壽喜燒和牛鍋
和牛油脂分布均勻,入口嫩滑,一不留神就被媽媽吃光光😭鍋內還有蔬菜、豆腐、香菇、和最重要的粉絲🤭吸魔裡的精華,就算幾飽都必須吃!
2024-04-08
2024-04-08 81 浏览
🇯🇵♡金酒杯 $𝟭𝟲𝟴♡粟米脆餅壽司和牛三文魚籽 $𝟭𝟱𝟴♡金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件) $𝟭𝟱𝟴♡金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉 $𝟭𝟵𝟴依間居酒屋嘅定位好特別佢哋做到又有啲似廚師發辦,但係亦都會有散叫既菜式,而且每一樣都做到非常精緻擺盤同埋菜式嘅配搭都好有心思🇯🇵一嚟到就比金酒杯🐷吸引咗分別係海膽、三文魚子、蟹肉整嘅刺身杯😍食落去淡淡都食到海膽同埋三文魚子嘅味道配埋少量嘅白飯真係幾夾🍣金龍珠海膽吞拿魚蓉卷都係非常之特別我哋坐喺吧枱睇住師傅即場卷嘅表演真係好正仲要每一份料都係放到滿滿🍱🍣鍋物♡壽喜燒和牛鍋 $𝟰𝟴𝟬入面嘅材料超級豐富仲要加埋肉質超靚嘅和牛🐮好彩配搭埋一啲蔬菜食落去中和返牛肉嘅油膩感串燒/燒物♡厚燒牛舌心 $𝟱𝟴♡西班牙豬肋條 $𝟱𝟴♡自家製雞皮蝦$𝟭𝟭𝟲整體嘅串燒同埋燒賣都做得好好全部都係即燒🍢🍡而且肉質非常香嫩自家製雞皮蝦真係好有心思🤍
🇯🇵

♡自家製雞皮蝦$𝟭𝟭𝟲

整體嘅串燒同埋燒賣都做得好好
全部都係即燒🍢🍡
而且肉質非常香嫩自家製雞皮蝦真係好有心思🤍
最近在荔枝角有一間日本料理好受歡迎,吸引我來的是金龍球卷,印象中在搜尋東京omakase美食時曾見過,想不到在香港也可以吃到,太幸福了!餐廳門口裝修華麗,內裡的位置不多,建議先訂位再來吃。金酒杯$168以餐廳名字名命的菜式,一定要試吧!它由醋飯、三文魚籽、蟹肉、海膽組成,三文魚子咬破後爆出鮮甜,帶微微鹹香,手拆蟹肉吃得出新鮮的味道,海膽鮮甜軟潤,小口小口的品嚐它,好吃到捨不得吃完!還可以用紫菜包來吃,各種鮮味在口中爆發,感動啊!粟米脆餅壽司。和牛三文魚籽$158很有創意的菜式,以粟米脆皮卷包著和牛三文魚籽,牛和火炙過還帶一點點生,超迷人的香口,口感嫩滑,而配上三文魚籽,豐富了層次。金龍珠海膽吞拿魚蓉卷$158賣相超吸引,橙紅色的金龍珠是日本雞蛋黃,做成流心軟滑的狀態,有點像鹹蛋黃但它不鹹的,飯卷咬下去既有蛋黃香,也不會搶去海膽和吞拿魚蓉的鮮味,一口一件,各種味道在口中融和,超享受。金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉$198喜歡三文魚籽、海膽及拖羅蓉的朋友,一定要選這個大滿足,以匙將各食材組合成一口份量,鮮甜新鮮的味道令人忘卻所有煩惱,專注在這美食上,最後還可以搗破蛋破拌蛋液吃,更有層次感。厚

餐廳門口裝修華麗,內裡的位置不多,建議先訂位再來吃。

金酒杯$168

粟米脆餅壽司。和牛三文魚籽$158

金龍珠海膽吞拿魚蓉卷$158

金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉$198

厚燒牛舌心$58 黑豚五花腩$58 自家製雞皮蝦$116/2串
我們也試試串燒熟食,厚燒牛舌心口感嫩滑,黑豚五花腩香脆可口,必試的是自家製雞皮蝦,蝦隻肉質爽彈,外層包著燒香脆的雞皮,雞油香迷人。

壽喜燒和牛鍋$480
最後來一個飽肚的壽喜燒和牛鍋,鍋裡有粉絲、冬菇、豆腐、腐皮包、洋蔥、娃娃菜等,非常豐富,湯底是帶甜的壽喜燒湯,和牛油花均勻細緻,輕輕一灼就可以吃,沾上蛋液既香且滑,令人不能抗拒的滋味。

梅酒 白桃乳酸梳打
美食一定要配美酒,完美組合,香甜解渴。

總括來說,這間店集合了我最喜歡的食材,包著海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽等,而且夠鮮味,和牛也是必吃的,質素上上,物有所值!
2024-04-06 88 浏览
早排出左花紅, 同老婆食佢最愛既日本菜.佢揀左荔枝角金酒屋, 屋企樓下巴士一落車行1分鐘就到, 地點方便~前菜點左個"金酒杯"入面好多配料組成,有海膽、松葉蟹肉、三文魚籽、吞拿魚蓉、紫蘇葉等~側邊有紫菜可以包住嚟食, 食落超fresh,三文魚籽粒粒晶瑩剔透,吞拿魚蓉軟綿綿。之後黎個"金丼·月見海膽三文魚籽拖羅蓉"由於上面既金酒杯太正, 我地黎個丼, 呢個丼入面有哂海膽、三文魚籽、拖羅蓉~賣相好ok,食出鮮味,份量足夠2個人食, 食完已經有d飽肚.最後點左個"壽喜燒和牛鍋"和牛超靚, 雪花均勻, 淥幾秒已經可以食,入口即化~~另外鍋入面, 仲有金菇、配菜、薯粉,極飽肚。overall 性價比高, 環境又舒服, 下次可以再試其他食物~
早排出左花紅, 同老婆食佢最愛既日本菜.

前菜點左個"金酒杯"

之後黎個"金丼·月見海膽三文魚籽拖羅蓉"

最後點左個"壽喜燒和牛鍋"
和牛超靚, 雪花均勻, 淥幾秒已經可以食,入口即化~~
另外鍋入面, 仲有金菇、配菜、薯粉,極飽肚。

2024-04-04 75 浏览
店內設計充滿日式風情 簡潔的木系設計讓人感到舒適放鬆 洋溢着日式居酒屋的氛圍 客人們舉杯盡興 各自形成一個小角落談天說地 是荔枝角不錯的聚腳點之選🍶.▪️金酒杯 | $168小小丼飯賣相精緻 由海膽 三文魚籽 拖羅容和松葉蟹肉疊拼而成 配以紫菜包裹進食 一口可嚐到多種鮮味.▪️粟米脆餅壽司-和牛三文魚籽 | $158日式料理融合墨西哥菜式頗有風味 是當晚很喜愛的菜式之一 和牛輕輕火灸過散發陣陣牛脂香 伴隨香脆粟米片 以及魚生和三文魚籽的爆裂口感 整體層次豐富 .▪️金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 | $158金龍珠是慢煮醬油漬製成的蛋黃 外觀就像一顆龍珠般 卷物中除了自家醃漬的蛋黃 亦加入海膽 吞拿魚蓉和青瓜等 味道相互融合 相當滋味.▪️金丼•月見海膽三文魚籽拖羅蓉 | $198金丼是這裡的招牌菜式 單看已令人垂涎 拖羅蓉上舖上新鮮的海膽和三文魚籽 輕輕戳破面層搖晃嫩滑的月見蛋 與海膽和三文魚籽融為一體.▪️壽喜燒和牛鍋 | $480壽喜燒用上鹿兒島A4等級的和牛 和牛雪花比例平均 口感鮮嫩柔軟且油脂豐富 其他配料有娃娃菜 豆腐 菇菌 粉絲和年糕福袋 配菜吸了湯汁精華 入口帶微微香甜.▪️串燒 - 自家製

▪️金酒杯 | $168

▪️粟米脆餅壽司-和牛三文魚籽 | $158

▪️金龍珠海膽吞拿魚蓉卷 | $158

▪️金丼•月見海膽三文魚籽拖羅蓉 | $198

▪️壽喜燒和牛鍋 | $480

▪️串燒 - 自家製雞皮蝦 ($58)
串燒頗推薦自家製雞皮蝦 蝦肉肉質爽彈 裹上焦香帶韌勁的雞皮 配搭新穎 雞皮面層灑了少許辣粉 加上幾滴檸檬汁 蝦肉更加提鮮

• 自家製雞皮蝦
最近好多朋友去左日本玩,日日都po佢地係日本嘅美食,搞到我好想食日本野🥹今次朋友就帶左我去呢間位於荔枝角嘅居酒屋,話水準都唔錯,可以滿足都我想食日本野嘅願望❤️餐廳生意非常好,平日嘅晚上都坐滿晒人。我地被安排坐係吧枱,雖然冇咁舒服但可以近距離望住師傅整野食🤣✨金酒杯($168)金酒杯賣相好吸引,入面有海膽、三文魚子同拖蘿蓉,全部都係高級嘅魚生,食材新鮮好味。✨金龍卷($158)作為餐廳嘅signature當然係一定要試喇🤣師傅仲好識做咁係我地面前卷,滿足我地打卡嘅願望。材料同頭先嘅金酒杯大致相同,但就多左咸蛋黃,成個combination都幾特別。✨自家製雞皮蝦/厚燒牛舌芯/西班牙豬肋條($116/$58/$58)除左魚生外我都叫左幾款串燒試下,當中最特別嘅係雞皮蝦,係第二啲地方都好少試到!✨和牛三文魚子甜蝦蓉銀丼($238)和牛又係另一款食極都唔厭嘅食材❤️入口即溶,非常好食!✨壽喜燒和牛鍋($480)最後呢個壽喜燒價錢唔平,但用嘅都係靚牛肉,一望啲油花就知道🤤食落口感入口即溶,值得推薦!

✨金酒杯($168)

✨金龍卷($158)

✨和牛三文魚子甜蝦蓉銀丼($238)
和牛又係另一款食極都唔厭嘅食材❤️入口即溶,非常好食!

✨壽喜燒和牛鍋($480)
2024-04-03 1430 浏览
第一次嚟金酒屋係午市時間,set lunch 無乜特別,不過不失。今次晚餐,係第二次嚟。食物 - 屬中上,有幾款特色食物,雞皮蝦正,好特別,雞皮好脆蝦鮮味環境 - 基本居酒屋嘅熱鬧,或者係嘈雜同埋擠擁,屬正常服務 / 衛生 - 大開眼界,壽司枱嘅師傅居然喺客面前食嘢🙄戴眼鏡果位企喺bar 枱捏咗一舊魚子飯食🙄🙄綠色頭髮果位仲勁,不單止食甜蛋,仲喺無單嘅時間㩒電話,然後繼續捏壽司,好唔衛生🙄🙄🙄我唔知道呢間居酒屋係咪容許師傅咁做,捏捏下食物放入口,又捏捏下食物比我食,我都唔知係咪食緊你啲口水,今次嘅體驗後我自己就唔會再幫襯了🤢

環境 - 基本居酒屋嘅熱鬧,或者係嘈雜同埋擠擁,屬正常

金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
金丼&桃丼
2024-03-27
金龍珠海膽吞拿魚蓉卷
金丼&桃丼
2024-04-02 137 浏览
金酒居係一間現代style嘅居酒屋餐廳,係荔枝角鬧巿,都幾易搵,係正地鐵站同巴士站站附近餐廳以「金」為主題餐廳裝修都幾有現代加傳統日式格調我一向超鐘意食海膽,和牛,拖羅今次見到佢個menu,簡直係兩眼發光,完全係我杯茶!基本上我今次叫曬佢嘅招牌菜。好似金酒杯、金龍珠海膽呑拿魚蓉卷、金井月見海膽呑拿魚蓉丼、和牛三文魚籽粟米脆餅壽司、同埋和牛壽喜燒。首先講下金酒杯,整得好精緻成舊art piece 咁。入面有海膽、三文魚子、松葉蟹肉同拖羅蓉。杯入面嘅海膽鮮甜,配埋脆口爆汁三文魚子,連埋松葉蟹肉同拖羅蓉,鮮味爆發,味道好豐富,開胃菜來講,真係無得彈再講下金龍珠海膽呑拿魚蓉卷同金井月見海膽呑拿魚蓉丼,兩款菜式都有海膽同呑拿魚蓉。金龍珠卷入面除左海膽配埋呑拿魚蓉,重有醬油漬蛋黃,好似乒乓波咁大,食落口勁香,不過我覺得要讚嘅係細節位,啲壽司飯,酸度黏度都好適中,令成道菜升華左。金井月見海膽呑拿魚丼,呢個就用左生蛋黃,一野篤穿佢撈落飯入面,濃郁嘅蛋香真係不能抗拒。呢兩道菜睇落好似個完全係兩種演繹,完全無後悔,必點!本身我好少試fusion野,但見師傅推介到(唔講以為食緊oma,師傅勁周到),我就試左

餐廳以「金」為主題
餐廳裝修都幾有現代加傳統日式格調

我一向超鐘意食海膽,和牛,拖羅

今次見到佢個menu,簡直係兩眼發光,完全係我杯茶!

本身我好少試fusion野,但見師傅推介到(唔講以為食緊oma,師傅勁周到),我就試左和牛三文魚籽粟米脆餅壽司。呢款壽司特別之處係和牛、三文魚籽同粟米脆餅。和牛入面嘅油花分佈均勻,加埋魚籽嘅鮮味同埋粟米脆餅嘅脆口,估唔到唔夾!

我另外重點左啲燒物過下熟食癮,點左雞皮蝦串同厚切牛舌芯。雞皮蝦串外脆內嫩,好好食。厚切牛舌芯切片厚身,烤到外面有啲焦香,肉質鮮嫩多汁,非常美味。

最後最後,和牛壽喜燒,呢個係一道居酒屋必食嘅日本菜式。塊和牛上枱時我都嚇親,真係太靚了,一睇就知揀手有精心為客人挑選過。雖然油花多,但呢個和牛壽喜燒肉質鮮嫩,煮得啱啱好,醬汁甜而不膩,好好食。

總括而言,金酒居,我唔可以話佢好平(試問太平又邊做到咁高級嘅食材呢?)但咁嘅價錢食到呢個級數嘅high end日本菜,邊度搵?
2024-03-31 858 浏览
好友生日, 當然要帶佢黎食佢最中意既日本菜~今次揀左荔枝角既金酒屋~先黎⭐️金酒杯 ⭐️入面有海膽、三文魚籽、吞拿魚蓉、松葉蟹肉、紫蘇葉等,旁邊仲有紫菜可以包住嚟食~真材實料,食材新鮮, 絕對要試~⭐️金丼·月見海膽三文魚籽拖羅蓉⭐️ 最中意既海膽、三文魚籽、拖羅蓉,上面仲要加隻蛋,賣相真心擺得勁靚🥰食出啖啖新鮮同滿足,而且份量一d 都唔少,2個人share 都有剩😂⭐️粟米脆餅三文魚牛油果⭐️入面有三文魚、牛油果等,比粟米脆餅夾住,好有咬口感,唔錯!⭐️金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件)⭐️超特別呀,原來卷既中心係半熟蛋黃,仲有海膽同吞拿魚蓉,味道香濃。⭐️串燒⭐️點左雞皮蝦、牛舌、五花腩,全部都燒得岩岩好,香脆又可口!⭐️壽喜燒和牛鍋 ⭐️最後呢個壽喜燒和牛鍋,和牛淥幾淥已經食得,入口即溶,而且每片都超大片!個鍋入面仲有好多其他配菜,薯粉等等,食到好滿足。OVERALL 價錢合理,而且好高質,絕對值得再食。
好友生日, 當然要帶佢黎食佢最中意既日本菜~
今次揀左荔枝角既金酒屋~

先黎⭐️金酒杯 ⭐️
真材實料,食材新鮮, 絕對要試~

⭐️金丼·月見海膽三文魚籽拖羅蓉⭐️

⭐️粟米脆餅三文魚牛油果⭐️
入面有三文魚、牛油果等,比粟米脆餅夾住,好有咬口感,唔錯!

⭐️金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件)⭐️

⭐️串燒⭐️
點左雞皮蝦、牛舌、五花腩,全部都燒得岩岩好,香脆又可口!

⭐️壽喜燒和牛鍋 ⭐️
個鍋入面仲有好多其他配菜,薯粉等等,食到好滿足。

OVERALL 價錢合理,而且好高質,絕對值得再食。
2024-03-29 121 浏览
二訪金酒屋,依然有驚喜,keep 到水準👍當晚8時入席,座無虛席,非常熱鬧 。想去的朋友記得預早訂位😂我地果日叫左海膽吞拿魚蓉龍珠卷,滿滿的海膽、吞拿魚蓉加埋咸蛋黃一咬落去果陣鮮味係口腔中爆發🤣🤣終於唔洗去日本都食到龍珠卷!另外仲叫左金酒杯、銀丼·月見生和牛三文魚籽甜蝦蓉,都係一如既往咁好食😋最後仲叫左幾串燒物過下口癮,都燒得幾好食🤤加埋個壽喜燒牛肉鍋,和牛入口即溶,沾埋蛋汁真係一絕!兩個人食左咁多都幾癲🤣🤣🤣食到咁飽都係人均500幾!呢餐都算係生日飯黎,有個靚女又nice 嘅姐姐幫我同男友影左張即影即有🤪仲好主動幫我地用埋手機影相📸真的超好服務,態度又好,食物質素高,一定會再來!
二訪金酒屋,依然有驚喜,keep 到水準👍
當晚8時入席,座無虛席,非常熱鬧 。
想去的朋友記得預早訂位😂
我地果日叫左海膽吞拿魚蓉龍珠卷,
滿滿的海膽、吞拿魚蓉加埋咸蛋黃
一咬落去果陣鮮味係口腔中爆發🤣🤣
終於唔洗去日本都食到龍珠卷!
態度又好,食物質素高,一定會再來!
  • 壽喜燒和牛鍋
  • 銀丼
2024-03-27 85 浏览
這是充滿愛和力量的地方,食岀高水準的服務質素。金酒杯:金酒杯是一道精緻的開胃菜,它結合了海膽、三文魚籽、拖羅蓉和松葉盛肉。海膽的鮮甜和三文魚籽的鮮味在口中融合,帶來豐富的海洋風味。拖羅蓉的柔軟口感和松葉盛肉的嫩滑質地增添了多層次的口感,使這道菜更加美味。粟米脆餅壽司-和牛三文魚籽:粟米脆餅帶來了脆脆的口感,和牛的鮮嫩肉質和三文魚籽的鮮味相得益彰。這道壽司既有豐富的口感,又給人一種獨特的風味體驗。鹿兒島黑牛A4の 鍋壽喜燒和牛鍋:這道火鍋以鹿兒島黑牛A4和牛為主要食材,配以新鮮的野菜、菇類和年糕福袋。鹿兒島黑牛A4和牛以其優質的肉質而聞名,入口即化,帶來豐富的肉香和鮮味。配料中的野菜和菇類為這道鍋增添了豐富的口感和營養價值,而年糕福袋則增添了一份濃厚的口感。自家製雞皮蝦:自家製的雞皮蝦是一道創意菜品,它將雞皮和蝦結合在一起。雞皮的炸脆口感和蝦肉的鮮嫩融合在一起,帶來了豐富的口感。這道菜既有雞皮的香脆,又有蝦肉的鮮甜彈牙,給人帶來了一種獨特的美味體驗。月見雞肉棒 :這款月見雞肉棒以雞肉製成,搭配蛋黃蘸醬。雞肉棒口感細膩,蘸醬的蛋黃帶來豐富的柔滑口感和濃郁的蛋香。厚燒鵝肝飯團:厚燒鵝肝的濃郁
這是充滿愛和力量的地方,食岀高水準的服務質素。

金酒杯:

粟米脆餅壽司-和牛三文魚籽:

鹿兒島黑牛A4の 鍋壽喜燒和牛鍋:

自家製雞皮蝦:

月見雞肉棒 :

厚燒鵝肝飯團:
厚燒鵝肝的濃郁和飯團的軟糯完美融合,每一口都帶來了滿滿的滋味。這道菜不僅滿足了口腹之欲,還展現了高雅的食材組合和精湛的烹飪技巧。

宮崎和牛串:
宮崎和牛以其優質的肉質和濃郁的脂肪紋理而聞名,入口即化,帶來豐富的肉香和口感。這道菜結合了牛肉的鮮嫩和炭火燒烤的香氣,是肉食愛好者的絕佳選擇。

金龍珠海聸吞拿魚蓉卷(四件):
金龍珠海聸吞拿魚蓉卷是一款精緻的壽司卷,內含吞拿魚蓉。這道菜的外觀精美,亮紅的蛋黃吸引眼球,味道甘滑,內部的吞拿魚蓉鮮嫩滑順,帶來豐富的海鮮風味。每一口都令人愉悅,是壽司愛好者不容錯過的美味佳餚。

金丼-月見海膽三文魚籽拖羅蓉:
這道菜結合了月見的蛋黃、海膽和三文魚籽的鮮味,以及拖羅蓉的柔軟口感。這道飯碗菜既有豐富的口感,又給人一種奢華的視覺味覺享受。
呢間位於荔枝角嘅居酒屋環境舒適, 食物質素好出色, 食材新鮮又高質, 樣樣都有驚喜❣連平時唔鍾意食海膽嘅我都覺得呢度啲海膽好新鮮, 容易入口, 而且冇海水味!真心推介👍🏻🥢金酒杯海膽控必試❗賣相相當精緻, 杯內有海膽、三文魚籽、拖羅蓉、松葉蟹肉, 旁邊會附上紫菜俾你包住食~ 另外, 每一個金酒杯都會有一張刮刮卡, 部份獎品仲可以即場使用添㗎!🥢金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉選用時令鮮甜海膽, 配上鮮美嘅拖羅蓉, 再鋪滿自家醬汁醃製嘅北海道三文魚籽, 超足料的!食前篤開個生蛋黃撈勻, 讓濃郁蛋漿滲入珍珠米當中🍚, 啖啖鮮味, 好有層次感!亦好啱打卡!🥢金龍珠海膽吞拿魚蓉卷坐喺吧枱望住師傅製作精緻嘅卷物, 以自家醃漬蛋黃為主角🥚, 好吸睛🤩!紫菜包裹著赤醋飯、自家醃漬蛋黃、海膽、吞拿魚蓉、青瓜🥒。蛋黃滋味濃厚; 海膽鮮味十足; 吞拿魚蓉口感綿滑, 成個組合好夾, 充滿日本風味🎏🌮粟米脆餅壽司。角切魚生三文魚籽⭐餐廳首創⭐將日式料理融合墨西哥菜式當中, 香脆Taco搭配角切魚生、牛油果粒🥑、珍珠米, 好滿足!🥢壽喜燒和牛鍋使用鹿兒島A4和牛🥩, 裏面仲有野菜、菇類、豆腐、年糕福袋。和牛呈現大理

🥢金酒杯

🥢金丼。月見海膽三文魚籽拖羅蓉

🥢金龍珠海膽吞拿魚蓉卷

🌮粟米脆餅壽司。角切魚生三文魚籽

🥢壽喜燒和牛鍋
使用鹿兒島A4和牛🥩, 裏面仲有野菜、菇類、豆腐、年糕福袋。和牛呈現大理石花紋, 雪花比例平均, 口感鮮嫩柔軟, 肉味濃郁。配料索哂壽喜燒湯汁嘅濃味, 味道層次豐富!

🥢厚燒牛舌心、月見雞肉棒、自家製雞皮蝦
牛舌肉質鮮嫩, 帶彈牙嘅口感, 肉味香濃, 十分滋味!
雞肉棒裏面加入雞軟骨, 調味唔錯👍🏻, 啖啖都食到爽脆口感~ 蘸上生蛋黃及甜醬油, 更添濕潤感~
雞皮包住大蝦燒, 好特別嘅組合!

🍙厚燒鵝肝飯團
鵝肝厚身又肥美, 飯團外層燒至焦脆, 內層米飯軟糯, 鵝肝嘅油香滲透入飯團當中
2024-03-23
  • 金酒杯
聽住喺荔枝角嘅同事講有間唔錯嘅居酒屋,book咗晚餐同朋友食。餐廳離地鐵站只係行3分鐘,餐廳裝修好大好靚,估唔到晚飯時間都幾full,想唔使排隊嘅記得要book啊,員工亦都好friendly。金酒杯🍸見住師傅一羹羹北放海膽上去,真係好重本。仲有好鮮甜嘅蟹肉、吞拿魚蓉同埋三文魚子,食落口感好豐富。-壽喜燒牛肉鍋🥘入口即溶嘅和牛配上蘭王蛋好惹味,非常滿足。一個鍋食到優質和牛同埋新鮮嘅蔬菜,果然係招牌菜之一。粟米脆餅壽司 和牛三文魚子籽未試過用墨西哥方法食壽司,但出奇意外地脆脆地幾夾,和牛非常新鮮!金龍珠海膽吞拿魚蓉卷🍣大大粒嘅醬油漬蛋黃配上吞拿魚蓉卷,非常之吸睛。做到軟綿綿濃厚嘅口感,再加上味道鮮甜嘅海膽,令到魚蓉卷冇咁油膩。金丼月見海膽三文魚籽拖羅蓉新鮮海膽、三文魚子同埋拖羅鋪滿晒成碗飯,每一啖都好有層次感,充滿着鮮味。4串串燒牛舌雞軟骨雞皮虎蝦印象最深刻嘅係自家製雞皮蝦,酥脆嘅雞皮入邊包住鮮蝦,每一啖都食到兩個層次,又有脆口感亦都有蝦肉嘅鮮甜。Sake用碎冰雪住嘅sake,儀式感max,酒精濃度唔高,飲得好舒服。

金酒杯🍸

雞軟骨
雞皮虎蝦

Sake
2024-03-25 56 浏览
Me and my husband walked through Lai Chi Kok and found this restaurant very close to the main street and many people inside so we decided to dine in here.We were sitting on the bar table which is near to chefs , we can view how the chef makes our foodThe 金酒杯,金龍珠卷 are surprisingly fresh and we can see there are so many ingredients inside the sushi the skewers are perfect , everything was so yummy! The shabushabu was perfect to end the dinner and we had a wonderful night here
  • 壽喜燒和牛鍋
2024-03-25 67 浏览
平時晚上好多人,建議要預約先得位。餐廳位唔多,設計中間個吧枱可以睇到廚師整食物。尤其整壽司嘅個師傅好友善同好傾偈。如果去金酒屋慶祝,仲會有一張即影即有嘅心意卡,但要加一啲服務費。月見海膽三文魚籽拖羅蓉金丼$198好邪惡嘅選擇,滿滿嘅海膽同三文魚子,臨食前仲撈勻蛋黃同拖羅,全部都係我最愛,好豐盛,撈埋壽司飯一齊食,味道清甜好好食。和牛三文魚籽粟米脆餅壽司$158粟米餅好脆,包住咗和牛、生菜同三文魚籽,味道好夾,真係好推介。金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件)$158個金龍珠好足料,有三粒龍珠(蛋黃),仲有海膽同青瓜等材料,一個飯卷咁樣。仲叫咗啲串燒,全部都燒到好香口:- 自家製雞皮蝦$58:好爽甜,彈牙好好食。- 厚燒牛舌心$58:牛味好濃郁。- 西班牙豬肋條$58:肉汁多多,好滋味。最後,叫咗 壽喜燒和牛鍋$480壽喜燒湯底好甜,入面有好多材料,包括豆腐、年糕福袋、粉絲同香菇,仲有四片肥美嘅和牛。加埋生雞蛋一齊食,更加嫩滑好味。快啲去@kinzakaya.hk睇下啦!
平時晚上好多人,建議要預約先得位。

月見海膽三文魚籽拖羅蓉金丼$198

和牛三文魚籽粟米脆餅壽司$158

金龍珠海膽吞拿魚蓉卷(四件)$158

仲叫咗啲串燒,全部都燒到好香口:

- 自家製雞皮蝦$58:好爽甜,彈牙好好食。
- 厚燒牛舌心$58:牛味好濃郁。
- 西班牙豬肋條$58:肉汁多多,好滋味。

最後,叫咗 壽喜燒和牛鍋$480

快啲去@kinzakaya.hk睇下啦!