2023-03-16 113 浏览
位於北京道1號8樓嘅日式居酒屋花楽🍶想嚟好耐喇!😚😚成個居酒屋都係望住維港,環境超靚,又坐得舒服🤩望到晒成個維港,仲可以睇到幻彩fing 香江😍😍食物我地叫左呢幾樣燒賣甲羅燒🦀 ♨️中華風燒賣壽司🍙壽司八貫盛合🍣竹八點刺身盛合🍣鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷輕燒平目魚邊黑松露沙律🥗日本燒牛肉石鍋飯🍚黑松露和牛炒飯🥩嘢食水準好高,啲刺身好新鮮又好厚!蟹膏非常多,最特別係個燒賣,睇落去同我哋喺茶樓食嗰啲差唔多,個皮係綠色睇落去好似紙巾咁🤣🤣但係食得嘅,入面係吞拿魚蓉嚟,兩個炒飯都唔錯👍🏻👍🏻➡️ @hanaraku_hk ⬅️

食物我地叫左呢幾樣
日本燒牛肉石鍋飯🍚
黑松露和牛炒飯🥩

➡️ @hanaraku_hk ⬅️

2023-03-16 66 浏览
Happy Wednesday😊,咁難得約到三個朋友仔,當然一早book定餐廳😉呢度仲可以邊食邊欣賞到維港既夜景,氣氛唔錯👍🏻餐廳晚市係以清酒為主題,仲有大量唎酒師駐場,岩晒鍾意飲返杯既朋友仔六味真蠔 $268賣相SO IGABLE😍 擺盤好吸引,呢度有六款唔同嘅味道蠔:柚子伴日本蠔、三杯酢啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔丶天婦羅蠔同岩鹽海膽蠔,其中兩款係生蠔。我食既係柚子伴日本蠔,蠔肉厚身肥美,味道鮮甜,加埋酸甜既柚子味,非常清新😋壽司十貫盛合 $398賣相吸引,有海膽、中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、𩶘魚及牡丹蝦壽司。中拖羅油脂豐富,入口即融🤤牡丹蝦大大隻,夠鮮甜😋壽司八貫盛合 $298店舖有多款盛盒,揀左好耐先揀到八貫盛😂有中拖羅、油甘魚、深海池魚、飛機魚、三文魚、赤貝、日本牡丹蝦、豆紙穴子壽司同迷你蟹肉海膽飯。特別係迷你蟹肉海膽飯,味道香濃,蟹肉令口感更豐富😋輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128食落口感相當豐富,軟腍香滑既牛油果同芝士,配埋香脆軟殼蟹,仲有爽口既水菜一齊食,味道香濃甘香😋口感軟硬清爽,真係雙重滋味😍大家都覺得唔錯野菜天婦羅盛合 $88有南瓜、冬菇、茄子、海老、秋葵,粉漿

六味真蠔 $268

壽司十貫盛合 $398

壽司八貫盛合 $298

輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128

野菜天婦羅盛合 $88
有南瓜、冬菇、茄子、海老、秋葵,粉漿幾薄炸得夠乾身,但可能影相影太耐食落已經無咁脆😂建議上菜後盡快食

七味燒阿波美雞腎 $38
雞腎爽口唔韌,有嚼勁

七味醬油燒雞肉 $38
雞肉厚身啖啖肉,加左七味粉同醬油,咸中帶微辣

芝士蛋糕 $48
2023-03-15 205 浏览
人生第一次比食評😵‍💫今日同朋友去試左佢個下午茶set環境一般不再講一啲高級感都無上到去我話book咗2:30下午茶點知坐低咗成15分鐘先知原來要自己點餐😅唔緊要食物到啦擺盤唔吸引,刺身睇落勁唔新鮮,又薄又細片食到懷疑人生圖片甜品明明有兩款蛋糕加4粒菓子我哋果份只有一款cheesecake +6粒 2款口味菓子,重點係。。有一款菓子有3粒 其實真係可以比返多少少誠意總結都明白食呢啲都係為打卡但係連打卡都唔靚😅$588 2位價錢真心唔值
人生第一次比食評😵‍💫

今日同朋友去試左佢個下午茶set
環境一般不再講
一啲高級感都無

上到去我話book咗2:30下午茶
點知坐低咗成15分鐘先知原來要自己點餐😅
唔緊要

食物到啦
擺盤唔吸引,刺身睇落勁唔新鮮,又薄又細片
食到懷疑人生

圖片甜品明明有兩款蛋糕加4粒菓子
重點係。。有一款菓子有3粒 其實真係可以比返多少少誠意

總結
都明白食呢啲都係為打卡
但係連打卡都唔靚😅

$588 2位價錢真心唔值

2023-03-15
走上北京道一號 有一間可以望住海景既日式餐廳🛥️食店係新開業 有一間總店係將軍澳 不過我就未食過🫢分店晚市係以清酒作主題🍶除咗有多款清酒選擇之外更加設有清酒吧台 同時有大量唎酒師駐場想揀岩一款岩自己口味既酒去襯托佳餚絕對無問題😉酒既選擇方面就有好多 而食物方面都唔例外有啲更加係比較有創意同特色🤩➷🪐 松葉蟹膏豆腐🪐 日本味淋魚干幾鍾意食呢個松葉蟹膏豆腐 因為豆腐吸盡蟹汁精華令到本來比較清淡既豆腐都變得有味道👍🏼加上當中既鮮味亦都好突出 係味蕾上既一個衝擊😋§🪐 中華風燒賣壽司🪐 茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷🪐 壽司十貫盛合係壽司卷物上都的確有幾多選擇同配搭🍣燒賣造型既壽司係以吞拿魚蓉做內餡 外型幾特別想多樣化啲既亦都可以揀佢壽司十貫八貫等等既唔同組合😋最重要都係魚生/海產夠新鮮🐟咁樣就點都好食喇🤤人多啲 仲可以嗌埋卷物 內裡既餡料都好豐富😍§🪐 燒賣甲羅燒🪐 日本花魚一夜干記得留意一下佢既本日精選 海產刺身或者熟食都會有我就揀咗食一夜干 鍾意佢燒完之後個重咸香😶‍🌫️幾條友都食到舐舐脷😋好在佢都算大條 如果唔係就要爭😆甲羅燒都係少不得既選擇 內裡仲有海膽同飛魚籽😍咁豐富得唔得嫁🤩燒熱咗 撈起既
走上北京道一號 有一間可以望住海景既日式餐廳🛥️

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2023-03-07
松葉蟹膏豆腐
2023-03-13 82 浏览
我今日去咗位於尖沙咀嘅花樂食飯,餐廳係香港有兩間分店,主打日式料理,晚市係以清酒為主題,仲有調酒師係到添。牛肉烏冬啲牛肉煮得好嫩,仲帶微微啲肉香,加埋滑溜溜嘅烏冬,真係好正呀!穴子壽司個壽司米嘅口感好好,穴子肉亦都好新鮮好美味,食落好清爽。玉子壽司個玉子蛋煮得好滑,好香,仲有啲微微嘅甜味,好啖啊!加上壽司米嘅口感好好,一食落去就好滿足。松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯真係好驚艷!海膽同松葉蟹嘅濃郁味道喺石鍋入面釋放出嚟,飯粒炒得好入味,一口落去真係幸福感爆棚!總之,今日晚餐真係好正,每樣食物嘅質素都好高,好值得特意去食。花楽 (北京道1號)地址: 尖沙咀北京道1號8樓801室
牛肉烏冬
穴子壽司
壽司米嘅口感好好,穴子肉亦都好新鮮好美味,食落好清爽。
玉子壽司
松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
花楽 (北京道1號)
地址: 尖沙咀北京道1號8樓801室
🌸白身魚水菜沙律配芥末XO醬 $118💐花樂杯 $98🌼深海池魚腩壽司 $32🌹赤身壽司 $38🌺燒賣甲羅燒 $168🌷七味阿波美雞心 $38🌷醬油大蔥雞肉 $48🥀黑松露和牛炒飯 $168🔸尖沙咀高檔地段仲要有海景睇嘅日本菜係咪一定貴夾唔飽?😒我本身以為係,但今次推介嘅呢間嘢真心技驚四座😍好食,有創意,有花系主題擺碟,又夠營養(附送好多菜),十分值得去!🔸前菜先嚟白身魚水菜沙律配芥末XO醬,打卡靚之餘係創新地用上港式XO醬去配刺身😋竟然異常地合襯👍🏻增加咗白身魚本身嘅鮮味,而且又多沙律菜😆花樂杯有啲似有時Omakase會整比你嘅超迷你丼仔,配咗非常新鮮嘅海膽,吞拿魚蓉,三文魚籽,甜蝦,絕對不輸唔少Omakase店👍🏻👍🏻🔸試咗兩款壽司都係水準之上,池魚腩肉厚,鮮嫩肥美,油脂非常甘香細膩;赤身就當然係另一種風味,肉質實淨有咬口❤️🔸燒賣甲羅燒呢道菜分咗三部分:第一部分甲羅燒就係傳統蟹膏釀蟹蓋喺烤爐上香氣不斷翻滾,再搽上多士去食,味道濃郁😙第二部分係創新燒賣,其實係蟹籽壽司。第三部分係好大碟沙律,仲要擺盤好靚😎🔸另外仲點咗兩款串燒試下佢燒物嘅手勢,點知都係咁高質😍火喉控制得剛好,雞心個香味
🌸白身魚水菜沙律配芥末XO醬 $118
💐花樂杯 $98
🌼深海池魚腩壽司 $32
🌹赤身壽司 $38
🌺燒賣甲羅燒 $168
🌷七味阿波美雞心 $38
🌷醬油大蔥雞肉 $48
🥀黑松露和牛炒飯 $168

🔸另外仲點咗兩款串燒試下佢燒物嘅手勢,點知都係咁高質😍火喉控制得剛好,雞心個香味好強烈;而大蔥雞肉用上最嫰嘅部分都非常出色😋

🔸黑松露和牛炒飯一樣係大讚之作👍🏻和牛份量係勁多,炒得香而不膩,仲要送埋甜薯天婦羅
2023-03-12 93 浏览
花楽 (北京道1號)尖沙咀北京道1號8樓801室燒賣甲羅燒 海膽、蟹膏、三文魚籽、多士、海葡萄柚子沙律甲羅燒呢個係即場燒 撈埋一齊再燒多陣就可以加埋多士夾埋一齊食 好香好香 海膽味好重呀 蟹膏都好多 得2塊多士太少啦呢個燒賣係蟹籽壽司 壽司十貫盛合海膽、中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、赤貝、牡丹蝦牡丹蝦係勁鮮甜 而中拖羅入口即溶日本味淋魚乾呢個唔係平時燒好乾脆果款係稔身且厚 甜甜地日本花魚一夜干整體都好香成條魚都唔沾醬可以就咁食 魚肉本身有少少咸味咬入口魚肉好結實 松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯蟹膏, 三文魚籽加海膽 撈埋松葉蟹肉落個石鍋飯到整體好香好香 加埋溫泉蛋係入面昇華哂成個飯安格斯牛肉鍋一打開成個配料都好吸引呀 仲要睇到D牛油脂分布均勻滾左之後再落蛋 令到牛更加嫩茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 呢個好靚呀一上到枱 有花瓣係D壽司上面仲要吞拿魚腩油脂慢慢浸落去 同芝士好夾中華風燒賣壽司(4本) 拖羅蓉壽司 出面綠色係甜甜地米紙#hkfood #foodie #food #hkig #ighk #hkfoodblog #hkblog #香港餐廳 #美
花楽 (北京道1號)
尖沙咀北京道1號8樓801室

燒賣甲羅燒
海膽、蟹膏、三文魚籽、多士、海葡萄柚子沙律
甲羅燒呢個係即場燒 撈埋一齊再燒多陣
就可以加埋多士夾埋一齊食 好香好香
海膽味好重呀 蟹膏都好多 得2塊多士太少啦

呢個燒賣係蟹籽壽司

壽司十貫盛合
海膽、中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、赤貝、牡丹蝦
牡丹蝦係勁鮮甜 而中拖羅入口即溶

日本味淋魚乾
呢個唔係平時燒好乾脆果款
係稔身且厚 甜甜地

整體都好香成條魚都
唔沾醬可以就咁食 魚肉本身有少少咸味
咬入口魚肉好結實

松葉蟹肉海膽甲羅燒石鍋飯
蟹膏, 三文魚籽加海膽 撈埋松葉蟹肉落個石鍋飯到
整體好香好香 加埋溫泉蛋係入面昇華哂成個飯

一打開成個配料都好吸引呀
仲要睇到D牛油脂分布均勻
滾左之後再落蛋 令到牛更加嫩

呢個好靚呀一上到枱 有花瓣係D壽司上面
仲要吞拿魚腩油脂慢慢浸落去 同芝士好夾

中華風燒賣壽司(4本)
拖羅蓉壽司 出面綠色係甜甜地米紙

#hkfood #foodie #food #hkig #ighk #hkfoodblog #hkblog #香港餐廳 #美食日記 #打卡熱點 #香港美食 #香港食評 #香港食好西 #吃貨日常 #吃貨人生 #香港美食推介 #香港小店 #香港推介 #美食推薦 #foodlove #相機食先 #壽司 #甲羅燒 #一夜干 #燒賣
2023-03-07
📌 花楽(尖沙咀店)📍 尖沙咀北京道1號8樓801室˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗餐廳位於高層8樓裝修優雅別緻 , 座位夠廣闊.ᐟ.ᐟ尤其座位對出維港景色, 非常賞心悅目 *⸜( •ᴗ• )⸝*酒吧檯擺設精美, 設計融入了花的元素 ✤ 適合晚上來小酌一杯🍶˗ˏˋ 服務 ˎˊ˗服務員服務周到, 會適時增添湯底☺️主要以QR code下單✨˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗餐廳是日本花系居酒屋。◕‿◕。全部菜色都是正宗日本料理 🫶🏻食物不但味道好, 擺設更是華麗優美~🌙與此同時享受窗外維港美景, 大飽眼福☺️感謝唎酒師請我們飲清酒, 偏甘口🍸˗ˏˋ 菜色 ˎˊ˗▪️ 六味真蠔 $268▫️ 安格斯牛肉鍋 $198▪️ 泡菜黑豚肉石鍋飯 $128▫️ 辛口吞拿魚他他佐脆片 $128 ▪️ 日本味淋魚干 $78˗ˏˋ 推介 ˎˊ˗❥ 安格斯牛肉鍋牛肉脂肪分布均勻♡配合好喝的醬油湯底跟薯粉・◡・自己灼熟牛肉後沾上蛋漿🥰令牛肉口感更滑嫩鮮美🍳加上鍋裡有不少蔬菜例如冬菇, 菜等等絕對是健康又惹味之選🤩❥ 六味真蠔第一次食這麼別緻華麗的蠔.ᐟ六款蠔不同口味,各有特色😋包括芝士焗蠔, 蒜蓉味, 岩鹽口味, 天婦羅, 柚子味, 岩鹽口味, 三

📌 花楽(尖沙咀店)
📍 尖沙咀北京道1號8樓801室

˗ˏˋ 環境 ˎˊ˗
餐廳位於高層8樓
裝修優雅別緻 , 座位夠廣闊.ᐟ.ᐟ
酒吧檯擺設精美, 設計融入了花的元素 ✤
適合晚上來小酌一杯🍶

˗ˏˋ 服務 ˎˊ˗
服務員服務周到, 會適時增添湯底☺️
主要以QR code下單✨

˗ˏˋ 特點 ˎˊ˗
餐廳是日本花系居酒屋。◕‿◕。
全部菜色都是正宗日本料理 🫶🏻
食物不但味道好, 擺設更是華麗優美~🌙
與此同時享受窗外維港美景, 大飽眼福☺️
感謝唎酒師請我們飲清酒, 偏甘口🍸

˗ˏˋ 菜色 ˎˊ˗

牛肉脂肪分布均勻♡
配合好喝的醬油湯底跟薯粉・◡・
自己灼熟牛肉後沾上蛋漿🥰
令牛肉口感更滑嫩鮮美🍳
加上鍋裡有不少蔬菜例如冬菇, 菜等等
絕對是健康又惹味之選🤩

❥ 六味真蠔
第一次食這麼別緻華麗的蠔.ᐟ
六款蠔不同口味,各有特色😋
包括芝士焗蠔, 蒜蓉味, 岩鹽口味, 天婦羅, 柚子味, 岩鹽口味, 三杯酢味 ·͜·˖
其中兩杯食生蠔🦪
個人覺得芝士焗蠔最為驚歎❤️
每一隻蠔肥美鮮甜✨
重要的是擺設更甚精緻美麗, 令人讚歎👍🏻

❥ 辛口吞拿魚他他佐脆片
厚切吞拿魚粉嫩肥厚,
每一口充滿油脂甘香,
醬汁帶點微辣♥

🔍 價錢:8/10
🔍 服務:9/10
🔍 Overall: 9.7/10

2023-03-12 100 浏览
知道「花樂」在尖沙咀北京道1號新開了,我當然即時bookmark要來食啦!這裡裝潢佈置得甚有心思,不愧名為「花樂」,而且更可欣賞到維港景色,校啱時間仲可以睇到「幻彩Fung 啷啷」真係讓人賞心悅目!餐廳放置了不少Sake,而且場內有大量唎酒師駐場,我當然要飲番2杯,助興一下。燒賣甲羅燒🦀一款有齊多項美食:甲羅燒多士、海葡萄沙律、米紙蟹籽燒賣。甲羅燒即場望住烤,將蛋黃、蟹膏同蟹肉撈埋在一起,香烤一番,蟹殼裡滿滿的蟹膏,烤過後香氣不斷湧出,鹹甜適中的蟹膏,再配上多士,香脆可口,蟹味濃郁,非常滋味。另外還有海葡萄沙律,入口清新爽口、略帶海水的鮮味,再有米紙蟹籽燒賣,層次豐富,啖啖滋味。日本味淋魚乾味淋魚乾軟腍有肉汁,油脂清香,再輕沾沙律醬汁,更是鋪上添花。茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷吞拿魚腩芝士卷真係落足料,芝士卷上放滿了油脂豐富的吞拿魚腩,入口即溶,再加上黑松露,味道更上一個層次。壽司八貫盛合八貫盛合有齊:中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、赤貝、牡丹蝦、豆紙穴子、飛機魚及蟹肉杯,一次過滿足多個願望,食齊多款壽司,唔洗諗!壽司中的魚生富光澤,油脂豐富,其中牡丹蝦更是鮮甜爽口,豐腴甘香,令人回味!

燒賣甲羅燒🦀
一款有齊多項美食:甲羅燒多士、海葡萄沙律、米紙蟹籽燒賣。

日本味淋魚乾

壽司八貫盛合

日本餐廳有大量唎酒師駐場😝😝晩市以清酒為主題😎😎😎🤩六味真蠔蠔肉鮮甜,每一種不同的調味方式都帶來獨特的風味😉😉柚子伴日本蠔 清新,蠔肉鮮甜,配上柚子香💕💕三杯酢啫喱蠔酸甜可口,非常開胃🦪🦪還有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔和天婦羅蠔、岩鹽海膽蠔❤️❤️🤩七味阿波美雞心雞心味香,有咬口,沒有油膩感。🤩明太子手羽 烤過的雞翅膀入面加了明太子醬😋😋,口感酥脆,明太子的鹹香味道在嘴裡瀰漫😎😎🤩醬油大蔥雞肉味道濃郁,大蔥的甜味和醬油的鹹味很好地融合在一起😗😗🤩厚切牛舌 口感肉質鮮嫩,肉質的油脂與嫩度恰到好處🤓🤓🤩辛口吞拿魚他他佐脆片 吞拿魚切成一粒粒,與其他調味料混合後,再加上脆片😍😍,味道辛辣,很好地搭配了吞拿魚的鮮美味道🥳🥳🥳🤩松葉蟹肉海膽炒飯每一口都可以品嚐到海膽和蟹肉的鮮美味道🤍🤍🤍份量夠多!
日本餐廳有大量唎酒師駐場😝😝晩市以清酒為主題😎😎😎

🤩六味真蠔
蠔肉鮮甜,每一種不同的調味方式都帶來獨特的風味😉😉

柚子伴日本蠔
清新,蠔肉鮮甜,配上柚子香💕💕

三杯酢啫喱蠔
酸甜可口,非常開胃🦪🦪
還有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔和天婦羅蠔、岩鹽海膽蠔❤️❤️
🤩七味阿波美雞心
雞心味香,有咬口,沒有油膩感。

🤩明太子手羽

🤩醬油大蔥雞肉
味道濃郁,大蔥的甜味和醬油的鹹味很好地融合在一起😗😗

🤩厚切牛舌
口感肉質鮮嫩,肉質的油脂與嫩度恰到好處🤓🤓

🤩辛口吞拿魚他他佐脆片

🤩松葉蟹肉海膽炒飯
每一口都可以品嚐到海膽和蟹肉的鮮美味道🤍🤍🤍份量夠多!
2023-03-10 104 浏览
以「花」做主題嘅日式料理餐廳終於由將軍澳開到尖沙咀。新店係北京道一號,最殺食梗係對住個維港景啦。燒賣甲羅燒🦀呢間餐廳獨有嘅昇級版甲羅燒。除咗有蟹膏蟹肉之外,仲有三文魚子海膽同埋鵪鶉蛋黃。攪勻燒完之後呢就可以搽係多士上面食。喺侍應整緊甲羅燒嘅時候可以食佢旁邊綠色皮嘅燒賣壽司。燒賣有大量嘅飛魚子,可以連埋綠色嘅燒賣皮一齊食。♨️中華風燒賣壽司🍙整個燒賣咁得意叫多一籠四粒燒賣壽司,呢個就係拖羅用壽司嚟。壽司八貫盛合竹八點刺身盛合另外叫咗個壽司拼盤同埋刺身拼盤,擺盤好靚,好似盆景咁。鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷芝士鹹香同埋紫菜襯托住三文魚蟹肉卷一齊食,呢個配搭幾新,同埋都幾好食。輕燒平目魚邊黑松露沙律火炙嘅比目魚撈埋黑松露沙律,魚嘅油香落晒佢個沙律嗰度,配上柚子醋,都第一次咁樣食比目魚。

♨️中華風燒賣壽司🍙
整個燒賣咁得意叫多一籠四粒燒賣壽司,呢個就係拖羅用壽司嚟。

竹八點刺身盛合
另外叫咗個壽司拼盤同埋刺身拼盤,擺盤好靚,好似盆景咁。

鹽水紫菜芝士三文魚蟹肉卷

輕燒平目魚邊黑松露沙律
2023-03-10 353 浏览
尖沙咀北京道1號近日開了一間新的日本料理餐廳,餐廳有窗邊位置可以望到維港夜景,十分浪漫,另外亦有普通座位及vip房!餐牌上有多款食物可以選擇,而且款款都好吸引!燒賣甲羅燒,這個菜式除了有甲羅燒,還有好似燒賣既蟹籽壽司和海葡萄沙律!甲羅燒有蟹膏、海膽、三文魚籽,店員會幫忙烹煮,將蟹膏連埋附有既法包多士一齊食,味道香濃又有口感!蟹籽燒賣好得別,用上可食用既豆紙包住,一啖一口好特別!而海葡萄沙律可自行加入柚子醋,食落酸酸味味,十分開胃!壽司八貫盛合,這個壽司拼盤包括有赤貝、三文魚、中拖羅、油甘魚、深海池魚、日本牡丹蝦、豆紙穴子壽司、秋刀魚和迷你蟹肉飯!刺身都好新鮮,赤貝爽口,三文魚、池魚味道較清新,而秋刀魚、中拖羅魚味較濃郁!花樂卷,卷物是我喜歡吃的類別,而呢個花樂卷共有6款不同味道,分別有三文魚、蟹肉、芥辣八爪魚、吞拿魚蓉、泡菜和油甘魚,卷物中間夾有芝士,而上面就放滿相關的食材,味道都不錯!鹽燒三文魚頭,三文魚頭燒到魚皮脆身,魚肉好有魚香,鮮甜嫩滑,點上酸汁一齊食味道更正!安格斯牛肉鍋 ,這裡的牛肉跟鍋是分開的,那就不怕令牛肉煮得太耐變老!牛肉肉質鬆軟,味道都幾濃!鍋入面還有豆腐、娃娃菜、
餐牌上有多款食物可以選擇,而且款款都好吸引!
安格斯牛肉鍋 ,這裡的牛肉跟鍋是分開的,那就不怕令牛肉煮得太耐變老!牛肉肉質鬆軟,味道都幾濃!鍋入面還有豆腐、娃娃菜、粉絲、冬菇、金菇、大蔥等多款蔬菜,十分健康!
2023-03-02
2023-03-09 60 浏览
試咗間幾受歡迎嘅新餐廳,餐廳有大量唎酒師駐場,晩市係以清酒主題,環境空曠座位闊落,窗口位仲可以見到海景。壽司八貫盛合 八貫有齊中拖羅、三文魚、油甘魚、深海池魚、赤貝等等好豐富。魚生厚度適中幾新鮮。仲有迷你蟹肉蟹膏飯,好特別。花楽六味真蠔 用嚟打卡好靚,職員話首先食咗生蠔先,配上柚子汁,酸酸甜甜。另外嘅焗蠔好大隻,有芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔、天婦羅蠔、岩鹽海膽蠔。辛口吞拿魚他他佐脆片 平時吞拿魚他他都係甜甜沙律醬,今次係辣辣地幾有新意,吞拿魚唔會切到太細粒,辛囗味剛剛好。配上甜甜𠳏嘅番薯脆片,仲有啲花好靚。中華風燒賣壽司睇落好似燒賣其實係一件拖羅蓉壽司,綠色米紙作為外皮,營造到好似紫菜咁。裏面包住滿滿拖羅蓉,幾得意。

花楽六味真蠔

辛口吞拿魚他他佐脆片

中華風燒賣壽司
晩市用清酒主題再望埋個維港景🌃 真係冇得輸難得朋友帶我黎間咁有feel既日本野 當然要狂打卡呢度除左有好靚花花擺盤既料理~ 刺身 壽司 熱食 ... 仲有大量好有型既唎酒師駐場😍放工黎飲返杯清酒好似都幾寫意🍶.🔸花楽六味真蠔 $268柚子伴日本蠔(刺身) 好清新既口感 三杯酢啫喱蠔 個啫喱係少少甜甜地芝士焗蠔 蒜蓉焗蠔天婦羅蠔 岩鹽海膽蠔🦪蠔新鮮肥美 各種配搭都好突出.🔸茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $138吞拿魚腩蓉做表層 原粒芝士卷成件事好夾 好食又靚到好似藝術咁🫰🏻絕對唔係得個樣!.🔸松葉蟹肉海膽炒飯 $168一大堆海膽放係表層 呢餐飯勁高級😂但價錢係好合理 松葉蟹肉同菜粒炒飯炒得好乾身旁邊仲有蕃薯天婦羅配搭.🔸油甘魚壽司 $26@🔸三文魚壽司 $16@魚夠新鮮油脂平均 壽司size合理連個豉油樽都好靚 大鄉里打卡🤣.📍花楽📌尖沙咀北京道1號8樓801室 🆕📌將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖
晩市用清酒主題再望埋個維港景🌃 真係冇得輸
難得朋友帶我黎間咁有feel既日本野 當然要狂打卡
呢度除左有好靚花花擺盤既料理~ 刺身 壽司 熱食 ...
仲有大量好有型既唎酒師駐場😍
🦪蠔新鮮肥美 各種配搭都好突出
🔸茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷 $138
吞拿魚腩蓉做表層 原粒芝士卷
成件事好夾 好食又靚到好似藝術咁🫰🏻
絕對唔係得個樣!
🔸松葉蟹肉海膽炒飯 $168
連個豉油樽都好靚 大鄉里打卡🤣
📍花楽
📌尖沙咀北京道1號8樓801室 🆕
📌將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖
【尖沙咀 ⋄ 全新日式餐廳】🍽 花楽Hana Raku📍 尖沙咀北京道1號8樓801將軍澳人氣餐廳「花楽」日本料理最近進駐尖沙咀了🎊新分店位於北京道 交通很方便 而且更坐擁維港海景!室內的清酒吧枱設計融入了花的元素 感覺高級有格調很欣賞它們的食物賣相很精緻 擺盤也以「花」為主題🌸私心推薦壽司八貫盛盒 很喜歡旋轉木架的presentation~有中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、赤貝、牡丹蝦等最特別的是豆紙穴子壽司 第一次用豆紙包裹壽司吃😆鍋物安格斯牛肉鍋也不錯 有大量蔬菜和粉絲 健康又飽肚另外點了燒賣甲羅燒 海膽、蟹膏、三文魚籽配多士一流感謝唎酒師請我們飲Sake 清酒偏甘口 女生也會喜歡🫶🏻⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄ ⋄ ⋄ ⋄ ⋄ ✄❝我哋食咗咩? ت ❞☞ 燒賣甲羅燒 $168☞ 安格斯牛肉鍋 $198☞ 安格斯牛肋粒石鍋飯 $198☞ 壽司八貫盛合 $298
【尖沙咀 ⋄ 全新日式餐廳】
🍽 花楽Hana Raku
📍 尖沙咀北京道1號8樓801

將軍澳人氣餐廳「花楽」日本料理最近進駐尖沙咀了🎊
新分店位於北京道 交通很方便 而且更坐擁維港海景!
室內的清酒吧枱設計融入了花的元素 感覺高級有格調
很欣賞它們的食物賣相很精緻 擺盤也以「花」為主題🌸

有中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、赤貝、牡丹蝦等
最特別的是豆紙穴子壽司 第一次用豆紙包裹壽司吃😆

鍋物安格斯牛肉鍋也不錯 有大量蔬菜和粉絲 健康又飽肚

另外點了燒賣甲羅燒 海膽、蟹膏、三文魚籽配多士一流

感謝唎酒師請我們飲Sake 清酒偏甘口 女生也會喜歡🫶🏻
❝我哋食咗咩? ت ❞