2017-08-20
今日去探朋友 距住荃灣西附近 夜晚我地準備去食飯 見到有人推薦'辣度餐廳'食火鍋 甘啱我地都想食辣野 於是乎就一齊入左去 第一眼已經覺得間餐廳好乾淨 而且我地食飯果個時間無咩人所以唔使等位 服務員安排左我地坐卡位 幾闊落坐得好舒服 我地一坐低 就比左兩杯水同餐牌 幾細心 👍🏻我地叫左重慶麻辣鍋小辣食唔到辣既朋友可以選擇清新水果鍋應該都係唔錯既選擇餐具都好別緻 另外都有幾款調味料用瓶子裝住 好乾淨 等左一陣 個火鍋就上黎 一見到有d嚇親原來小辣都好多辣椒 我地驚會好辣所以一早就撈起左一啲辣椒😂 鍾意食辣既朋友可以唔使甘做隔多一陣 d野食都陸續上齊 上菜速度好快!重點係感覺好新鮮 而且每一樣菜都用唔同花款既碟裝住 好靚😍叫左蘋果酒兩個人飲 但後尾太辣 所以叫多支雪碧 我地太渣啦😂 講下d野食先,我第一次食脆鯇魚片感覺好得意脆既 口感唔錯 仲好快熟 可以一試 d娃娃菜索曬d辣 所以好辣 我地要撈起距 凍豆腐都係索曬d味 但係好入味 無娃娃菜甘辣 可以接受 肥牛片好大碟 而且好薄 好靚甘 擺落鍋碌幾秒已經可以食 魚皮餃新鮮好好味 係我既摯愛啊❤, 芝心丸用筷子篤落去 d芝士醬爆曬出黎要
第一眼已經覺得間餐廳好乾淨 而且我地食飯果個時間無咩人
等左一陣 個火鍋就上黎 一見到有d嚇親
原來小辣都好多辣椒 我地驚會好辣
所以一早就撈起左一啲辣椒😂
鍾意食辣既朋友可以唔使甘做
隔多一陣 d野食都陸續上齊 上菜速度好快!
重點係感覺好新鮮 而且每一樣菜都用唔同花款既碟裝住 好靚😍
講下d野食先,我第一次食脆鯇魚片感覺好得意
脆既 口感唔錯 仲好快熟 可以一試
d娃娃菜索曬d辣 所以好辣 我地要撈起距
凍豆腐都係索曬d味 但係好入味 無娃娃菜甘辣 可以接受
肥牛片好大碟 而且好薄 好靚甘 擺落鍋碌幾秒已經可以食
魚皮餃新鮮好好味 係我既摯愛啊❤,
芝心丸用筷子篤落去 d芝士醬爆曬出黎
要擺凍先可eat 如果唔係一定熱親條舌頭👅
牛柏葉比想像大碟 份量幾多 而且好脆口
最後上既係響鈴 因為呢個響鈴同出邊唔一樣
係餐廳炸過所以要耐少少先上 配埋沙律醬
就甘食都好好味 好脆 不過可能就會有d熱氣啦😂
亦可以選擇浸下先食 都一樣甘正 最後仲叫埋粉絲 吸左湯底個味 唔錯!
我地兩個食到好飽 好滿足🙈總括黎講 d野食好好味 份量適中 環境乾淨 下次經過呢頭再黎過😆
辣度餐廳
荃灣享和街53號都城大樓地下E1號舖