銅鑼灣呢間蒸氣火鍋主打可以一人一鍋,無論自己一個人嚟食或者一班朋友都可以,有唔同價位嘅套餐可以選擇~ 我就叫咗個九品芝麻套餐同內務總管套餐~三點刺身包括甜蝦、北寄貝、帶子,整體都新鮮鮮味~小食:日式炸雞/ 章魚燒兩樣日式小食都熱辣辣,炸雞炸到好香口,配埋沙律醬幾開胃;章魚燒外脆內軟~海鮮拼盤:整體都幾新鮮,包括左鮑魚、白蜆、蝦、蟹、元貝、貴妃蚌、鮮魚片鮑魚、元貝、貴妃蚌都大大只好厚肉,而且洗得好乾淨白蜆份量都幾多,每一隻都飽滿多汁蟹肉新鮮鮮甜,仲有蟹膏套餐仲有美國肥牛、豚肉片、雞腿肉、三寶丸、時蔬拼盤~ 仲可以選擇粥底/不同湯底嘅烏冬或者面~ 粥底系預先煮好嘅,配合精元嘅海鮮精華,加咗南瓜蓉都幾夾~

三點刺身
包括甜蝦、北寄貝、帶子,整體都新鮮鮮味~

小食:日式炸雞/ 章魚燒

海鮮拼盤:

鮑魚、元貝、貴妃蚌都大大只好厚肉,而且洗得好乾淨

白蜆份量都幾多,每一隻都飽滿多汁

蟹肉新鮮鮮甜,仲有蟹膏

套餐仲有美國肥牛、豚肉片、雞腿肉、三寶丸、時蔬拼盤~

2023-07-17 49 浏览
一個人都可以看自己食既蒸海鮮,呢個賣點又幾吸引,幾中意佢用日式竹簾去做間隔,感覺可以有私人空間又吾怕食海鮮既時候,比其他人見倒自己既狼狽冇儀態樣😂呢日平日夜晚全場滿座,真係見倒有啲自己一個離食🤫個個都好忙咁跟住指引撳機,調較時間去蒸野食,細地咁留意既話場面都幾得意😂而且餐廳仲有即場養住啲海鮮🦞似平時酒樓既養魚缸咁,感覺啲海鮮會份外新鮮🥹.👁‍🗨 九品芝麻套餐(7.5/10)💲218.➰ 三點刺身:北寄貝,甜蝦,帆立貝,正正常常,都新鮮 .➰ 章魚燒:都幾出色,冇諗過一間食蒸海鮮既店,啲小食都有番咁上下水準😂熱辣辣好香口,入面有細細既章魚.➰白蜆,蝦,鮑魚,鮮魚片,大蜆:白蜆同大蜆既份量都好多,只係得一兩隻係有幾粒沙,整體都幾乾淨夠鮮甜🤓蝦就每個套餐有三隻,算正常😶‍🌫️鮑魚未食果時仲見倒佢郁緊,夠新鮮😮跟指示蒸左7分鐘,食落岩岩好,夠腍身一啲都吾韌🫢鮮魚片幾香魚味,一啲都吾腥,就咁食吾點豉油都得🤫.➰雞腿肉,美國肥牛:都係用蒸既方法,跟指示前者蒸左三分鐘,後者蒸一分鐘,雞腿肉蒸完三分鐘即食得,啲肉超級滑好嫩身🤤本身都調左味帶點咸咸地,吾洗怕白烚冇味,不過肥牛就要至少兩分鐘先夠熟咁,油脂味
👁‍🗨 九品芝麻套餐(7.5/10)💲218

➰ 三點刺身:北寄貝,甜蝦,帆立貝,正正常常,都新鮮

➰雞腿肉,美國肥牛:都係用蒸既方法,跟指示前者蒸左三分鐘,後者蒸一分鐘,雞腿肉蒸完三分鐘即食得,啲肉超級滑好嫩身🤤本身都調左味帶點咸咸地,吾洗怕白烚冇味,不過肥牛就要至少兩分鐘先夠熟咁,油脂味都幾香

➰三寶丸:有墨魚丸,牛骨濃汁牛丸同埋薑汁皮蛋貢丸,墨魚丸個人覺得有啲偏咸,牛骨濃汁牛丸好香牛味,真係好juicy,最後既薑汁皮蛋貢丸真係好特別,從來未聽過有呢一款丸🥲食落味道又ok,薑汁吾會太濃,皮蛋味就吾太覺,係食完吾會覺得奇怪既款式
➰時蔬拼盤:有比較大路既生菜,娃娃菜,粟米,金落,鮮冬菇,翠玉瓜片同南瓜片🥬

➰魚湯米線:初初好奇我地一直食既時候都冇粥底或者魚湯係蒸爐底,點樣張啲海鮮鮮味滴落去,原來食哂啲野之後就可以叫職員整,佢會係蒸爐底兜走多餘既水,然後加啲魚湯或者粥落去,煮3分鐘😂咁就可以有海鮮既鮮味,不過米線整三分鐘個人覺得吾夠,至少要8-10分鐘先夠腍身,魚湯湯底都幾鮮甜吾腥
👁‍🗨 八府巡按套餐(7.5/10) 💲388

➰ 八府巡按會比起九品芝麻多款啲,有龍蝦,時令海鮮,蟶子皇,元貝😎牛肉就有安格斯牛肉揀,而非肥牛,小食都有啲吾同,會係芝麻雞翼同雞軟骨餃子🥟其他既大致上都一樣🤓

➰時令海鮮(貴妃蚌),元貝,蟶子皇,龍蝦:全部都好鮮甜,貴妃蚌帶點咬口,元貝未算好大粒,但就夠新鮮,蟶子皇冇同龍蝦吾點豉油都同樣夠鮮味,帶點彈牙

➰南瓜芋蓉粥:食得出啲粥吸收左海鮮既鮮味,入面仲有少量粒粒南瓜同芋頭蓉,有啲咬口,成個粥又鮮又甜,幾香口

🔛 整體評分(7.5/10)
2023-07-17 43 浏览
午市$128就已經可以食到好豐富嘅海鮮套餐,真係好抵食!呢度海鮮夠新鮮,自己蒸,所以鮮味十足。今次嚟咗船鍋食咗佢嘅水師提督套餐同埋入府巡按套餐。水師提督套餐$128炸物:章魚燒2粒海鮮:白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆海鮮四選一:鮑魚/元貝 /蟶子皇+$10 / 蟹+$10肉類三選一:雞腿肉 /美國肥牛 /豚肉片菜類:特選蔬菜我揀咗鮑魚,鮑魚鮮軟鮮甜。白蜆、蝦、鮮魚片、大蜆質素都唔錯。肉類方面,肉類揀咗美國肥牛,肥瘦適中。加埋啲特選蔬菜,真係一份好平衡嘅套餐。入府巡按套餐$348刺身:三點刺身 (北寄貝、甘蝦、帆立貝)炸物:芝麻雞翼,雞軟骨餃子各一海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、龍蝦半隻、元貝、時令海鮮、蟶子皇或蟹半隻蔬菜拼盤及甜品肉類三選二:安格斯牛肉/豚肉片/雞腿肉丸類:三寶丸:牛骨濃汁牛丸、意汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸入府巡按套餐就更加豪華啦!刺身有三點:北寄貝、甘蝦、帆立貝。炸物有芝麻雞翼同雞軟骨餃子,炸得好香脆。海鮮方面除咗有白蜆、蝦、鮮魚片之外,仲有鮑魚、龍蝦、元貝、時令海鮮、蟶子皇,份量十分足夠。龍蝦肉質鮮嫩彈牙。兩款海鮮套餐可揀粥底 或 麵底 或 和風珍珠飯。揀咗粥底好夠飽。

今次嚟咗船鍋食咗佢嘅水師提督套餐同埋入府巡按套餐。

水師提督套餐$128
炸物:章魚燒2粒
海鮮:白蜆,蝦,鮮魚片,大蜆
海鮮四選一:鮑魚/元貝 /蟶子皇+$10 / 蟹+$10
肉類三選一:雞腿肉 /美國肥牛 /豚肉片
菜類:特選蔬菜

入府巡按套餐$348
刺身:三點刺身 (北寄貝、甘蝦、帆立貝)
炸物:芝麻雞翼,雞軟骨餃子各一
蔬菜拼盤及甜品
肉類三選二:安格斯牛肉/豚肉片/雞腿肉
丸類:三寶丸:牛骨濃汁牛丸、意汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸

2023-07-14 64 浏览
第三次嚟呢度食lunch喇。頭兩次講緊已經係疫情前嚟。佢仲繼續開喺度真係有返咁上下本事。記得疫情前佢係有出到coupon喺OpenRice度,咁我又即管試吓搵吓OpenRice,估唔到又繼續都有喎。提前一日買咗coupon($108 一個一人份水師提督套餐(已包加一))同埋訂咗位,同職員確認咗會用coupon。咁就萬無一失啦。12:40左右去到餐廳,餐廳有一半吉位。職員帶我哋兩個坐低,我哋同佢講用coupon,所以就咁揀返海鮮四選一,肉類三選一同埋揀返要粥,要麵,定要飯就得喇。海鮮四選一,同事揀咗要元貝,我就揀咗加$10要蟹。另外,我哋兩個都揀咗要肥牛同粥。所有海鮮都好新鮮,最後嘅粥充滿晒海鮮嘅精華,好好味。加$10要嘅蟹,我覺得冇加錯,有膏,物超所值。會再有下次!

海鮮四選一,同事揀咗要元貝,我就揀咗加$10要蟹。
另外,我哋兩個都揀咗要肥牛同粥。

會再有下次!
2023-07-11 48 浏览
今晚同屋企黎左e食蒸氣粥底火鍋嘅餐廳😍之前見電視節目訪問佢地已經想黎試😋餐廳枱與枱之間係用竹簾分隔☺️餐廳主打先蒸海鮮及配料,再用d精華變成粥底或者可以揀麵底🤩餐牌上面有唔同嘅套餐,八府巡按套餐& 九品芝麻套餐🥳🌸八府巡按套餐,入面有三點刺身包括甜蝦,帶子同北寄貝😍味道勁鮮甜😋小食方面有芝麻雞翼,雞軟骨餃子😋炸得香脆嫩滑🤤到主打嘅海鮮🤭入面有白蜆,大蝦,龍躉片,鮑魚,龍蝦,蟹&元貝🤤龍蝦同蟹都好大隻同多羔❤️同埋海鮮係勁生猛,色澤仲好靚🥰肉類方面,安格斯牛肉,豚肉片仲有三寶丸🤤牛肉肉嫩,豚肉唔膩🥳食完仲有綿綿嘅粥,好鮮味😍🌸九品芝麻套餐有唔同種類嘅生猛海鮮,肉類就係美國肥牛,小食係燒八爪魚丸🤤

餐廳主打先蒸海鮮及配料,再用d精華變成粥底或者可以揀麵底🤩

餐牌上面有唔同嘅套餐,八府巡按套餐& 九品芝麻套餐🥳

小食方面有芝麻雞翼,雞軟骨餃子😋炸得香脆嫩滑🤤

2023-07-11 38 浏览
一直都覺得新鮮既海鮮只要蒸就夠好食!呢間食整海鮮既船渦就啱曬我口味,海鮮非常新鮮今日揀左中間價錢既內務總管套餐,298包含左刺身、小食、7款海鮮、2款肉類同埋蔬菜,覺得都好抵食👍刺身係北極貝.甜蝦.帆立貝 ,質素唔會太高,不過勝在都新鮮小食係三塊大大舊既日式炸雞今日重頭戲蒸海鮮,成個海鮮船咁上,包括左白蜆、大蜆、蝦、鮑魚、蟹、元貝、北極貝,全部都好新鮮,勁鮮甜!呢度係自助形式既,旁邊都寫左每款要蒸幾耐。食完海鮮仲有肉類,肉類三選二,有豚肉、美國肥牛、雞肉揀蔬菜就咁蒸原來都幾好食最後會有用海鮮精華煲既南瓜粥底

刺身係北極貝.甜蝦.帆立貝 ,質素唔會太高,不過勝在都新鮮

小食係三塊大大舊既日式炸雞

食完海鮮仲有肉類,肉類三選二,有豚肉、美國肥牛、雞肉揀

蔬菜就咁蒸原來都幾好食

最後會有用海鮮精華煲既南瓜粥底
2023-07-11 41 浏览
我最鍾意食海鮮 呢一間 “船鍋” 嘅海鮮我嗰個朋友都話好好食 好正 呢度入面格局都算高檔 分隔得好開 私隱度都幾高 座位都幾寬敞 最緊要好玩 可以自己蒸海鮮食 幾得意揀咗個 “內務總管套餐” 包含咗好多新鮮海鮮有鮑魚 海蝦 膏蟹 蜆肉 貴妃蚌等等 全部都好新鮮 好鮮甜 亦都好少食到 所以呢個套餐好抵食 仲有牛肉 豬肉 丸 再加新鮮蔬菜 逐樣逐樣蒸 一路食時間都過得好快 頭盤仲有炸雞同埋刺身 真係好滿足 最尾揀咗個魚湯烏冬 湯底已經好鮮甜 加埋個烏冬真係好完美 夠曬飽同滿足 呢度氣氛唔錯 私隱度都好高 裝修都幾日式 同埋地點好方便 近地鐵站 非常抵讚嘅餐廳

真係好完美 夠曬飽同滿足

• 鮑魚
  • 白蜆
我最近去了位於銅鑼灣的船渦餐廳,他們主打的蒸氣海鮮是一大亮點。他們使用獨立蒸爐,每個人都有自己的爐子,讓用餐體驗更加舒適和私密。我們點了內務總管的推薦菜單,包括三料刺身、炸物、海鮮和肉類等。三料刺身非常新鮮,鮮美的味道讓人難以忘懷。日式炸雞也非常香脆,配上醬汁更加美味。海鮮有白蜆、蝦、鮑魚、蟹、元貝、大蜆等,每一種都非常新鮮,味道鮮美。美國肥牛片和雞肉也非常好吃,口感鮮嫩。我們還點了三寶丸,這個菜式包含了牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸和招牌墨魚丸。這些丸子都非常美味,特別是招牌墨魚丸,外皮酥脆,內裡鮮嫩,味道非常好。最後,我們配上了粥底,這個配搭非常完美,讓整個用餐體驗更加豐富和美味。總的來說,船渦餐廳的蒸氣海鮮非常新鮮和美味,其他的菜式也非常棒。服務也非常周到,讓我們的用餐體驗更加愉快。如果你喜歡海鮮和丸子,這個餐廳絕對值得一試。

2023-07-10 24 浏览
一個人食海鮮蒸鍋都可以盡興今日就要介紹呢間位於銅鑼灣嘅海鮮蒸鍋佢嘅格局都幾特別 一人一個蒸爐又有唔同嘅一人餐 自己食又得同朋友去食又可以各自選擇自己想食嘅套餐總共有四款套餐 豐儉由人我同朋友去食就點咗個最經濟嘅🥢九品芝麻($218*) 和第二高價嘅🥢八府巡按($388*)個人覺得點八府巡按真係會開心好多好多款海鮮都食到:龍蝦、蝦、蜆、扇貝、蚌、魚、鮑魚、蟶子或蟹二選一首先每款都有佢嘅三款刺身前菜和小食九品芝麻嘅小食係章魚燒 而八府巡按嘅小食係芝麻雞翼和雞軟骨餃子除咗海鮮亦都有牛/豬/雞肉三選二和三寶丸個人覺得三寶丸都好有驚喜 招牌墨魚丸夠彈牙 牛骨濃汁牛丸真係夠哂牛味濃又juicy 薑汁皮蛋貢丸又特別當然 最重要都係主角海鮮佢地嘅海鮮真係食得出嘅新鮮 跟住指引嘅時間蒸 每款肉質既爽口又鮮甜仲有仲有 蒸哂海鮮之後佢地嘅精華就係哂粥底到呢到嘅粥底唔係普通白粥 而係加咗蕃薯和芋頭如果唔好食粥嘅 都可以轉食魚湯麵
一個人食海鮮蒸鍋都可以盡興

仲有仲有
蒸哂海鮮之後佢地嘅精華就係哂粥底到
呢到嘅粥底唔係普通白粥 而係加咗蕃薯和芋頭
如果唔好食粥嘅 都可以轉食魚湯麵
👑內務總管套餐($288)🌊 三點刺身北寄貝x甘蝦x帆立貝🧜🏻‍♀️.🌊 炸物日式炸雞3塊上菜時熱騰騰 雞肉嫩滑 還有沙律醬可點🐣.🌊海鮮白蜆x大蜆: 非常新鮮 沒有死蜆 全開殼🤩鮑魚: 飽滿厚肉 彈牙蟹(半隻): 連蟹殼 頗有肉的 不柴🦀還有蝦 元貝 和1種時令海鮮🦐豐富又多元的海鮮拼盤❣️.🌊肉類美國肥牛/豚肉片/雞腿肉(選二)雞腿肉很大塊 啖啖肉🍗.🌊三寶丸牛骨濃汁牛丸x薑汁皮蛋貢丸x招牌墨魚丸✨牛丸和墨魚丸都很彈牙貢丸內有皮蛋餡 很特別 好吃😋.🌊蔬菜拼盤生菜x娃娃菜x金菇x南瓜x翠玉瓜x粟米x冬菇好豐富🥬.🌊甜品雪米糍🍨/連加一人均約300元🙌🏻食物種類多元化 又豐富性價比高🤑
👑內務總管套餐($288)
🌊 三點刺身
蟹(半隻): 連蟹殼 頗有肉的 不柴🦀
還有蝦 元貝 和1種時令海鮮🦐
豐富又多元的海鮮拼盤❣️
🌊肉類
美國肥牛/豚肉片/雞腿肉(選二)
雞腿肉很大塊 啖啖肉🍗
雪米糍🍨
連加一人均約300元🙌🏻
食物種類多元化 又豐富
性價比高🤑
一人鍋的確有好多餐廳都有,但自己一個蒸鍋又有私人空間,真係要來船渦。餐廳用竹簾間隔,有獨立的空間,所有材料非常新鮮,用冰底以一個船型的器皿盛載,旁邊有指引寫了海鮮的煮食時間,電磁爐亦有時間設置,輕鬆蒸海鮮。🩵水師提督套餐$128章魚燒2粒 💕新鮮即製,估唔到有得食日式小丸子,仲想叫多幾粒白蜆、蝦🦐、鮮魚片、大蜆元貝、雞腿肉 、特選蔬菜🥬金菇、生菜🩵入府巡按套餐$348刺身:三點刺身(北奇具,甘蝦,帆立具)炸物:芝麻🍗雞翼,雞軟骨餃子 各一海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、🦞龍蝦(半隻)元具、時令海鮮、🦀蟹(半隻)肉類:安格斯🥩牛肉、豚肉片 🐷丸類:三費丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸🐙💛套餐材料豐富,可以慢慢嘆💛中午有兩個套餐可以揀,我哋當然每樣食一個,最後仲揀咗烏冬同埋蟹粥,夠晒飽肚。飲品揀咗🥥椰子水,同埋巨峰🍇提子😛椰子水解渴好味,仲叫多咗兩支

🩵水師提督套餐$128
白蜆、蝦🦐、鮮魚片、大蜆
元貝、雞腿肉 、特選蔬菜🥬金菇、生菜

🩵入府巡按套餐$348
刺身:三點刺身(北奇具,甘蝦,帆立具)
炸物:芝麻🍗雞翼,雞軟骨餃子 各一
海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、🦞龍蝦(半隻)
元具、時令海鮮、🦀蟹(半隻)
肉類:安格斯🥩牛肉、豚肉片 🐷
丸類:三費丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸🐙
💛套餐材料豐富,可以慢慢嘆💛

2023-07-02 78 浏览
今日又同老媽子撐枱腳,上次食完台灣野,今次就試吓蒸氣火鍋喇!船渦因為已經有一個個set, 咁我哋就揀左其中兩個,唔使諗咁多:(1)八府巡按餐:刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝炸物:芝麻雞翼,雞軟骨餃子有驚喜,估唔到咁好食海鮮有:蜆,魚,蝦,龍蝦,鮑魚,北寄貝,蟶子全部都好新鮮,加上係蒸熟,完全保留鮮甜味!肉:安格斯牛肉,豚肉片下次我會烚,因為蒸比較容易過火三寶丸:牛骨醬汁牛丸,薑汁皮旦貢丸,墨魚丸薑汁皮旦貢丸,我第一次食,簡直驚為天人,正到無倫!蔬菜拼盤粟米好甜我自己點嘅,因為想食嘅都有哂!我仲揀咗翅骨雞湯底+米線,湯好甜,不過最後太飽.食唔哂D米線。(2)九品芝麻餐:刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝炸物:章魚燒都唔錯,不過炸雞翼出色好多海鮮有:蜆,魚,蝦,鮑魚,大蜆大蜆都好好味,好鮮甜肉:雞腿肉,豚肉片三寶丸:牛骨醬汁牛丸,薑汁皮旦貢丸,墨魚丸蔬菜拼盤媽咪比較細食,所以就點呢個。另外,就係點左粥底。

(1)八府巡按餐:
刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝

炸物:芝麻雞翼,雞軟骨餃子
有驚喜,估唔到咁好食

海鮮有:蜆,魚,蝦,龍蝦,鮑魚,北寄貝,蟶子
全部都好新鮮,加上係蒸熟,完全保留鮮甜味!

肉:安格斯牛肉,豚肉片
下次我會烚,因為蒸比較容易過火

三寶丸:牛骨醬汁牛丸,薑汁皮旦貢丸,墨魚丸
薑汁皮旦貢丸,我第一次食,簡直驚為天人,正到無倫!

蔬菜拼盤
粟米好甜

(2)九品芝麻餐:
刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝
炸物:章魚燒
都唔錯,不過炸雞翼出色好多
海鮮有:蜆,魚,蝦,鮑魚,大蜆
大蜆都好好味,好鮮甜
肉:雞腿肉,豚肉片
三寶丸:牛骨醬汁牛丸,薑汁皮旦貢丸,墨魚丸
蔬菜拼盤

媽咪比較細食,所以就點呢個。另外,就係點左粥底。

-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍲🍲🍲🍲🍲🍴🍽🍴🍽🍴🍽套餐有分為4款,價錢由不等,而先就揀咗$388嘅八府巡按,有晒肉、海鮮、菜、粥麵等等,一次過滿足哂所有願望!一人一鍋最過癮就係每人都可以落手蒸,枱上面仲有一個表建議客人每樣食材應該蒸嘅時間。《八府巡按套餐》 $388三點刺身:北寄貝、甘蝦、帆立貝🥢炸物:芝麻雞翼,雞軟骨餃子🥢海鲜:白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、龍蝦(半隻)、 元貝、時令海鮮、蟶子皇🥢肉類:安格斯牛肉,雞腿肉🥢三寶丸:牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、 招牌墨魚丸🥢蔬菜拼盤 🥢粥🥢甜品海鮮都好鮮美,鍾意龍蝦同鮑魚啖啖肉🤩。安格斯牛肉多汁重牛味,雞肉用咗蒸嘅方法份外嫩滑😋。丸類大粒彈牙好有咬口。蔬菜籃嘅配料入面特別鍾意冬菇,咬落軟淋淋好juicy😆。食完之後店員幫我哋攞開個蒸架,然後將粥放入個鍋度。煮大概3分鐘到就食得,粥嘅口感綿滑,味道香甜,入邊仲有粒粒芋頭😋。🥸評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🥸食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7.5/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍲🍲🍲🍲🍲🍴

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍲🍲🍲🍲🍲🍴🍽🍴🍽🍴🍽

《八府巡按套餐》 $388
三點刺身:北寄貝、甘蝦、帆立貝
🥢炸物:芝麻雞翼,雞軟骨餃子
🥢肉類:安格斯牛肉,雞腿肉
🥢三寶丸:牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、 招牌墨魚丸
🥢蔬菜拼盤

服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍲🍲🍲🍲🍲🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 船渦 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓
#bakdiu港式 #bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區 #bakdiu火鍋
2023-07-01 32 浏览
今次去左一間好特別既一人蒸氣+火鍋店,自己一個去食都唔怕尷尬——————🐽 海鮮船龍蝦同埋鮮蝦非常新鮮,肉質緊緻,食落去好有口感。北寄貝啖啖肉,鮮甜爽口,而蟶子同埋鮑魚都好厚肉,鮑魚好有口感,花甲新鮮海水味滿滿。中有唔少得龍躉肉,厚實肥美,食落滿口油脂感,絕對係呢個海鮮船嘅亮點😍🐽 芝麻雞翼香口又脆皮,入味之餘唔會太油膩,一試難忘。豚肉餃子皮薄餡肥,啖啖肉汁,啱啱好嘅味道🐽 美國安格斯牛肉好嫩滑,油脂紋路好分明。豚肉片亦都好有口感🫶🏻牛骨濃汁牛丸呢個絕對係必試之選,牛肉味濃郁,彈牙又多汁!薑汁皮蛋貢丸味道獨特,皮蛋同薑汁嘅組合帶出一種新口感,墨魚丸就好有濃濃既花技味🥰

——————

🐽 海鮮船

• 八府巡按套餐
2023-06-29 67 浏览
聽講係全港首創既一人一鍋蒸氣鍋!一入到餐廳見到好多竹簾用黎分隔唔同食客而且以木系為主蒸氣鍋主餐牌有4款$218/$288/$388/$588越多海鮮配料價錢越高基本上每個set都有前菜、炸物、海鮮、肉同丸同蔬菜拼盤唔同既就係食物種類同款式九品芝麻$218有刺身同炸物海鮮既話有白蜆、蝦、鮑魚、鮮魚片、大蜆肉類就肥牛/豚肉片/雞腿肉3揀2檯面左下角會有instruction教每樣海鮮要蒸幾耐加埋個鍋本身有計時功能⌛️唔怕蒸過龍!內務總管$288呢個餐海鮮方面就少左魚,但多左半隻蟹、元貝同另一款時令海鮮不得不就蟹好多肉好飽滿!食落大滿足如果心思思佢地仲可追加海鮮個人覺得係好岩傾計同慢食因為每樣海鮮都要時間等等待過程可以慢慢同friend傾計到最尾店員會幫手加煲好既粥落底煮多2-3分鐘就有極鮮味粥對男士黎講都超飽肚!
聽講係全港首創既一人一鍋蒸氣鍋!
一入到餐廳見到好多竹簾用黎分隔唔同食客
而且以木系為主
蒸氣鍋主餐牌有4款
$218/$288/$388/$588
越多海鮮配料價錢越高

基本上每個set都有前菜、炸物、海鮮、肉同丸同蔬菜拼盤
唔同既就係食物種類同款式

九品芝麻$218
刺身同炸物
海鮮既話有白蜆、蝦、鮑魚、鮮魚片、大蜆
肉類就肥牛/豚肉片/雞腿肉3揀2
檯面左下角會有instruction教每樣海鮮要蒸幾耐
加埋個鍋本身有計時功能⌛️
唔怕蒸過龍!

內務總管$288
呢個餐海鮮方面就少左魚,但多左半隻蟹、元貝同另一款時令海鮮
不得不就蟹好多肉好飽滿!
食落大滿足
如果心思思佢地仲可追加海鮮

個人覺得係好岩傾計同慢食
因為每樣海鮮都要時間等
等待過程可以慢慢同friend傾計

到最尾店員會幫手加煲好既粥落底
煮多2-3分鐘就有極鮮味粥
對男士黎講都超飽肚!