2020-11-15
係Vpoint 食飯除左食之外仲有係食佢個景(但要坐近窗邊先得)第一次幫襯時好 impressive!! 因為晚餐嘅食材同埋環境都好好,而且佢價錢唔係平,一分錢一分貨,我覺得值。但第二次中午嚟,完全係失望,佢係一人一邊爐,但啲料好少,湯底淡,比起出面一人一鍋黎講....如果我係食Lunch 先,我諗我唔會黎幫襯第二次🙃先講晚餐:1: 湯底超級真材實料, 我地叫左個四格火鍋湯底- 抗疫先鋒 - 每一格都唔同,都係養生保健既朋友😊包括: 胡椒豬肚花膠黃金雞鍋、杏汁白肺木瓜雪耳湯、蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯、四川麻辣湯! 一次過食晒四款味道,杏汁既湯底好似去餐館飲既杏汁白肺湯咁,好滋潤。番茄湯充滿蕃茄味。胡椒豬肚湯真係有花膠同埋好香啲圖未。四川麻辣咁佢就唔睇啦。- 黃金炸魚皮:好香鹹蛋味,脆卜卜、熱辣辣!- 即炸手工響鈴卷:同樣熱辣辣脆卜卜正👍🏻- 炸支竹: 唔同既炸物,襯邊邊一流- 鴨血: 正常啦,配麻辣最岩。- 魚皮餃:味道ok 既,起碼唔會入口就爛/散,口感都唔差- 本地手切肥牛- 雪火均勻、有牛味- 韭菜餃- 好香韭菜味 當然打邊爐要配埋嘢飲啦,啤一啤佢或者叫杯飲無酒精飲品打下卡都ok 既
(但要坐近窗邊先得)
先講晚餐:
- 黃金炸魚皮:好香鹹蛋味,脆卜卜、熱辣辣!
- 即炸手工響鈴卷:同樣熱辣辣脆卜卜正👍🏻
- 炸支竹: 唔同既炸物,襯邊邊一流
- 鴨血: 正常啦,配麻辣最岩。
- 魚皮餃:味道ok 既,起碼唔會入口就爛/散,口感都唔差
- 本地手切肥牛- 雪火均勻、有牛味
- 韭菜餃- 好香韭菜味
賣單每人都要四、五百,但以咁嘅質素咁嘅環境又唔限時來講我覺得都OK嘅。
再講午餐:
一人一鍋包野飲,一百蚊唔駛係唔貴既。
但係呢,湯底、啲餸表(極少)。你可以話圖片只供參考幅圖同真實相差太遠。
我叫既係金湯美人鍋,同普通一個自己屋企打邊爐嘅鍋冇分別。🙃