2017-08-14
同朋友係荃灣行街行到咁上下好想打邊爐就決定求其行到邊一間就入邊一間點知一入就搵到寶!一入到去可能因為都係六點幾比較早所以我地都係第一枱客平時打邊爐我都好著重佢既醬料然後佢呢度亦都每一張table有一個醬料碗既物體俾你去fill自己想要既組合佢望落都好整齊 唔似其他店鋪通常都會好混亂 蔥花入面有其他野咁令人有驚喜同期待因為朋友唔食得辣所以即使我好想食辣都要陪佢揀左個濃湯豬骨鍋($78)底黎食下點知竟然有驚喜 平時打邊爐都唔會去嘗試飲個湯因為覺得味精好重同隻味好假但呢一次真係忍唔住決定飲下 點知飲落去完全無平時飲既味精感 飲完即使好期待落野食既時候吸哂個咁濃既豬骨味我呢個打邊爐熱愛者真係第一次飲到咁濃既豬骨湯!真心推介!而配菜部份就叫左金菇 牛骨髓 美國肥牛片 羊肉片 土豆片 娃娃菜 芝士腸 蟹子丸 etc所有配菜都好新鮮 份量亦都比想像中大 本身叫完以為會唔飽 但最後同朋友兩個人都飽到好滿足特別係推薦牛骨髓 好fresh然後當佢吸哂豬骨湯既味之後 咬落去個陣滿足感真係唔係文字可以形容到如果再黎 真係好想再試下唔同湯底配搭牛骨髓另外必須一讚既係呢間餐廳既服務真係好好 好貼心我同朋友本身叫完
點知一入就搵到寶!
一入到去可能因為都係六點幾比較早所以我地都係第一枱客
平時打邊爐我都好著重佢既醬料
令人有驚喜同期待
我呢個打邊爐熱愛者真係第一次飲到咁濃既豬骨湯!真心推介!
如果再黎 真係好想再試下唔同湯底配搭牛骨髓
另外必須一讚既係呢間餐廳既服務真係好好 好貼心
我同朋友本身叫完可樂飲之後打完一輪邊爐都想飲下水
唔知係咪同呢間餐廳既waitress/老闆心靈相通
係我未request之前佢已經主動問我地要唔要水
然後成程飯都好貼心咁幫我地加水加好多野
完全唔需要去主動搵 已經會提供到服務!