2020-11-15
兩個月前訂位,今日有得坐窗口,好開心。現場有live Music,一個鋼琴加一個小提琴,音樂幾好,不過略嫌比較大聲,我已經係坐角落位,如果坐得近應該更大聲,有啲難傾偈。揀茶之前可以要求拎茶盒聞吓啲茶再揀,呢個服務好貼心,確保唔會中伏。英式下午茶三層架,最底係鬆餅,呢度嘅鬆餅幾鬆化,而食完唔會成口粉。果醬偏甜,另一隻唔知咩醬,我覺得食落有瑞士糖味🤣全部最欣賞呢個芝士火腿牛角包,芝士選擇幾好,雖然份量多但唔會覺得好膩,整體味道配合,如果牛角包可以再稍為硬身少少更好。蝦沙律啲蝦都幾鮮甜,菜新鮮。其他兩層,鹹點不過不失,驚喜不大。甜點有一個綠色係帶苦味嘅,蘑菇形嗰個雖然幾靚,但非常甜,唯有放棄。好彩外面可以拎雪糕,好多口味可以揀,有啲好有特色,例如鹹蛋肉鬆味,芒果糯米飯你等等。個人好鍾意朱古力味,因為好濃郁又滑。鹹蛋肉鬆味真係食到入數,不過鹹蛋味比較淡。海鹽焦糖味道同外面餐廳冇乜分別。另外值得一提呢度嘅職員服務好好,好有耐心解釋,幫我哋影相仲會特登執靚張枱,滿分。雖然甜點唔係幾好食,不過因為有雪糕搭救,所以我對呢度既評價都幾高。
蝦沙律啲蝦都幾鮮甜,菜新鮮。