👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui係OpenRice見到山林道新開左呢間泰國fusion菜,午市即刻帶同事黎試下😝大家都覺得環境舒適、清幽,風景又靚,讚不絕口🥳🥳Lunch set 包一杯飲品,可以揀熱飲羅漢果茶或凍飲青檸梳打,加$28仲食到salad bar。✨🐥泰式青檸蜜糖燒雞扒配魚餅 $68雞扒皮脆肉嫩,燒得幾香,可自行加青檸汁,幾好食😋配上兩塊辣辣地既魚餅,焗薯仔同炒過既娃娃菜,幾有泰式風味👍🏻雞扒夠大塊,女士食份量岩岩好👍🏻如果佢可以自選飯意粉薯菜就更加好啦😝✨🍝泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 $98呢個意粉超好食!意粉軟硬適中,重點係個蟹頭油醬汁好creamy,每條意粉都掛到汁,好濃郁好鮮味🥰🥰大蝦同帶子夠爽口大隻,醬汁多到食完都仲有淨,大推呢個意粉😋😋✨🍱泰汁燒鰻魚飯配玉子泡菜麵豉湯 $88賣相好吸引!半條燒鰻魚燒得皮脆脆的,食鰻魚除左鰻魚汁/燒汁,原來襯埋泰式醬汁都幾得意幾好食喎😋😋幾欣賞呢間餐廳將泰菜同日式西式fusion得幾好😆✨🥩新西蘭燒牛肉眼 配泰國蝦片 黑松露野菌汁 $128呢個rib eye 相對有少少失望,睇落好大塊但其實好薄,叫5成熟但出
👧🏻Wodafoodie in Tsim Sha Tsui

✨🐥泰式青檸蜜糖燒雞扒配魚餅 $68
泰國蟹頭油大蝦帶子意粉

✨🍝泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 $98
泰汁燒鰻魚飯配玉子泡菜麵豉湯

✨🍱泰汁燒鰻魚飯配玉子泡菜麵豉湯 $88
新西蘭燒牛肉眼 配泰國蝦片 黑松露野菌汁

✨🥩新西蘭燒牛肉眼 配泰國蝦片 黑松露野菌汁 $128
呢個rib eye 相對有少少失望,睇落好大塊但其實好薄,叫5成熟但出到黎變左7成,相信因為太薄身引致,side dish 係蝦片,幾香脆,但以一個男士黎講食完係唔夠飽架🤣希望餐廳可以改善下。
青檸梳打

整體而言環境同服務都好好,食物大部分都好好食,值得黎試下☺️☺️

📍 茴香 (尖沙咀)
尖沙咀山林道38號銀座38 17樓
午餐
泰國蟹頭油大蝦帶子意粉
泰汁燒鰻魚飯配玉子泡菜麵豉湯
青檸梳打
2021-10-07 222 浏览
偶然想食個港女tea ,但又唔想食全部都係甜品個啲,於是今日就同男朋友一齊去食泰式港女tea!位於尖沙咀山林道銀座嘅「茴香Fennel」!餐廳裝潢新淨,主題以植物為設計,環境有高級感又好清新!拍拖一流!Fennel 三層下午茶Top荷葉包雞:月荷葉包住嘅一口size雞肉,雞肉外脆內軟☺️多汁😋調味岩岩好😋春卷:呢道不得了!好好食😋外皮又薄又脆😋入面包住有咬口嘅粉絲、香菇、紅蘿蔔絲同蝦粒😋味道好夾同包到好厚,同平時入係出面食嗰啲一啲都唔同,呢個食完好滿足😋😋餐廳話呢嗰係佢哋自己包嘅!推薦大家!蝦餅:幾大一塊,炸得都幾好!龍蝦酥盒:係一塊超級酥脆嘅酥皮包住龍蝦🦞肉!又係另一種味覺嘅享受😎Mid芒果糯米飯:糯米飯嘅椰汁味唔算重,減少咗呢道作為甜品嘅感覺甜味主要都來自芒果🥭,係一道飽肚又清新嘅菜😋酸辣鳳爪:唔會太辣,好開胃係一道😋鳳爪仲要係無骨😂岩曬我呢啲懶人!巴馬火腿卷:又鹹有甜,但食落幾清新!入面包住嘅哈密瓜🍈爽甜多汁!煙三文魚卷:用米紙包住生菜同煙三文魚☺️第一次見咁特別嘅食法!食落係chewy米紙加煙三文魚嘅魚香加爽口生菜嘅感覺,滿足但又唔膩😋BottomCakes :有兩款,兩款都唔太甜

Fennel 三層下午茶

Top
荷葉包雞:
春卷:
蝦餅:幾大一塊,炸得都幾好!
龍蝦酥盒:
係一塊超級酥脆嘅酥皮包住龍蝦🦞肉!又係另一種味覺嘅享受😎

Mid
芒果糯米飯:
酸辣鳳爪:
唔會太辣,好開胃係一道😋鳳爪仲要係無骨😂岩曬我呢啲懶人!
巴馬火腿卷:
又鹹有甜,但食落幾清新!入面包住嘅哈密瓜🍈爽甜多汁!
煙三文魚卷:

Bottom
Cakes :
有兩款,兩款都唔太甜,幾好食!
馬卡龍 :
一粒係咖啡☕️味一粒係檸檬🍋味,兩味都唔似出面嘅馬卡龍咁甜,好好食😋
泰式甜品:係椰粒西米糕!一口嘅份量,都係好食😋

成個三層下午茶都只係$228!有咁多高質素嘅食物同兩個人食都飽,呢嗰價錢都係好抵好抵!仲要係餐廳嘅環境真係好chill好舒服😌識食嘅港女一定要去試下

飲品:泰式奶茶

菜同冰係分開上,要自己將樽裝嘅奶茶倒入擺滿茶波嘅杯入邊!又靚好打卡able! 咩係茶波?茶波係餐廳用茶雪成嘅球體冰,好有心咁防止啲冰融左嗰陣會溝淡啲奶茶!
呢杯泰式奶茶嘅茶味比較重,整體來講比出邊嘅冇咁甜!入口清爽得來但係又不失泰式奶茶嘅風味😋絕對推薦!!

2021-09-29
下午茶
2021-10-06 135 浏览
今日相約朋友喺尖沙咀行街,上網見到呢間位於山林道嘅泰式餐廳好似幾靚,就決定同朋友試下!🍡馬拉盞炒通菜 HK$68炒通菜比我想像中口味較為清淡,我都係鍾意食啲比較濃味較刺激性嘅炒菜😂😂不過好在通菜炒得唔老,亦都好爽脆!🍡冬陰功肉醬溫泉蛋意粉 HK$68有少少辣辣地味,但唔係好食得出冬蔭功!肉醬味重啲!但整體唔錯!🍡泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 HK$98一開始會以為係泰式炒意粉,但冇諗過原來佢係白汁!大蝦好彈牙,帶子好軟熟,亦都有泰式嘅味道!

🍡馬拉盞炒通菜 HK$68

🍡冬陰功肉醬溫泉蛋意粉 HK$68

🍡泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 HK$98

2021-10-06 126 浏览
係附近番工見到山林道又開左新野, LUNCH就上黎試下啦!! LUNCH SET都幾多選擇, 除左泰國野, 仲有D西式既選擇, 意粉同BAGEL都有!一場黎到就食D泰式野,, 試左個海南雞, 咖哩, 呢到仲可以加埋SALAD BAR, 只係$28!SALAD BAR雖然範圍唔大, 不過都幾多款式, 連生果都有3款, 我就鐘意食紅肉火龍果!!海南雞賣相非常滑溜, 油飯一粒粒分明, 雞肉無骨, 好香, 雞皮好爽脆, 好少食到咁正既雞皮!海南雞飯會附送一個湯, 十分滋補既當歸湯~另外既咖哩都非常有水準, 汁醬濃杰, 好香, 非常掛汁, 下次再食就要配白飯啦!!

海南雞飯會附送一個湯, 十分滋補既當歸湯~

2021-10-04 86 浏览
餐廳主打新派泰西菜,新開張有優惠晚餐,198蚊有齊湯、頭盤、主菜、飲品,幾抵食,叫咗一份晚餐再加兩份主菜。🍴泰國椰汁南瓜雞湯椰汁、南瓜加上雞,香甜就一定,仲好順滑。🍴泰式春卷脆皮熱辣辣,包住大量軟彈粉絲同埋紅蘿蔔絲,仲有少少肉碎,幾香口。🍴波士頓龍蝦(半隻)冬蔭功意大利飯龍蝦肉飽滿,都幾鮮甜,唔係得個樣,意大利飯非常煙韌,盡吸冬蔭功湯汁。🍴泰式青檸蜜糖燒春雞(半隻) HK$118雞皮塗上香甜蜜糖燒到焦脆,雞肉唔柴,點少少香濃燒汁唔錯,焗薯夠軟糯,仲有一堆用泰式醬汁炒香嘅菇同菜,好好食。🍴泰式香茅燒豬鞍配紅咖哩忌廉汁 HK$208豬鞍熟咗少少,但唔鞋,紅咖哩忌廉汁非常惹味,同豬肉幾夾,薯蓉幾軟滑。🍴青瓜薄荷梳打冰涼清新,適量糖漿唔會太甜。📍茴香尖沙咀山林道38號銀座38 17樓

🍴泰國椰汁南瓜雞湯
椰汁、南瓜加上雞,香甜就一定,仲好順滑。

🍴泰式春卷

🍴波士頓龍蝦(半隻)冬蔭功意大利飯

🍴泰式青檸蜜糖燒春雞(半隻) HK$118

🍴泰式香茅燒豬鞍配紅咖哩忌廉汁 HK$208

🍴青瓜薄荷梳打
冰涼清新,適量糖漿唔會太甜。

📍茴香
尖沙咀山林道38號銀座38 17樓
2021-10-04 147 浏览
呢間新開嘅大廈餐廳有9折開幕優惠~lunch有set menu,試咗個蟹頭油大蝦帶子意粉($98)同海南雞飯($78)個蝦意粉非常之香~~ 意粉做到al dente! 亦都幾掛汁,咸咸地,好好食!!!另外個海南雞飯,係去骨,偏紅但亦因為咁而嫰滑啲~油飯都好香~仲有當歸蘿蔔湯,濃濃嘅當歸味,夠哂養生feel~再加咗個冬蔭功湯都係好正~睇圖可以見到超級多料~唔會話勁辣,酸辣程度應該個個都接受到個set包一杯指定野飲,要問下今日係咩或者可以半價飲其他野咁試新餐廳梗係要試下basic野啦~半價:泰式奶茶合格~~ 啲冰唔係水而係茶冰,融咗都唔會令杯野啲味變淡!芒果沙冰幾多芒果,打得夠碎,甜度啱啱好~總結:新餐廳以呢個價錢嚟講水準唔錯,裝潢又靚,地方都舒適,cp值高~希望餐廳可以一路keep住個水準!recommendation rating (out of five):
呢間新開嘅大廈餐廳有9折開幕優惠~

個set包一杯指定野飲,要問下今日係咩
或者可以半價飲其他野
咁試新餐廳梗係要試下basic野啦~
芒果沙冰幾多芒果,打得夠碎,甜度啱啱好~

2021-10-04 81 浏览
以前黎山林道就剩係識鋸扒,朋友話呢到新開好多餐廳,就半信半疑咁黎左呢條街。行到尾見到間好靚既building, 我地就入去由高向底搵食,一到17樓未行就選擇呢間啦一係去感覺好chill, 我地選擇近口,由高望落去感覺真係好好首先我選擇左呢壺紅棗黑糖茶。呢壺茶比出面唔同,紅棗黑糖比例岩岩好,唔會過甜之後就係salad bar, 呢個沙律bar真係超抵食,只係menu上每位另加28蚊。有沙律菜,薯仔沙律,雞絲沙律,哈密瓜,紅色火龍果,蛋糕。而醬料方面,有煙肉,芝士碎,千島醬,麵包乾... 選擇好多,自由配搭。我既選擇係Caesar Salad, 菜好新鮮,煙肉好香,仲有芝士粒。而我另外都囉左蛋糕,唔甜,好似出面pound cake. 哈密瓜都係超甜之後就到小食拼盤,女仔嘛,左唸右唸,不如嗌晒全部。有無骨鳳爪, Pama ham, 熱食有炸春捲,炸蝦餅,蜜糖雞翼,最尾三樣上檯都係熱,讚讚。個人比較鐘意個蝦餅,入面好juicy, 新鮮蝦做,好味牛油果香芒雞肉pizza: 上檯就嘩左聲,好靚。牛油果係pizza整好先放上,好大舊好健康。雞肉唔乾,芒果都好甜好好味燒春雞,雞肉好嫩滑,個皮燒過好香

燒春雞,雞肉好嫩滑,個皮燒過好香,值得一試

餐廳佈置有唔少植物🍀🌲,再加上有個露台位兼採光充足☀️☀️☀️,成個感覺好精神開朗~😛😛😛😛叫lunch set加$28可以加埋沙律吧🥗🥗,非常推薦大家加購。有八款沙律/水果🍈🍈、八款醬汁/配料~每款沙律好好食,特別有個西米露椰汁糕,甜度岩岩好👍🏻😋新西蘭鮮牛肉眼🥩配泰國蝦片黑松露野菌汁都幾濃味😋,肉質唔錯但略嫌有啲啲筋。套餐仲包左杯菠蘿特飲~呢個環境呢個價錢真係超值😋

新西蘭鮮牛肉眼🥩配泰國蝦片

呢個環境呢個價錢真係超值😋
今日放假特別找個地方去食Lunch,簡左一間有半自助salad bar嘅泰式fusion餐廳<Fennel>,供應嘅午餐價格都係$68起,而且加$28就可以upgrade 埋個自助salad bar,餐牌上面嘅選擇都幾豐富,絕對抵食。餐廳嘅環境感覺非常之闊落,而且裝修優雅,寧靜嘅環境,讓人感覺非常之舒服。半自助salad bar所供應嘅水果、蔬菜、雞蛋、泰式沙律、甜品、醬汁、配料等,全部都非常之新鮮,值得推薦。飲品我們選擇了芒果綠茶和泰式奶茶。芒果綠茶味道清淡,淡淡芒果及綠茶的香味,入口感覺冰涼清新。呢度嘅泰式奶茶實在讓我一試難忘,餐廳用上了紅茶底來做了紅茶冰粒,當預先調製好的泰式奶茶,混和紅茶冰粒,便不會減淡泰式奶茶原有的茶味與香滑的奶味,這種製作方法水準極高,對奶茶有要求的人,必然會懂得欣賞,亦顯示出餐廳的細密心思。沙律菜、蕃薯、水果都非常新鮮。<新西蘭鮮牛肉眼配泰式蝦片黑松露野菌汁 $128>五成熟的牛肉眼扒,牛肉味很濃,外面煎得微焦,配黑松露野菌汁,更為美味。<蘇格蘭煙三文魚比高包配牛油果薯條沙律 $88>比高包入口非常鬆軟,而且

飲品我們選擇了芒果綠茶和泰式奶茶。

芒果綠茶味道清淡,淡淡芒果及綠茶的香味,入口感覺冰涼清新。

沙律菜、蕃薯、水果都非常新鮮。

<新西蘭鮮牛肉眼配泰式蝦片黑松露野菌汁 $128>

<蘇格蘭煙三文魚比高包配牛油果薯條沙律 $88>
比高包入口非常鬆軟,而且配有好多煙三文魚及酸忌廉,還有牛油果及薯條作為伴菜,非常好食。

煙三文魚份量不少,而且味帶鹹香,入口肥美。

最後再吃點甜品及水果,過了一個味蕾完全百分百享受及寫意的下午。

整體來講,餐廳嘅食物質素水準非常之高,而且我非常之喜愛呢度嘅環境,感覺相當寫意舒適。
另外值得一讚嘅係,餐廳嘅服務質素同樣令人相當滿意,會為客人安排最近窗邊的座位,服務非常細心,值得再來吖!!~

午餐
  • 泰式奶茶
  • 蘇格蘭煙三文魚比高包配牛油果薯條沙律
2021-10-04 44 浏览
第2期消費劵出左, 所以今日小妹就去左尖沙咀行k11, 行到咁上下朋友話附近開左間新嘅泰國菜, 不如去試下, 於是小妹就跟住朋友去搵食! 餐廳環境幾大, 西式嘅裝潢, 旁邊擺有好多綠色植物🌴, 打卡不錯🤳🏻!🌟柑桔蜜糖柑桔味好濃郁, 酸酸甜甜幾開胃🌟芒果綠茶🥭🍵入口芒果味好香甜, 綠茶味隨後慢慢滲出🌟泰式燒豬頸肉配意大利香草包🐷🥖香草包有烘烤過, 咬落去非常香脆, 燒豬頸肉口感外脆內嫩, 調味適中幾juicy而且唔油膩, 整體味道不錯幾有驚喜!🌟泰國芒果糯米飯配是日蛋糕🥭🥥🍰糯米飯口感軟糯, 加埋甜甜地嘅椰漿同爆汁超甜芒果一齊食, 十分好味, 是日蛋糕係椰子熱情果蛋糕, 入口先係椰子味之後酸酸甜甜嘅熱情果味就開始湧出嚟, 餅底用左甜椰絲做, 食落味道好清新好夾, 而且口感亦相當豐富!

🌟柑桔蜜糖
柑桔味好濃郁, 酸酸甜甜幾開胃

🌟芒果綠茶🥭🍵
入口芒果味好香甜, 綠茶味隨後慢慢滲出

🌟泰式燒豬頸肉配意大利香草包🐷🥖

🌟泰國芒果糯米飯配是日蛋糕🥭🥥🍰
2021-10-03
2021-10-04 57 浏览
今日朋友約左我去山林道一間新開嘅泰國餐廳—茴香到食lunch😆😆一入到去就被餐廳嘅裝修吸引住 餐廳嘅裝修走北歐風 有唔少綠色植物 好適合打卡!而窗外嘅風景都好靚 光線充足!Set lunch menu 呢碟係我叫嘅。泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 🍝係咪估唔到喺泰國餐廳都有意粉食呢 因為餐廳走嘅係fusion路線 西式mix 泰式 意粉有唔少蔬菜 🥬 非常清新 仲有幾隻新鮮爽口嘅大蝦 配上香濃嘅忌廉 非常夾 一D都唔流😋😋😋朋友叫嘅。星洲咖喱炆牛坑腩配牛油闊條麵又一個fusion 傑作👍🏻👍🏻 辣辣地嘅咖喱配闊條麵 味道啱啱好 而且牛腩同薯仔都炆得好淋好入味😋😋😋餐廳最特別之處係 加$28有得自助沙律吧 而且仲要係無限次數!!!!!沙律嘅選擇雖然唔多 但係所有食材都好新鮮而且都係貴價食材 有番薯 羽衣甘藍 紅火龍果 薯仔沙律 仲有甜品!西米糕!!!!我每次都拎咁多野食 絕對係值回票價😚😚最後飲埋跟餐送嘅鹹柑桔蜜 飽哂!喺尖沙咀 食過半自助嘅午餐 只係每人$100多啲 非常值得!

Set lunch menu

呢碟係我叫嘅。泰國蟹頭油大蝦帶子意粉 🍝

朋友叫嘅。星洲咖喱炆牛坑腩配牛油闊條麵

沙律嘅選擇雖然唔多 但係所有食材都好新鮮

我每次都拎咁多野食 絕對係值回票價😚😚

最後飲埋跟餐送嘅鹹柑桔蜜 飽哂!

2021-10-02 67 浏览
呢個咁靚既Salad Bar真係一個好享受,有好靚好fresh既火龍果、沙律菜;又有泰式青木瓜沙律同冇骨鳳爪;再有西式麵包粒小旦糕,加上8款Salad醬👉冇得彈。仲要只係加28蚊一位就可享用!我的推介:參巴醬燒銀雪魚配珍寶虎蝦銀雪魚配上這個參巴醬真係好有特式同美味,東南亞風盡現!食完條又滑又大件既銀雪魚未夠都唔緊要,可以用墊底既薯蓉回味一番。上面既虎蝦不用說,煎香咗蝦味香噴噴!第二讚係佢既 openrice優惠set (抵呀!)包括呢個波士頓龍蝦冬陰公意大利飯、泰式春卷、椰汁南瓜雞湯同青瓜薄荷梳打都只係$388非常好!每款菜式都食到佢既特色味道,龍蝦肉厚、冬陰公飯超香、南瓜湯夠濃郁,春卷脆卜卜之餘配料既粉絲放得滿滿的,好有豐富既口感!呢個mojito另加既,因為佢一向都係我favourite。本身跟既係青瓜薄荷Soda, 口感超青新。餐廳外面絕對係打咭位
Salad Bar

我的推介:參巴醬燒銀雪魚配珍寶虎蝦
參巴醬燒銀雪魚配珍寶虎蝦

第二讚係佢既 openrice優惠set (抵呀!)

餐廳外面絕對係打咭位

Salad Bar
  • SaladBar
極精緻泰式西餐🇹🇭新鮮爆膏龍蝦麵 大滿足小食拼盤!田中每個Post背後,除左食嘢,都係不外乎影相、揀相、執相、砌相、寫字。而今次,係揀相已經卡住左,因為款款都太精緻,驚對唔住廚師。-🌶參巴醬燒銀雪魚配珍寶虎蝦 ($268)極香嫩肉質,入口接近融化,散發鱈魚油香,配上參巴醬更惹味。🦞波士頓龍蝦闊條麵 ($238)大大隻爆膏新鮮龍蝦,微微火灸過,龍蝦汁意粉唔算太濃,勝在鮮甜入味。🍗泰式青檸蜜糖燒春雞 (半隻 $118)擺盤同樣超精緻,啖啖肉燒春雞,青檸蜜汁惹味香甜,連薯菜都非常高質。🌮泰西小食拼盤 ($138)極用心製作,連醬都上齊蛋黃醬、千島醬同泰式辣醬,其中田中最鍾意鳳爪,清新而爽辣。🍰泰國芒果糯米飯配是日蛋糕 ($108)淋滿椰汁嘅糯米飯,芒果夠香甜,而果日食嘅係開心果蛋糕,同樣高質精緻。👍🏻9/10
極精緻泰式西餐🇹🇭新鮮爆膏龍蝦麵 大滿足小食拼盤!

🌶參巴醬燒銀雪魚配珍寶虎蝦 ($268)
極香嫩肉質,入口接近融化,散發鱈魚油香,配上參巴醬更惹味。

🦞波士頓龍蝦闊條麵 ($238)

🍗泰式青檸蜜糖燒春雞 (半隻 $118)

🌮泰西小食拼盤 ($138)

🍰泰國芒果糯米飯配是日蛋糕 ($108)

👍🏻9/10
2021-09-30 76 浏览
旺中帶靜嘅山林道不時有新餐廳進駐🍴尖沙咀大型商場食到悶,不妨行遠少少發掘下呢一帶嘅美食精選泰西晚餐 $1981️⃣泰國椰汁南瓜雞湯:加左椰奶嘅南瓜湯幾creamy👍🏻應該係用新鮮南瓜蓉製成,所以味道一啲都唔假🎃2️⃣泰式春卷:新鮮即炸,唔會太油😋鬆脆嘅外皮包裹住冬粉、蘿蔔絲、蝦米等餡料,口感多樣~簡單得黎係大人細路都啱嘅小食!3️⃣波士頓龍蝦冬陰功義大利飯:酸辣醒胃唔會膩,蕃茄味偏重🍅米心口感微硬,保留意式煮法嘅影子🇮🇹4️⃣青瓜薄荷梳打二百蚊有咁多嘢食都幾抵🤩鍾意fusion菜嘅話,趁開業半價優惠可以一試💰參巴醬燒銀鱈魚配珍寶虎蝦 $268銀鱈魚外皮香脆,肉質細嫩滑溜🐟啖啖甘香嘅油脂實在難以抗拒👅伴碟嘅番薯絲幾有特色🍠選用鮮花點綴,更顯東南亞風情🌺Virgin Sangria $68滿滿嘅水果香,好似日落咁漸變色🌅係消暑嘅打卡之選⛱

精選泰西晚餐 $198
4️⃣青瓜薄荷梳打

參巴醬燒銀鱈魚配珍寶虎蝦 $268

Virgin Sangria $68
滿滿嘅水果香,好似日落咁漸變色🌅係消暑嘅打卡之選⛱

2021-09-29 64 浏览
泰式蚧膏忌廉汁大蝦意大利粉 $108味道唔錯~幾Juice ..蝦肉都夠多,而且吾霉🥰不過幾飽肚😂意粉吾太淋🤔偏硬身少少🤏泰式香茅豬安配紅咖喱忌廉汁 $208豬鞍味道都夠,紅咖喱夠辣。冇乜忌廉味😂反而配菜有驚喜,薯蓉都幾creamy 🤭泰國芒果糯米飯配是日蛋糕🧁泰國芒果好食,糯米飯垃圾🙄完全冇糯米香味,好似白飯溝糯米嘅感覺😵配埋咖啡蛋糕,食完完全遮蓋糯米同埋芒果🥭非常失敗嘅配搭😑本身糯米飯最期待,反而係最讓人失望🥴
泰式蚧膏忌廉汁大蝦意大利粉 $108

味道唔錯~幾Juice ..蝦肉都夠多,而且吾霉🥰
不過幾飽肚😂意粉吾太淋🤔偏硬身少少🤏

泰式香茅豬安配紅咖喱忌廉汁 $208

豬鞍味道都夠,紅咖喱夠辣。冇乜忌廉味😂
反而配菜有驚喜,薯蓉都幾creamy 🤭

泰國芒果糯米飯配是日蛋糕🧁

食完完全遮蓋糯米同埋芒果🥭非常失敗嘅配搭😑
本身糯米飯最期待,反而係最讓人失望🥴
2021-09-29