2022-02-21 386 浏览
入到去坐低15分鐘,個缸係得3.4隻死蝦喺到,完全無蝦然後同d員工講,佢地話無哂舖就俾左盤鹽蝦我地,之後我地問可唔可以去格離缸夾,佢叫我地食其他海鮮,格離都唔夠,重點嗰邊無人坐,然後我地話下?食流水蝦無蝦??????佢地就夾左幾隻俾我地,我地4個人全餐都食唔到平均5隻蝦實在係太差,好過份好似呃人餐廳。。。。。。有其他食物係唔差,但係流水蝦無蝦夾同得友蝦,淨係食其他野咁不如叫燒烤放題咪算囉。。。。。
入到去坐低15分鐘,個缸係得3.4隻死蝦喺到,完全無蝦
實在係太差,好過份好似呃人餐廳。。。。。。
2022-02-12 296 浏览
環境麻麻哋,坐位太逼,食物大致上OK!海鮮好新鮮及服務態度良好。最驚喜嘅係一坐低就有兩串燒鱔片真係好OK,另外生猛蝦任你燒,不過時間就太緊逼了,整體嚟講會再嚟光顧!
  • 海鮮
2022-02-09 309 浏览
在限堂食令之前的生日飯局,此店不是位於大街舖,而是在一大廈樓上店舖。一入去就看見自選食物枱,除了流水蝦之外,還有肉類、蔬菜、菠蘿、其他海鮮、熟食和雪糕,選擇豐富。埋位後,店員講解燒烤過程,d蝦望落好生猛,食物燒完有新鮮味道,隨order附送海鮮一份。唯一美中不足是空氣少許窄和限時,大致上ok,會繼續幫襯。
2022-02-06
庆祝纪念
生日
任食BBQ放題
  • 流水蝦
一直想試流水蝦,覺得即捉即食好得意,今次就嚟到同屋企人食開年大餐,入座起計2.5小時,時間夠晒充裕,可以慢慢傾慢慢燒,重點係任食海鮮🦐🦑🐟🦪🐚▫️流水蝦+海鮮+自助串燒燒烤 | $368@位坐低每位會送一串白鱔,肉質肥美但偏淋,冇想像中爽口嘅感覺😯流水蝦好生猛(小心彈親隔離🤭),捉完要放落冰桶凍暈佢,再放上爐燒,蝦肉鮮甜,唔怕邪惡嘅朋友仔仲可以啜埋蝦頭啲膏😆海鮮有魚、蜆、蠔、魷魚、帶子、扇貝、貴妃蚌…就連鮑魚都係任食🤩店員不時會行過嚟幫手剪殼,服務幾殷勤🤗鮑魚同貝類都好新鮮、有嚼勁,其他就中規中矩,小編唔太推薦蠔,因為冇咩肉,有啲嘥時間🤥同埋建議大家燒之前過一過水,沖走啲沙🙊丸類、肉食有唔少選擇,比較推薦嘅有羊同牛,因為個人鍾意冇點調味過嘅肉,而且羊架超大件同juicy,台灣腸都唔錯🤪蔬菜方面就推薦蒜蓉茄子同厚切菠蘿,食咗咁多肉,解膩一流😚每枱仲有提供調味架(孜然粉、辣粉、鹽),但個人認為燒烤都係食原汁原味正啲☺️雪糕雖然唔係咩牌子,但勝在口味特別,小編就試咗玄米茶同焦糖脆餅,味道幾天然,唔太甜😌* 餐廳設加一服務費💫7/10

▫️流水蝦+海鮮+自助串燒燒烤 | $368@位

蔬菜方面就推薦蒜蓉茄子同厚切菠蘿,食咗咁多肉,解膩一流😚

* 餐廳設加一服務費

💫7/10
2022-02-02
庆祝纪念
团年饭
2022-01-27 223 浏览
同朋友真係真金白銀走嚟食個飯,呢間嘢裏面雖然出名燒蝦,但係我最鍾意嘅係佢送嘅燒鰻魚,完全係入口即溶,嗰種滿足感大到嚇死人。除咗一開始送嘅燒鰻魚之外,仲有其他任攞嘅燒嘢食,都令人好差異點解可以咁多海鮮,喺呢個價錢裏面完全冇預計到可以食到帶子鮑魚等等。
2022-01-27 208 浏览
約咗友人小聚一吓(事發於🚫禁晚市堂食前)但又唔想普通坐定定淨夾餸爬飯!一於帶佢一齊征服蝦蝦😆😆. 開完位二話不說😝一個夾蝦😝一個揸住冰桶!夾手夾腳冰暈大頭蝦拎番埋位燒🔥🔥新鮮又肉質彈牙!果然係呢度嘅主打必食❤️另外再出咗去揀海鮮同串串!兩枚吃貨望住呢度咁目不暇給嘅自助區!一路揀已經一路流哂口水🤤🤤我哋嘅回本心水係✨鮑魚(味道鮮甜)✨元貝(記得加上牛油蒜蓉更添香氣)✨貴妃蚌(爽口又有咬勁)✨原條魚(原汁原味肉紮實)✨鰻魚串(每位送一串!!矜貴嘅滋味). 另外燒物食材方面🍢🍡肉類蔬菜類樣樣齊全!當中我哋最推薦嘅係✨牛仔骨(肉味夠兼唔難咬)✨鮮厚切菠蘿(超香甜🍍解油膩一流)✨雞軟骨串(灑少少鹽食風味更佳)仲有仲有!啤酒汽水雪糕都好多選擇!最搞鬼俾我哋搵到有✨天竺鼠雪糕!好鬼得意🧁

2022-01-26 584 浏览
蝦蝦燒在一月份有八折加任食鮑魚,於是約埋朋友去玩。因為我之前食過,所以在朋友面前扮專家,教佢點燒點食,有得食有得玩仲有得威,哈哈。首先要用餐廳提供的小桶盛冰和水各一半,然後把親手夾出來的生猛大蝦冰鎮一會才燒,這樣蝦肉不但彈牙,又唔怕蝦蝦紮紮跳。第二是鮑魚一定要去殼才燒,去殼後的鮑魚肉放在帶子或扇貝的殼上一齊燒。這些殼就像錫紙,既隔阻火力又保持水份,燒出來的海鮮更鮮嫩。在貝類上面加點蒜蓉、辣椒,好味。其中鮑魚特別嫩滑,我們食咗不知幾多隻,回本喇。第三是燒魚。最好一開始便把原條鮮魚放上爐旁邊,讓它慢慢燒,不要頻密翻身。燒好後起皮食肉,好正。有大眼雞、鱲魚和鱸魚,全部都新鮮啖啖肉,我吔兩個人食咗4條魚。食海鮮都未夠的話,還有大量串燒,不過我們要留肚食甜品,只是試了金菇肥牛和羊肉串,灑點孜然和椒鹽最好味。甜品是燒菠蘿和自製雪糕窩夫。菠蘿又甜又多汁,窩夫串燒先烤熱,再去拎杯雪糕,完美。兩個半小時剛剛好,捧肚離場。

兩個半小時剛剛好,捧肚離場。
燒白魚
燒白魚
海鮮
燒波蘿
2022-01-26 114 浏览
第一次跟朋友去食流水蝦海鮮燒烤,原來好好玩,而且不止食蝦,還有多種海鮮和串燒,熟食和蔬菜,甜品和飲品。三百多元兩個半小時任食,真係唔錯。我們去的是佐敦分店,在一樓,地面門口雖不大,但上到去豁然開朗,有幾條長長的大蝦缸,然後還有兩行食品區,一行是海鮮,一行是串燒,就像一個小型街市,而地面乾淨不濕滑,抵贊。座位就在蝦缸兩旁,一邊燒烤一邊望住蝦蝦游水,睇中邊隻就自己用夾子把它夾起,放入冰桶冰暈後就可以直接燒烤,喜歡的可加點椒鹽、孜然之類調味,蝦頭部位有好多蝦膏,很甘香。海鮮全部都好新鮮,有原條鮮魚、鮑魚、生蠔、帶子、貴妃蚌、沙白等等。鮮魚連皮燒,燒完揭起層皮,魚肉嫩滑,不用任何調味都已好好食。串燒類更是包羅萬有,豬牛羊雞的不同部位,各式丸丸腸腸,各式蔬菜菇菇,應有盡有。介紹大家烤原條茄子。先把茄子開邊,用剪刀在茄子肉交叉𠝹開,抹點牛油、大量蒜蓉,加蔥花和辣椒仔,先放在爐的上層燒烤底部,再轉放爐的下層烤表面,就能烤出一絲絲的茄子肉,食前灑點椒鹽,無得彈。自己夾蝦,自己燒烤,食飽離場,不用自己清理,的確好玩。

自己夾蝦,自己燒烤,食飽離場,不用自己清理,的確好玩。
2022-01-19 189 浏览
之前成日聽講流水蝦 好似好正好好玩咁 今日終於book左入到去完全係中意食魚同海鮮朋友仔嘅天堂 每人會包一個鹽燒蝦牛油蝦同一份鰻魚 特別鍾意個燒鰻魚 絕對新鮮 肉質非常厚非常細嫩 會越食越想食 不過呢個就冇得refill嘅 之後就出去睇下有咩揀 正常燒嘅肉類蔬菜都應有盡有 但最強嘅係有一個大雪櫃 裝滿大大條嘅魚 包括大眼雞馬友 仲有唔同嘅貝類 包括羅貴妃蚌鮑魚等等 我哋嗰日三個人就食咗六條魚😏😏另外當然要提下佢最大嘅招牌啦 就係流水蝦啦 每一台隔離都會有魚缸 有好多隻生猛游水嘅蝦 只要出去拎啲冰加啲水 然後喺位度夾啲蝦落去凍暈佢 就可以好人道咁燒新鮮蝦嚟食啦一個價錢有得玩有得食 有飲品任飲又有雪糕甜品 整個進食體驗都唔錯 有機會會再來🥰
之前成日聽講流水蝦 好似好正好好玩咁 今日終於book左

2021-12-19
午餐
作為「孤獨的美食家」,又係時候獨自一人去食好嘢啦😌今次來到尖沙咀嘅蝦蝦燒。一直都好想試流水蝦放題,而呢間唔淨止係蝦,仲有超級多其他海鮮俾我任燒任食!店舖當然有流水蝦俾你即夾即食,真正游水嘅大概有一半到,有啲蝦都沉底唔太郁,簡嗰陣要落足眼力簡生猛啲啦~座位有種室內大排檔嘅感覺,唔算闊落而且枱面細,建議一次過唔好拎咁多嘢食先哇!睇到啲海燒真係忍唔到哇出聲份量多 選擇多🥺成個FishMarket咁俾我任拎~扇貝,蟶子,青口,蜆,鮑魚,墨魚……叫得出名嘅都有齊晒~選擇真係好多!而且望落色澤都唔錯除咗海鮮,亦有好多肉類選擇~個人特別推介雞軟骨,羊架,豬大腸~燒完Juicy嘅感覺真係好正!!!嫌肉食太油膩都可以燒啲蔬菜食😌😌有趣嘅係,佢仲有原條茄子,蒜蓉包同埋格仔餅😂嘢飲當然係任拎大滿足啊!!
作為「孤獨的美食家」,又係時候獨自一人去食好嘢啦😌

哇!
睇到啲海燒真係忍唔到哇出聲
份量多 選擇多🥺成個FishMarket咁俾我任拎~

嫌肉食太油膩都可以燒啲蔬菜食😌😌
有趣嘅係,佢仲有原條茄子,蒜蓉包同埋格仔餅😂

嘢飲當然係任拎

大滿足啊!!
2022-01-05 194 浏览
上個禮拜一行20人,去咗幫襯,今次係我第二次去,推介俾朋友,因為想親子一下😜去到啲小朋友已經勁興奮,有得食又有得玩, 2.5小時真係幾抵,同埋佢好多選擇,海鮮好多,基本上都唔差,算做好新鮮,主角係啲蝦,真係生蝦咁跳,嘢飲款都好多,同埋好多串燒呀肉類呀咁。另外一邊仲有熟食區,而且仲可以自己煮烏冬,咁嘅價錢叫做唔錯啦,$338大人,小朋友$198,平時去啲親子地方撈金魚仲要冇得食,呢度有得玩有得食,會再幫襯,真係一個幾好嘅地方
2022-01-03 196 浏览
之前同朋友黎過一次呢間餐廳,非常滿意,所以今次帶左屋企人再度二訪😍未到開門時間門口已有吾少食客排緊隊等入,真係好受歡迎👏🏻 呢度除左有生猛即夾即燒既大蝦外,仲有好多吾同既海鮮: 生蠔、扇貝、鮑魚、蜆、大眼雞等等🐠🦑🦐🦪🐙 好豐富,全部任食架🤤🤤 店員好留心客人既需要,仲會提醒客人各樣海鮮大概燒既時間,好細心👍🏻 推介一定要食鮑魚同蜆👅 鮑魚好嫩吾硬、蜆肉超多汁好鮮甜👍🏻除左海鮮,餐廳仲有吾少既串燒提供,例如金菇肥牛、多春魚、雞腎、牛扒等等,包籮萬有😋 不過當日食海鮮已食到飽未有機會試到,下次要再黎試下啲串燒🍢呢度既自助區仲有幾款熟食同雪糕,好豐富🍧 無論大人、小朋友都會搵到岩你口味既食物👍🏻

2022-01-03 194 浏览
第一次黎蝦蝦燒,餐廳企理乾淨,座位之間又吾會太迫,坐得幾舒服👍🏻👍🏻 呢度食物款式多之餘仲好新鮮,要再黎呀😍首先店員會詳細同客人講解下細節,原來d蝦要先放入冰桶、凍暈左再燒,咁就吾洗驚燒果陣會跳起🤭 蝦肉爽口,仲有好多膏🤤 我同朋友大概食左30隻,好滿足🥰其他海鮮雖然急凍左,不過都食到鮮甜味,非常吾錯😉 最鍾意食扇貝同鮑魚,好嫩好好味😋 原來鮑魚只需剪出d肉,直接放係扇貝個殼度一齊燒,既方便又唔會令到佢變乾,好聰明既做法👍🏻 蒜蓉蝦係餐廳送既,好濃既蒜香味🧄自助區仲有飲品、雪糕、串燒、熟食任食,款式好多好多😍 當日同朋友中午時段黎,食足2.5小時,又飽又滿足🐷

2022-01-03 103 浏览
🔼啲大頭蝦要自己捉! 捉時跳跳下好新鮮😆 同埋第一次食,職員提醒捉完要放落冰水,浸暈啲蝦先可以燒,唔係啲蝦會郁嚟郁去燒唔到😆 味道方面,新鮮好彈牙,點少少豉油食會更提香🔼除咗有蝦燒,出面仲有唔同海鮮同肉類蔬菜燒,要回本我地狂燒咗鮑魚、貝類 、原條魚🤡佢呢到refill 得都幾快😎 出去夾幾次都仲係滿滿狀態🔼另外推薦食佢地嘅牛牛同波蘿,牛牛脂肪肉質比例唔錯,入口唔會太膩,同埋佢燒得夠快,一邊等緊海鮮熟時燒佢就唔會餓晒個肚,波蘿方面真係好甜,解膩呀☺️🔼埋單7百幾

🔼埋單7百幾
2022-01-02 98 浏览
最方便就係有得OpenRice訂位環境好大,好多座位,位置少少迫枱面唔夠位放,一入坐已經準備好啲蝦,啲蝦超多膏,肉質彈牙,好好味食完蝦係個座位隔離再夾上黎凍暈左就可以即燒,好方便,不過啲蝦生猛到一夾就彈走,可能會有啲水花。嘢食種類都算幾多,啲蜆有啲啲沙,但ok嘅唔多~無影其他野食好多人圍住海鮮新鮮,鮮甜嘢飲選擇都好多香港製造雪糕總括嚟講抵食,新鮮,膠服都好燒完全身味,係超勁嘅味如果有噴衫噴霧就要帶定名貴手袋唔好帶喇,吸哂味
最方便就係有得OpenRice訂位
環境好大,好多座位,位置少少迫
枱面唔夠位放,
一入坐已經準備好啲蝦,

啲蝦超多膏,肉質彈牙,好好味

嘢食種類都算幾多,啲蜆有啲啲沙,
但ok嘅唔多~無影其他野食好多人圍住
海鮮新鮮,鮮甜

嘢飲選擇都好多

香港製造雪糕

總括嚟講抵食,新鮮,膠服都好
燒完全身味,係超勁嘅味
如果有噴衫噴霧就要帶定
名貴手袋唔好帶喇,吸哂味
2021-12-22