2014-01-20
之前妹子喺尖沙咀返工時,耐唔耐都會講,話萬豚屋嘅吉列豬扒同烏冬好食,我一直想試,不過要排隊我怕怕。今次約左友人食early dinner,唸住試吓會唔會唔駛排。我未到7點到,已經有10個人排緊,排左15分鐘就有位。心唸好彩喎,即時睇餐牌叫嘢食,我地叫左香蔥醬油吉列豬扒加白飯、沖繩厚切豚肉烏冬同煎餃子。最快到嘅係吉列豬扒,跟住係餃子同烏冬,我碗飯催左幾次都未到,等到d嘢食凍晒。終於碗飯到,我一食……點解唔熱同埋咁乾,佢係珍珠米,不過好乾,d飯粒分開一粒粒,好似中國香米咁,仲要係硬嘅。吉列豬扒好脆,不過薄左d。唔夠肉汁,仲差過銀座梅林。點嗰d汁冇咩特別,整體唔萛得辷好食到要排隊囉。友人嘅沖繩厚切豚肉烏冬都麻麻地,個湯好肥,豚肉炆得夠林,不過唔夠入味,我地仲以為係好似豚角煮咁,有d失望。烏冬好滑,不過除此以外,冇咩可取。真係唔明有咩值得排長龍食。
真係唔明有咩值得排長龍食。