2017-09-26
三個人去食,叫左一個phad thai, 一個椰子焗飯, 半打串燒, 茄子煲 同柚子沙律。最快上嘅係串燒,一半雞,一半豬。 沙嗲汁少左d,不過可以問佢再攞嘅。 無論雞同豬都大大串,屋企人食曬d雞,到我食豬果陣發現未熟,侍應好好,好有禮貌咁道歉,仲同我地換曬成碟新添呀! 第二碟係柚子沙律,有4隻蝦,份量都幾多,甜甜地,一d都唔辣,好好味! 下次會再叫。之後就黎個好野味嘅茄子煲,熱辣辣咁上。雖然 好好味,但係就太多油啦,下次唔會再叫依個啦。phad thai個賣相真係好靚,但蝦就小左dd,得3隻。 味道都算幾好味,同係泰國食差不多,但就唔算特別出色。最後,係全晚嘅水準之作,勁好味,超好味。 雖然海鮮配料唔多, 得面兩隻,但下面個飯底唔洗配料都已經好好食, 侍應話係用椰子水同椰肉炒飯,所以會好香椰子味。因為依個太出色,phad thai被比下去啦。
串燒 柚子沙律
茄子煲
phad thai
椰子焗飯
因為依個太出色,phad thai被比下去啦。