2020-07-08
諗唔到食乜,行過見到有午市餐牌就試下。餐廳比想像中多人,大多數人都係打邊爐,不過我地就叫左普通午餐。有機會都想試下午市既2至3人火鍋套餐$580(平過晩市)。小麻辣招牌劉毛肚、團圓鴨血及鮮蝦小麵($58) +汽水($8)“友人”罕有地揀左小麻辣湯底,真係似麻辣火鍋既湯底,夠哂麻+辣,好食。小麵麵質唔錯。自選3餸:劉毛肚口感唔錯,爽口,但”友人”就覺得味道唔似招牌;鴨血無豬紅味道咁重,都好食;蝦得1隻,都新鮮,唔係死蝦,如果有2隻蝦會更開心;d菜索哂麻辣湯底超正。(個人口味E: 3.5/5)小麻辣雜錦薯粉($38)+汽水($8)雜錦配料都幾豐富:有2條蟹柳、3件薄薄既午餐肉、1件芝士豆腐、1片叉燒同幾件蘆筍。蟹柳索哂麻辣湯底;芝士豆腐幾好食;叉燒有拉麵叉燒既感覺,口感唔錯。薯粉係扭紋薯粉,但我覺得尼個湯底更加適合配小麵,d湯掛係小麵上更麻辣,更爽。如果有機會再食,一定要揀小麵。個人覺得成個麵既靈魂就係湯底同麵,配料係乜其實都無乜所謂,尼碗真係抵食過叫自選3餸。(個人口味S: 3.3/5)註:另收加一服務費
小麻辣雜錦薯粉($38)+汽水($8)
註:另收加一服務費