2023-02-20 11 浏览
放假入元朗玩下, 行下商埸, 悠悠閒閒放下假真係好寫意。夜晚再食埋食或者坐係酒吧飲下酒傾下計, 就真係爽了。去到明雲閣附近都好多餐廳食肆, 呢間位於金祥坊地下嘅一間酒吧, 新開且門面耀目嘅酒吧, 外牆設有橫額般大小的電子螢幕, 火光熊熊配上大魔王的畫面, 當場比佢吸引住啦。場內燈光昏暗, 大電視放於全場中央多眼處, 大約可容納25-30人的小小空間, 幾有氣氛!坐抵叫兩杯野飲下先, Happy Hour 時間, 叫一杯GlaBlanca San Mihuel 生啤 ($75) 一杯Peach mojito ($89)。生啤即卙, 正呀! Peach mojito裝飾得好靚, 就連調酒師自己都要幫佢影相呀! 杯酒有甜甜既少少桃肉, 加薄荷葉, Rum酒, 梳打, 青檸及蜜糖, 酒精味唔算濃烈易入口, 真係唔錯。每枱客坐低都有一大杯花生, 話時話, 啲花生好香脆好好食喎!餐牌上每項串燒均附有圖片, 近百種選擇, 有牛、豬、鳥、蔬菜、海鮮、佐酒和羊肉類別, 睇落樣樣都好吸引, 款款也想品嘗一試, 攪到我地都諗咗好耐, 心大心細唔知食咩。除串燒外更有前菜及主食, 任君選擇, 而且價錢有平有貴。

我哋點咗10幾款試下,
燒牛油半熟帶子串 - $63
香蔥燒半穀扇貝2隻 - $55
燒牛油帆立貝串 - $38
鹽燒雞軟骨串 - $16

其中幾款真係好出色, 香蔥燒半穀扇貝及香蔥燒蟶子皇, 大量蒜同蔥鋪滿扇貝及蟶子, 兩款都好大隻, 燒得啱啱好, 都幾多汁, 好惹味!

XO醬燒廣島蠔(半打) , 表面鋪滿XO醬, 蠔好大隻飽滿, 一咬多汁, 蠔肉size適中, 蠔殼盛載著清新蠔汁好juicy, XO醬香辣, 配埋生蠔又冇搶哂生蠔啲鮮味, 真係好正, 一個人都可以食哂6隻呀!

燒日本博多雞子串, 第一次食燒雞子, 燒完雞子個皮好似有層脆衣包住, 內裡質感粉身, 在調味料加持下沒有異味, 都唔錯, 值得一試!

鳳梨燒都燒得好靚, 鮮甜又多汁, 真係食唔停口, 仲要好細心切開細細舊。

燒土匪雞翼串, 雞皮燒得夠乾身 但雞肉依然嫩滑, 仲有啲孜然粉味, 同雞翼夾埋真係好正!

整體而言, 串燒樣樣都好食, cocktail調得超靚, 適合三五好友一同來Chill下傾下計!

2023-02-20 17 浏览
[芝加哥串燒酒場 元朗]📍元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖-尋晚同朋友嚟咗元朗一間幾有格調嘅串燒bar飲下酒🦦餐廳裝修同埋裝飾令人放鬆,座位寬敞,坐得都幾舒服,食物質素都非常之唔錯~~- San Might Light $39-碳燒牛扒 一塊 $49都幾大塊,燒得啱啱好,入口鮮嫰有牛味🫶🏻-炭燒豬頸肉 一串 $22香口又嫰滑,啖啖肉❤️-香蒜燒鮮鮑魚 半打 $158口感彈牙爽口,入口鮮甜-蔥燒半殼扇貝 兩隻 $55扇貝非常之新鮮,味道鮮甜🫶🏻-鹽燒鮮白鱔串 一串 $58 啖啖肉,好爽口,魚皮燒到好香口,正!-香蒜蔥花廣島蠔 半打 $188鮮甜多汁,有好多蒜同蔥,夠重口味-燒黑松露帶子珍珠飯 $118帶子全部都大大粒,好鮮甜,加埋黑松露真係大滿足🔥
[芝加哥串燒酒場 元朗]
📍元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
San Might Light $39
碳燒牛扒 一塊 $49
都幾大塊,燒得啱啱好,入口鮮嫰有牛味🫶🏻
炭燒豬頸肉 一串 $22
香口又嫰滑,啖啖肉❤️
香蒜燒鮮鮑魚 半打 $158
口感彈牙爽口,入口鮮甜
蔥燒半殼扇貝 兩隻 $55
扇貝非常之新鮮,味道鮮甜🫶🏻
鹽燒鮮白鱔串 一串 $58
啖啖肉,好爽口,魚皮燒到好香口,正!
香蒜蔥花廣島蠔 半打 $188
鮮甜多汁,有好多蒜同蔥,夠重口味
燒黑松露帶子珍珠飯 $118
帶子全部都大大粒,好鮮甜,加埋黑松露真係大滿足🔥
2023-02-20 7 浏览
Weekend想揾嗰地方同朋友chill下 記得之前路過幾次 對呢間bar印象特別深刻✌🏻全因佢哋門面有勁多火焰🔥當然係用螢幕播出嚟啦👻今日去試吓佢!👍🏻 燒物種類超多 menu上已經分咗唔同類別 大家按自己喜好選擇畫紙就得喇✍️我哋揀咗小辣口味 好啱胃口🤤✅ 海鮮類:香蒜蔥花廣島蠔:超級肥美 咬落去爆汁🦪香草燒半殼扇貝:熟度剛好 調味好惹味蒜香芝士燒龍蝦🦞:芝士超級足 肉質爽口好彈牙燒牛油半熟帶子:半生熟 外皮脆脆 內裏鮮甜巨型甲羅燒:好驚喜 入面充滿蟹膏、蟹肉 啖啖滿足✅ 肉類:黑毛豬腩串:好邪惡 油脂滿滿 但唔油膩黑啤豬肉腸:啤酒🍻味道好重 送酒一流水牛城燒雞翼:甜甜辣辣 惹味!燒雞皮餃子:比較少見 好值得叫🥰✅ 蔬菜類: 茄子燒:蒜蓉香🧄爆發 芝士黑松露大啡菇:好鍾意呢個配搭 大啡菇有汁鳳梨燒:好甜好正✅ 佐酒類: 燒芝士年糕:原來烤好味過炸 流心芝士好滿足🧀串燒鵪鶉蛋:爆開嗰吓好夾 夠味👍🏻 Magnets Original Apple Cider🍎🍏酸度較高 有蘋果香氣 食串燒嘅好朋友注意事項⚠️-酒吧位置唔多 去之前可以先行預訂!

👍🏻 燒物
✅ 海鮮類:
香蒜蔥花廣島蠔:超級肥美 咬落去爆汁🦪
香草燒半殼扇貝:熟度剛好 調味好惹味

蒜香芝士燒龍蝦🦞:芝士超級足 肉質爽口好彈牙

燒牛油半熟帶子:半生熟 外皮脆脆 內裏鮮甜

巨型甲羅燒:好驚喜 入面充滿蟹膏、蟹肉 啖啖滿足

✅ 肉類:
黑毛豬腩串:好邪惡 油脂滿滿 但唔油膩

黑啤豬肉腸:啤酒🍻味道好重 送酒一流
水牛城燒雞翼:甜甜辣辣 惹味!

燒雞皮餃子:比較少見 好值得叫🥰

燒芝士年糕:原來烤好味過炸 流心芝士好滿足🧀
串燒鵪鶉蛋:爆開嗰吓好夾 夠味

酸度較高 有蘋果香氣 食串燒嘅好朋友

注意事項⚠️
-酒吧位置唔多 去之前可以先行預訂!
2023-02-19 18 浏览
芝加哥兩公婆有時都想麻甩下去下酒吧飲下野chill下, 今次我地就再麻甩的去埋食串燒🙊呢間芝加哥串燒酒場我知道係大埔都有, 今次就係元朗呢間試下先😊佢地既款式都幾多樣化, 居酒住串燒為主, 我地就咩都揀左的!1/ 黑啤豬肉腸🌭 $26估唔到啤酒可以咁配肉腸, 但食落又出奇地夾👍🏾2/ 茄子燒🍆 $39原條茄子燒一絲絲拉起配上小小辣既辣粉惹味極至3/ 鹽燒鮮白鱔串🐟 $58嫩肉而且醬汁味濃, 入口立即溶化4/ 鹽燒三文魚頭🐟 $68膠質滿滿既三文魚頭令人食哂的肉都要繼續啜的骨😂5/ 巨型甲羅燒🦀 $99呢個係真巨型, 蟹肉好似碗飯咁多😂6/ 燒雞泡魚干🐡 $58燒得香口撲鼻, 食落煙煙韌韌👍🏾7/ 燒芝士年糕🧀 $32芝士味超濃郁而且好軟熟8/ 炸拉絲水牛芝士條🧀 $65皮炸得好薄而脆口, 仲有成六件咁多都幾抵食9/ 時令海魚一夜干🐟 $108一分為二既燒魚魚肉好嫩, 燒得恰到好處, 帶有一絲絲既烤香味, 超快就清左碟😂10/ Peach Mojito🍸 $89坊間好少何有其他味道嘅Mojito, 今次就試下桃味, 多左份甜味幾得意👍🏾11/ Gin Tonic🍹 $86好少可見Gin
芝加哥

1/ 黑啤豬肉腸🌭 $26
估唔到啤酒可以咁配肉腸, 但食落又出奇地夾👍🏾

2/ 茄子燒🍆 $39
原條茄子燒一絲絲拉起配上小小辣既辣粉惹味極至

3/ 鹽燒鮮白鱔串🐟 $58
嫩肉而且醬汁味濃, 入口立即溶化

4/ 鹽燒三文魚頭🐟 $68
膠質滿滿既三文魚頭令人食哂的肉都要繼續啜的骨😂

5/ 巨型甲羅燒🦀 $99
呢個係真巨型, 蟹肉好似碗飯咁多😂

6/ 燒雞泡魚干🐡 $58
燒得香口撲鼻, 食落煙煙韌韌👍🏾

7/ 燒芝士年糕🧀 $32
芝士味超濃郁而且好軟熟

8/ 炸拉絲水牛芝士條🧀 $65
皮炸得好薄而脆口, 仲有成六件咁多都幾抵食

9/ 時令海魚一夜干🐟 $108

10/ Peach Mojito🍸 $89

11/ Gin Tonic🍹 $86
好少可見Gin Tonic用呢種杯飲, 但大杯好多就咩杯都冇所謂😂
2023-02-11 17 浏览
📍 📍 📍 芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖襯住Happy Friday今次嚟到元朗附近既一間串燒店,呢到既環境氣氛同成個整體都好𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥好正,最適合把酒談心或者一大班朋友一齊小酌幾杯,如果遇上球賽直播,呢到既氣氛一定仲正仲熱鬧!!🤩🥰🍺🍢🍡 溫馨提示,嚟既話最好記得預先訂枱,因為坐左陣好快已經全場爆滿,好有氣氛!🔥整體評分: 😋😋😋😋.8/5 ⭐️黑加倫子味KIRIN啤酒 💰$75 ⭐️IPA Draught 生啤 💰$76 呢到有放題任飲,但因為我和朋友酒量都不太好,又有揸車,所以單點會比較啱我地。呢到有不同水果味啤酒,勝在份量也較大款式又多! ⭐️鹽燒白鱔串 💰$58 睇開我打食評都知我好鍾意食鱔,呢到既燒鱔實在係必點!簡簡單單地鹽燒就已經相當有味,白鱔夠晒肥,個皮燒到好脆口薯片一樣,而啲肉仲滴緊汁咁好鮮味肥味~ ⭐️燒宮崎去骨雞腿 💰$42 日本雞腿燒出黎特別唔同,唔止多汁唔乾唔鞋肉質仲好有彈性,用鹽燒最簡單又食到個原味。 ⭐️茄子燒(原條) 💰$48 茄子份量多之餘亦好厚肉,表面可見有很多蒜蓉蔥花同和孜然粉,十分惹味。好食到我叫左兩轉茄子
📍 📍 📍 芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖

整體評分: 😋😋😋😋.8/5 ⭐️黑加倫子味KIRIN啤酒 💰$75 ⭐️IPA Draught 生啤 💰$76 呢到有放題任飲,但因為我和朋友酒量都不太好,又有揸車,所以單點會比較啱我地。呢到有不同水果味啤酒,勝在份量也較大款式又多! ⭐️鹽燒白鱔串 💰$58 睇開我打食評都知我好鍾意食鱔,呢到既燒鱔實在係必點!簡簡單單地鹽燒就已經相當有味,白鱔夠晒肥,個皮燒到好脆口薯片一樣,而啲肉仲滴緊汁咁好鮮味肥味~ ⭐️燒宮崎去骨雞腿 💰$42 日本雞腿燒出黎特別唔同,唔止多汁唔乾唔鞋肉質仲好有彈性,用鹽燒最簡單又食到個原味。 ⭐️茄子燒(原條) 💰$48 茄子份量多之餘亦好厚肉,表面可見有很多蒜蓉蔥花同和孜然粉,十分惹味。好食到我叫左兩轉茄子!一定要點! ⭐️燒原隻原隻魷魚串燒 💰$28 份量大為驚人,無諗過串魷魚咁大串足,肉質無比彈牙,完全唔會黏住牙齒,魷魚切成細細塊很容易入口,好貼心,食完好滿足!要嗌! ⭐️燒羊架 💰$43 唔羶又不失羊肉味,肉質仲好鮮嫩,配埋個汁又另一種感覺,好夾! ⭐️燒日本博多雞子 💰$29 燒雞子真係唔係周圍有得食,雞子鮮味都夠惹味,咬開爆汁,正!

⭐️燒土匪雞翼 (2隻)💰$25 雞翼燒到夠香口又唔會過火,雞皮個位脆卜卜,個調味又好夠。 ⭐️雞肉軟骨棒 💰$28 連埋生鵪鶉蛋上 ,點嚟食好香蛋味又好滑,好味! ⭐️健力士黑啤腸 💰$26 好特別既腸,唔係周圍有得食,腸仔加入左黑啤成分,令到腸既肉質鬆化,一咬爆汁! 😋因為呢個酒場實在太多選擇太多嘢食!所以我精選咗啲必食嘅串燒嚟介紹俾大家~~
我仲食左煙燻和牛牛舌$38、碳燒牛扒$49、炭燒豬頸肉串$22、雞腎串$19、大蔥雞脾肉串$25、吞拿魚玉子燒$38、脆辣炸雞膇$58、燒豬大腸$29、燒冬菇$18、韭菜燒$16、鹽燒雞皮$16、燒芝士年糕$32、鹽燒鯖魚$48…全部都好食兼好鮮味惹味。真心呢度啲野食性價比高,又平又好食,難怪咁爆場!! 回頭:YES!! 呢到氣氛好,酒好飲選擇多、串燒食物性價比高又多款,非常適合三五知己嚟相聚!又泊到車又chill又抵食,係門口就有咪錶又方便睇到架車!正!!下次嚟會想主玫啲海鮮類試下❣️❣️
2023-02-10 41 浏览
環境好chill. 好正,燈光紛暗。 同三五知己飲番杯, 食住野嘆下都幾好😇 飲品方面: snowball 真係好岩女仔飲。 因為飲落甜甜地, 飲Bailey 溝左雪碧既感覺,好易入口, 一杯接一杯都冇問題。第二杯就係Godiva chocolate. 濃郁既朱古力味,香味濃郁。 泰式生蝦,口感彈牙, 味道好正, 好新鮮。 土匪雞翼,鮑魚和鵝肝是很推薦的其中三款, 燒既技術好高超, 雞翼外脆內軟, 鮑魚鮮味十足, 鵝肝油脂分布好平均,好吸引。 當中羊臉肉和甲羅燒係相對有signature, 羊臉肉真係第一次試,羊味口感好軟, 唔會好韌。 甲羅燒既蟹膏味道好濃郁, 值得一試!

泰式生蝦,口感彈牙, 味道好正, 好新鮮。

2023-02-08 374 浏览
放工同朋友輕鬆一下,來到元朗呢間裝修得雅緻酒場。串燒款式選擇不少,有牛、豬、鳥、蔬菜、海鮮、佐酒和羊肉類別,每個類別都有其他串燒店少見牛同羊內臟。其中最難忘包括汁燒牛小腸:牛小腸佈滿香濃醬汁,比羊腸串厚身,食落更有嚼頭﹗招牌燒牛骨髓:表面有少許蔥花,牛骨髓本身味道不大,口感偏粉身,燒來食就較特別﹗燒和牛胸爽串:燒完之後睇落會縮水,但一咬爆出,口腔充滿牛脂香味﹗燒羊款式好多,點了燒羊架、燒新疆羊臉肉、風味羊雜串、地道燒羊腸串。燒日本博多雞子:第一次食燒雞子,質感粉身,在調味料加持下沒有異味,可以接受﹗日本博多雞心串:相對雞子而言,我自己比較鐘意雞心串,肉質粉嫰惹味﹗原條茄子燒:賣相睇落養眼,有不少孜然粉、蒜、蔥,茄子肉嫰滑多汁﹗香蒜蔥燒廣島蠔:表面有好多蔥蒜,蠔好大隻飽满,一咬多汁﹗最後點了韭菜燒、燒菠蘿、芝士焗雜菌,平衡返蔬菜纖維﹗當然少不了每人點一枝啤酒,朋友1664 比較易入口,而Samuel Adams Boston入口較為苦澀,但又出奇地夾濃郁而又邪惡串燒。
放工同朋友輕鬆一下,來到元朗呢間裝修得雅緻酒場。
其中最難忘包括

香蒜蔥燒廣島蠔:表面有好多蔥蒜,蠔好大隻飽满,一咬多汁﹗

最後點了韭菜燒、燒菠蘿、芝士焗雜菌,平衡返蔬菜纖維﹗

2023-02-07
2023-02-08 19 浏览
🔹️芝加哥串燒酒場 (明雲閣)🔹️同好耐無見既朋友想搵間餐廳傾下,但又想輕鬆飲下酒,把酒談心,發現原來元朗開左間芝加哥串燒酒場,環境好寬闊舒服,仲有大電視可以睇波睇片,真係幾爽架酒場既食物種類都好多元化,有佐酒類,其中【枝豆】真係飲酒必點既小食之一🦑🦐而海鮮類更係最吸引我既種類🥢味增甲羅燒蟹膏釀蟹蓋,蟹膏上面加了少許鮮甜蟹肉,味道濃郁,再把鵪鶉蛋攪拌享用更加好食🥢鹽燒三文魚頭燒得好脆身,鹹香味十分,三文魚肉還保留肉汁,適量檸檬汁食用,更能提鮮🥢芝士燒廣島蠔極度讚揚燒廣島蠔,叫左半打蠔,肉質飽滿肥美,口感嫩滑仲有蠔汁,真係食完一隻想再食一隻,如果有更多芝士配料就更好啦🤤🥢香蒜芝士黑松露燒扇貝香蒜、芝士、黑松露三種食材既配搭,整體口感唔錯,又唔會太重味🥢鳳梨燒切開已經有鳳梨汁彈出,好Juicy,甜甜酸酸好開胃🥢茄子燒🥢串燒娃娃菜🥢風味燒雞賢串🥢芝士黑松露大啡菇滿滿既芝士覆蓋整個大啡菇,食落好滿足呀🤤🥢石燒Prime牛小扒我地點左五成熟既熟成程度,如果需要更熟或更生可通知店員處理,店員都好友善牛小扒牛味濃郁,有咬口🍺Kirin - Osmanthus淡淡既桂花味,小甜易入口🍹Rainbow菠蘿味
🔹️芝加哥串燒酒場 (明雲閣)🔹️

🦑🦐而海鮮類更係最吸引我既種類
🥢味增甲羅燒

🥢鹽燒三文魚頭

🥢芝士燒廣島蠔

🥢香蒜芝士黑松露燒扇貝

🥢鳳梨燒
切開已經有鳳梨汁彈出,好Juicy,甜甜酸酸好開胃

🥢茄子燒
🥢串燒娃娃菜
🥢風味燒雞賢串

🥢芝士黑松露大啡菇
滿滿既芝士覆蓋整個大啡菇,食落好滿足呀🤤

🥢石燒Prime牛小扒
牛小扒牛味濃郁,有咬口

🍺Kirin - Osmanthus
淡淡既桂花味,小甜易入口
🍹Rainbow
菠蘿味重,小甜,未飲前好打卡able🤪

同朋友唔經唔覺就傾左兩小時,真係舒服既暢談,下一次有機會可以試埋佢地既酒精放題$388/位,可以任飲生啤、手工啤、紅白酒,到時真係不醉無歸啦,哈哈哈

2023-02-07 35 浏览
今日突然想食串燒,走到元朗一間有酒飲又有串燒食既「芝加哥串燒酒場」,一於試一試佢。當日係下午茶時間,餐廳唔算多人,相對座位都比較寬敞。打開Menu 見到各式各樣既串燒,包括海鮮、肉類同蔬菜等。由於係海鮮控,所以一開波就揀左幾樣海鮮。香蒜燒鮮鮑魚一向都鐘意食鮑魚,清蒸食得多,估唔到燒鮑魚都可以咁有鮮味,配上炸過既蒜茸,確係幾惹味。鹽燒鮮白鱔串燒白鱔的確幾講求功夫,首先鱔一定要夠脆先好食,幸好呢次既鱔肉算脆身,加埋孜然粉,帶出左佢既鮮味。原隻魷魚串: 以性價比黎講,$28 一隻魷魚的確幾抵,送到面前時,陣陣既魷魚香味帶起食慾,急不及待就馬上擺入口,的確幾香口。招牌燒法國鵝肝講得做招牌,無理由唔試掛? 鵝肝燒得香身之餘,又唔會太油,唔會覺得膩,好好食!招牌燒牛骨髓: 牛骨髓算係比較冷門既選擇,味道比想像中好。芝士黑松露大啡菇每次食All day breakfast 或者燒野食,我都偏好大啡菇,燒出黎總係多汁好食,呢度既亦都唔例外,配上芝士後變得更香口,增加層次感。極品即燒乳豬未到餐廳前已見到客人對呢味乳豬讚口不絕,燒起上黎香噴噴的確係幾吸引,食落去塊皮仲係脆既添,老老實實一串真係未必夠喉。蜜

香蒜燒鮮鮑魚

鹽燒鮮白鱔串

招牌燒法國鵝肝

招牌燒牛骨髓: 牛骨髓算係比較冷門既選擇,味道比想像中好。

芝士黑松露大啡菇

極品即燒乳豬

蜜汁燒黑豚肉
這塊黑豚肉其實即係豬扒,不過肉質鮮嫩,加上蜜糖之後十分惹味,就好似食緊叉燒咁。

安格斯牛板腱珍珠飯
同行友人覺得唔夠飽,需要order一款主食,就揀左呢個珍珠飯。牛板腱份量一d都唔少,都有差唔多10塊,配上鰻魚汁後十分好送飯,友人好快就KO哂成碗。

時令即開生蠔
估唔到串燒店會有生蠔,生蠔肉質尚算鮮甜,叫做可以一解生蠔癮。

以酒場黎講,呢間鋪既串燒算屬於高質,性價比算高,環境十分闊落,適合飲酒吹水,再食少少野咁,值得推薦。
2023-02-06 14 浏览
Happy Friday~想搵間吧啤啤佢依間芝加哥仲有好多款串燒揀~岩哂送啤酒兩大版串燒~仲可以揀辣度建議揀bb 辣~小辣係辣好多 麻辣薯條麻辣味唔算重,份量多又炸得夠脆!原條茄子燒好香孜然同蔥味~茄子又燒得夠淋身!全部熱辣辣上碟~雞軟骨好爽脆雞腎都係偏爽口又入味雞翼叫左兩種味道蜜椒味,比較似BBQ 風味,蜜糖味較重土屝就當然係孜然味為主~兩種都燒到外皮外脆內軟,入面唔會乾翠肉瓜好甜~又軟身娃娃菜同韭菜就偏濃味炸大八爪魚足份量唔算少,炸得好靚,而且八爪魚好彈牙,口感好好,點埋泰辣醬一流!玉子燒好厚身,蛋味香濃,食落甜甜地燒菠蘿夠Juicy, 而且夠甜香蔥燒扇貝睇到面頭就知d 配料幾多啖啖蔥味~夾埋扇貝唔錯香蒜燒鮮鮑魚鮑魚好大隻~而且夠彈牙,d 腸又處理乾淨當然唔少得啤酒啦!左面係Frozen beer 黑加侖子味~連沙冰都有啖啖酒味!好Fresh!右邊係Apple cider 蘋果味甜甜地夠易入口
Happy Friday~想搵間吧啤啤佢

依間芝加哥仲有好多款串燒揀~
岩哂送啤酒

兩大版串燒~仲可以揀辣度
建議揀bb 辣~小辣係辣好多

麻辣薯條
麻辣味唔算重,份量多又炸得夠脆!

原條茄子燒
好香孜然同蔥味~
茄子又燒得夠淋身!

全部熱辣辣上碟~

雞軟骨好爽脆
雞腎都係偏爽口又入味
雞翼叫左兩種味道
蜜椒味,比較似BBQ 風味,蜜糖味較重
土屝就當然係孜然味為主~兩種都燒到外皮外脆內軟,入面唔會乾
翠肉瓜好甜~又軟身
娃娃菜同韭菜就偏濃味

炸大八爪魚足

玉子燒好厚身,蛋味香濃,食落甜甜地

燒菠蘿夠Juicy, 而且夠甜

香蔥燒扇貝
睇到面頭就知d 配料幾多
啖啖蔥味~夾埋扇貝唔錯

香蒜燒鮮鮑魚
鮑魚好大隻~而且夠彈牙,d 腸又處理乾淨

當然唔少得啤酒啦!
左面係Frozen beer 黑加侖子味~
連沙冰都有啖啖酒味!好Fresh!
右邊係Apple cider 蘋果味甜甜地夠易入口

2023-02-03
今日👭🏻孖妹約好出元朗食好西,趁星期六去左呢間集串燒+酒吧於一身嘅好地方搭地鐵朋友仔可以喺朗屏站落車,步行大約10分鐘,餐廳喺香港比較少見同時有串燒食嘅地方👭🏻孖妹叫左好多款串燒美食,仲可以揀串燒辣度(唔辣/BB辣/小辣/中辣/大辣),談心傾計就緊係叫下兩杯Cocktails Chill一Chill🥢燒Prime牛小扒💰148✨ 餐廳提供3/5/7成/全熟,👭🏻孖妹揀咗五成熟✨熟度啱啱好,牛扒側邊有一條肥膏,可以輕易切除,鍾意食肥嘅朋友都可以一齊食,因為油脂多夠肥美,牛味重,食到少量筋不過可以接受👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌘🥢安格斯牛肉露荀卷 💰38✨有三件,每件有五至六條幼身嘅露荀包住,牛肉牛脂重,連埋清脆露荀食好惹味👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢安格斯牛肉香蔥卷 💰32✨同露荀卷一樣,分別係內餡換上香蔥,廚師喺香蔥切出白蔥位置,再捲着安格斯肥牛,可惜蔥白有啲老帶渣👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌗🌑🥢極品即燒乳豬💰78✨肥瘦適中,香脆薄外皮、肥肉中間、瘦乳豬肉底層🐷層次分明👭🏻孖妹本身好怕肥但都忍唔住食晒落肚👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑🥢香蒜燒鮮鮑魚💰82✨一份有3件,主要以金銀蒜🧄烹調完,切粒香蔥提升賣

🥢燒Prime牛小扒💰148

🥢極品即燒乳豬💰78

極品燒乳豬

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🥢香蒜燒鮮鮑魚💰82

✨一份有3件,主要以金銀蒜🧄烹調完,切粒香蔥提升賣相✨鮑魚爽口彈牙,本身未有太過多嘅調味,但連埋金銀蒜食就啱啱好

🥢鹽燒鮮白鱔串💰58

廚師喺白鱔面塗上燒汁,所以肉質完全唔乾好濕潤,外皮仲帶焦香,加埋蔥花食一鹹一甜忍唔住食完一啖有一啖
✨白鱔好厚肉,雖然有少量骨,但燒到骨好脆卜卜,所以食埋都唔怕

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌖

🥢牛油燒大頭蝦💰58

✨主要以海鹽、牛油🧈燒熟大頭蝦,蝦身🦐肉質新鮮,蝦外殼夠哂硬淨,記得都要拆埋蝦頭,仲有鮮橙色嘅蝦膏🤫

🥢芝士黑松露扇貝(2隻)💰58

廚師以鮮扇貝、白汁、扇貝,鋪上一小匙黑松露同Mozzarella cheese🧀燒熟
✨扇貝熟度啱啱好,肉質算嫩滑,唔會過咗火候,可惜腸臟未有清理

🥢鹽燒銀鱈魚💰108

✨銀鱈魚🐟油脂較多,餐廳用上原條銀鱈魚切開一薄片,以海鹽燒熟,另外配上一兜以檸檬醋🍋為基底嘅醬汁+¼個檸檬呈上比客人
廚師煎得好香脆,兩面煎到金黃色⭐️賣相不錯,油脂好足好滿足
✨魚有大條魚骨,小心食就可以

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌖

🥢Tequila Sunrise 💰98

✨呢款Cocktail以龍舌蘭酒、橙汁🧃紅石榴糖漿調制,面有薄荷葉🌱同橙乾🍊做裝飾建議飲用前覺攬勻酒杯底部令酒精同果汁融合,飲落帶微微橙汁味,有龍舌蘭餘韻,口感清爽唔會太甜
✨ 👷🏻‍♀️細孖會形容似清爽版橙汁梳打🥤怕飲酒精類飲品嘅女仔可以試呢款Cocktail

🥢Pina Colada 💰86

✨ 👩🏻‍💼大孖要咗呢款Cocktail,調酒師以冧酒🥃馬利保椰子🥥菠蘿汁🍍牛奶🥛調配
✨幾易入口,椰子冧酒本身帶甜,口感順滑,唔好甜嘅客都可以order,菠蘿汁就唔係太飲得到

👭🏻孖妹評分:🌕🌕🌕🌕🌕

• 香蒜燒鮮鮑魚
  • 安格斯牛肉露荀卷
  • 燒Prime牛小扒
2023-02-02 27 浏览
跟朋友去左間好有Feel的餐廳酒吧睇波 感受一下氣氛~呢度有大電視同音響 全場一齊睇波原來好開心不過我都係比較注意食野方面🤣🤣呢度d串燒真係好出色 配搭埋啤酒同cocktail ~🍹Magners Original Apple Cider $58🍹Sex On The Beach $98兩款都係較易入口的 清甜果味cocktail沖到好靚 真係糖衣毒藥呀🫢.🔸A5極品和牛粒 $128🔸鹽燒牛舌心 $33 ~最近大愛 喜歡佢咬落夠質感🔸金菇牛肉卷 $28🔸蜜汁燒黑豚肉 $46 ~驚豔的好吃 外脆內嫩🔸燒豬大腸 $29 ~好脆🔸雞肉軟骨棒 $28 ~呢個沾埋蛋漿食 軟骨棒索索聲🔸鳳梨燒 $26 ~燒左既菠蘿係最甜既🔸燒尖椒串 $19🔸韭菜燒 $16🔸味增甲羅燒 $48 ~超多蟹膏🤤🔸浦燒鳗魚串 $29 ~肥美🔸招牌燒法國鵝肝 $82 ~肥美🔸燒紫菜年糕串 $28 ~超煙un 可以當甜品🔸脆辣炸雞膇 $58 ~好食過麥xx🫢🔸烤魷魚 $20 ~沾蛋黃醬送酒一流.📍芝加哥串燒酒場📌大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖📌元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
跟朋友去左間好有Feel的餐廳酒吧睇波 感受一下氣氛~
呢度有大電視同音響 全場一齊睇波原來好開心
不過我都係比較注意食野方面🤣🤣
呢度d串燒真係好出色 配搭埋啤酒同cocktail ~
🍹Sex On The Beach $98
🔸烤魷魚 $20 ~沾蛋黃醬送酒一流
📍芝加哥串燒酒場
📌大埔大埔太和路15號太和中心地下37號舖
📌元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
同好朋友好耐冇見,想搵個地方飲下野傾下偈,見到呢到氣氛唔係錯就試下啦!飲品🍹:Peach mojito + Mud slide朋友唔係好識飲酒,我幫佢點左杯Peach mojito! 黎到杯飲品裝飾得好靚,即刻合照打下卡先!杯酒有甜甜既蜜汁味,酒精味唔算濃烈易入口,連唔識飲酒既好友都大讚好味呀!至於我就叫左杯Mudslide,作為bailey既忠粉必叫!我就鍾意佢vodka味夠重喇!串燒🍢:我地叫左勁多串燒!有一口和牛串、藫燒安格斯牛肉葱串、鳳梨燒、韭菜燒、茄子燒、招牌珍寶生蠔串、燒牛油帆立貝、燒原隻魷魚串燒、烤黑松露蝦串、昧增甲羅燒、串燒鵪鶉蛋、炸拉絲水牛芝士條、燒羊架!心水推介:水牛芝士條又脆又拉絲,芝士拉到超長又好玩又好食!甲羅燒入面超多蟹膏勁好味!帆立貝同生蠔都勁大粒香口好味!氣氛好!飲品正!串燒好味!三五知己好去處!👍🏻😋

飲品🍹:Peach mojito + Mud slide

串燒🍢:

氣氛好!飲品正!串燒好味!三五知己好去處!👍🏻😋
peach mojito
mudslide
peach mojito
mudslide
2023-01-27 27 浏览
酒巴既氣氛好好👍🏻如果係世界杯想像到會坐滿晒人😆而且座位都好舒服😌梳化櫈,又夠大張。值得一提既係串燒既種類真係超級多!有兩版紙,食物分成七大類😱有牛肉,豬肉,鳥類,蔬菜,海鮮,羊肉,同佐酒類!每一類選項都唔少!真係眼花撩亂,好想全部都試勻晒🤣由於選擇太多,都唔考慮咁多野,咩種類都叫左d黎食😬❤️完全冇令人失望,唔會太油,每樣都烤到岩岩好,味道仲好入味,上菜時間都好快👍🏻無論係肉類定海鮮類,都非常值得一試再試,某d款我哋仲重複叫多次,肉汁都鎖住入面,完全唔會烤得太乾🥰每人嗌左一杯cocktails,分別係Pina Colada $86同埋Godiva chocolate$98.平時少飲酒既我覺得兩杯都好易入口,本身既味亦唔會搶左酒味,調得好好飲🥰就算唔識飲酒既人都唔會好抗拒,值得一讚❤️安格斯牛肉露筍串$38炭燒豬頸肉$22黑毛豬腩串$23培根年糕卷$26滋味臘腸串$24芝士黑松露玉子$58流心豆腐燒$48芝士黑松露扇貝($58/2隻)香蒜燒鮮鮑魚($82/3隻)燒新鮮秋葵$24招牌茄子燒$39拉絲水牛芝士條($65/份)安格斯牛板腱珍珠飯$98脆炸加拿大黑毛豬鞍$88
Godiva chocolate

培根年糕卷$26
滋味臘腸串$24
芝士黑松露玉子$58
流心豆腐燒$48
芝士黑松露扇貝($58/2隻)
香蒜燒鮮鮑魚($82/3隻)
燒新鮮秋葵$24
招牌茄子燒$39
拉絲水牛芝士條($65/份)
安格斯牛板腱珍珠飯$98
  • 茄子燒
  • 香蒜燒鮮鮑魚
  • 炭燒豬頸肉
2023-01-24 24 浏览
早排食嘅一間串燒店😆呢度主打食串燒,仲有好多手工啤酒同cocktail飲😆😆等我highlight下有咩好食先:🌟 香蒜燒鮮鮑魚香蒜好惹味,鮑魚爽口彈牙唔韌🥰🌟 芝士牛肉漢堡呢個極邪惡🤣但流心芝士餡料真心正🥰🌟 吞拿魚玉子燒呢個好特別,上面有焦糖的,甜甜地脆脆地,口感不錯~🌟 燒雞皮餃子呢個真係超香口,雞皮包住肉餡整成餃子,外脆內軟,肉汁豐富🤤🌟 芝士燒年糕軟軟糯糯的,芝士唔會太膩~🌟 茄子燒加咗香蒜同孜然粉調味,最適合重口味一族😈另外試兩款手工啤酒,味道都唔錯,麥香濃厚,尤其係蘋果cider 嗰款,我覺得甜甜地,好香蘋果味,易入口😉
早排食嘅一間串燒店😆

呢度主打食串燒,仲有好多手工啤酒同cocktail飲😆😆

等我highlight下有咩好食先:

🌟 香蒜燒鮮鮑魚
香蒜好惹味,鮑魚爽口彈牙唔韌🥰

🌟 芝士牛肉漢堡
呢個極邪惡🤣但流心芝士餡料真心正🥰

🌟 吞拿魚玉子燒
呢個好特別,上面有焦糖的,甜甜地脆脆地,口感不錯~

🌟 燒雞皮餃子
呢個真係超香口,雞皮包住肉餡整成餃子,外脆內軟,肉汁豐富🤤

🌟 芝士燒年糕
軟軟糯糯的,芝士唔會太膩~

🌟 茄子燒
加咗香蒜同孜然粉調味,最適合重口味一族😈

2023-01-18
  • 茄子燒