芝加哥串燒酒場 (太和中心)

Chicago (Tai Wo Centre)
一段時間冇黎芝加哥,食物質素又提升了,雖然人數受到限制,但芝加哥分流做得好好,大家一樣可以安安樂樂咁飲啤酒食串燒。疫情持續但生活仍然要過,朋友就住喺太和中心,所以佢極力推薦 芝加哥 bbq bar,顏色當然有關係啦!餐牌選擇多,食物唔貴,啤酒價錢合理。天氣熱辣辣飲啤酒真係好涼爽!Little Creatures 手工啤 $46我自己鍾意飲手工啤,叫左支 Little Creatures,入口有果香,果味濃郁清爽,獨特的苦味帶有桃味芳香,味道清新。SAN Mig Light $38朋友今晚飲清啤,兩杯都夠凍,透心涼呀!飲酒吹水開心時間過得特別快,眨吓眼嘢食就到啦!韭菜燒 $15孜然燒韭菜,超簡單又好味,如果鍾意孜然粉嘅朋友一定啱食。燒雞翅包飯 $19外皮燒得香脆可口,裏面有一點像糯米飯,柔軟濕潤,惹味 !金菇牛肉卷 $28金菇牛肉卷味道很棒,賣相也很吸引呢!口感爽滑配上鹹香秘製燒汁,味道不錯 。水牛城燒雞翼 $23獨特的水牛城 辣汁口味,燒得金黃香口,肉汁封存得很好;雞翼入味免油炸,吃得相對健康。滋味臘腸串 $22食唔到臘腸煲仔飯都可以食到燒臘腸 ,味道滋味,食法有創意。 健力士黑啤豬肉

Little Creatures 手工啤 $46

SAN Mig Light $38

韭菜燒 $15
孜然燒韭菜,超簡單又好味,如果鍾意孜然粉嘅朋友一定啱食。

燒雞翅包飯 $19
外皮燒得香脆可口,裏面有一點像糯米飯,柔軟濕潤,惹味 !

金菇牛肉卷 $28
金菇牛肉卷味道很棒,賣相也很吸引呢!
口感爽滑配上鹹香秘製燒汁,味道不錯 。

水牛城燒雞翼 $23

滋味臘腸串 $22
食唔到臘腸煲仔飯都可以食到燒臘腸 ,味道滋味,食法有創意。

健力士黑啤豬肉腸 $25
 黑啤味濃,啤酒令肉質更鬆化,口感柔軟。

蜜汁燒黑豚肉 $39
我覺得是超水準之作,黑豚肉入囗有 juicy肉汁,肉厚質鮮嫩,生熟程度剛剛好,蜜汁香甜,味道令人回味。

碳燒牛扒 $49
牛扒外脆內嫩,滑滑的口感,牛肉味道濃郁,肥瘦均勻。

燒宮崎雞腿扒珍珠飯 $68
宮崎雞扒肉質特別柔嫩,雞的味道也不錯,外皮燒得啱啱乾脆沒多餘油份,可以連皮吃非常爽脆,珍珠飯粒粒飽滿,味道夠吸引 。

蒲燒原條鰻魚珍珠飯 $78
原條鰻魚賣相有氣勢,鰻魚口感香甜可口,最緊要沒有魚骨或魚腥味,我唔鍾意食魚但我好鍾意食鰻魚。魚肉鮮嫩沾上鰻魚醬汁吃是一流的。

串燒、主食應有盡有,而且即叫即燒,保持新鮮,以酒吧來講,提供這樣多元化的食物,happy hour + dinner 一次過滿足晒唔同要求,對客人來講是好事。

• 蒲燒原條鰻魚珍珠飯
  • 手工啤
  • 蜜汁燒黑豚肉
2020-05-16 15 浏览
間唔中就會口痕想食串燒,於是就去左呢間主打做串燒+啤酒放題既餐廳一飽口癮!門面裝修好cool好顯眼,店面係用酒吧式裝修,氣氛不錯,但燈光略嫌太暗。燒物餐牌有齊豬牛雞羊各種肉,另外再有海鮮同蔬菜類,款式都幾多。至於酒既餐牌就更加多,酒迷可以慢慢睇,我地叫左Samuel Adams($58)同SAN Miguel Cerveza($62),平時唔多飲啤酒,但呢種手工啤酒既味道很平衡,有甜有苦,因為佢既味道唔太濃,所以連不喜歡手工啤酒的人都可以接受,配合串燒黎飲,好夾。上野食好快,佢無幾樣上埋一碟,我地叫左牛舌,羊扒,生蚝,帶子,魷魚,雞串,鰻魚同雞扒。平均三十零蚊一款,比較推薦牛舌同羊扒,燒得好香,又唔干,食落沖係好多汁,熱辣辣好惹味。魷魚同鰻魚都好入味,至於其他就不過不失,但用黎過下想食啖啖燒肉既口癮既話已經十分足夠。呢間店開到好夜,任坐唔嬲,時不時仲有啤酒放題之類,好適合同朋友一邊吹水一邊食野!

2020-05-08
2020-05-16 12 浏览
而家食飯毫不猶豫會揀黃色經濟圈 但係點先知一間舖頭係咪黃店呢 最簡單嘅方法就係睇吓佢有冇痴文宣啦 嗰晚喺大埔同朋友諗緊食咩嘅時候行過見到呢間酒吧出面就貼左好多香港加油的標語 於是就走咗入去懲罰下佢雖然呢間係酒吧 但係上菜嘅時候 發現佢嘅嘢食一啲都唔馬虎簡直令我地雙眼發光呀佢哋呢間嘅串燒種類非常之多而且大部份都真係好高水準 我同朋友仔就最鍾意食佢地的羊肉同埋鵝肝🤤🤤 好香呀真係!! 個蜜糖燒豬扒都好正🤤一入口的甜美差無俾隨之而來的豬油香掩蓋 👍🏻👍🏻👍🏻佢地的肉類串燒真係無得輸 係我食過咁多串燒店之中數一數二 但燒魚同聖子哩d海鮮類我地就唔推介啦 因為始終食海鮮都係去海邊好~
2020-05-07
好吧, 其實同家人已經黎過呢間串燒小店/酒吧 無數次 今次終於的起心肝打食評~ 我地成家都唔飲酒架~ 但係偏偏好鐘意食呢度既串燒, 唔單止好味, 仲好抵~ 所以我地岩岩既聖誕節 同母親節 都係呢度慶祝 😂 串燒款式好多, 仲有5個唔同辣度可以揀 話說之前黎食, 等食物都等得比較耐, 今次就有好明顯既改善!! 等左~20分鐘 食物就一次過熱辣辣送上枱喇 ! 以下10款食物由我最喜愛程度順序排:: (必叫) 招牌茄子燒 $32 呢個真係一試便愛上 ! 茄子燒既程度剛剛好, 又唔會有過油既問題 有落孜然粉同香蔥調味~ 調味料唔會過重, 一整片 秒速清晒 ! (必叫) 燒宮崎去骨雞腿 $34 外皮燒得勁香脆 !! 雞肉肉質嫩滑 ~ 帶有微微咸香調味, 啖啖肉 好正~ (必叫) 培根車厘茄卷 $20 車厘茄鮮甜多汁, 煙肉又薄又香, 唔會太重味~ 同車厘茄夾埋一齊食 好夾 金菇牛肉卷 $28 金菇份量勁多 !! 爆晒出黎 ~ 牛肉片幾香, 整體不錯~ 香蔥燒丰殼扇貝 $39 勁多香蔥鋪面~ 扇貝鮮味突出 ! 鐘意海鮮既朋友要叫 鹽燒雞翼 $21 雞翼醃得入味, 燒得剛剛好, 但就唔算太有驚喜
好吧, 其實同家人已經黎過呢間串燒小店/酒吧 無數次
今次終於的起心肝打食評~
所以我地岩岩既聖誕節 同母親節 都係呢度慶祝 😂
串燒款式好多, 仲有5個唔同辣度可以揀
Nuts
等左~20分鐘 食物就一次過熱辣辣送上枱喇 !
以下10款食物由我最喜愛程度順序排::
(必叫) 招牌茄子燒 $32
燒宮崎去骨雞腿
(必叫) 燒宮崎去骨雞腿 $34
培根車厘茄卷
(必叫) 培根車厘茄卷 $20
金菇牛肉卷
金菇牛肉卷 $28
金菇份量勁多 !! 爆晒出黎 ~ 牛肉片幾香, 整體不錯~
香蔥燒丰殼扇貝
香蔥燒丰殼扇貝 $39
勁多香蔥鋪面~ 扇貝鮮味突出 ! 鐘意海鮮既朋友要叫
鹽燒雞翼
鹽燒雞翼 $21
雞翼醃得入味, 燒得剛剛好, 但就唔算太有驚喜
(印象中之前食過蜜糖雞翼 出色D~)
燒羊架
燒羊架 $35
呢個都幾有驚喜~ 無我想像中的油膩~ 帶有輕微羊羶味, 可接受~
鹽燒牛舌心
鹽燒牛舌心 $30
呢個其實係媽媽鐘意食的~ 我都覺得調味做得幾好, 肉質又不錯
燒牛油帆立貝
燒牛油帆立貝 $33
無乜牛油味, 只係食到燒汁味咋, 所以有點失望
風味燒雞腎串
風味燒雞腎串 $14
我本身麻麻地雞腎, 所以對呢個都無乜特別喜好啊
媽媽就覺得不錯

食完呢轉已經夠飽了, 但因為為食, 所以後加左三樣野::
(必叫) 蜜汁燒黑豚肉 $39
呢個我媽媽至愛 ~ 每次黎都係必叫的
的確 連我係怕豬臊味 都覺得呢個不錯 (無個陣臊味)
肉好厚~ 好嫩~ 燒至微脆, 鐘意沾埋蜜糖食 勁香
燒雞翅包飯
燒雞翅包飯 $19
雞肉外皮燒得好香, 入面好juicy !!
飯粒係泡菜炒飯, 有少少辣 幾惹味~
大蔥雞髀肉串
大蔥雞髀肉串 $19
呢款就不過不失, 無乜特別, 但雞肉係瘦幾滑, 無乜肥膏
大蔥好香 不過燒得有點燶

Last but not least, 呢度既Cocktail / Mocktail 很有驚喜 : )
(黎左咁多次, 我地都係第一次試, 因為之前唔知可以request將cocktail-有酒精轉mocktail-無油精)
Godiva Chocolate
媽媽揀的Godiva Chocolate $88 (Godiva chocolate liqueur, Chocolate milk)
要求唔加酒精, 即係變左類似朱古力奶啦~
賣相一D都唔馬虎~ 面頭有層忌廉 ! 呢隻朱古力味一飲就覺得好好味
甜而不膩, 口感幼滑 : ) 我同媽媽都好鐘意 !
Rose
我叫的 Rose $76 (Rose, Gin, Soda, Syrup) (走Gin)
本來仲驚會過甜, 但唔會 ! 有淡淡既玫瑰香+清新梳打, 同呢餐串燒好match啊
最後都想讚下 呢度既員工好helpful ~ 見到客人有需要 佢地都react得好快
店內氣氛都令人好舒服, 播緊既音樂都係平時鐘意既流行曲
有別於一般又嘈又污煙脹氣既酒吧 (唔知係咪因為我地都算早黎食既關係呢?)
總結係, 呢度會繼續係我地既飯堂
2020-05-14
燒雞翅包飯
Godiva Chocolate
Rose
2020-05-15 15 浏览
/又到左happy friday 既時間,疫情冇甘緊張🤣簡左一間黃店💛酒吧輕鬆一下😙我同朋友6點左右到左⏱都坐滿一半既枱,燈光好暗再聽住啲音樂真係好好氣氛🥰.1️⃣燒宮崎去骨雞腿 $34去骨依家野岩晒我地啲懶人☺️肉質嫩滑,成塊雞腿🍗有一隻手掌🖐️甘大!好抵食.2️⃣玉子燒 $32冇得輸呀👍🏽甜甜地😻.3️⃣鳳梨燒 $19食串燒必叫😗啲菠蘿🍍好新鮮好甜😋.4️⃣車厘茄雞腿肉串 $19如果想食雞脾肉既話岩晒,一口雞脾肉一口車厘蕃,好juice😛.5️⃣香蒜燒鮮鮑魚 $68/3蒜香好夠,最細心既係佢地連內臟既部份都幫我地拎走埋‼️.6️⃣燒三文魚柳 $58值得推介比大家🥰好嫩滑,啲骨汁完全鎖住係入😋.🍸Screw Driver $78Vodka 溝啲橙汁好易入口岩晒女仔飲😍甜味比較重🤩.🍸Campari Orange $78依個酒精重啲,苦澀味比screw driver 多少少🤏睇飲果個人鐘唔鐘意重酒精.⚠️溫馨小提示:切密空肚飲酒🍻會易啲醉❗️
1️⃣燒宮崎去骨雞腿 $34
2️⃣玉子燒 $32
冇得輸呀👍🏽甜甜地😻
3️⃣鳳梨燒 $19
食串燒必叫😗啲菠蘿🍍好新鮮好甜😋
4️⃣車厘茄雞腿肉串 $19
5️⃣香蒜燒鮮鮑魚 $68/3
蒜香好夠,最細心既係佢地連內臟既部份都幫我地拎走埋‼️
6️⃣燒三文魚柳 $58
值得推介比大家🥰好嫩滑,啲骨汁完全鎖住係入😋
🍸Screw Driver $78
Vodka 溝啲橙汁好易入口岩晒女仔飲😍甜味比較重🤩
🍸Campari Orange $78
⚠️溫馨小提示:切密空肚飲酒🍻會易啲醉❗️
  • 燒宮崎去骨雞腿
2020-05-13 50 浏览
黎到唔理3,7,21,即刻嗌咗兩杯麒麟啤,配燒烤一流🍻仲有餐前花生🥜招牌燒茄子(原條)味道適中唔太咸又唔太油膩,仲有陣陣孜然粉味好吸引! 份量仲比相像中大份Tim, 開頭以為燒茄子會好釋出好多油份但食落口1又唔覺 值得推介!韮菜燒本人覺得味道偏咸了點,但用來佐酒是不錯之選!蘆荀燒 食落爽口仲有菜青的味道新鮮清甜。燒雞泡魚乾這個可以話係佐酒必點的小食, 肉質"林林"地,口感有點似魷魚乾, 配上沙律醬 另人一口接一口,再配啤酒簡直一流。 風味燒雞腎串口感偏硬,如果同朋友Share有點難將佢分開, 建議可以唔用竹籤"吉"住上碟,另外本人希望份量可以再多一點。 鹽燒鮮白鱔燒得乾身了一點,食落口還有一點腥味,建議可以上碟時塗一點醬汁。香草芝士焗雜菌偏濃的芝士味加上份量適中的牛油,再配上雜菌,因為雜菌本身是比較易吸味,所以食落口味道更容易食到菇的鮮味, 唯一不足是金菇太多,食唔到其他種類的菇類。蜜汁燒黑豚肉份量夠偏厚身,肉汁有,肉質偏"林"身容易咬唔黐牙,再淋上蜜糖味道更加相得益彰 必食推介!

招牌燒茄子(原條)

韮菜燒
本人覺得味道偏咸了點,但用來佐酒是不錯之選!

蘆荀燒
食落爽口仲有菜青的味道新鮮清甜。

燒雞泡魚乾
這個可以話係佐酒必點的小食,

風味燒雞腎串

鹽燒鮮白鱔

香草芝士焗雜菌

• 香草芝士焗雜菌
2020-05-12 21 浏览
有時想食串燒就會揀啲可以飲酒嘅地方,呢度嘅串燒唔貴,而且環境唔錯。有好多唔同嘅啤酒、酒類及其他飲品。串燒叫咗一啲海鮮:燒扇貝,蒜蓉好香,味道唔錯。另外亦都叫咗燒蠔,都幾Juicy。燒鮑魚冇得頂,夠抵食,鮑魚夠新鮮,肉質夠彈牙。燒蝦亦都夠爽口新鮮。燒白鱔串皮脆肉林,都唔錯。肉類叫咗牛舌,牛舌燒得好好食,夠爽口又有牛味。雞翼包飯都唔錯,入邊有啲飯,幾等別。雞翼又燒得香。燒茄子我係串燒會必要,因為茄子內面啲肉會好林,加埋蒜蓉食,正!

燒白鱔串皮脆肉林,都唔錯。

2020-05-12 23 浏览
大埔美食一向好多,今天到了芝加哥串燒!店舖不大,疫情下當然要支持一下小店!這裏以串燒,炸物,日式料理,各種特色啤酒為主。先來一杯1664,用上冰杯,有誠意!燒韭菜,非常香的孜然粉味,加上辣椒粉,風味十足。原條燒茄子,每台必點,不會過油!雞皮燒得非常香脆,送酒一流。金菇肥牛卷,烤得香脆,很有日式風味!各式燒物亦做得十分有水準,餐廳整體質素十分高,店員服務亦很好👍人均200元很超值吧!疫情之下,支持小店等。等下都是十分值得的。
大埔美食一向好多,今天到了芝加哥串燒!
店舖不大,疫情下當然要支持一下小店!
這裏以串燒,炸物,日式料理,各種特色啤酒為主。
先來一杯1664,用上冰杯,有誠意!
燒韭菜,非常香的孜然粉味,加上辣椒粉,風味十足。
原條燒茄子,每台必點,不會過油!
雞皮燒得非常香脆,送酒一流。
金菇肥牛卷,烤得香脆,很有日式風味!
2020-05-12 50 浏览
好少去到大埔搵食,但朋友話太和村附近好多又平又正嘅嘢食,就帶我去試吓。位於翠和里嘅芝加哥BBQ Bar好方便,門口有位停車,如果你好彩的話😆係外面睇以為係酒吧,原來係有正餐、有串燒又有酒飲的餐廳。首先,一入門口已經好抵讚,店內完全無燒烤味,抽風做得好好👍🏻因為我好怕食串燒食到個人全身烤味又焗,丁點臭味道都無呢一點好非常滿意!而且店內環境幾有氣氛,適合同朋友飲杯嘢傾吓計。飯類選擇唔算多,但串燒種類就非常多!而且價錢都幾抵。招牌茄子燒($32)茄子燒非常驚喜,推介!我本來係唔鍾意食茄子的。但燒茄子出奇的香口,配上蒜蓉同少少蔥花味道好夾,令本來淡味的茄子變得非常惹味。我哋連皮都食埋,燒咗的皮口感好特別,少少脆有咬口。炭燒豬頸肉($19)一串豬頸肉只係$19,有五小嚿,好抵啊!燒得非常香口,外脆內滑,肥瘦比例好,唔會燒到乾晒!香烤黃花魚($88)第一次食烤魚,要等嘅時間雖然比較長,但好值得的!外皮烤得香脆,掀開裡面魚肉仲好嫩滑,而且多汁。烤魚只係用咗鹽醃咗,灑上少少檸檬汁味道好夾,亦都帶出黃花魚嘅鮮味,唔需要點調味料都好夠味。不過黃花魚比較多骨,大家食嘅時候要小心啊。蜜糖黑豚扒珍珠飯($78)

飯類選擇唔算多,但串燒種類就非常多!
而且價錢都幾抵。
招牌茄子燒

招牌茄子燒($32)

炭燒豬頸肉($19)
炭燒豬頸肉

香烤黃花魚($88)
香烤黃花魚

蜜糖黑豚扒珍珠飯($78)
蜜汁黑豚豬扒珍珠米

黑豚扒燒得剛剛好!唔會軔亦唔會太淋,同其他燒物一樣,咬落口都係juicy!蜜糖汁配珍珠米,會忍唔住食好多飯🙈

Little Creatures IPA ($48)
Little  Creature  IPA

朋友話試吓杯手工啤,好飲喎!同描述一樣,真係有淡淡果香味同時又留到啤酒花的苦澀味,女仔可以一試。

Mojito ($72)
Mojito

甜甜地好易入口,份量都唔細。

三五知己約嚟飲杯嘢食吓串燒傾吓計,係一個好選擇❤️
炭燒豬頸肉
香烤黃花魚
蜜汁黑豚豬扒珍珠米
Little  Creature  IPA
Mojito
今晚黎呢度諗住飲酒chill下😚發覺呢度啲串燒都幾好味😍呢度既氣氛唔錯,再入夜人更多燈光會較暗多少少令氣氛更加好,仲有部大電視,同fd得閒黎呢度食飯睇波飲酒傾計一流👍講返野飲先~同fd一人嗌佐一杯野飲magner original apple cider🍺同little creature pale ale🍻apple cider超級易入口甜甜地😚有層次既蘋果香味,唔會有蘋果汁個種澀味,比較清新,襯串燒一流😋另一杯入口偏苦澀但比第一杯多返啲酒香,過多陣有d小麥味,手工啤酒黎講都值得一試☺️野食方面~上菜速度超級快😳好快就一大盆送上。香蔥燒半殼扇貝聞落去好香,入口有蔥蒜味,食落去同出面蒸扇貝有d分別。仲嗌佐隻香蒜蔥花廣島蠔,都幾新鮮。鮑魚我都係嗌香蒜口味,但唔知點解入口會有芝士既香味😍👍令我驚喜既係蜜汁燒黑豚肉😳好juicy唔會柴會想食多幾舊😂仲有雞軟骨同水牛城燒雞翼,燒得好好好均勻,同埋對於唔食得太辣既人黎講bb辣岩岩好😋茄子係成個茄子,唔係得一半,都幾抵食😳另外嗌佐個燒菠蘿當甜品😂好多汁(係嗌得好多😂因為佢menu係彩print見到啲菜式都太吸引了😳最後,見到menu有催淚彈呢個菜式,都
今晚黎呢度諗住飲酒chill下😚發覺呢度啲串燒都幾好味😍

最後,見到menu有催淚彈呢個菜式,都幾得意😂嗌佐一串黎試,想知係咩得閒黎試下啦😍
2020-05-11
  • 招牌茄子燒
  • 蜜汁燒黑豚肉
  • 香蒜燒鮮鮑魚
2020-05-12 50 浏览
今日同女朋友去完街,返屋前想食個晚飯,本身諗唔到食咩..跟住女友突然醒起果陣大埔有間串燒想試,跟住就去試下,因為見啲評價都幾好,但點知超失望囉...啲串燒超唔好食...又咸...又濃...啲蒜蓉味仲悝怪地...再加上落左單既野沒黎齊,待應都可以照話你地啲野黎齊,沒落單都算啦,之後仲要收多左錢(ps:雖然今次我自己今次係大意沒對單)咁都補返句,牛扒係燒得幾好,呢個抵讚既,但整體評分真係超差,一定唔會再回頭
2020-05-11
連續幾天的假期, 外出活動開開心心, 特地選擇了到大埔 踏單車🚲, 舒展筋骨 放鬆心情😊。 原本大家想燒烤, 但因為 郊野公園的 燒烤爐暫時都 不開放, 所以朋友們決定, 哪個舒適的😚😚😚 另類燒烤。住在當區的好友,推薦這間串燒酒場😍😍酒類款式繁多🍾🍷🍸🍹🍺🥃🥂第一輪,我們order了海鮮🦐🦀🐟赤燒黑松露帶子香蒜燒鮮鮑魚香葱燒半殼扇貝鹽燒多春魚推薦黑松露帶子 ,日式刺身級帶子肉厚鮮甜,外層香脆內裡嫩滑,配上黑松露醬,倍加滋味。鮑魚鮮味 ,彈牙爽口, 蒜蓉醬十分惹味😋😋。 多春魚外皮脆卜卜, 微咸甘香。第二輪,蔬果類🌽+肉類🍖鳳梨燒🍍🍍串燒新鮮秋葵🥗車厘茄雞脾肉串🍅大葱雞脾肉串🍗人氣雞肉軟骨棒🐣孜然豬肉棒串🐖風味燒雞腎串🐤這裏的蔬菜串燒質素實在不錯, 保持到蔬菜嘅水分, 又不失燒烤的風味。 車厘茄雞髀肉串燒, 車厘茄外層微微焦香, 咬落去嘅時候有爆漿嘅感覺, 非常juicy。 孜然豬肉棒串, 孜然粉十分惹味, 外層香脆 內裏又保持肉汁, 辣辣地好滋味。😋😋朋友最鍾意Kirin 啤酒, 這裡最特別是有frozen 啤酒, 除咗原味之外仲有桃味同埋櫻花味。 如果唔鍾意有一層冰沙喺啤酒上面嘅,

住在當區的好友,推薦這間串燒酒場😍😍
酒類款式繁多🍾🍷🍸🍹🍺🥃🥂

第一輪,我們order了海鮮🦐🦀🐟
赤燒黑松露帶子
香蒜燒鮮鮑魚
香葱燒半殼扇貝
鹽燒多春魚

第二輪,蔬果類🌽+肉類🍖
鳳梨燒🍍🍍
串燒新鮮秋葵🥗
車厘茄雞脾肉串🍅
大葱雞脾肉串🍗
人氣雞肉軟骨棒🐣
孜然豬肉棒串🐖
風味燒雞腎串🐤

朋友最鍾意Kirin 啤酒, 這裡最特別是有frozen 啤酒, 除咗原味之外仲有桃味同埋櫻花味。 如果唔鍾意有一層冰沙喺啤酒上面嘅, 也有普通嘅Kirin 啤酒, 同人有桃味或者櫻花味。
我和朋友酒最後選擇咗,Kirin桃味啤酒🍑🍑+Apple cider🍎🍏
Kirin 好抵飲, 500毫升大大杯😎😎😎

2020-05-06 20 浏览
✨黃酒吧🍺超正大大份串燒✨—————————————————-.呢間已經食過好多次!有兩間分店 我覺得翠樂街呢間坐得舒服啲😚串燒選擇多 價錢都合理😛有參與罷工 店內有文宣仲推出左催淚彈串燒🤣但冇試—————————————————-太多我唔打哂喇!下面係精選推介🥰🔸香蔥燒扇貝 $39@2扇貝大隻厚肉!加蔥蒜燒好香.🔸燒雞翅包肉 $19可以揀包飯定肉 雞皮香脆入面啖啖肉勁正😍.🔸水牛城燒雞翼 $23@2有啲辣 但好香口 必食.🔸一口和牛串 $29牛味濃 肉質唔鞋 調味適中.🔸培根車厘茄卷 $20🔸培根蘆荀卷 $26咸既煙肉配車厘茄好fresh🤤蘆筍都唔錯 但兩個揀我鐘意車厘茄 .🤭一般既我覺得 :🔸烤黑松露蝦串 $28@2雪藏蝦 冇乜蝦味😂😂.🔸鹽燒多春魚 $26@4好似調味太重手 都幾咸🙈—————————————————-📍 Dragon BBQ Bar (大埔)大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖.
✨黃酒吧🍺超正大大份串燒✨
—————————————————-
呢間已經食過好多次!
有兩間分店 我覺得翠樂街呢間坐得舒服啲😚
雪藏蝦 冇乜蝦味😂😂
🔸鹽燒多春魚 $26@4
好似調味太重手 都幾咸🙈
—————————————————-
📍 Dragon BBQ Bar (大埔)
大埔翠樂街11號美豐花園地下10號舖
2020-05-04 21 浏览
今日係大埔揾食,想搵啲小店支持一下,朋友推介芝加哥串燒酒場!地方不算大,現在政府政策下更加要支持小店,所以在這裏等1小時也值得的!這裏以串燒和飲酒為主,單單是酒類就有數十款,啱晒腌尖有要求又要有特色嘅香港人!原條燒茄子,熱辣辣,蒜味十足,不會過油,很有風味!燒雞皮,十分邪惡,非常香脆!燒韭菜,加上孜然粉,風味十足!金菇肥牛卷,加上燒汁,日式風味十足!冰杯裝上的1664啤酒,係夏日炎炎真係透心涼!人均消費二百多元實在難得!店家座位不多,限聚令下繁忙時段要等位都係值得的!

原條燒茄子,熱辣辣,蒜味十足,不會過油,很有風味!
燒雞皮,十分邪惡,非常香脆!
燒韭菜,加上孜然粉,風味十足!

金菇肥牛卷,加上燒汁,日式風味十足!

冰杯裝上的1664啤酒,係夏日炎炎真係透心涼!
2020-04-29 27 浏览
這一家串燒店是我很喜歡去的地方,今天又再去,發現這一家的串燒,真的是非常好食。在Happy Hour,我一定會點一杯酒,這是一杯黑啤。San Miguel的。然後我一連點了黑松露薯條,秋葵,啤酒腸,大啡菇,花甲,都非常有鮮味。這裡還有辣到讓你挑選,我不能吃太辣,所以只選擇了小辣。到最後還未有飽,就直接點了一條烤黃花魚,黃花魚時間等待了10分鐘,可見廚師非常用心地烤制。我和朋友在這裡留了兩小時,有一個非常愉快的時光。

這裡還有辣到讓你挑選,我不能吃太辣,所以只選擇了小辣。

我和朋友在這裡留了兩小時,有一個非常愉快的時光。
2020-04-22