2017-03-16
2人一早訂了台, 又是而家啲餐廳一慣既作風, 小小的2人台, 一邊同隔離台貼住坐好似搭台咁, 另一邊去廁所都要側身先出到果種, 幸好當日唔滿人先坐得無咁辛苦,而且所有侍應都係譚仔阿姐腔 (可能因為係新加坡來既?)小食拼盤:水紫菜, 酸酸地ok, 幾醒胃, 右上滷水嫩豆腐, 甜甜地都ok, 左下水晶豬蹄凍, 好似水晶淆肉咁, 不過就淋好多, 我自己就覺得水晶淆肉好食啲, 右下九轉小腸, 幾好食, 好淋, 無腥味百秒黃花魚:魚幾滑, 一條2個人食剛好, 可以再食其他野極品椒鹽豬手:唔!好!食!個皮唔夠脆, 淨係得個皮有味, 入面係無咪既, 而且完全無肉, 全部都係得啲唔知肥膏定骨膠原冰浸苦瓜:苦瓜就梗係苦嫁喇, 但佢果種苦係澀果種苦, 唔係甘果種苦, 點蜜糖都中和唔到果種苦味....阿元香草雞:肉質同味道都似金華火腿, 不過唔係好咸, 都ok埋單$44x, 減左openrice $100 coupon $34x後就ok啦, (如果450會覺得唔抵食)整體不過不失, 但如果計埋佢個米豬連1星就會覺得失望, 有得揀唔會再去,另外有點可以改善, 佢茶芥只有一種就係菊花茶, 要知道唔係個個人都飲菊
而且所有侍應都係譚仔阿姐腔 (可能因為係新加坡來既?)
另外有點可以改善, 佢茶芥只有一種就係菊花茶, 要知道唔係個個人都飲菊花茶,
問佢有無得轉, 佢話要加$$, 唔使加$$得菊花茶.....(留意菊花茶都係有收茶芥)