2020-08-23
早排有優惠 男朋友book咗afternoon tea set我哋早咗去到等 已經見到現場有小提琴同鋼琴演奏 即刻覺得chill到不得了個人覺得佢d鹹點做得好食過甜點 講吓佢個Tea set先啦下層係 每人兩款scones 外加三款醬 分別:檸檬🍋 奶油 同apricot jam 佢嘅scones比起半島真係差好遠 上枱係凍嘅 入口都好乾 好彩都冇抱太大期望而中層嘅 煙三文魚三文治🥪 鵝肝餅 龍蝦麵包球 🦞 辣粟米撻 出乎意外好味上層d甜品就唔講啦~強差人意但佢另上既沙律🥗同芝士火腿牛角包🥐 就有驚喜 特別係佢個大蝦沙律🥗 大蝦鮮甜彈牙個tea set飲品我地都揀茶 男朋友飲烏龍茶 我就飲洋甘菊花茶 正常發揮啦另外出面有任食生果同雪糕 仲有佢招牌法式pancake同窩夫 覺得佢啲雪糕都幾好味有好多玩味雪糕:鹹蛋黃、開心果、香檳桃、芒果糯米飯、香橙薑等等 其中推介佢嘅開心果雪糕同埋雲呢拿雪糕(入邊有雲呢拿籽)個人覺得呢間Tea set普普通通 有優惠都值得去但男朋友就覺得呢啲少女Tea 下次可以唔使預佢喎
個人覺得佢d鹹點做得好食過甜點
講吓佢個Tea set先啦