2020-12-06 79 浏览
今日經過大角咀,見到一間小店叫juicy burger, 於是抱住試下既心態入去,點知有驚喜小店面積吾大,裝修都係以簡約為主,不過都吾少人幫襯,好期待小店內燈光光猛,見到廚師們都十分用心咁整緊野食,未食已經聞到香味了仲有d可愛既擺設當然吾少得最重要既點餐環節,真係樣樣都好吸引,選擇困難的我最後簡左兩款招牌醬堡等左一陣,熱辣辣既川式麻辣醬堡就食得啦,大大個份量十足!用左澳洲嚴選草飼牛肉,食落果然係吾同d, 好有牛味,而且一d都吾會韌,再加上川式麻辣醬,成個包好惹味,果種麻辣既香味係口入面揮之不去,再加上蕃茄同靑瓜,成個口感十分豐富跟餐叫左意大利檸檬梳打同鮮果盒。檸檬梳打入口酸酸地,可以解膩。食下鮮果又可以保持健康呢個和風柚子照燒醬堡亦係驚喜之作,用左一隻蒙特利積芝士,仲有柚子照燒醬,呢個包既口感比較清新,同川味麻辣醬堡有一個好強烈既對比,但兩款我都好鐘意粗薯條幾時都係咁吸引,仲要係即炸,十分香口小店出品果然有驚喜,食得出係用心制作,值得繼續支持

小店面積吾大,裝修都係以簡約為主,不過都吾少人幫襯,好期待

仲有d可愛既擺設

粗薯條幾時都係咁吸引,仲要係即炸,十分香口

小店出品果然有驚喜,食得出係用心制作,值得繼續支持

2020-12-05 47 浏览
估唔到係舊式既街道 發現一間新開既小店店舖唔算大 大約只有7個位左右 用左白色簡潔既裝修 簡單乾淨 另外值得一讚既係店內抽氣系統做得好好完全冇油煙味 唔怕食完成身有陣味雖然係間小店 但都有好多野食 估唔到既係餐牌上會有新鮮水果盒 好少係漢堡包店會見到既野 我覺得呢樣做得幾好 食完個Burger可以食番個水果盒中和番叫左一個S3同一個C4餐 分別係牛油果醬堡配洋蔥圈加水果盒同BBQ醬牛堡加血橙梳打配水果盒 而家有星級優惠 套餐+$5就可以升級做血橙/檸檬梳打 呢2樣都係比較少見 所以就加埋黎試BBQ醬牛堡真係好好食! 首先麵包會先用牛油烘過 在加上入面既牛堡有好多肉汁 十分有味同juicy 真係冇改錯名 加埋其他配料 真係好好食! 而另一個 包 牛油果醬可以令到成個包無咁流 兩個都好味 雖然好多汁 但包裝得好好 唔會邊食邊流出黎 整污糟 洋蔥圈就炸得非常脆口 但又唔會食落好乾個隻 唔錯 另外個血橙梳打好好飲 一飲落去好有血橙味 好開胃 最後食埋個水果盒 水果都好新鮮同十分甜整體黎講呢間漢堡十分高質 店員好有禮貌 即叫即整 雖然係小店但坐係到食都絕對唔會有油煙味 加上有唔同特色既漢堡
估唔到係舊式既街道 發現一間新開既小店
店舖唔算大 大約只有7個位左右
用左白色簡潔既裝修 簡單乾淨
另外值得一讚既係店內抽氣系統做得好好
完全冇油煙味 唔怕食完成身有陣味

而另一個 包 牛油果醬可以令到成個包無咁流

整體黎講呢間漢堡十分高質 店員好有禮貌 即叫即整 雖然係小店但坐係到食都絕對唔會有油煙味 加上有唔同特色既漢堡 任你配搭
2020-12-03 48 浏览
一行入呢間裝修簡潔嘅小店,就見到誘人嘅裝飾Haha 即刻睇吓有咩食~食物選擇唔係好多,不過都有啲特別嘅嘢!我哋今晚要咗一個川味麻辣漢堡,一個煙肉芝士牛堡。60幾蚊嘅套餐已經包一個漢堡+一個水果盒+飲品,性價比好高!飲品選擇都唔少㗎!如果驚唔夠食仲可以加錢要甜品~我哋外賣返屋企食,包裝得好妥當。開餐開餐其中一個餐我哋冇叫飲品,加咗$10要洋蔥圈,炸得幾好食喎,洋蔥都好甜!漢堡份量足,中間嘅漢堡扒牛味濃郁,好香好好味麻辣漢堡都幾辣,中西合璧,味道好特別 食完啲咁肥膩嘅嘢梗係要食啲水果,一人一份生果啱啱好

一行入呢間裝修簡潔嘅小店,就見到誘人嘅裝飾

Haha 即刻睇吓有咩食~

食物選擇唔係好多,不過都有啲特別嘅嘢!

飲品選擇都唔少㗎!如果驚唔夠食仲可以加錢要甜品

我哋外賣返屋企食,包裝得好妥當。

開餐開餐

漢堡份量足,中間嘅漢堡扒牛味濃郁,好香好好味

麻辣漢堡都幾辣,中西合璧,味道好特別

食完啲咁肥膩嘅嘢梗係要食啲水果,一人一份生果啱啱好

2020-12-03
10 分钟 (外卖自取)
2020-12-02 37 浏览
今日係大角咀見到間新開嘅餐廳。最近好鍾意去試新嘢,人生咁短,要俾味蕾新嘗試。呢間餐廳係我鍾意嘅格調。燈光夠光,好新穎嘅感覺。餐廳唔大,但入到去感覺好舒服。叫左個川式麻辣漢堡。係我鍾意食嘅麵包。上邊甜甜地嘅漢堡麵包,睇落去已經好吸引。咬落去,食到四川麻辣嘅味道。唔會好辣,香味同味道夠濃郁。有青瓜係入邊,所以綜合左個辣度,同埋青瓜嘅口感可以俾到爽口同有juicy嘅感覺,配搭得好好。鍾意個漢堡肉,葉得好夠味。厚厚嘅漢堡肉,食得滿足。仲叫左個生果盒。好少漢堡店有生果拼盤可以揀。食返個健康生果,好好嘅平衡。飲埋個soda,gur晒。叫左個和風柚子照燒醬堡。好鍾意呢個配搭。食左一啖,口腔已經大爆炸。好多味道,好豐富,同埋係所有嘢都夾。見到厚厚嘅芝士鋪係漢堡肉上邊。已經好邪惡。和風味道同柚子香,加埋漢堡鮮甜味。成個漢堡都好juicy好好味。食落又有洋蔥甜味。呢個配搭真係好好食。估唔到和風柚子汁可以整到咁好味咁夾嘅漢堡。叫埋洋蔥圈。啱啱炸出黎,熱辣辣,好邪惡。口感脆,香甜!飲埋個made in italy嘅檸檬梳打,好fresh好正!唔錯嘅小店,下次再黎!
呢間餐廳係我鍾意嘅格調。燈光夠光,好新穎嘅感覺。
餐廳唔大,但入到去感覺好舒服。

叫左個川式麻辣漢堡。
係我鍾意食嘅麵包。

鍾意個漢堡肉,葉得好夠味。厚厚嘅漢堡肉,食得滿足。
飲埋個soda,gur晒。
叫左個和風柚子照燒醬堡。

估唔到和風柚子汁可以整到咁好味咁夾嘅漢堡。
叫埋洋蔥圈。
啱啱炸出黎,熱辣辣,好邪惡。口感脆,香甜!
唔錯嘅小店,下次再黎!
2020-12-01 83 浏览
這天到大角咀客人那邊傾點事情,傾完下來原來已3點多,正好是下午茶時間,舉頭四處張望有什麼好地方,竟被我發現這家跟這區與別不同的小店。走近看看貼在門口的餐牌,原來是主打食漢堡包的,原來漢堡包都可以有這麼多食法。走進店內,還有各式各樣介紹主打食品,坐位不多,主要做外賣的店員亦是這裡的廚師,由於是開放式,可即場看到製作過程,更覺安心。由於離我家不太遠,決定外賣二份回家和家人分享。我叫了一果煙肉芝士牛堡套餐,包括薯條和水果盒也只是$68元,非常超值,那個煙堡包更是非常味美,用料十足。而另一個漢堡包我單點了蘑菇芝士牛堡,除了也是用料十足外,也十分切合這店的招牌名,非常juicy.另外也叫了這推介的血橙和檸檬梳打,跟餐只加$5元,非常化算!總的來說,這個價錢能有這個美味下午茶,食得我和家人都飽飽的。

走進店內,還有各式各樣介紹主打食品,坐位不多,主要做外賣的

由於離我家不太遠,決定外賣二份回家和家人分享。

2020-11-26 68 浏览
前幾天去了這間醬堡 Juicy Burger 🍔 小店只有大約7個位,簡約白色裝修,環境舒服。餐牌:最後叫左套裝,漢堡+小食招牌醬堡-沙爹醬蝦堡這間餐廳叫做「醬堡」,當然要試試它的招牌醬堡,一共有五款,三種是牛,兩種是蝦。平時吃burger都是選牛肉的,今次見有蝦那麼特別,一於試下,於是選了沙爹醬蝦堡。平時牛肉部分,它用了蝦膠,厚厚的,像一塊很大很厚的蝦餅。還有生菜、青瓜、蕃茄,感覺清新;麵包稍為烘煎過,脆脆的,不錯。這個burger最特別吸引我的是沙爹醬,真是第一次食配沙爹醬的burger,它是平時食串燒沙爹時點的沙爹醬,出奇地配合,真的沒有想過這種沙爹醬配burger或蝦餅。洋蔥圈新鮮炸出來的洋蔥圈,熱辣辣,好香好吸引。外皮炸得好脆,有一點像fish&chips那種魚的脆漿的感覺。而入面的洋蔥還很新鮮juicy,不是那些炸到很乾那種。很好吃,值得加$10配這個洋蔥圈。鮮果盒食burger一般都是配汽水,這裏套餐很flexible,可以隨意選兩項,配鮮果盒也不需加錢,而且本人不太喜歡汽水,於是就選鮮果盒,感覺也健康些。其實本來都沒甚麼期望,但是當中的提子和蜜瓜都很甜很多汁,比平時一般
前幾天去了這間醬堡 Juicy Burger 🍔

小店只有大約7個位,簡約白色裝修,環境舒服。

餐牌:

最後叫左套裝,漢堡+小食

招牌醬堡-沙爹醬蝦堡

洋蔥圈

鮮果盒
食burger一般都是配汽水,這裏套餐很flexible,可以隨意選兩項,配鮮果盒也不需加錢,而且本人不太喜歡汽水,於是就選鮮果盒,感覺也健康些。其實本來都沒甚麼期望,但是當中的提子和蜜瓜都很甜很多汁,比平時一般連鎖店的生果杯好吃。
2020-11-24 56 浏览
大角咀最近真係好多新嘅小店, 今日就嚟到呢間Juicy Burger!! 有和牛burger同homemade style burger!! 我地就叫左個C1 set ($68). 入面有手打和牛漢堡肉再加上bacon, 啖啖肉係好jeng jeng!! 而且漢堡肉好juicy, 肉味好濃! 而個bun仲係好soft個種~另一個叫左流沙蝦堡($88). 用左大量本地蝦膠, 咬落去好彈牙!!入面仲有黃金流沙醬, 好濃的咸蛋黃味, 而且有D花生香, 個人好中意!! 小食跟set可以有2款的, 我都有2個set就有4款啦! 薯條係粗薯來的, 薯味特濃!! 又唔會好油~ 番薯條仲正, 食落係好清新的番薯味, 仲又脆卜卜咁!! 另外仲加左onion ring同水果盒~ 生果可以解下膩ar!!
我地就叫左個C1 set ($68).

另一個叫左流沙蝦堡($88).
用左大量本地蝦膠, 咬落去好彈牙!!

小食跟set可以有2款的, 我都有2個set就有4款啦!

薯條係粗薯來的, 薯味特濃!! 又唔會好油~

番薯條仲正, 食落係好清新的番薯味, 仲又脆卜卜咁!!

另外仲加左onion ring同水果盒~
生果可以解下膩ar!!
2020-11-23 62 浏览
一提起漢堡包一定會第一時間諗起連鎖快餐店,又平又方便,填飽個肚又一餐,今日正正係放假,一定要錫下自己,好好享受人生。今日就同朋友去左一間大角咀新開嘅漢堡小店,係由幾個青年人一齊經營,有好多街坊都黎食,漢堡、小食全部都係即叫即做,特別新鮮。我地揀左兩款餐廳推介嘅漢堡,轉為套餐,包含兩款自選配搭。套餐升級飲品(本週精選優惠)+ $5 意大利血橙梳打味道酸酸甜甜,好開胃,仲有好濃郁嘅血橙香味,可以一試!+ $13 Inko’s 蜂蜜檸檬白茶唔知點解入口覺得有少少薑味,幾特別又醒胃,先有微甜蜂蜜味,再有白茶清香,檸檬味唔算太突出,淡淡地,但咁樣反而令三隻味都齊全,味道唔會好甜,幾好飲。牛油果醬堡(限量製作)套餐$78+$2升級番薯條麵包都係有加熱過,所以做出外脆內軟嘅效果,漢堡扒係以澳洲草飼牛肉製成,牛味十分濃郁,食落係分別好多肉汁,漢堡有多種配料,非常豐富,內有芝士、番茄、生菜、洋蔥、鮮牛油果片同秘製牛油果醬,半溶芝士配搭多種蔬果,味道清新又新鮮。我地升級左番薯條,比較特別同健康啲~番薯條即炸熱辣辣,食落甜甜地,有新鮮番薯嘅清香,外脆內煙韌有口感,加$2升級係非常之抵。雙層芝士牛堡 套餐$8

我地揀左兩款餐廳推介嘅漢堡,轉為套餐,包含兩款自選配搭。

套餐升級飲品(本週精選優惠)
+ $5 意大利血橙梳打
味道酸酸甜甜,好開胃,仲有好濃郁嘅血橙香味,可以一試!
+ $13 Inko’s 蜂蜜檸檬白茶

牛油果醬堡(限量製作)套餐$78
+$2升級番薯條

雙層芝士牛堡 套餐$88
+$10升級洋蔥圈

美國和牛肉同澳洲草飼牛肉混合製成,肉汁豐富,牛肉香味都係非常高分,食得出係高水準,漢堡內有車打芝士、蒙特利積芝士、番茄、生菜、酸青瓜同秘製醬汁,個包都好大個,食落好滿足,選用左兩種芝士搭配,所以芝士味特別香濃,再有酸青瓜嘅味道,味道豐富。

洋蔥圈件件都好完整又大件,炸漿厚度恰到好處,炸到香脆又唔會好厚,食到洋蔥清新香甜味。

(配搭之一)新鮮水果盒
有三款新鮮水果,啱哂啲追求健康嘅女士。

柚子芝士餅 $23
散發陣陣柚子清香再有濃郁芝士味,芝士餅入口即溶,餅底仲唔會好硬,仲有好香牛油味,味道唔會好膩,所以肚仔毫無負擔,非常高質,值得一試。

焦糖布甸 $23
口感好滑溜,下層有濃郁嘅焦糖醬,味道非常之足夠又唔會喧賓奪主,雞蛋布甸好香滑,仲有好香嘅雲呢拿味,加埋蛋香、焦糖香,豐富又好味。

整體黎講味道高質,性價比超高,雖然只係係餐廳堂食逗留左一段短時間,都有唔少客外賣,而且feel到每個職員工作嘅熱誠,係香港難得一見嘅風景。
呢度仲有每日限量製作嘅特色漢堡,啱哂啲鍾意新鮮感嘅朋友,下次一於黎試下~
2020-11-23 61 浏览
上星期日如常約左朋友係大角咀一帶搵嘢食, 被呢間白色裝潢嘅小店吸引住, 裏面嘅裝修十分簡潔,主要係食漢堡為主,地方唔算大但係顏色配搭令人有種 十分舒服嘅感覺。我們坐嘅位置對正廚師,可以一邊欣賞佢用心炮製每個漢堡包,感覺有啲似日式鐵板燒!裏面抽氣做得唔錯, 完全沒有油煙味,只會隱約聞到一些漢堡牛扒嘅味道!漢堡包有用牛油烘過夠晒香脆,出面嘅burger 一般都係用普通生菜假錢平好多,呢度用羅馬生菜咬落嗦嗦聲,蔬菜清甜有助中和肉汁油膩!牛肉冇筋仲要呢個價錢食到好豐富牛肉味,如果要挑剔就肉唔夠厚,但呢個價錢出面手工漢堡單點價,而家有埋個餐, 真係好有誠意!

!

2020-11-11 400 浏览
Juicy Burger係一間新開一個月左右嘅外賣漢堡包店,入面只有幾個立食位。餐廳裝修以白色簡潔為主,入面有個開放式廚房,可以睇到廚師喺後面煎扒🤩套餐可以揀2款小食或飲品,除左最基本嘅薯條同汽水,仲有其他選擇:蕃薯條、粟米脆片或鮮果盒。食過幾次,佢哋嘅麵包都幾鬆軟~•🥢 每日限量製作之特色漢堡 (22/10) - 洋蔥龍蝦沙律漢堡 $68/set呢個配搭幾特別,因為龍蝦沙律係凍嘅,所以食落又有啲唔似漢堡,似三文治多啲~ 龍蝦沙律嘅龍蝦肉份量唔少,仲有好多洋蔥碎,配搭埋一個微辣類似千島醬嘅秘製醬汁,整體食落好清新😋食普通牛肉漢堡食到悶嘅話真係可以試一試嘅~•🥢 芝士蘑菇雞堡 $63/set雞扒好大塊,而且肉質都幾滑又唔乾;蘑菇好香而且份量幾多~醬汁份量唔少,整體都算幾juicy~•🥢 煙肉芝士牛堡 $68/set除咗名入面寫嘅材料,仲有酸瓜、蕃茄、同埋佢哋嘅秘製醬~煙肉無乜點煎,所以唔太香;牛肉幾juicy,醬汁亦都夠多,所以食落唔會好乾😋•🥢 黃金流沙蝦堡 $88/set蝦膠好彈牙有咬口,好好味,而黃金流沙醬係包咗喺蝦膠中間,味道太甜,比較似流沙奶黃包嘅餡,蛋黃味亦唔夠香,

洋蔥龍蝦沙律漢堡

🥢 芝士蘑菇雞堡 $63/set
芝士蘑菇雞堡

🥢 煙肉芝士牛堡 $68/set
煙肉芝士牛堡

🥢 黃金流沙蝦堡 $88/set
蝦膠好彈牙有咬口,好好味,而黃金流沙醬係包咗喺蝦膠中間,味道太甜,比較似流沙奶黃包嘅餡,蛋黃味亦唔夠香,感覺同蝦膠唔太夾,加上流沙醬都喺蝦膠入面,所以成個包加埋比較乾,整體唔係好啱我口味。
黃金流沙蝦堡

🥢 芝士肉醬薯條 $26
芝士肉醬其實同平時食嘅差唔多味道,但呢個仲會見到有啲未完全煮溶嘅番茄粒同肉碎,感覺好真材實料😋 芝士肉醬同薯條好夾,比起就咁點茄汁食惹味好多,真係食到停唔到口😍 不過肉醬份量略嫌太少,食到底嘅時候會唔夠~
芝士肉醬薯條

🥢 辣味熱狗腸 $16
呢款小食係店員推介~ 煙燻同黑椒味都幾香,而且都幾juicy~
辣味熱狗腸

🥢 芝士餅 $23
芝士味整體唔算好濃,餅底略嫌有啲太濕~
柚子芝士餅嘅柚子味好濃,但柚子味只係來自面頭嘅醬,味道幾清新,不太膩😋
草莓芝士餅嘅分別就係將柚子醬換咗做草莓醬,可能因為草莓味無咁濃咁搶,所以相對上覺得呢款嘅芝士味比較濃~
芝士餅

🥢 黑松露薯條 $26
薯條感覺炸得唔夠脆,之前食過其他店嘅黑松露薯條係普通薯條配黑松露醬可以點,但呢款係加黑松露落去拌勻,聞落好香黑松露味,不過食落就無乜味,同普通薯條差不多😣
黑松露薯條
外卖自取
洋蔥龍蝦沙律漢堡
芝士蘑菇雞堡
煙肉芝士牛堡
芝士肉醬薯條
辣味熱狗腸
頭先行行下見到有間新舖開咗, 見佢鋪頭幾簡潔咁就膽粗粗入去試下。 餐牌右手面會係啲 traditional嘅美色burger, 左手邊就係啲新款啲嘅特色burger, 見佢有冬陰功蝦burger 咁搞嘢就點咗個嚟試下。 通常如果有蝦嘅漢堡包出面都會用炸蝦餅, 反而老細就選擇咗用每日新鮮打嘅蝦膠做, 感覺唔油膩之餘仲要非常彈牙清新! 配埋佢呢度好好食嘅sweet potato fries, 用嚟點漏出嚟嘅冬陰功醬一流! 之後大食嘅我忍唔住想試埋佢嘅傳統漢堡包, 就經老闆介紹點咗個煙肉芝士和牛漢堡。 $53咁嘅價錢本來唔會有好大嘅expectation, 但係咬咗第一啖之後, 我絕對覺得佢可以媲美, 甚至超過尖沙咀/中環嗰啲過百蚊嘅和牛burger!食完之後覺得好好味所以即刻返嚟睇返其他comments, 見到有人講到佢哋個burger 點乾點乾,同我啱啱食嗰個好似完全兩回事咁...唔通我啱啱入咗另外一個平行空間? 定係有同行特登寫衰間新舖? 奇怪

冬陰功蝦漢堡包

和牛芝士煙肉漢堡包
2020-10-28
冬陰功蝦漢堡包
和牛芝士煙肉漢堡包
  • 煙肉芝士和牛漢堡
  • 冬陰功蝦漢堡
2020-10-21 181 浏览
LUNCH TIME經過見到呢到🍔新開張,入黎支持下,定價都幾親民。粟米脆片原來係Doritos😲仲要比我見到佢就咁倒出黎😅無乜誠意。薯條又幼又淋,好一般。芝士牛堡 👌🏻真。黑松露,唔係平時點個d醬,真係好搞笑叫醬堡呢個又唔無醬係咩玩法😂香味係有既,但食落唔太出,我會prefer 點黑松露醬多d..食唔到有d乜醬,但咸蛋蝦餅仲要配塊煙肉有d太咸新開張黎講質素好一般,完全無想令我地有返轉頭幫襯既意欲,希望佢地可以改善下啦!另外員工可能都新未必識變通,明明我買2個包,仲話可以follow 哂fb + ig,但因為得我一個人去買,都係只係送一罐飲品。套餐薯條想加$轉黑松露薯條又唔得😅,如果呢方面可以flexible d就好喇。

芝士牛堡套餐

薯條又幼又淋,好一般。

芝士牛堡 👌🏻
黑松露薯條

黃金流沙醬堡

食唔到有d乜醬,但咸蛋蝦餅仲要配塊煙肉有d太咸

外卖自取
午餐
Juicy burger ? It’s superb dry ! 朋友介紹附近新開左間漢堡包,今朝就打電話外賣自取,叫咗個流沙黃金醬堡,薯條同埋水果盒。 兩個字就係失望,開頭以為係吉列蛋黃🦐,但嗰舊好似魚滑咁嘅蝦肉餅,要咬到中間先有蛋黃,易啲蛋黃係程一粒粒嘅狀態同我預期好有出入,總之整體個包就係好乾,冇乜sauce, 味道好一般,冇乜味。薯條好趣但係好鹹。

Egg  yolk  prawn  burger
2020-10-18