2019-05-15
呢間水餃店出名在五顏六色嘅手工皮同特色水餃餡料,係門口嘅玻璃窗可以見到師傅整水餃嘅過程,真係愈望愈吸引,愈望愈期待!招牌五福水餃($78)一次過食晒五款口味(剁椒魚水餃、蕃茄牛肉餃、冬菇豬肉餃、海三鮮水餃、翡翠三鮮水餃)呢到嘅水餃成隻都係handmade,所以皮會厚少少,但佢厚得黎係煙煙韌韌嘅,口感唔錯。入面嘅餡料非常多,我最中意海三鮮水餃,望落黑色唔多靚,但味道好重好鮮好正!五福水餃個set會連一碗雞湯,個味幾老火湯feel,都幾濃泡菜豬肉餃(6隻 $45)呢款水餃個皮有漸變色,好靚靚水餃味道都唔錯,泡菜同豬肉呢個配搭係無敵嘅~剁椒皮蛋($28)椒香味好重,一開頭食唔會好辣,只會覺得好香,但食食下就會有後勁,幾刺激架涼拌海蜇頭($48)平時係酒樓食海蜇就普通啦,海蜇頭就比較少見。口感比較韌,要用多d牙力咬多幾下先得鮮榨淮山露($28)呢杯健康飲品值得推薦!真係成杯濃濃嘅淮山味,真係唔知邊到仲有得飲!不過只有熱飲,同埋太濃難d變涼,唔好心急要慢慢飲啊~自家制酸奶($28)個人覺得味道偏酸......
招牌五福水餃($78)
五福水餃個set會連一碗雞湯,個味幾老火湯feel,都幾濃
泡菜豬肉餃(6隻 $45)
剁椒皮蛋($28)
涼拌海蜇頭($48)
鮮榨淮山露($28)
自家制酸奶($28)
個人覺得味道偏酸......