2021-03-27
🐮真正的牛盛宴 牛氣沖天手工火鍋🍲 高級視覺味覺享受👀👅 (Part 1)🎏期間限定8/3-30/4星期五晚黎到銅鑼灣Vpoint 27/F 既 #酒鍋 #打邊爐座擁無適🏙維港景觀 觀景開揚 🎏裝潢非常有特色 座位非常闊落坐得好舒服 不噪炒 適合約埋三五知己聚聚👩👩👧聽朋友介紹呢到新出左一個牛氣沖天邊爐 所以一早預先📞打電話預訂左呢個SET $488/ppl 👀吸睛的木圓環好吸睛,上台時我地都嘩🤩左一聲,擺得好靚呀!擺盤好似一份藝術品咁 睇得又好食 絕對係打卡既好地方🤵🏻♂️經理有心機咁為我地介紹當中既食物🥳湯底:⭐️泰式船麵牛骨湯 以新鮮牛骨及各式香料精心熬煮五小時 並加入新鮮豬血 令湯底倍添濃郁滋味火鍋配料:🥩牛肉類🥇日本飛驒牛🥓(6 片)全晚最令人😍期待既牛肉亦係放在最後品嘗既一款靚牛❤️色澤最粉嫩,雪花紋理好靚,厚度剛好,肉質好軟熟,🥢灼一灼就食得。質素令人驚艷 👏🏼,入口即化,吃得令人🥰心花怒放!! 口感和味道上,也堪稱💯一棒級唷。🥈頂級安格斯牛小排 (4大卷 每卷有6 片)份量非常多,肥油花分怖均衡,牛肉味濃郁,質素相當,入口即沖㨻整個口腔,令人著迷呀其他牛肉既部位有 🫀👅
🎏期間限定8/3-30/4
🤵🏻♂️經理有心機咁為我地介紹當中既食物🥳
火鍋配料:
🥩牛肉類
質素令人驚艷 👏🏼,入口即化,吃得令人🥰心花怒放!!
口感和味道上,也堪稱💯一棒級唷。
🥈頂級安格斯牛小排 (4大卷 每卷有6 片)
其他牛肉既部位有 🫀👅
1.牛脷 肉質有嚼勁 2.牛展 3.牛胸爽 4.牛心頂 5.牛筋
🥟自家製餃及手打丸類
不得不讚佢地既餃類🥟🍢
🥇有黑松露蝦蟹餃 芝士紫菜蝦蟹餃 仲有波菜皮嘅韮菜豬肉餃 每粒餃入面都包左一大舊🦐蝦及🦀蟹肉 粒粒飽滿足料 蝦肉鮮甜及爽
🥈手打蝦丸,墨魚丸亦都非常出色,好彈牙
🏅即叫即炸紫菜響鈴 避風塘脆炸鮮魚皮 超香脆超大份呀!
🥗顏色鮮艷蔬菜
食得太多肉可以食番啲健康既蔬菜均衡番,色澤靚,非常新鮮
🍅車厘茄、🌽粟米、秋葵、南瓜、🥦西蘭花椰菜花、🍄靈芝菇
🥣醬料種類非常多 可以溝到岩自己心水😉
🫖飲品:🥇竹蔗茅根 清甜解渴 很喜歡佢唔係好甜
⭐️紫貝天葵 消滯解油之選 酸甜開胃
一開始以為份量都唔係多得好誇張 但最後發現真係好多 食到捧住個肚😯
想食既朋友記得快啲☎️打電話預約去食喇!
有#無敵海景有高級美食有#和牛 基本上無咩野挑剔 真係值回票價
好味指數👅:9/10
性價比💸:8/10