2022-09-07
.冇得番鄉下,又突然想念天娜羅既味道,就黎左金子半之助!晚飯時間要等位,等候安排入座已經聞到陣陣芝麻油香,食慾大增!.車海老軟殼蟹天丼 $168我係海鮮控,當然要揀呢款有車海老,軟殼蟹,小柱魷魚天婦羅餅,仲有莢豌豆,海苔同埋溫泉蛋!.美食係要耐心等候,上菜後當然要打卡!打完就開動啦!以芝麻油炸既天娜羅,酥而不膩,又薄所以入口即化,內裡車海老大隻肉彈牙、軟殼蟹啖啖肉有甘甜蟹膏,而表面淋上秘製醬汁,咸甜適中,好好味呀!.然後就要一嚐以黃金比例烹煮既米飯,飯面沾上了醬汁,再加埋溫泉蛋既流心蛋液,味蕾很滿足!.而我朋友就揀左迷你天丼&稻庭烏冬 $118天娜羅有菇菌,海老,南瓜,海苔,莢碗豆,溫泉蛋、最緊要係有稻庭冷烏冬,佢形容烏冬係滑到入口即sir落喉嚨,而配搭沾既烏冬醬油味道調教得岩岩好,成個感覺好舒服,岩晒夏天食。.檸檬果凍 $15硬係覺得要食甜品先滿足,呢款果凍口感幼滑,用左檸檬好清爽,酸甜適中,滋味恰到好處。
車海老軟殼蟹天丼 $168
美食係要耐心等候,上菜後當然要打卡!打完就開動啦!
而我朋友就揀左迷你天丼&稻庭烏冬 $118
檸檬果凍 $15