2023-06-24
今日👷🏻♀️細孖妹攞左AL,陪Daddy去到荃灣廣場撐枱腳,盡下做前世情人責任😂 我哋喺2:30下午茶時間坐低,可能因為今日係端午節假期翌日,餐廳有好多家庭客嚟食,店員好快幫我哋送上咗兩杯室溫水,餐廳採用QR code落單,不過可能訊號收得有啲差,最後要用商場Wi-Fi先可以落到單餐廳提供飯麵食、掛包小食、甜品嘅下午茶套餐,👷🏻♀️細孖同👨🏻叫咗兩個下午茶套餐,以優惠價升級轉配特色手調飲品,兩杯飲品同甜品🙈🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥢台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉💰52✨呢款係好經典嘅台式蛋餅之一,用上香蔥薄餅、煎蛋,內包入豬肉鬆、車打芝士、美奶滋、番茄、生菜✨店員會預先切開2件,豬肉鬆嘅帶出芋泥嘅香味,👷🏻♀️細孖就更加鍾意車打芝士,令到蛋餅個鹹味更加突出,薄餅帶啲厚度,少少香蔥味,如果係用手抓餅會更加香脆酥酥,加埋嫩滑煎蛋食就會好perfect😋🥢豆乳香香雞+💰22✨幫襯下午茶餐可以以優惠價加配小食,用上雞肉粒沾左椒鹽炸粉,賣相同鹽酥雞差唔多,係會大舊少少😂醃料用左開稀腐乳、醬油、糖等等醃後油炸,味道帶少少甜味,相比鹽酥雞味道會淡啲,好在配左碟腐乳,客人可以點埋黎食🔥🥢酥炸脆豬排
🔸 🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
🥢台式原味蛋餅(豬肉鬆)配沙拉💰52
🥢豆乳香香雞+💰22
🥢酥炸脆豬排湯麵💰62
🥢鳳梨茉莉茶 +💰10
✨主要以鳳梨果蜜+ 茉莉茶 沖調,飲落清甜,雖然冇得揀甜度,但甜度啱啱好😆仲有鳳梨粒當生果食😂
🥢老媽黑糖珍珠奶茶 +💰20
✨ 顏色幾靚,黑糖做到多少少老虎紋🐅嘅效果,不過你可以再多啲黑糖賣相會更吸引😂,茶味都算濃郁,反而黑糖珍珠幾有驚喜,幾煙韌黑糖味都出👍🏻
🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
✍🏻總評: