2019-05-20
今日約咗個好姊妹出街,好姊妹今日帶埋仔仔出嚟,路經赫德道,見到新開左一間餐廳,咁啱又到食飯時間,所以就入去試吓我哋去到餐廳大概係2:00左右,呢段時間餐廳有供應午餐,下午茶就由3:00開始,主要供應PANCAKE同小食由於我哋好肚餓嘅關係,所以等唔到3:00啦由於有小朋友既關係,店員好細心地安排左bb凳比我地跟住就睇下食咩好,Set lunch 分咗三款,分別可以揀一至三款主菜,三心兩意嘅我哋就梗係每人揀三款,如果三款滿足唔到你,可以加$35再追加一款, Set lunch 都係包左面豉湯同沙律, 如果需要配飲品, 可以半價加配咖啡/ 茶/ 蘇打類飲品我地叫左2個Set lunch, 2款都好精緻, 味道都唔錯當中最鍾意既菜式就係塩麴三文魚牛油果香芒沙律同埋牛肉可樂餅三文魚係刺身粒輕輕煎過個, 加埋牛油果同芒果味道清新又好夾, 可樂餅個外皮炸得好脆, 又唔會太厚皮, 味道比得上日本食既可樂餅飲品方面, 我叫左杯西柚高球, 係由金宮燒酎, 新鮮西柚果肉再加蘇打水組合而成酒精濃度係25度, 但加入左蘇打水同西柚果肉稀釋左之後就好易入口, 味道好fresh食完主菜就到甜品, 甜品係軟雪糕,
由於我哋好肚餓嘅關係,所以等唔到3:00啦
由於有小朋友既關係,店員好細心地安排左bb凳比我地
當中最鍾意既菜式就係塩麴三文魚牛油果香芒沙律同埋牛肉可樂餅
若鳥南蛮漬/ 牛肉可樂餅/ 柚子風味清酒煮藍青口
塩麴三文魚牛油果香芒沙律/ 塩燒安格斯肉眼/ 西京赤豚汁鍋
西柚高球
食完主菜就到甜品, 甜品係軟雪糕, 我地一般食既雪糕都離唔開牛奶同蛋
呢度既自家製雪糕材料係全素, 主要既成分係日本豆乳, 大米同菜籽油
食落去好香豆奶味又唔會好甜, 幾有特色
甘酒美人軟雪糕/ 京茶咖啡軟雪糕
埋單既時候見到雪櫃上面有D好得意既布章
原來餐廳仲會將賣布章既部份收益捐比慈善團體, 值得一讚
下次要預返時間黎試下PANCAKE先