2022-07-13 25 浏览
工作壓力大,放工食乜好?不想回家煮飯,茶記太普通,酒樓太吵雜,今晚揀左呢間串燒酒場Chill下。餐廳環境佈置呈西式酒吧,場面很大,室內燈光昏暗,有背景音樂襯托成特別令人放鬆的狀態。酒巴牆櫃放滿各式酒類,各適其適。雖然透過玻璃與街景連成一缐,但欲與眾不同,別有洞天。飲住酒放鬆住,玻璃之隔嘅街外卻是一片繁忙,室內室外形成一個好大嘅對比。Peach Mojito $89喝一口感覺到了桃味,然後有淡淡的薄荷味,比較清新的味道。配合酒精令薄荷味更加突出。Tequila Sunrise $98果汁味比較重,甜甜的,因為要開車,餐廳特意為我調了沒酒精,與串燒配合度也很好。一口和牛串$29尺寸剛好一塊一口,熟度燒到剛好,有牛肉的肉鮮味。炭燒豬頸肉$22口感彈牙爽嫩,肉汁豐富,完全不韌,不會死咸,值得一試。推介的。風味燒雞腎串$18雞腎粒比較細粒,很爽口,剛入口以為是雞軟骨,但又無雞軟骨咁硬實,值得細味。鹽燒鮮白鱔串$58非常不錯,肉質嫩滑,皮脆肉香,保持到了肉汁,不像其他串燒店那般重味。能保持肉汁的原味。燒羊架$39燒得比較乾身,但仍然保持應有肉汁,細嚼之下享受到羊肉味,不會太蘇,但是份量不算大,適合

Peach Mojito $89
Tequila Sunrise $98

一口和牛串$29
尺寸剛好一塊一口,熟度燒到剛好,有牛肉的肉鮮味。
炭燒豬頸肉$22
風味燒雞腎串$18

鹽燒鮮白鱔串$58
燒羊架$39
燒得比較乾身,但仍然保持應有肉汁,細嚼之下享受到羊肉味,不會太蘇,但是份量不算大,適合每人一份。

鳯梨燒$23
十分清甜,多汁,不帶酸,熟度撐握到位。可以當串燒後的甜品,帶來完美句號。

*串燒不是太重口味,比較健康和食到材料的原味😋
2022-07-12 17 浏览
見元朗有間新開既串燒酒吧,就想放工去食下串燒啤一啤😋哩間餐廳既酒款好足,除咗啤酒仲有Whisky、cocktail同埋sake! 不過食串燒最夾都係啤哂,於是叫左Kirin,呢度除咗原味仲有桂花同黑加侖子味,比較少見呢兩種口味所以就叫黎試試。串燒方面我哋叫咗牛脷、金菇肥牛卷、豬頸肉、培根蘆筍卷、黑毛豬腩串、蜜糖雞翼、鳳梨燒、串燒娃娃菜、一口番薯仔、新鮮秋葵、大啡菇、牛油燒大頭蝦、香蔥燒牛扇貝、雞軟骨。肉類方面都燒得好好食,最有驚喜係金菇肥牛卷同埋培根蘆筍卷👍🏻 牛脷都好好食至於蔬菜方面,我覺得個秋葵調味好好,值得一試!而海鮮就正常發揮,大頭蝦有好多蝦膏,扇貝都好鮮甜。呢度氣氛好好,又有得睇波,仲要happy hour飲啤酒原來有平,我地杯Kirni只係$72一杯 👍🏻兩個人埋單$762,係元朗有咁chill嘅串燒酒吧,真係放工放鬆一流嘅地方👍🏻
見元朗有間新開既串燒酒吧,就想放工去食下串燒啤一啤😋

至於蔬菜方面,我覺得個秋葵調味好好,值得一試!

而海鮮就正常發揮,大頭蝦有好多蝦膏,扇貝都好鮮甜。

2022-07-12
  • 金菇肥牛卷
工作壓力大🤯,決定同老公夜晚去啤一啤🍻減壓。今日老公去元朗見客,所以我放工後就去搵佢。上網見到元朗都開咗芝加哥串燒酒場🍢🥃,唔使再揀,就哩間啦!環境開揚寬敞,一入到去係吧枱,好有氣勢同氣派。裡面用咗黑色雲石牆身,好高貴優雅。裡面設有大電視📺,睇波一流。座位寬闊,坐得舒服,最啱放工同同事或者朋友去飲返杯,食返串串燒,吹吓水。哩度嘅雞尾酒選擇真係多得驚人,你叫得出嘅,相信佢哋都有。千挑細選下,我叫咗🍹Royal Hawaii $89 (Gin, pineapple juice, lemon juice),賣相好吸引😍,色彩鮮艷,果肉又多,未飲都已經知係我杯「茶」,一飲真係立刻愛上!果味好香,好清甜易入口,女士一定鍾意❤️。我老公就俾我迫咗叫Osmanthus Kirin Draught 桂花生啤$72🍺。我自己本身好鍾意食桂花糕😋,一見到哩杯桂花味嘅生啤就梗係要叫啦。飲嘅時候散發住陣陣桂花清香味,無諗過桂花同啤酒會咁夾。哩度食物選擇亦好多,我哋揀咗好耐先揀好。我哋叫咗好多款食物🤤🍽,特別欣賞嘅有以下幾款:1️⃣ 味增甲羅燒 🦀 $48蟹膏加入鵪鶉蛋變得更香濃軟滑,味道鮮甜,最重要係一啲都唔腥,如

1️⃣ 味增甲羅燒 🦀 $48
蟹膏加入鵪鶉蛋變得更香濃軟滑,味道鮮甜,最重要係一啲都唔腥,如果可以配一片脆麵包🥖,會更正!

2️⃣ 燒prime牛小扒 🐂 $148
我哋叫咗5成熟,師傅燒得啱啱好!我哋都好鍾意個調味,甜甜哋,好惹味。牛肉味濃,而且質感嫩滑,品質高。

3️⃣ 香蒜芝士半殼扇貝 🧄🧀 $48
香蒜芝士調味香濃,扇貝大大粒而且好新鮮,食到最後我忍唔住連啲芝士醬汁都食埋。

4️⃣ 燒雞泡魚乾 🐡 $58
外面燒得脆脆的,超香口!一口魚乾,一啖啤酒,一流享受。飲啤酒嘅話,一定要叫埋!

5️⃣ 芝士松葉蟹棒 $23
蟹柳一直都係我嘅最愛,咩調味都唔使加都已經好好味。哩度嘅蟹柳又長又大條都只係$23,好抵!

蔬果🥬🍎:我哋叫咗燒尖椒串$19🌶、浦燒雞髀菇$19、日本一口蕃薯仔燒$19🍠、燒娃娃菜$16同鳳梨燒$23🍍,全部味道都唔錯😍。我自己特別情有獨鍾燒尖椒,香辣刺激,非常惹味!我老公就鍾意蕃薯仔,好香甜,做甜品最啱。

其他:我老公好鍾意培根年糕卷$25🥓,煙煙韌韌,口感過癮。燒紫菜年糕串$26🍡同蒲燒鰻魚串$26🐟都好好食☺️。

哩度除咗食物質素高,環境舒服之外,亦要讚吓職員服務周到,親切有善👏🏽。下次去元朗一定會再幫襯,同時亦期待下季英超開鑼,到時氣氛一定會好好。
2022-07-11
2022-07-10 14 浏览
👍串燒好味,擺盤靚😊推介食炸雞皮、燒牛扒、雞泡魚干、生蠔、茄子🍆、雜菇🍄👍仲有生啤🍻同cocktail 🍸👍環境舒適,design靚🌟😍👍好適合同朋友聚會☺️👍會再去食🤤
👍仲有生啤🍻同cocktail 🍸
👍環境舒適,design靚🌟😍
👍好適合同朋友聚會☺️
👍會再去食🤤
2022-07-08 26 浏览
元朗美食多籮籮,中式、西餐、日式、泰菜通通都食過,最近嘗試咗新菜式,去到芝加哥串燒酒場,除咗飲酒之外,仲可以食我鍾意嘅串燒,一邊飲酒一邊歎惹味嘅串燒。酒場地方不錯,店內氣氛唔錯,坐得舒服,最適合同friend邊吃邊喝 chill 吓 ~睇睇餐牌先,除咗多款酒選擇之外,仲有好多串燒及菜式 : 巨型安格斯斧頭扒、芝士燒龍蝦、XO醬燒廣島蠔、黑毛豬腩串、黑糖雞脾肉串、燒土匪雞翼、芝士黑松露大啡菇等,實在太多選擇啦!Dark And Stormy   $78   呢款係 Cocktail,酒味都唔算好濃,rum酒苦得嚟有少少澀,亦飮到有啲彊辣,帶出青檸清新香氣,一杯有齊多種味道,真係好唔錯。KIRIN ICHIBAN Black Currant   $72黑加侖子味嘅啤酒,面層有好多泡泡,口感綿滑,黑加侖子味突出,帶少少甜味,飲起嚟沒有一般啤酒咁苦,味道甘甜,好特別。芝士大虎蝦    $68   燒得焦香嘅虎蝦,大大隻,好多肉,蝦味特別濃厚,爽口彈牙,加上溶溶嘅芝士,完全又夾又美味。香蒜芝士黑松露燒扇貝    $52看起嚟太吸引啦,口感豐富嘅扇貝,一隻有齊芝士同黑松露,扇貝肉質鮮嫩多汁,大大提

Dark And Stormy   $78

Dark And Stormy

KIRIN ICHIBAN Black Currant
芝士大虎蝦    $68

香蒜芝士黑松露燒扇貝    $52
看起嚟太吸引啦,口感豐富嘅扇貝,一隻有齊芝士同黑松露,扇貝肉質鮮嫩多汁,大大提升唔同層次感。

流心芝士牛肉漢堡   $48
漢堡好大個而且厚實,牛肉味道濃郁,肉質結實,中間夾住流心芝士,口感溶化又creamy,滋味呀!

燒汁牛仔骨    $48
依個又係燒烤必食嘅,牛仔骨外脆內嫩,肉汁豐滿,牛味香濃,越食越想食。

原條燒茄子    $35
大大片嘅茄子,蔥花加埋調味,令原本淡淡嘅茄子提升層次感,滋味無比。

安格斯牛肉露筍串   $38
依款係選用安格斯牛肉,牛味特別濃,肉質嫩滑,牛肉包住鮮爽嘅露荀,烤焦香惹味。

燒大啡菇    $32
烤得香噴噴的大啡菇,口感軟綿綿,菇味突出,好濃郁,真的很不錯。

香蒜蔥花廣島蠔    $32
廣島蠔明有兩種口味選擇蔥蒜及芝士,燒得好香,呢個係蔥蒜,清香撲鼻,帶少許焦香,蠔肉非常新鮮,肉質嫩滑多汁,實在太美味啦!

培根車厘茄卷    $25
呢個又係配酒一流,外脆內嫩嘅培根,捲住細細粒車厘茄,清新Juicy,培根嘅鹹香味與清甜車厘茄好夾。

鳯梨燒    $23
烤過嘅鳯梨味道特別香甜,別有一番風味!片片鳯梨都清甜又多汁,消滯解膩。

2022-07-07
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 培根車厘茄卷
  • 鳯梨燒
2022-07-08 29 浏览
今日同阿媽去飲酒食串燒,我哋都嗌咗好多嘢食,係豐盛嘅晚餐😋啤酒🔸Kirin Ichiban 黑加侖子 Frozen Beer $82 (HH)🔸Kirin Ichiban 桂花 Draught $72 (HH)5pm前買一送一,而happy hour就由5pm去到8pm,跟住就係Night Hour。呢兩杯都好大杯,日本啤酒唔會太苦,容易入口,而且加咗特別口味會更好飲。Frozen beer好似沙冰嘅質感,幾特別👍🏻牛類🔸自家製和牛棒 $42🔸燒汁牛仔骨 $48🔸芝士和牛串 $32牛味香濃,和牛口感軟腍,牛仔骨就帶有咬口。豬類🔸燒豬大腸 $28🔸培根年糕卷 $25同樣啖啖肉好邪惡😈羊肉類🔸風味羊肉串 $23食到羊味但羶味唔會太重。蔬菜類🔸招牌茄子燒 $35🔸燒大啡菇 $32平日我唔鍾意食菜,但呢兩款好推薦,調味好香口,而且咬落多汁。海鮮類🔸燒原條鰻魚 $99🔸牛油帆立貝 $35🔸原隻魷魚串 $28🔸味噌甲羅燒 $48阿媽鍾意食鰻魚,原條咁上好肥美;帆立貝鮮嫩彈牙;我自己就好鍾意魷魚串同甲羅燒,非常惹味!佐酒類🔸炸大八爪魚足 $58🔸拉斯水牛芝士條 $58飲酒就要配炸物,嗌咗呢兩款都好高
今日同阿媽去飲酒食串燒,我哋都嗌咗好多嘢食,係豐盛嘅晚餐😋

啤酒

牛類
🔸自家製和牛棒 $42
🔸燒汁牛仔骨 $48

🔸芝士和牛串 $32

牛味香濃,和牛口感軟腍,牛仔骨就帶有咬口。

豬類
🔸燒豬大腸 $28
🔸培根年糕卷 $25

同樣啖啖肉好邪惡😈

羊肉類
🔸風味羊肉串 $23

食到羊味但羶味唔會太重。

蔬菜類

🔸味噌甲羅燒 $48

佐酒類
🔸炸大八爪魚足 $58

🔸拉斯水牛芝士條 $58

飲酒就要配炸物,嗌咗呢兩款都好高質,外脆內軟又香口,份量又多。

隔離個檯一直refill啤酒,食得同傾得好開心,呢度係適合朋友聚會嘅好地方~
逢星期一都有Monday blue🥱 夜晚約左朋友食飯 原來大家都好期待快d放工見面 今次我就揀左芝加哥串燒酒場 可以同朋友傾下計chill下🍻🐥雞肉軟骨棒 $28我同朋友都鐘意呢個 因為佢有個蛋漿跟埋 好好食😋 🍚燒黑松露帶子珍珠飯 $118飯都較大碗 但冇乜汁 如果可以多d汁就會更加好 帶子都大粒 每粒帶子上面都有黑松露🐮燒Prime牛小扒 $148我地揀左五成熟 味道可以但咁啱我哋呢塊扒好多筋 所以食得有d辛苦🐷炭燒豬頸肉 $22風味羊肉串 $23食落口有孜然粉味 肉質唔會太乾🍢蜜糖雞翼(兩隻)$23🍢健力士黑啤腸 $26🥚燒鵪鶉蛋 $19不過不失 正常發揮🍢炸厚切薯片 $19薯片好厚 食落好煙靭🍑🍹Peach Mojito $89甜甜地 幾易入口 唔會好苦 味道亦唔會好怪🌈🍹Rainbow $118呢杯rainbow真係好靚😍好適合打卡 比起Peach Mojito更加甜 可能入面加左七喜等候時間較長因為全部串燒都係即叫即燒 而且等到全部燒完一次過上 所有大家可以一邊飲酒一邊同朋友傾住計等 餐廳環境氣氛都幾好 星期一去都估唔到咁多人食 有興趣可以去試下☺️

🐥雞肉軟骨棒 $28

🌈🍹Rainbow $118

Rainbow
Peach  mojito
2022-07-05 182 浏览
Long weekend過後又要返工,仲係holiday mood下放工約左老友食餐好嘅,兩兄弟食串燒飲返杯就最適合不過。呢間「芝加哥串燒酒場」係大埔已經好想去,但位置比較吊腳,近期終於係元朗開左分店了,點可以唔試下?餐廳有個好靚嘅bar,可以睇到調酒師炮製飲品,仲有個好大嘅電視,可以想像到如果有波睇氣氛肯定好好。黎得呢度串燒當然係主打,係等嘢食期間,先來兩杯飲品摸摸杯底:Around The World : 以Malibu、coconut、vodka、pineapple juice及soda調製而成,賣相呈橙黃色,有一大塊菠蘿乾係面,非常吸引,飲落酒味唔重,熱帶風味十足,消暑一流。蜂蜜青檸梳打 :唔飲酒嘅朋友揀左呢杯青檸梳打,值得一讚嘅係蜂蜜同青檸梳打係分開上,咁客人就可以按自己喜好加入蜂蜜,唔駛驚太甜。等左一陣,串燒就到了,第一盤先有豬頸肉、雞軟骨、金菇牛肉卷、燒大啡菇、原條鰻魚、燒冬菇、牛小腸及一口和牛串,原條鰻魚好肥美,配埋秘製醬汁好惹味,燒大啡菇中間有煙肉同半熟蛋,大啡菇混埋蛋汁,非常juicy;而個人最推介嘅係汁燒牛小腸,入口煙煙韌韌,多汁得黎仲好入味。第二盤有鹽燒雞翼、

Around The World :
蜂蜜青檸梳打 :
第二盤有鹽燒雞翼、 車厘茄雞髀肉、日本一口蕃薯仔、燒三文魚柳及燒羊架,鹽燒雞翼外皮燒得香脆,用少少鹽調味已經好惹味,一口蕃薯仔好鮮甜,燒羊架可以揀幾成熟,我地揀左五成熟,肉質仍然鮮嫩多汁。

另一個人推薦嘅係鹽燒鮮白鱔串,上檯時真係”嘩”一聲,完全無想像到咁大件,白鱔皮燒得好脆,魚肉好嫩好好味。
食完咁多肉都要食返d菜,叫左蘆筍及粟米,當中粟米加左蜜糖燒,入口好鮮甜,有助減輕油膩感。
2022-07-04
芝加哥串燒酒場 元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖——————————————————-電話:9777-7853入元朗除左食糖水 去大欖BBQ外市區都可以食到高質串燒 BBQ!價錢公道 食水唔似其他甘深重點係上枱靚仔又好味我揀左小辣 孜然粉 海鹽 黑椒唔一定要飲酒㗎 可以用平靚正嘅地道飲品夠晒大杯有誠意 你冇睇錯呢個環境都可以享受大約$40嘅無酒精飲品門面有好大個LED Mon 好搞笑 遠處都見到可以約埋成班朋友 屋企人喺度歡聚老少咸宜 突破咗對酒吧嘅想像唔洗捱貴一百二百食一個小食會再番轉頭食 一定個龍蝦尾勁大舊 啖啖肉 燒得好正🦞🙈蜂蜜青檸梳打 $38薄苛梳打 $38碳燒牛扒 $49燒宮崎去骨雞腿 $38燒土匪雞翼 $24汁燒京蔥串 $19韭菜燒 $30蒜蓉牛油燒大頭蝦 $58蒜香牛油燒大龍蝦尾 $268鹽燒多春魚 $28香蒜芝士燒大虎蝦 $68燒雞泡魚干 $58
芝加哥串燒酒場
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
——————————————————-
電話:9777-7853

入元朗除左食糖水 去大欖BBQ外
市區都可以食到高質串燒 BBQ!
價錢公道 食水唔似其他甘深

鹽燒多春魚 $28
香蒜芝士燒大虎蝦 $68
燒雞泡魚干 $58

2022-07-02 50 浏览
🔎芝加哥串燒酒場 (元朗)💛之前係大埔都有食過 竟然最近係元朗開咗分店 當然要去支持下🍻🔹汁燒牛小腸$32 🔹鹽燒牛舌心$33 🔹骨付腸$20 🔹燒日本博多雞心$33 🔹芝士黑松露大啡菇$45 🔹香蔥燒半殼扇貝$48/2隻牛小腸都幾少食 比較肥膩但幾好味 值得試雞心好食 牛舌心都唔錯 大啡菇都好juicy🔹原條茄子燒$35 🔹韭菜燒$15 🔹鹽燒雞皮$16 🔹鹽燒鮮白鱔$58燒鱔外脆內軟 雞皮必食脆卜卜 串燒必嗌燒菇子🤤🔹燒羊架$39 🔹燒雞翅包飯$19 🔹雞肉軟骨棒$28本身怕羊騷味 不過燒羊架完全唔覺 肉仲幾爽口燒翅包飯都係啲必定好食嘅嘢🔹碳燒左口魚飯 $128之前都淨係食串燒 怕唔夠飽見到有飯就試吓 燒完嘅左口魚油脂出哂嚟 入口即溶嘅感覺 個飯有啲類似鰻魚汁係到 都唔會好dry 飯量好多😹食完已經飽咗🔸Red Horse $69/HH🔸KIRIN Black Currant $72/HH食串燒點少得啤酒 生啤已經有好多款 仲有其他cocktail 總有一款啱你飲📍元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗
🔎芝加哥串燒酒場 (元朗)💛

🔸Red Horse $69/HH
🔸KIRIN Black Currant $72/HH

📍元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
2022-06-30 31 浏览
約了幾個好耐無見的朋友一齊出去happy hour,大家都住屯元天,所以就揀了最多野食的元朗。芝加哥串燒酒場在元朗新開業,是一間有串燒食的Restaurant & Bar,串燒即叫即燒,新鮮熱辣。一人點了一杯啤酒,啤酒款式都幾多,有黑加侖子及桂花等都合女士飲用。串燒款式很多,部份要了辣,因為要配合不吃辣的朋友。不過加了辣確實是比較惹味。原條燒茄子有麵豉醬咸味,燒得夠腍又入味。叫了一份燒腩仔送酒,燒腩肥瘦均勻,皮脆肉嫩。燒白鱔很新鮮,燒至皮脆肉爽彈;三文魚頭燒出油脂,十分甘香。炸薯片外脆內軟,充滿薯香。燒菠蘿香甜無渣。羊架肉嫩多汁。金菇肥牛略有咬口。煙肉年糕非常煙韌,外面香脆。黑松露啡菇十分多汁。另外我們還叫了爽彈牛舌、豬頸肉等等,新鮮燒起食果然回味無窮。

原條燒茄子有麵豉醬咸味,燒得夠腍又入味。

叫了一份燒腩仔送酒,燒腩肥瘦均勻,皮脆肉嫩。

燒白鱔很新鮮,燒至皮脆肉爽彈;三文魚頭燒出油脂,十分甘香。

炸薯片外脆內軟,充滿薯香。

2022-06-29 24 浏览
酒精飲品不貴, 我支apple cider 好夠冰凍! 朋友嘅啤酒可能怕唔夠凍佢特登用冰水浸住~10分貼心❤️一開波已經嗌咗一堆食物, 食得出d食材新新鮮既! 可能我地一次過叫得太多 佢又一次過上菜 所以有一兩樣不算好熱辣辣~ 但整體都好好味!👍 鍾意食芝士嘅我 一定會揀芝士年糕! 面層好鬆軟, 內邊芝士味好濃郁 推薦生蠔~ 好新鮮又鮮甜~ 醬汁嘅配搭啱啱好! 鰻魚串都好食! 好juicy 環境方面, 有個大電視可播波~ 同朋友來睇波吹水一流!!!

推薦生蠔~ 好新鮮又鮮甜~ 醬汁嘅配搭啱啱好!
鰻魚串都好食! 好juicy

環境方面, 有個大電視可播波~ 同朋友來睇波吹水一流!!!

2022-06-29 154 浏览
這問位於元朗西菁街附近的酒吧餐廳,晚市主打串燒,全部即叫即燒,款式甚多,而且價錢大眾化,送返杯啤酒簡直係絕配。串燒有豬、牛、雞、海鮮及蔬菜,因即叫即燒的關係,都需要等一陣先有得食。所以叫定杯啤酒一邊傾計一邊等就最明智。串燒有辣有唔辣,辣度亦都有得選擇,我們每樣都點了一些,其中白鱔真是生燒,鱔肉彈牙鮮甜。牛舌肉質爽彈;一口和牛入口有油脂甘香。芝士黑松露大啡菇十分JUICY。炸厚切薯片香脆,送酒一流。安格斯牛肉露筍裏面爽脆,牛肉油脂滲入露筍內。羊架肉質嫩腍,而且有焦香,配上薄荷醬正好減輕羊騷味。燒豬大腸外脆內有咬口。玉子燒帶點甜蛋香。雞肉軟骨棒點上蛋漿更滑,裏面有粒粒雞軟骨,幾有咬口。

牛舌肉質爽彈;一口和牛入口有油脂甘香。

芝士黑松露大啡菇十分JUICY。

炸厚切薯片香脆,送酒一流。

安格斯牛肉露筍裏面爽脆,牛肉油脂滲入露筍內。

羊架肉質嫩腍,而且有焦香,配上薄荷醬正好減輕羊騷味。

燒豬大腸外脆內有咬口。

玉子燒帶點甜蛋香。

雞肉軟骨棒點上蛋漿更滑,裏面有粒粒雞軟骨,幾有咬口。
2022-06-26 24 浏览
好少晚飯淨係食串燒,但呢度有好多選擇淨係食串燒都食飽,當然唔少得beer beer佢🍺試咗好多款嘢食,當中自己比較鍾意嘅有幾款串燒有得揀辣度,我揀小辣,自己得啱啱好原條茄子燒平時都好鍾意食茄子,以前自己燒嘢食都試過原條茄子咁燒,但係調味總係冇餐廳整得咁好食,呢度嘅味道都唔錯!香蒜蔥花廣島蠔,新鮮熱辣辣推介一定要趁熱食!以前淨係去台灣先會食鴨舌,真係好耐冇食過啦,好正😍炸厚切薯片平時鍾意食飯點都要食返啲澱粉質😂一定要試吓炸薯片。Little creatures pale ale 手工啤果香味完全唔苦平時唔鍾意飲啤酒都覺得幾好飲🍻
好少晚飯淨係食串燒,但呢度有好多選擇
淨係食串燒都食飽,當然唔少得beer beer佢🍺

試咗好多款嘢食,當中自己比較鍾意嘅有幾款
串燒有得揀辣度,我揀小辣,自己得啱啱好

原條茄子燒

香蒜蔥花廣島蠔,新鮮熱辣辣推介
一定要趁熱食!

以前淨係去台灣先會食鴨舌,
真係好耐冇食過啦,好正😍

炸厚切薯片
平時鍾意食飯點都要食返啲澱粉質😂
一定要試吓炸薯片。

Little creatures pale ale 手工啤
果香味完全唔苦
平時唔鍾意飲啤酒都覺得幾好飲🍻
2022-06-23 22 浏览
🐳最近元朗也開了不少餐廳,這間是其中一間「芝加哥串燒酒場」。是一間喝酒吃串燒的好地方,今次就來試一試!🤩🐳基本上種類非常之多,海鮮,肉類,蔬菜類,非常之多選擇。酒類提供也很多,好適合和三五好友一起來喝一杯,價錢也合理的。🐳環境也十分舒適,由於新開張,一切都新淨企理。由於製作食物需時,需要耐心等候!食物味道方面,所有食材是即燒即食,口感和味道都極佳。非常推薦安格斯牛肉露筍串,黑啤豬肉腸和茄子燒Yummy Yummy 😋