2023-03-16 66 浏览
Happy Wednesday😊,咁難得約到三個朋友仔,當然一早book定餐廳😉呢度仲可以邊食邊欣賞到維港既夜景,氣氛唔錯👍🏻餐廳晚市係以清酒為主題,仲有大量唎酒師駐場,岩晒鍾意飲返杯既朋友仔六味真蠔 $268賣相SO IGABLE😍 擺盤好吸引,呢度有六款唔同嘅味道蠔:柚子伴日本蠔、三杯酢啫喱蠔、芝士焗蠔、蒜蓉焗蠔丶天婦羅蠔同岩鹽海膽蠔,其中兩款係生蠔。我食既係柚子伴日本蠔,蠔肉厚身肥美,味道鮮甜,加埋酸甜既柚子味,非常清新😋壽司十貫盛合 $398賣相吸引,有海膽、中拖羅、油甘魚、深海池魚、三文魚、𩶘魚及牡丹蝦壽司。中拖羅油脂豐富,入口即融🤤牡丹蝦大大隻,夠鮮甜😋壽司八貫盛合 $298店舖有多款盛盒,揀左好耐先揀到八貫盛😂有中拖羅、油甘魚、深海池魚、飛機魚、三文魚、赤貝、日本牡丹蝦、豆紙穴子壽司同迷你蟹肉海膽飯。特別係迷你蟹肉海膽飯,味道香濃,蟹肉令口感更豐富😋輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128食落口感相當豐富,軟腍香滑既牛油果同芝士,配埋香脆軟殼蟹,仲有爽口既水菜一齊食,味道香濃甘香😋口感軟硬清爽,真係雙重滋味😍大家都覺得唔錯野菜天婦羅盛合 $88有南瓜、冬菇、茄子、海老、秋葵,粉漿

六味真蠔 $268

壽司十貫盛合 $398

壽司八貫盛合 $298

輕井澤芝士軟殼蟹水菜卷 $128

野菜天婦羅盛合 $88
有南瓜、冬菇、茄子、海老、秋葵,粉漿幾薄炸得夠乾身,但可能影相影太耐食落已經無咁脆😂建議上菜後盡快食

七味燒阿波美雞腎 $38
雞腎爽口唔韌,有嚼勁

七味醬油燒雞肉 $38
雞肉厚身啖啖肉,加左七味粉同醬油,咸中帶微辣

芝士蛋糕 $48