2016-06-21 2734 浏览
香港的舊區個個都係小美食天堂,卻甚少到大角咀,今次難得經過探老爹,順便試下佢極力介紹嘅東北菜。上海菜、北京菜食唔少,但東北菜對我黎講就好新鮮☺️8點幾到,雖然都有5、6個人同時等緊,可能我地只有小貓三仔,人數少,但瞬間已經有位😁😁P.S. 此小店好有心,因怕大家久等,只要等多於15分鐘先入座的,可以送一客拔絲蘋果/地瓜或涼拌小黃瓜。Appreciate! 比十個讚👍🏻👍🏻好東北風味紅當當menu左邊係雞絲粉皮,麻醬拌青瓜絲、雞絲和粉皮涼沈沈,食得好小清新👍🏻中間的係上海排骨配擔擔麵,擔擔麵麵身爽口,唔會腍同發漲哂咁,加埋擔擔麵小辣同小小花生醬味湯底,好正宗。可惜係炸排骨雖然炸漿薄身,但食落乾身,無咩肉汁,肉身都較薄;右邊係千層醬豬耳,越食越辣,但辣得過癮,豬耳好爽口😋😋有辣油,但食落唔會油油膩~雞絲粉皮(左);擔擔麵配上海炸排骨(中間);千層醬豬耳(右)東北亂燉呢個名好吸引我地,想知點亂燉發,就叫黎試試。一鍋都好大,裡面好足料,係個健康亂燉,有四季豆、粟米、紅蘿蔔、矮瓜,同QQ粉絲,濃郁的花椒八角味,好味!大蔥羊肉餡餅(2件)餅外皮煎得脆,肉量雖足,卻食落乾身,唔夠肉汁大蔥羊肉餡餅(左)

好東北風味紅當當menu

大蔥羊肉餡餅(左);東北亂燉(右)
2016-06-18 2127 浏览
和朋友gathering~家人介紹到這一間~雖然有點'格sip' 但有google map 還是輕鬆去到~~我們4個人點了4個菜一個甜品~分別是醉雞,小黃瓜,北京填鴨,雞絲粉皮和高力豆沙~~我地點了2碗白飯4人分~因為有朋友生日之後要留少少肚食蛋糕😋第一次寫食評~所以忘記記錄價錢~十分抱歉!埋單3百尾~total 4個人每人都吾洗一百蚊😋超值
涼拌小黃瓜
涼拌小黃瓜
2016-05-23 1615 浏览
早前跟朋友去了大角咀的老掌櫃東北菜館吃生日飯一行兩人 點了6個菜 包括 雞絲粉皮 東北酸菜餃 乾煸四季豆 醉雞 北京烤鴨(半份) 脆椒香雞-雞絲粉皮 ($42)不在照片中的雞絲粉皮 是道份量十分多的前菜 雞絲和粉皮各佔半 再加上香濃花生味的醬汁 冤開胃 所以早早就被我倆吃光了-東北酸菜餃 ($38)一份為十隻 餃子不算太厚 包著大量以酸菜為主的饀料 在濃味的東北菜中 可謂擔當著調劑的角色 減卻了油膩 但同時亦不失飽肚感-乾煽四季豆 ($58)這是我很喜歡的一道 不是那種吃了滿咀油的四季豆 四季豆和椒絲肉燥都炒得很均勻且乾身 味道也調得剛剛好-醉雞 ($64)份量不算多 酒味香濃 雞肉也挺嫩 不過骨頭是紅紅的 怕吃生的朋友可能不喜歡這道了-北京烤鴨 (半隻: $148 全隻: $278)這裡的烤鴨是連皮帶肉的 另有一小碟京蔥和黃瓜 蒸皮是有點厚 醬汁味道偏濃 不過全部包在一起時 配搭得不錯 味道不會太重 包在其中京蔥和黃瓜亦會帶來清新感 整體不會有太大羶味 除非像我般 吃了屁股的部分😪-脆椒香雞 ($78)這道是侍應姐姐的推介 是十分有驚喜的一道 炸香了的花生和香酥的脆椒 跟雞炒在一起
早前跟朋友去了大角咀的老掌櫃東北菜館吃生日飯

雞絲粉皮 ($42)

東北酸菜餃 ($38)

乾煽四季豆 ($58)

醉雞 ($64)

北京烤鴨 (半隻: $148 全隻: $278)

脆椒香雞 ($78)

這道是侍應姐姐的推介 是十分有驚喜的一道 炸香了的花生和香酥的脆椒 跟雞炒在一起 十!分!好!食! 和啤酒很搭 是很好配酒的一道 我倆都把花生和脆椒吃光了

順帶一提 東北菜偏油且味濃 不過這裡的茶是一壺壺上的 而且侍應姐姐refill得很快 中和了油膩感

眼闊肚窄的我們當然吃不完 要打包作第二天的午餐😂

溫馨提示: 想去吃晚餐的話 最好先打電話去預訂位子和烤鴨 否則可能要等上一段時間

2016-02-18
庆祝纪念
生日
2016-05-21 1109 浏览
食物水準一流,賣相好!份量十足,價錢合理抵食!服務質素非常好!今次一行十人吃晚飯!醉雞夠滑!老醋海蜇頭夠爽脆!白龍王夠鮮!雞絲粉皮醬汁配搭得非常好!窩筍夠清爽!片皮鴨都好足料吃入口不會油膩!肉三鮮餃子好有肉汁皮脆!高力豆沙作甜品,吃得大家都非常滿意又飽吐!下次會再來幫襯的!
2016-05-20
  • 老醋海蜇頭
  • 餃子
  • 白龍王
  • 雞絲粉皮
  • 高力豆沙
2016-05-18 891 浏览
因為見客關係機緣巧合之下食咗呢間餐廳所以試左一大堆的東北菜包括有松子桂花魚桂花魚一定要新鮮炸好才可以淋上酸甜汁醬冇錯呢間餐廳可以做得到呢個步驟不過似乎醬太多了所以魚脆脆的外皮已經比個汁整到林晒不過好彩桂花魚個底味係夠嘅魚肉依然滑滑的幫呢個菜挽回不少分數另外一款深刻的就係呢個花雕醉雞花雕黃酒的酒香十分濃烈而且鹹味剛剛好亦都令到個雞肉充滿酒香成晚我不斷都係食呢碟雞其他菜不過不失
因為見客關係

成晚我不斷都係食呢碟雞

其他菜不過不失
2016-05-17
2016-05-17 1160 浏览
香港其實都唔係太多間食東北菜既餐廳,今日就去左大角咀既老掌櫃一嚐東北風味。我地一行三人叫左4樣野,有醉雞、雞絲粉皮、白菜豬肉餃、秘製杭州骨同埋蘋果拔絲。而我覺得最值得推介既係醉雞同雞絲粉皮呢兩個凍盤,首先呢間餐廳價錢真係無得輸,而份量同質素都有返咁尚下。另外醉雞做得十分出色,花雕酒嘅味入晒落隻雞度,而呢間餐廳嘅醉雞喺用雞髀位去做,所以包保食客食到雞最滑嘅部份。仲有雞絲粉皮亦喺我好喜歡嘅菜式嚟,麻醬嘅份量啱啱好唔會蓋過雞絲同青瓜嘅味;而其他菜式相對下就唔係太特別了。
秘製杭州骨
白菜豬肉餃
2016-05-06
白菜豬肉餃
2016-05-10 7138 浏览
今日放工約佐一班舊同事去試下呢間佢地口中好正既川菜,因為佢地o係附近返工,所以一放工佢地就後拿位先,我就後join因為間餐館不是在大街,小街有少少暗,有d難搵我去到既時候,佢地已經點好哂菜,都好既,唔駛我唸,哈哈我首先試既係口水雞,呢個勁好味,辣味十足,有少少麻味,雞好滑好有雞味,最我我地5個人食佐2碟口水雞北京填鴨,係呢度必食既,我最鐘意既係佢地半肉半皮,有口感,因為個人唔太like那些切到好薄只有皮既填鴨,所以呢度呢款岩哂我。因為唔係我點菜既關係,其他餸我唔係好記得個名,大約有:醉雞 - 好有酒味,酒入哂落d雞度,亦都雪到好凍,好好味黑椒薯仔牛柳粒 - 好有獲氣,薯仔出加地好味,牛柳好有牛味饍糊 - 好大碟,好多饍,同埋好彈牙高力豆沙 - 好味,熱辣辣,豆沙餡好多5個大男人,叫多佐3枝大啤,埋單$7XX,見到個價錢嚇親我,堅抵食

因為間餐館不是在大街,小街有少少暗,有d難搵
我去到既時候,佢地已經點好哂菜,都好既,唔駛我唸,哈哈

因為唔係我點菜既關係,其他餸我唔係好記得個名,大約有:

醉雞 - 好有酒味,酒入哂落d雞度,亦都雪到好凍,好好味

黑椒薯仔牛柳粒 - 好有獲氣,薯仔出加地好味,牛柳好有牛味

饍糊 - 好大碟,好多饍,同埋好彈牙

高力豆沙 - 好味,熱辣辣,豆沙餡好多
2016-04-26
  • 口水雞
2016-05-09 904 浏览
估你唔到咁經劑,四個人食每人都只是百一蚊,叫了半隻片皮鴨、2碗陽春麵、白菜餃、韮菜餃、蛋白炒飯,片皮鴨好瘦,不是一般酒樓食咁肥,鐘意食瘦鴨就一定要試下,其他食物都十分美味,連我個仔病緊無胃口都食不少,母親大人就當然滿意啦,唯一美中不足就是洗手間比較污糟,同位置比較窄。希望下次重有機會嚟,因爲四周圍都係舊樓重建緊。重有,埋單是無加一的
2016-05-08
庆祝纪念
母亲节
  • 白菜豬肉餃
2016-04-30 1244 浏览
之前嚟食過幾次,好多餸好似餃子,水煮魚,宮保雞丁,片皮鴨,醉雞都唔錯,所以今日又同男朋友嚟試其他餸,今次叫咗酸辣湯,上海排骨刀削麵同砂鍋雲吞雞(半隻),最後再嚟多個高力豆沙!飽到不得了!都係咁好食!希望水準一直Keep到落去~~~
砂鍋雲吞雞
  • 白菜豬肉餃
  • 肉三鮮
  • 水煮魚
2016-04-02 1837 浏览
久不久就會跟同事去食老掌櫃,一到午飯時間真的要快快趕去,因為餐廳長期多人光顧。原因是小菜煮得出色,而麻辣味道是完全滲透到食材之中,並不是憑幾滴辣油就煮出來的。一貫吃午飯的作風,都是大家點一個飯套餐,再互相分享小菜。是次點了蝦仁炒蛋、口水雞、咕嚕肉、薯仔牛肉粒及水煮魚,而每個小菜都是跟一碗飯。說真的,每碟小菜惹味度十足,真是一碗飯都唔夠撈!口水雞份量很多,而且每件雞件上都鋪滿芝麻,令到雞件更香。而餸菜底部浸著麻辣的湯底,令到每件雞件都充滿麻辣香味。這個辣度屬中度(我本身都愛辣的),對我來說屬於辣度岩岩好,但吃多幾件雞件後就會覺得頗辣,哈哈。不過雞件很滑,證明雞件是嫩的。咕嚕肉,脂肪比例較少,而肉質較多,可以說是啖啖肉。而甜酸醬味道調配恰當,非常開胃,又不會太酸。而整碟餸的油份都不多,不會覺得油膩。蝦仁炒蛋,炒得很有獲氣,而且醬汁都完全滲透到食材之中。水煮魚,如果口水雞是屬於中辣的話,我覺得水煮魚就是大辣,我只吃到少少份量而已,而且整碗都像大辣湯。當中的麻辣味都滲透到每種食材,超辣呀。不論是菜或者魚的食材,都煮得熟透,更完全吸收了辣味,幸好食材都是滑身保持口感,不會煮得過熟或起渣。雖然是惹

一貫吃午飯的作風,都是大家點一個飯套餐,再互相分享小菜。
蝦仁炒蛋,炒得很有獲氣,而且醬汁都完全滲透到食材之中。
水煮魚,如果口水雞是屬於中辣的話,我覺得水煮魚就是大辣,我只吃到少少份量而已,而且整碗都像大辣湯。當中的麻辣味都滲透到每種食材,超辣呀。不論是菜或者魚的食材,都煮得熟透,更完全吸收了辣味,幸好食材都是滑身保持口感,不會煮得過熟或起渣。雖然是惹味又令人垂涎三尺,但真的令舌頭都麻辣得吃不出其他味道了。
薯仔炒牛肉粒,牛肉粒偏向大粒,不過肉質有點兒粗糙,肉汁不算多,雖然肉香濃郁,但有點兒難咀嚼。而薯仔就炆得很軟身,非常入味,吃少少都能飽肚了。

2016-03-19 4255 浏览
已經第二次嚟呢間~因為食物味道,價錢,服務都好好。記得第一次book左枱,因為佢嘅誤會令到我地係出面等左30分鐘以上,佢即刻送返一個小食拍青瓜俾我地,仲講唔好意思。今次再嚟,門口多一張告示,如果齊人等超過15分鐘會贈送小食。其實咁嘅服務係香港好少有👍🏻服務真係幾好。仲有wifi服務👍🏻兩次嚟都7-8個人。拍青瓜,爽口,餐前小食一流。👍🏻 醬汁外觀不討好,但味道跟出面唔同,唔會剩係得花生味,朋友嗰個都👍🏻 醉雞,好香酒味凍凍的雞肉,唔錯唔錯 紅油抄手,朋友喜歡辣,但我唔食辣都試左一舊。喜歡麻辣味嘅朋友會鍾意😊 酸辣湯,真係幾好。酸又唔太辣,味道好足。 主菜到啦,8個人叫左1隻,佢好好分開兩碟俾我地,提大家唔好顧住影相,啲皮好快凍,係勁快。我真係覺得填鴨係要一半皮一半肉先好味,朋友都話皮好脆👍🏻每人食左4件😂(填鴨要訂座時訂埋) 必叫必叫,牛犇麵。好似台灣啲牛肉麵咁,牛肉味好重,啲湯好濃味,真係出面食唔到,朋友連湯都飲哂😂推介👍🏻兩次都叫,好食好食農家炒飯,粒粒都上色。味道唔錯好香好夠味👍🏻甜品到啦拔絲蘋果,記住要即刻放入冰水度,因為糖漿係熱,一放入冰水就

兩次嚟都7-8個人。
拍青瓜,爽口,餐前小食一流。👍🏻

醉雞,好香酒味凍凍的雞肉,唔錯唔錯

酸辣湯,真係幾好。酸又唔太辣,味道好足。

農家炒飯,粒粒都上色。

味道唔錯好香好夠味👍🏻
甜品到啦

拔絲蘋果,記住要即刻放入冰水度,因為糖漿係熱,一放入冰水就凝固變得好脆身。所以放遲左會一舊舊貼住,好難分開好難夾。朋友個個都鍾意👍🏻香甜好玩好好食😂

甜品仲有叫呢個,可以因應人數叫數量。外面最鍾意多糖粉,金黃脆脆入面軟軟仲係好熱。唔錯唔錯。

7-8人叫左10幾個餸,連埋北京填鴨$1000都唔駛,都係每人$125
真係又好食又抵,呢間長期都好多人,門口長期排隊,記得預早訂位,訂埋北京填鴨呀
我建議多人先去,因為太多款要食,兩個人選擇太小😂😂
2016-03-18
  • 高力豆沙
  • 雞絲粉皮
  • 拔絲蘋果
  • 酸辣湯
  • 牛犇麵
2016-02-25 2858 浏览
必須訂桌,否則會有多人排隊,有些人沒訂桌子在店外等了超過半小時。訂座時先預留鴨子,可能店員忘記問你,那你便要主動提醒店員預留半隻/全隻鴨子。 看到店內掛牌,醉雞是此店得奬菜式,冷凍而酒味濃郁,像花雕酒浸著雞,說不上鮮美如走地雞,卻有點兒彈牙,肉質不錯,又充滿酒香,美味。半隻烤鴨 份量相當多,簡單用長碟子盛著鴨肉,好吃就得不用花巧,另一小碟京荵及青瓜。這兒的鴨亦是連皮帶肉,但肉沒那麼厚,鴨皮亦有點肥,但不致油膩。用來包鴨的蒸皮還是有點兒厚,要麽吃一半,要麽夾二件鴨,否則一塊皮夾一件鴨會很飽而又吃不到鴨肉。輕微羶香,少許肥美,二人吃半份夠食有餘;如果三四人共享,再多點其他菜式可能更佳。 大拉皮(實際如撈起粉皮)。青瓜、青椒、蘿蔔、粉皮放在大盤子裏,撈來一起吃,像那些暗星在電視台新年訪問般撈起,譽意盤滿缽滿。粉皮像川味的粗紅薯粉一樣彈牙,彈得醬汁四濺,須小心衣物。拔絲蘋果 看電視教學片段,拔絲水果都是將水果沾上炸漿,再翻炸兩次,繼而在熔糖內煮一下。因此,店員一拿出來時,顧客便須急急把蘋果浸在冰水內,令糖絲凝固。大大件,六件八件,但懷疑夾起不夠快,糖黏在一
。訂座時先預留鴨子,可能店員忘記問你,那你便要
主動提醒店員預留半隻/全隻鴨子
看到店內掛牌,
醉雞是此店得奬菜式,冷凍而酒味濃郁,像花雕酒浸著雞
,說不上鮮美如走地雞,卻有點兒彈牙
,肉質不錯,又充滿酒香,美味。

半隻烤鴨

,否則一塊皮夾一件鴨會很飽而又吃不到鴨肉。

輕微羶香

,譽意盤滿缽滿。粉皮像川味的粗紅薯粉一樣彈牙,彈得醬汁四濺
,須小心衣物。

拔絲蘋果

大大件,六件八件,但懷疑夾起不夠快
,糖黏在一起便凝固,繼而沒法沾在涼水,更加難以分開各件。

小桌子擠滿東西,放兩三碟已放不下其他東西,水壺只好放地上先。冰天雪地,要在店外等待近一小時,其實還挺辛苦
,因此提點大家記得訂座。

2016-02-16 2378 浏览
情人節當晚很想吃片皮鴨,搜尋之下找到了這間食店,需然位置不算方便,但其實由奧海城行過去也很快。七時半到來,門口已經擠滿人客在等候,幸好我們早早訂了檯,不用等候便能進內。另門外貼了一張紙寫道:「如客人等候超過15分鐘,可獲贈手拍青瓜或高力豆沙」,此舉既能安撫客人又能讓客人嚐到店內食品,值得一讚👍🏻 醉雞的確很讚,酒味香醇而不會蓋過雞味,雞皮爽口雞肉嫩滑,連我不愛吃雞皮的都連皮吃光。 這個好像是叫大拉皮的東西,未吃看樣子像新年愛吃的撈起,與醬汁撈勻後感覺卻像雞絲粉皮,但沒有雞絲換來的是豬肉絲,吃落酸酸辣辣,拉皮很有咬口配合其他配料很開胃!不知不覺你會吃畢整碟🙈 反而最期待的片皮鴨卻令我有點失望,先說包鴨的麵皮太厚又不夠熱,只用碟子盛載之下,很快就變得又乾又硬。記得小時候吃的片皮鴨都是以吃鴨皮為主,不知道從何時變了吃片鴨肉,配上厚麵皮,吃不到3、4塊已覺很飽!但撇除這些,其實鴨肉也不錯的,肥瘦均勻,鴨皮吃下滿是油香。另外,提提大家如要吃片皮鴨最好訂座時order定,因當晚有其他食客想點,店員都說賣清了,幸好我們早已預訂。 這個是拔絲蘋果,另外還有拔絲地瓜可以選擇。謹記上檯時

這個是拔絲蘋果,另外還有拔絲地瓜可以選擇。謹記上檯時一定要趁熱快點夾起,放落另上的凍水中,如果大家都是相機食先的話,拔絲就會痴埋一舊很難分開。浸完凍水後外脆內軟,拔絲像麥牙糖一樣但不會太甜,配合好像是煮腍過的蘋果,酸酸甜甜的確很好吃!

這晚吃得很飽,價錢也很合理,有機會一定會再來嚐嚐其他菜式👍🏻
2016-01-16 2526 浏览
今晚一行10人去食東北菜,一來到已見到好多人排隊,好在有訂位,唔洗等好耐就入得。更好彩係10人去食,可以試到好多餸。特別推介片皮鴨,以前在大酒樓食d粉皮都會“痴”到爛晒,但理間店就好明顯一張張可以好容易咁分開,好完整,食起上黎就特別好味。另外試了員工指既新菜京燒羊肉,開頭都驚員工呃我地試新菜,係咪都話好味,點知一食,真係唔錯喎,層皮好似乳豬皮咁脆,但肉又好滑,唔係好食羊既我都覺得好味。總結來講,食了11餸加甜品,樣樣都好味。值得再黎食!!!
  • 京燒羊肉
  • 秘製杭州骨
2016-01-09 2935 浏览
今天為食之友聚會, 選址在大角咀區老掌櫃, 由奧運站行過來其實不太遠, 但對眾人來說, 大角咀始終不是一個方便的地點, 都選擇來這裡, 是為了吃這裡的片皮鴨(北京填鴨)呢。我們一行六人, 點菜時已接近晚上九時, 大家都非常肚餓, 在飢餓的時候大家都有點亂性, 瘋狂的點菜, 東西送上來時驚覺, 咦, 誰點了這麼多東西了? 點過的人要負責啊, 還好最後都差不多吃光, 但大家都飽到反肚了。雞絲粉皮$54青瓜、雞絲、粉皮三者份量平衡, 麻醬很香, 但多吃會膩。拍青瓜 $42雖有辣椒, 但沒辣味, 青瓜爽脆, 蒜香濃郁惹味, 汁料帶酸很開胃。酸辣湯 $57東北風味的酸辣湯, 和平常吃到上海風味的有點不一樣, 湯料豐富, 味道酸辣得討好。可是朋友在酸辣湯中咬到一小片像硬膠的東西, 在食物中有硬的東西是頗危險的, 友人就分享了以前咬崩牙的經驗。我們跟店員反映後, 向我們作出一點補償。酸辣土豆絲 $58味道不夠, 土豆絲偏腍不夠爽口, 絲不夠幼細, 不太滿意。蔥油海哲 $58友人說這個沒有味, 但我卻覺得蠻好味的, 淡淡的蔥油香味, 對我而言好夠味, 可能平常我不太重口味吧, 海哲好爽滑易咬。白菜豬肉
雞絲粉皮$54
青瓜、雞絲、粉皮三者份量平衡, 麻醬很香, 但多吃會膩。
拍青瓜 $42
酸辣湯 $57

酸辣土豆絲 $58
味道不夠, 土豆絲偏腍不夠爽口, 絲不夠幼細, 不太滿意。
蔥油海哲
蔥油海哲 $58
白菜豬肉餃子
白菜豬肉餃子 $38
皮不厚餡料足, 有肉汁, 軟綿滋味。
韭菜豬肉餃子 $38
評語同上, 不過換了韭菜口味。
麻醬蒜泥茄子 $46
茄子蒸到好柔軟, 感覺好juicy, 麻醬蒜泥好惹味, 但醬汁有點偏多, 較咸。
北京填鴨
北京填鴨 一隻 $298 這是半隻的份量, 店家分成兩份, 方便我們吃。
填鴨肥瘦適中, 皮脆肉嫩, 油香滿滿。
用薄餅皮包著片皮鴨、蔥、青瓜, 充滿油潤鴨香, 蔥和青瓜增添了清爽, 整個就是很夾。
脆椒香雞 $78
雞肉很香口, 帶有麻辣的味道, 本人不太好, 但朋友們一致好評, 並且很快清光, 連辣椒也不放過照食。
軟炸里脊
軟炸里脊$78
全晚最失望是這個菜, 豬里脊肉既乾且靭, 吃了半塊放棄了, 聽友人說不要浪費肚子的quota。
乾煸四季豆 $64
爆炒得很香帶濃蒜味, 味道偏咸。
拔絲蘋果 $68
吃這個, 最緊要快手, 將蘋果夾起, 放入水中過冷河後進食, 慢了的話就夾不起來了, 蘋果和糖醬會連在一起, 難以分離。
糖醬經過冷水後變硬和脆, 有點像麥芽糖的味道, 蘋果則很香軟帶爽。
拔絲地瓜 $68
拔絲和上述一樣, 地瓜口感綿密帶粉, 拔絲本應和地瓜比較襯, 但我更愛蘋果的清爽。
豆沙鍋餅
豆沙鍋餅 $48
薄如紙, 切成三角的豆沙鍋餅, 第一次見, 皮香熱微脆煙靭, 豆沙很細膩, 蠻不錯。
高力豆沙 $72

大粒如叉燒包, 個人覺得over了, 沒這個必要, 豆沙餡偏側了而且比例上不算多, 以致初頭吃了很久也只是吃皮, 很無聊。還是細細粒比較好吃。

總括今晚最失敗的是炸豬扒, 甜品、前菜、餃子都蠻好吃, 片皮鴨很出色令人難忘, 喪點喪食每人都不到二百元, 性價比高, 十分盡興。

2015-12-28
蔥油海哲