2022-07-07
去完超市買野去搵地方食晚飯,之前見人地話呢間系台灣過江龍既店舖,就入去試下!由於早入去食飯,餐廳無咩人,仲可以坐到窗口位。呢度環境光猛,而且我地行到好攰,所以覺得坐得幾舒服。睇餐牌見佢地最出名系關廟麵,當然叫2碗麵食下。川味紅燒三寶牛肉湯麵 $82呢度既關廟麵有幾款,分別系粗麵、傳統幼麵同拉麵。呢碗揀左傳統幼麵,麵質幾滑。湯底雖然話系川味,但辣度好輕微。三寶指牛腱、牛筋、牛肚,每款2件。私房花雕雞拌麵 $78呢碗揀左粗麵,個人較喜歡粗麵,同樣都滑,但有咬口啲。花雕雞幾入味,溏心蛋外貌一般,但估吾到幾入味同好食!另外仲有啲菇、小粟米同蒜粒。炸雞排 $46炸雞排吾會好咸,咬落都有少少脆,無咩油夠乾身。不過食物吾夠熱,如果可以熱啲會更好。另外叫左2杯黑糖珍珠鮮奶茶,$33一杯,黑糖味好濃,珍珠夠煙韌,好好咬。奶茶偏重奶味,個人喜歡奶多過茶,所以覺得好飲。睇佢地張紙介紹關廟麵好似好出名,香港仲有好幾間分店!
睇餐牌見佢地最出名系關廟麵,當然叫2碗麵食下。
川味紅燒三寶牛肉湯麵 $82
私房花雕雞拌麵 $78
炸雞排 $46
炸雞排吾會好咸,咬落都有少少脆,無咩油夠乾身。
不過食物吾夠熱,如果可以熱啲會更好。
睇佢地張紙介紹關廟麵好似好出名,香港仲有好幾間分店!