2018-07-08
<香港有好味既福建菜>😄呢間喺tst既莆田 食既係福建菜 其實有好多分店, 好耐前剛剛喺新加坡黎到hk開店 我就食過佢荃灣店, 仲覺得佢野食好味 尤其係黃花魚同九轉小腸🐷 今次上網見到佢有新既蟶子menu好似好吸引 於是兩年後又再一次黎食🙂🍴冰爽酒糟蟶子 119 蚊🍶😃凍食既蟶子充滿住酒香味 未道香甜 而且蟶子好肥美厚身 咬落除左入味外仲好有口感 😍 又夠新鮮 又醃得好 正!🍴鐵板鹽焗蟶子 😁99 蚊熱辣辣既鐵板上枱 用左好多粗鹽同胡椒調味 蟶子大隻肥味 盡吸胡椒同粗鹽香 夠哂咸鮮 好好味 推介!😍🍴百秒黃花魚 69蚊🐟本身福建既黃花魚 已經比較爽甜 仲要用100 秒蒸好一條魚 鎖住魚油香味😍 魚肉彈牙新鮮 魚油味香 個湯充滿魚香 帶d 薑葱調味 要黎撈飯麵好適合😆🍴興化米粉 82 蚊🍜福建莆田美食之一 好正既興化米粉 材料豐富 有蝦碌 🦐 紫菜 蜆 爽口 豆腐卜 燒肉🐖 花生 菜絲 🌿 米粉好幼身量都多 顏色雪白偏爽脆 食落好有口感炒得好有鑊氣 🔥好味。 如果鍾意濃味d . 將枱上放住既自製酸辣醬撈埋一齊仲惹味 😃Score 平均分 <8/10>
🍴冰爽酒糟蟶子 119 蚊🍶😃
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#莆田
尖沙咀彌道118 號美麗華廣場2 期2 樓269 號鋪
~~~~~~~~~~~~